Dodaj do ulubionych

Opole chce wielką halę

IP: 87.207.156.* 26.04.06, 23:32
Mam nieodparte wrażenie, że zbliżają się wybory...
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Hahahaha IP: 217.197.74.* 26.04.06, 23:40
      Wielkie centrum handlowe na Wrocławskiej, rozbudowa Copernicus Center, Teraz
      hala z parkietem jak powierzchnia Reala. Haha i to porównanie do Budapesztu to
      jest dopiero heca. Za rok będzie u nas koncertować Rolling Stones.
      A jedyna porządna droga dla rowerów na wyspie Bolko rozsypana w proch i nie ma
      jej kto naprawić :(((
      • Gość: zefir Re: Hahahaha IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 26.04.06, 23:52
        Oj mamy juz amfiteatr i wiele innych obiecanej inwestycji- a miasto schodzi na
        dziady, Zaporowy rozpoczął przed poprzednimi wyborami i jak widać bedzie
        podobnie wybory, wybory, juz, juz,...... ale dajecie się robić w konia
      • Gość: lo Re: Hahahaha IP: *.atol.com.pl 27.04.06, 08:27
        Jak kazda inwestycja w opolu do osiagniecia za 100lat oprocz tego ze nie realna.
        Zebaty a co z wiaduktem przy dworcu??
    • Gość: zajf :) IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 26.04.06, 23:43
      Nie pozostaje mi się uśmiechnąć pod nosem i z politowaniem pomyśleć o włodarzach
      tego miasta
      • Gość: tutu Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 23:47
        jestem zawiedziony. To opery przed wyborami nie będzie?????
        • Gość: :-)) Re: :) IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 27.04.06, 01:16
          Nie no będzie opera i centrum finansowe a`la Frankfurt nad Menem, do tego
          stadion lekkoatletyczny na 60 tys. miejsc i jeszcze zbudujemy jezioro, a może
          nawet zrobimy jakis dopływ Wisły. No wszystko mozna obiecać. Mam nawet
          propozycje! Wymyslmy co jeszcze mozna w Opolu zbudować, tudziez powiększyć na
          wzór Budapesztu, Pragi czy może Londynu. Dajmy szanse tej nieudolnej władzy na
          więcej propozycji :-D
          • o.tisk Czas wyborow nadchodzi - od razu widac ... 27.04.06, 01:29
            Cosik mi sie wydaje, ze Rysio I Hamulcowy wcale, ale to wcale nie jest pewien
            ponownego objecia fotela na opolskim ratuszu - i dlatego takie dyrdymaly - co
            rusz beda sie pojawialy na lamach prasy, czy tez w innych mediach. Przezylismy
            pylony, centra przemyslowe, przerozne cykle konsultacji i studiow nad
            zajzwyczjnieszymi w swiecie bzdurami, to i czas bedzie przywyknac (jak mawiala
            matka Pawlaka) do kolejnych Rysiowych wizji. Im mniej bedzie czasu do wyborow,
            tym bardziej nas bedzie ratusz zasypywal kolejnymi, wyimaginowanymi mrzonakmi
            wszelakiego pokroju.

Kto chce - niech wierzy, w koncu sprawa wiary to rzecz osobista kazdego
            czlowieka ...
          • Gość: mk Re: :) IP: *.atol.com.pl 27.04.06, 08:21
            Proponuje przenieśc Camp Nou na Oleska, i most Karola nad młynówkę no bo Wawel
            to nam chyba nie potrzebny.
            • Gość: R.Z. Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 10:52
              Co jeszcze nam Pietrucha, razem ze swym pryncypałem, zaserwujesz przed upływem
              kadencji?
    • Gość: :)) Re: Opole chce wielką halę IP: *.atol.com.pl 27.04.06, 01:19
      w sumie masa huku o nic. Miasto zerka na opłacalność takiej hali w stolicy Węgier, a tu Opole, jakies te kalkulacje dziwne, optymistyczne. I tak w sumie szukamy frajera na budowe za nic. Czyzby pralnia brudnych pieniędzy???? "W zamian za wybudowanie hali w Opolu inwestor otrzyma od miasta wieloletnie prawo dzierżawy. - Zakładamy, że do 20 lat, ale oczywiście będziemy negocjować - tłumaczy Zembaczyński.", "Po upływie tego terminu hala stałaby się własnością miasta. - Przez cały czas natomiast koszt utrzymania obiektu będzie spoczywał na inwestorze. On także będzie się musiał martwić o to, by zwróciły mu się poniesione koszty."

Jeśli znajdzie się na to łoś zaczekibicować =K=olejarzowi i już nigdy nie pojawie sie na Oleskiej
    • Gość: fuj Re: Opole chce wielką halę IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 27.04.06, 01:29
      ale kielbasa wyborcza, czy gw nie wstydzi sie robic takiej kiepskiej
      reklamy ????????????
    • Gość: ewa Re: Opole chce wielką halę IP: *.atol.com.pl 27.04.06, 08:09
      Opole coś wybuduje?? tak jak np.basen przy Hallera albo wiele innych
      potencjalnych inwestycji opisywanych w prasie.Papier wszystko przyjmie!
    • Gość: opuszczający opole Obiecać można wszystko, nie zaszkodzi, IP: 81.210.62.* 27.04.06, 08:28
      a ciemny lud i tak kupi. Nie wiem czy śmiać się czy płakać
    • dar54 Opole chce wielką halę - paranoja 27.04.06, 08:59
      Chyba tym urbanistom i decydentom należałoby zabrać uprawnienia i zakazać
      wykonywania tego zawodu.
      Budowanie obiektów dla tak dużej ilości uczestników związane jest z wielka
      infrastrukturą - chyba, że będzie specjalne metro dowożące ludzi. A gdzie
      parkingi na kilka tysięcy miejsc?
      Podobna sprawa z amfiteatrem.
      Koszty rozbiórki podnoszą znacznie koszt inwestycji.
      Należy - o ile miasto znajdzie jakiegoś szaleńca do finansowania tego zadania -
      poszukać innego nowego miejsca – np. między Oleską / Luboszycką /
      Budowlanych , przy którym będzie można zrealizować ( nawet w późniejszym
      terminie )inne obiekty towarzyszące: hotel, sklepy, może basen ,itp.
      Budowanie czegokolwiek nie może być mięsem przedwyborczym, powinno być
      przekonsultowane a nie jak KINOPLEKS w centrum miasta . Jest to karygodne . Za
      ten obiekt powinno się bardzo surowo rozliczyć i obciążyć decydentów (
      dożywotnio niech płacą za swoją indolencję). Mam nadzieję , że nie pozwolimy
      na wyrzucanie naszych pieniędzy na pomniki władzy.
      • Gość: behemot Re: Opole chce wielką halę - paranoja IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 27.04.06, 09:08
        Zgadzam się z przedmówcą, który obnażył primaaprilisowość informacji.Zaden
        poważny inwestor zamierzający zarabiać na swoim obiekcie nie wciśnie tak dużego
        przedsięwzięcia w tak kiepski teren pozbawiony całej infrastruktury niezbędnej
        do jego bezpiecznego i prawidłowego funkcjonowania.
    • Gość: zajf Bo fantazja, fantazja, fantazja jest od tego żeby IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 27.04.06, 09:10
      bawić się żeby bawić się na całego :)

Obudziłem się dziś z niezwykle optymistycznym podejściem do życia. Więc
      pożartuję sobie z rańca. Wspaniała nowina!! A była by jeszcze lepsza gdyby
      kampania informacyjna nie kosztowała 15tyś PLN oraz (co mnie rozbiło) nie
      trafiała jedynie do pasażerów LOTu (sic!!!) ale także do podróżujących
      Ryanair'em. LOL. Wspaniały początek dnia. Czyli po "ultranowoczesnym stadionie"
      będziemy mieć w Opolu wielką halę. Zastanawia mnie jedynie jaki opolski zespół
      przyciaga tylu widzów że potrzeba jest takiej hali? Chyba że chłopaki z AZSu
      którzy niedawno awansowali do II ligi (moje gratulacje) mają zostać wzmocnieni
      osobą MJ'a. Na organizację imprez z udziałem reprezentacji też nie ma co liczyć
      gdzyż zarówno Gdańsk jak i Łódź rozpoczęty budowy hal na ok 15tyś widzów. Czyli
      zostaje hala wystawiennicza. Ale czy takiej potrzebne trybuny? No to porównanie
      do masta, które nie dość że jest stolicą to jeszcze jest 15-krotnie większe.

Planowanie, stawianie sobie ambitnych celów, dążenie do realizacji planów,
      rozwój - TAK ale w parze jedynie z MYŚLENIEM.
      • Gość: Ryszard Ochódzki OZH: a świstak dalej zawija te swoje sreberka IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 09:29
        Opolskiemu Zespołowi Hamulcowemu mówimy NIE !!!
        Wyborcy nie dajcie się wychoojać!
        OZH nie może pozostać u władzy nawet gdyby Wam obiecał...
        ...załatanie dziur w drogach!
    • Gość: prezydent Re: Opole chce wielką halę IP: *.chello.pl 27.04.06, 09:39
      Oj, ty ludu niewdzieczny! Ja już mam w planach pingwinarium, zyrafiarnię oraz
      port lotniczy przy ktorym Okecie się chowa! W 2021 zbuduje wam metro, a rok
      pozniej kolejke linowa na wyspe Pasiake. A wy co? Tak na mnie wybrzydzacie.
      Niedobrzy. Tyle dla was zrobilem. Jest przeciez uczciwie...
    • Gość: a.c. Re: Opole chce wielką halę IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.06, 09:47
      KTO TU WYSTĄPI POLICZMY: koszt 20 mln euro - zwróci się za 20 lat czyli 1 mln euro rocznego czystego zysku. około 9 tys osób czyli np. 1 koncert miesięcznie to czystego zysku musi być 360 000 zł. a to wychodzi, że w cenie biletu zysku dla obiektu czystego musi być około 40 zł + koszty imprezy i zarobek dla artysty. Teraz jacy artyści co miesiąć przez 20 lat przyciągna do obiektu 9 tys. ludzi którzy zapłacą za bilet minimum 100 zł. Każdy Bilet na Stonsów i każdy następny taki zespół który zagwarantuje widownię, będzie musiał kosztować około 1200 zł. Ile więc takich zaspołów jest na świecie które przyjadą do Opola przynajmniej raz w roku i tak przez 20 lat ? Czy w miesiącu uda sie zorganizować więcej niż jeden taki koncert - kazdy wie że to technicznie niewykonalne.
      Rozpatrując tylko tę kwestię widzimy że to bzdura. I jeszcze jedno: Czy wiecie że Wrocław i Katowice pogonili tych pomysłodawców i dlatego szukają szczęścia w Opolu.
    • Gość: Ryszard Ochódzki OZH Opole chce wielką hale do wypasania baranów IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 09:54
      Opolskiemu Zespołowi Hamulcowemu mówimy NIE !!!
      Wyborcy nie dajcie się wychoojać!
      OZH nie może pozostać u władzy nawet gdyby Wam obiecał...
      ...załatanie dziur w drogach!

• Gość: światak Re: OZH Opole chce wielką hale do wypasania baran IP: 80.51.254.* 27.04.06, 10:39
        bajka o swistaku....
    • Gość: Fiodor Buahhaaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 16:27
      "studium wykonalności pomysłu" - to najlepszy fragment tego artykułu

Powoli to przestaje robić się śmieszne co bredzą te ratuszowe miernoty!
      • Gość: kora Re: Buahhaaaa IP: 217.197.79.* 27.04.06, 19:11
        Boże ty to słyszysz i nie grzmisz?
        • borus6 Prowincjonalna mieścina 27.04.06, 20:58
          Czy kiedykolwiek będą rozliczeni urbaniści i architekci za to co zrobili z
          ładnym miastem Opolem od czasu zakończenia II wojny światowej. Toż to powinny
          być wielkie gromy i pręgierz na rynku, żeby żaden inny następca nie robił
          takich gaf na poziomie przedszkolaka.
          Budowanie pomników to domena wielkich władców. Już jeden wielki – ZWM – stoi ,
          następny to KINOPLEKS. Marzy się amfiteatr za kilkadziesiąt milionów – no tak
          gest to oni mają . Wszystko robią, żeby Opole pozostało prowincjonalną mieściną
          z kiepskim układem komunikacyjnym, miastem rencistów i emerytów – wkrótce
          padnie UO i PO , bo nie będzie młodzieży . Nikomu nie będzie się opłacało
          studiować skoro cenniejsi są fachowcy po zawodówce czy technikum ale z zawodem.
          Ratusz nic nie robi , żeby stworzyć młodym miejsce do pracy, mieszkania –
          związania się z tym terenem. Przyjdzie inny wojewoda – dolnośląski lub śląski i
          zrobi porządek na swój sposób.
          Do ZOO nikt nie przyjdzie bo nie będzie jak miał dojechać rencista czy emeryt –
          przedszkola wymierają, szkoły się kurczą i wio koniku do skansenu
          • o.tisk Re: Prowincjonalna mieścina 28.04.06, 01:46
            " ... ale nie ma korupcji ... "

Znasz skads ten cytat ? Bo ja tez!

Niestety.
    • Gość: szmery-bajery $ za projekty wzięte, a interes nieopłacalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 18:07

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka