Dodaj do ulubionych

Akcja "Gazety": Jakich inwestycji chcemy w mieście

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 22:48
Uważam,że najbardziej niezbędną inwestycją w Opolu,realizowaną przez
futurystyczną ekipę pana Z, byłaby OPERA.
Dodatkowo, mogłby być amfiteatr z hipodromem,dwa w jednym, co takiego nawet w
Budapeszcie nie mają.
Obserwuj wątek
    • Gość: zgredek Re: Akcja "Gazety": Jakich inwestycji chcemy w mi IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.05.06, 01:42
      a moze pomnik antykomucha o twarzy Zabka i nosie kowala ?
      po co pytac, potrzebna jest jakakolwiek inwestycja zanim ostatni zdolny do
      pracy opusci to wymierajace miastoz
      • Gość: jedi Re: Akcja "Gazety": Jakich inwestycji chcemy w mi IP: *.chello.pl 09.05.06, 08:03
        Logiki wam trzeba w gazecie! Jak chcecie walczyc o nowe centrum handlowe lub o
        sciagniecie firmy budujacej mieszkania do miasta? To futurologia Zembem
        podszyta lub krzyk rozpaczy w tym kurczacym sie miasteczku. Od tego jest rynek
        i przychylne oraz sprawne władze. A w tym to nawet jasna strona mocy nie
        pomoże :-) Wiecej realizmu panowie prosze. ps. Ale jakby co, to ja też stawiam
        na Operę.
      • Gość: Kroll Jakich inwestycji chcemy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:08
        Jakichkolwiek! Bo dotychczas nie widac ich wcale!
    • Gość: rh minus Re: Akcja "Gazety": Jakich inwestycji chcemy w mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 08:47
      Z tymi młodynmi to tylko kłopoty, bo tylko im dyskoteki w głowach, zaraz by
      chcieli więcej ogródków piwnych w Rynku, a ludzie potrzebują w spokoju
      odpocząć,skupienia i refleksji w ciszy.
      • Gość: ;-) Re: Akcja "Gazety": Jakich inwestycji chcemy w mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 08:50
        Prezydencie Ciepły !~
        Pan jesteś afirmacją postu powyżej (rh minus)

Więcej ciszy, refleksji i skupienia.
        A może jakiś refektarzyk w eremie ???

Ooooooo taaaaaaaaakkkkkkkkkkk !!!!

;-)
        • farys_stop Re: Akcja "Gazety": Jakich inwestycji chcemy w mi 09.05.06, 09:22
          Szkoda ze nie zrobicie tego w formie sondy inetrnetowej również bo łatwo byłoby
          kliknac a wyniki byłyby interesujące
          • Gość: robespiere Re: Akcja "Gazety": Jakich inwestycji chcemy w mi IP: *.atol.com.pl 09.05.06, 10:36
            popieram winna byc sonda internetowa, a swoją drogą to jest wybiórcze, ja np
            uważąm, że miasto powinno na już trzy rzeczy: utworzyć specjalną strafę
            ekonomiczną przy obwodnicy, przygotować dla mieszkańców tanie działki budowlane
            w granicach 20-50 zł za m2, dokończyć obwodnicę i poprawić jej drożność na
            odcinku budowlanych makro (są tam korki jak w Warszawie).
            • Gość: ;-) Re: Akcja "Gazety": Jakich inwestycji chcemy w mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 11:13
              No co Ty, Robespierre ;-))
              To są tylko pierdoły, a Rysiowe imponderabilia to, jak wszyscy wiedzą -
              FOKARIUM - tym Opole będzie żyło przez następne dziesiątki lat ...

;-)
    • Gość: oks chcemy stadionu pilkarskiego! IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 09.05.06, 09:53
      dokonczcie to co zaczete...
    • Gość: jajko do zgredka IP: *.cargosped.com.pl 09.05.06, 10:19
      witam, goscinnie podziele sie przemysleniami - do Opola przyjezdzam od 28 lat -
      mam tu rodzine.
      od kiedy powstal uniwersytet, w Opolu pojawili sie mlodzi ludzie. moze tego na
      co dzien nie widac, ale daja miastu niesamowita energie.
      co do inwestycji - potrzebne jest wyznaczeie przestrzeni, gdzie beda mogly sie
      ulokowac firmy korzystajace z absolwentow - zostana w Opolu a nie zwieja do
      Wroclawia chocby. ogloszenia w pracy na zachodzie sa bardzo widoczne :(
      autostrade i obwodnice juz macie - w przeciwienstwie do mojej drogiej Warszawy -
      wiec jest jak do Was dojechac.
      hipermarkety - super, to dodatkowe miejsca pracy (chociaz podlej, to fakt), ale
      konkurencja zawsze jest korzystna dla klientow. pewnie z racji "strefy wplywow"
      marketow niemieckich przydalby sie jakis francuski - wbrew pozorom maja rozne
      towary. lepszy market niz rozlatujace sie stare hale.
      macie cos, czego nie maja inne miasta - fajny klimat. Towarzystwo Upiekszania
      Miasta zostawilo w spadku super place, zielone ulice i fantastyczny park - macie
      baze dla ksztaltowania przestrzeni, o jakiej Wwa moze tylko marzyc.
      oczywiscie w kazdym miescie czegos brakuje. w Opolu - moim zdaniem - kilku
      basenow. nigdy nie moglam zadnego namierzyc.
      poza tym jakosc zycia w Opolu zalezy od pomyslow zwyklych ludzi i tego, czy
      "wladza" nie bedzie przeszkadzac - wtedy miasto bedzie dla mieszkancow.
      trzymam za Was kciuki, powodzenia i dbajcie o swoje miasto :)
    • Gość: Adam Re: Akcja "Gazety": Jakich inwestycji chcemy w mi IP: 217.197.78.* 09.05.06, 11:59
      Jestem inwalidą.Mam wózek elektryczny inw., ale z ZWM-u nigdzie nie dojade.
      Połamane chodniki,dziury,brak zjazdów z krawezników itd. To trzeba zrobic.
    • Gość: olo Re: Akcja "Gazety": Jakich inwestycji chcemy w mi IP: *.fastres.net 09.05.06, 13:08
      miasto winno się zająć pozyskiwaniem inwestorów zewnętrznych, którzy zbudują
      nowe zakłady i stworzą nowe miejsca pracy - takie inwestycje napędzają
      gospodarkę lokalną, co powoduje, że miasto ma więcej pieniędzy chociażby z
      podatków i jest w stanie w sposób odpowiedni udźwignąć ciężar koniecznych
      inwestycji miejskich,
    • Gość: Tutejszy Jakich inwestycji chcemy w mieście? Jakichkolwiek! IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 15:16
      JAKICHKOLWIEK !!!
      Na razie zębato-kowalskie towarzycho myśli jak tu up...lić pomysł turawskiej
      inwestycji, budowę centrum handlowego na granicy opolsko-zawadzkiej.
      Do wyborów pół roku. Oj będą kręcić i przeciągać sprawę.
      A może nowy PiSuarowy kandydat Violka, naobiecuje ludziom pięć hipków i wygra z
      80% głosów?
      • Gość: pumol Re: Jakich inwestycji chcemy w mieście? Jakichkol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 16:31
        pofantazjujmy jednak o inwestycjach w operze!
      • o.tisk Re: Jakich inwestycji chcemy w mieście? Jakichkol 09.05.06, 16:41
        Do Tutejszego.
        Wiedz o tym, ze "hipery" nie sa od tego, aby rozwijac dane miasto, czy region
        (tworzyc jakies tam wartosci dodane), a sa jedynie po to, aby drenowac lokalne
        kieszenie z kasy zarobionej tu i TAM.
        Aha - dodatkowo nie wspomagaja zupelnie budzetow samorzadowych, gdyz
        maja "pozalatwiane" przerozne zwolnienia i ulgi podatkowe.

Konkluzja :

Bez znaczacego rozwoju firm produkcyjno-uslugowych kazdy region, a nasz
        szczegolnie - skazany jest na powolna marginalizacje swojego znaczenia.
        • saml Dokonać wyrzucenia starch układów 09.05.06, 17:35
          Tylko przez konkurs - wybrać nowe władze , ludzi młodych, wyszkolonych
          menadżersko. Takich nie brakuje. Młode głowy – widzące dla siebie przyszłość ,
          zrobią wszystko, żeby mieszkać godnie i porządnie w Opolu – obecnie młodzi
          wyjeżdżają i nie wrócą, bo do czego?
          Ogłosić konkurs na rozwój gospodarczy Opola
          Zagospodarować tereny pomiędzy Budowlanych / Luboszycką / Oleską - oczywiście
          wyznaczyć tam teren pod zabudowę mieszkalnictwa oraz usługowo -handlowo -
          produkcyjną. Wówczas nie będzie sprzeciwów o lokalizacji, realizacji nowych
          obiektów nie mieszkalnych.
          Bez planu rozwoju gospodarczego nic się nie zbuduje, nie zrealizuje. A teraz
          zupełna klapa.
          Obecna władza z miejskimi architektami i urbanistami do bani.
          O strefie ekonomicznej nie ma co marzyć - już wyczerpuje się limit unijny .
          Brzeg się załapał.
          • Gość: Sqrwiel Re: Dokonać wyrzucenia starch układów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 19:37
            Ustawowo zabronić kandydowania w wyborach prezydenckich panom pokroju Ciepłego,
            Kwiatkowskiego i przede wszystkim Zembaczyńskiego. Spierniczyć szansy rozwoju
            (takowa była ogromna) już bardziej nie można, tak więc obojętne kto będzie u
            władzy, byle nie ta ekipa.
    • Gość: mieszkaniec Opola Re: Akcja "Gazety": Jakich inwestycji chcemy w mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 21:47
      CHCEMY ŚCIEŻEK ROWEROWYCH!!!!
      • Gość: Mithrandir Re: Akcja "Gazety": Jakich inwestycji chcemy w mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 09:21
        Chcecie taniego mieszkalnictwa?
        Dajcie teren...ja dam wam inwestora, który wybuduje wam mieszkania. Mam kontakt
        do kilku zainteresowanych. Tylko nie 2-3 hektary, ale z 10-20 ha.

Czekam.
      • Gość: behemot Tylko słoń IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 10.05.06, 09:51
        Kolejne niby konsultacje społeczne tym razem robione przez GW dla zapełnienia
        szpalty.Propozycje rzucone a vista z rękawa i niech się społeczeństwo wypowie i
        ma wrażenie, że władza się wsłucha w vox populi.Typowe bicie piany, działania
        pozorne, wybierzcie se coś z propozycji.Dojazd do autostrady przez Prószków czy
        okolice na pewno jest w gestii P. Prezydenta.Z równym skutkiem mógłby rozpocząć
        budowę portu lotniczego Opole.
        Miastu potrzebna jest rzecz wielka, sukces. Kierunek rozwoju miasta ekipie
        wytycza od dawien dawna ZOO, kto tego nie widzi ten doopa.Marzą się wam hipki na
        peryferiach, a hipek przynajmniej jeden winien się pławić w ZOO. Ale co tam
        hipek, jak wielkością bije go na głowę mieszkańca słoń i nie potrzebuje basenu,
        którego tak potrzebują mieszkańcy. Sprowadzić zatem SLONIA, niech wreszcie z
        bramy ZOO zniknie ten napis, wywołujący w dziatwie umiejącej czytać frustrację i
        zawód - brak słonia.Wielkość słonia to miara wielkości sukcesu miasta.A nade
        wszystko słoń jest symbolem szczęścia, czy też inaczej, przynosi szczęście.
        Przynajmniej raz w tygodniu będzie się dokonywała u nas wielka rzecz. Chcesz
        zrobić coś wielkiego? Umyj słonia.
        • o.tisk Re: Tylko słoń 10.05.06, 09:58
          A moze ... umyj sloniowi ... TRABE ???
          Moze byc to nad wyraz ekscytujace dla paru forumowiczow i nie tylko.

Pzdr.
          • Gość: Jurnyj Re: Tylko słoń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:25
            A moze: wez trabe do buzi!
            • Gość: demo CHOĆ RAZ!!! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.05.06, 22:05
              ABY CHOĆ RAZ OPOLSKIM DROGOWYM NKIEUDACZNIKOM...

UDAŁO SIĘ ZROBIĆ-NAPRAWIĆ-WYREMONTOWAĆ

JEDEN (CHOĆ 300M) KAWAŁEK DROGI...

PROSTY
              BEZ ZAPADNIĘTYCH STUDZIENEK
              KTÓTY WYTRZYMA (CHOĆ 5LAT) BEZ POPRAWEK I REMONTÓW...

"tak nam dopomóż bóg"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka