Dodaj do ulubionych

opolski rynek w piatek wieczorem

01.07.06, 09:46
chcialbym sie dowiedziec kto zarzadzil (jaka opcja w radzie miasta), ze
ogrodki na rynku moga byc czynne w weekend do 24?

chcialbym wiedziec na kogo nie glosowac.
chcialbym wiedziec, dlaczego jade dzisiaj do wroclawia na rynek, a nie moge
spedzic fajnie czasu na rynku w swoim miescie?
chcialbym wiedziec, dlaczego rynek w miescie wojewodzkim jest najnudniejszym
miejscem w nocy i nic sie nie dzieje?
dlaczego we wroclawiu na rynku cos sie dzieje, a u nas ch..nia z grzybnia?

coz to jest za argument, ze halas przeszkadza ludziom na rynku? a mnie sie
ktos pyta, czy mi odpowiada, ze mam halas ze stadionu odry, ze mam czasami
ulice zablokowana, ze czasami jest niespokojnie? no nikt sie mnie nie pyta, a
ja sam tez nie protestuje, bo wiem gdzie mieszkam, widzialy galy, gdzie
zamieszkaly...

moze wybudujmy rynek gdzies indziej?
Obserwuj wątek
    • mx4 Re: opolski rynek w piatek wieczorem 01.07.06, 18:09
      Mieszkańcy okolicznych domów mają mieć godne warunki snu i wypoczynku. Ma być
      dostojna cisza.
      • Gość: dwudziestolatka centrum to c e n t r u m a nie glusza! IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 20.07.06, 17:36
        skoro ktos decyduje sie mieszkac w samym centrum to chyba jasne ze musi sie
        liczyc z halasem, samochodami, ludzmi. Jak chcecie cisze to idzcie mieszkac na
        obrzeza miasta. Centrum powinno byc miejscem spotkan ludzi, zabawy. Skoro nie na
        rynku to gdzie maja sie spotykac mieszkancy miasta? pic wino w bramach na zwm`ie?!
        • Gość: sms Re: centrum to c e n t r u m a nie glusza! IP: *.airnet.opole.pl 20.07.06, 17:50
          A widział ktoś kiedyś jakichś radnych czy zarząd miasta w ogródku na rynku?
          Krony by im sie na nabiał chyba obsunęły gdyby tak z plebsem zasiedli przy
          piwie. Skoro więc ich to nie dotyczy...
          A argument, że głośno przypomina mi protest sprzątaczek za dawnych dobrych
          czasów - powiedziały, że nie będą sprzątać bo jest brudno - nic tylko się pociąć!!!
          • Gość: s Beret IP: *.site / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 13:49
            jak nie w rynku w opolu to pronojue wrocław. Siła i potęga rynku. U nas niech
            sobie dziadki stare śpią w swoich pokojach nad rynkiem. Opole pogrążone zostało
            ma amen. A propos: zima idzie niebawem i gdzie można w OPolu kupić beret??
            • Gość: UE Re: Beret IP: *.chello.pl 21.07.06, 14:00
              Unia Europejska stoi przed wami otworem. Tam jest fajnie, głośno i zabawnie.
              Tak więc - w Świat ruszajcie. Nikt was tu nie trzyma! Jest totalny brak
              powodów, aby po opolskim rynku całą noc wałęsali się i wyli gołodupcy bez kasy.
    • Gość: Prezydent in spe Re: opolski rynek w piatek wieczorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 09:39
      Chcialem podchwycic Twoj zarliwy glos i zapropnowac w moim programie wyborczym
      (jeszcze nie wiem jaka opcje wybiore), ale widzac co sie dzieje pojde pod
      wlasnym szyldem, aby przyszly rozwoj miasta oprzec na idei rozwoju aglomeracji
      opolskiej. Trzymanie sie kurczowo miasta Opola jest malo produktywne i
      zalozenia nierowojowe, bo mozliwosci tej struktury urbanistycznej sa
      nierozwojowe (ilez plomb w starej infrastrukturze mozna uzupelnic ? choc to i
      owo mozna zrobic ) Problem nr jeden to jest rozwoj calej aglomeracji
      obejmujacej obszar Opola plus sasiednie Gminy Pruszkow, Dobrzen, Turawa,
      Komprachcice. Ja bym traktowal ten obszar lacznie jako obszar rozwojowy. W tym
      sensie zgadzam sie z Toba, ze Rynek starego miasta niech sobie takim
      historycznym skansenem zostanie. Dodam: byle byl czysty i nie pachnial moczem
      wieczorowa badz poranna pora. Natomiast skupilbym sie na rowoju nowych funkcji
      integracyjnych nowych atrakcyjnych miejsc. W obrebie administracujnych granic
      Opola takich miejsc jest sporo i warto w nie zainwestowac pod haslem "centra
      kultury wspolczesnych aglomeracji". Tu slowo o Rynku wroclawskim. Sam widzisz
      ze to obiekt olbrzymi, po prostu inna funkcje musi pelnic z definicji ! A u nas
      jak wychylisz sie w nocy z okna i hukniesz : Ruhe !!! to slychac nie tylko po
      drugiej stronie ale i na Pasiece !!!
      • Gość: @ Re: opolski rynek w piatek wieczorem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 12:12
        swoją drogą to dziwne, że ani prezydent, ani radni na ryneczku się nie
        pojawiająmoże wstyd to jakiś bądź ujma żeby wyborcy ich widzieli
        • Gość: radny Re: opolski rynek w piatek wieczorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 14:52
          zostn radnym a bedziesz unikal tego miejsca, to siara tam siedziec, tam siedza
          tylko ochlajtusy lozarte
    • Gość: xwive Re: opolski rynek w piatek wieczorem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 12:17
      a mnie interesuje w czyim interesie jest ograniczenie ilości ogródków
      to brak konkurencji sprawi, że wieczorową porą mało się będzie działo
      • Gość: alfik Re: opolski rynek w piatek wieczorem IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 23.07.06, 21:17
        To chyba cos podobnego jak w Elblągu,jest Stary Rynek,ale nie ma na nim ruchu,
        ze względu na to,ze wladze miasta biora za duzo kasy od wlascicieli za ich
        uzytkowanie,to zwykle chamstwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka