Dodaj do ulubionych

Meble - gdzie kupić?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 14:01
Korzystając z doświadczenia forumowiczów chciałbym wiedzieć gdzie kupić dobre
meble? Wypoczynek, ława, zestaw mebli drewnianych na ściane. Jaki salon
omijać ze względu na obsługę lub sprzedawaną tandetę? Dziękuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Agata Re: Meble - gdzie kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 18:34
      EURO DOM ? TO JAKIES ŻARTY ! Dość że zpłaciłam zaliczkę ,czekałam na meble 4
      tygodnie a obiecano do 1-2 max ,a kiedy chciałam zrezygnować, powiedziano mi
      że zadatek w taki wypadku przepada.
      W końcu po kłotni oddano mi wpłatę ,gdyż przez pomyłke na pokwitowaniu
      wpisali "wpłata" zamiast 'zaliczki".Tagże miałam szczęście w nieszczęściu :)))
      Meble kupiłam w małym salonie pod Opolem i do tego taniej niż te które
      poprzednio zaliczkowałam.
    • Gość: Tadek Re: Meble - gdzie kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 20:37
      Wainert ? To samo mozna kupić gdzie indziej ,ale znacznie taniej .
      A obsługa ? Kiedy żona mnie wyrwała własnie do tego salonu to obsługa tak była
      zajęta konsumowanie ludów że nawet nikt do nas nie podszedł,a chodzilismy tam
      jakieś dobre 10 min.
      • Gość: @@ Re: Meble - gdzie kupić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 07:41
        W Opolu polecam sklep Rybaccy na Budowlanych porządne meble fachowa obsługa, w
        Dobrodzieniu salon Agata na Lublinieckiej i Meble Kler ale są dość drogie
        :-)))
        • Gość: Opolanin Re: Meble - gdzie kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 16:58
          Byłem w Rybbacy i powiem jedno. Ceny mebli z sufitu całkowicie nie w parze z
          jakością. Byłem w Bodzio ale pomimo ładnego budynku meble szajs - przeciwnie
          jest z Klerem tam ceny całkowicie mnie zakoczyły. Na razie ich odwiedziłem i
          inny mały sklep. W BRW i Wajnercie jeszcze nie byłem. Możę ktoś określi
          prawdziwą ocenę jakiegoś porządnego salonu z meblami.
          • Gość: Hose polecam wrocław IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 14.07.06, 20:20
            We wrocławiu ceny lepsze, a kommplety wypoczynkowe naprawde jak z katalogu.
            Oraz w Gliwicach M1
          • Gość: Wiesiek Re: Meble - gdzie kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 20:28
            > Byłem w Rybbacy i powiem jedno. Ceny mebli z sufitu całkowicie nie w parze z
            > jakością.
            hehe ..jakj kogoś nie stać na luksusowe meble to już inna sprawa .
    • Gość: mebelek Re: Meble - gdzie kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 22:45
      Tylko nie w BODZIO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Bogdan Re: Meble - gdzie kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 00:04
        A co masz do Bodzia ???
    • Gość: ciułacz Re: Meble - gdzie kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 14:42
      Dla jednych tandeta a dla innych meble na które ich tylko stać!
      Nie każdy zarabia krocie ,żeby kupić u Klera komodę dł 1,50 wys 0,7 m za
      6000 :(zł
      • Gość: gośka Re: Meble - gdzie kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 16:46
        właśnie są to meble dla ludzi co zarabiają krocie, bo po roku muszą je wyrzucić
        i kupić znowu;-(((
        • Gość: war Re: Meble - gdzie kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 22:58
          a jezdze do wrocka do ikei, polecam dobra jakosc i cena, no i male zgrabne w
          sam raz do blokow, opolskie sklepy omijam bo sie zawiodlam ;-)
          • Gość: iwan Re: Meble - gdzie kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 11:45
            W IKEI kupują tylko naiwni.
            • Gość: ja Re: Meble - gdzie kupić? IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.06, 23:04
              tak czy inaczej wrocek jest wart podróży. Salonów meblowych jest tam trochę. Od
              bielan (wybór taki sobie, ale pochodzic można) po centrum. Wybór nieporównywalny
              z Opolem. Ceny atrakcyjniejsze. Co do transportu, w wielu sklepach do stu km
              wożą gratis (sam korzystałem. żeby było zabawniej, nie tylko przywieźli, ale i
              dotargali do drzwi mieszkania. Za samo wniesienie z auta pod drzwi na parterze
              opolscy zaśpiewali pięć dych). Podobnie wygląda sprawa z AGD. Co miasto to
              miasto. A na wsi zawsze trochę drożej.
              • Gość: Daria Re: Meble - gdzie kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 00:09
                (wybór taki sobie, ale pochodzic można)
                Pochodzić to się mogę po parku :)
    • Gość: krzysiekb81 Re: Meble - gdzie kupić? IP: *.airnet.opole.pl 16.07.06, 10:44
      popieram, na wypoczynek czekałem w euro-dom póltora miesiąca, na głupią ławę
      prawie 3 miesiące, po wielu rozmowach telefonicznych oddali w końcu kasę.. NIE
      POLECAM EURO-DOMU! Inne meble kupiłem w black-red-white czy jak im tam i miałem
      za 2 dni wszystko ok, oraz w wajnercie - solidne fajne mebelki, dostawa w
      niecały tydzień również wszystko ok.
    • Gość: alex Re: Meble - gdzie kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 09:19
      Jeżeli chcecie kupić dobre meble to niestety ale trzeba za nie odpowiednio
      zapłacić ! Nie ma czegoś takiego jak tanie i dobre meble !!
      Ogólnie we wszystkich sklepach można znaleść meble z laminatów. Są to meble
      tanie i w miarę trwałe lecz ich urok w sumie jest mierny.
      Co innego meble ze drewna lub wykończone okleiną naturalną , za takie meble
      trzeba już odpowiednio zapłacic lecz ich piękno nam wynagrodzi wydaną kasę .
      Pisząc drewno mam tu na myśli szlachetne gatunki drewna takie jak dąb ,orzech .
      mahoń. itd. Nie wliczam sosny czy olchy, gdyż to marne rodzaje drewna , które
      nadają się najwyżej jako opał.
    • Gość: Opolanin Re: Meble - gdzie kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 14:17
      Wyobrażcie sobie że odwiedziałem kilka salonów i w końcu wybrałem. Byłem w BRW,
      Bodzio, Kler, Wajnert, Rybaccy i Eurodom. We wszystkich jest co wybierać ale
      nie polecam stanowczo Bodzio - szajs. Gigantycznie drogo ale dobrze(jak na
      szejka kasę) jest w Klerze i Rybaccy. Wajnert jakoś nie nabrałem zaufania do
      ich wyrobów, sprzedawcy wciskali na siłę. BRW jest ok mają duży wybór ale
      czekanie mnie zniechęciło, nie miałem cierpliwości. Największy salon w jakim
      byłem Eurodom z widocznym wyborem, obsługa także ok ale ostatecznie
      zdecydowałem się... na Gawin. Miałem składać po namyśle zamówienie w Eurodom
      ale dzięki spotkanej koleżance z kursu w wymianie zdań na różne tematy
      zapytałem o meble. Poleciła mało mi znane meble gawin. Taki średniej wielkości
      sklep na Głogowskiej. Meble w średniej cenie a jakość naprawdę jest dobra i co
      ważne miła obsługa. Nie żałuje. A co do Wrocławia to jest to daleko i każdy jak
      się dowiadywałem liczy sobie za transport. Wliczając w to wszystko czas,
      pieniądze i formalności wyjdzie na to samo. A co do ikei fakt duży wybór ale
      masowy, globalny i przez to nie dopieszczony wyrób. Kupiłem tak kiedyś obraz,
      na obrazku było ładne ale po przywiezieniu do domu okazało się że jest
      uszkodzony na jednym rogu. Nie jechałem z tym spowrotem więc mam takie do
      dzisiaj. Pozdrawiam i dzięki za wzmianki.
      • Gość: Andrzej Re: Meble - gdzie kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 09:18
        Kupiłem w salonie Gawin meble kuchnne. po 2 latach z 6 drzwi zeszła okleina pcv.
        Oczywiscie po 26 miesiącach gwarancja już tego meble nie obejmuje .
        W salonie mnie wyśmiali i poradzili że mam sobie zakupić nowe drzwi do kuchni.
        Już byłem zdecydowany ,ale okazało się że takiej samej okleiny już nie mają w
        zakładzie.W związku z czym trzeba by było zamówić cały komplet dzwi za 1650 zł.

Pytam sie kto zawinił? A oni że po 2 latach się może coś takiego zdarzyć.!!
        Cholera jasna ! To ja mam kupować kuchnię co 2-3 lata ??
        Zapłaciłem 4995 za meble o trwałości 2 lat ??
        To sa jaja a nie salon meblowy !
        • Gość: Marta Re: Meble - gdzie kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 10:26
          Tak samu się dzieje w moich meblech kuchennych które też kupiłam w salonie
          Gawin Meble.Odpada okleina - niestety już po gwarancji :(
          Meblez salonu Gawina to syf , który wciskają klientom mając nadzieję że za 2
          lata znowu dadzą się naciągnąć i kupią kolejne ..i znowu u Gawina.
    • Gość: info Re: Meble - gdzie kupić? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 19.07.06, 14:20
      u lalamidy
    • kulkakulka124 Re: Meble - gdzie kupić? 14.06.17, 13:07
      Nie polecam Bodzio! Mamy kanapę od nich tragedia, reklamacji nie uznali!!! Nie miała obsługa. Teraz nowa zakupiliśmy u jerzo-design.com/ profesjonalna obsługa, fajne ciekawe meble i naprawdę w bardzo dobrej cenie. Zdecydowaliśmy się na naroznik HELA :) POLECAM
    • marika34 Re: Meble - gdzie kupić? 23.03.20, 21:23
      Na Szarych Szeregów jest salon meblowy KleRo, tam można znaleźć dość ciekawe meble do salonu, inne niż wszystkie. Ja bardzo długo szukałam wyposażenia, które byłoby w stanie spełnić moje oczekiwania, u nich akurat znalazłam bardzo ładne szafki i witrynę.
    • tcmeble.pl Re: Meble - gdzie kupić? 10.07.20, 12:58
      Witam. Zapraszam do Dobrodzienia do naszego salonu meblowego producenta. W TC MEBLE Tomasz Cembolista prezentujemy, poszukiwane przez pana, zestawy wypoczynkowe dobrej jakości www.tcmeble.pl/kategorie_produkty/sofy-fotele/
      O wysokiej jakości naszych mebli wypoczynkowych świadczą opinie naszych klientów.
      Zapraszamy także od naszego salonu we Wrocławiu, mieszczącego się w Galerii Wnętrz Domar.
      Jednak to w Dobrodzieniu prezentujemy najwięcej modeli.
      W naszym salonie sprzedajemy także nowoczesne meble do salonu, meblościanki modułowe, i inne meble pokojowe.
      Zapraszamy serdecznie.
      • Gość: Aguś Re: Meble - gdzie kupić? IP: *.static.sitel.net.pl 07.07.22, 11:07
        Polecam, mam narożnik z TC od 3 lat i wygląda jak nowy. Nic się z nim nie dzieje. Mam dwójkę dzieci a narożnik jasny w tkaninie, zmywam plamy samą wodą.
      • Gość: Gość Re: Meble - gdzie kupić? IP: 193.35.41.* 29.11.22, 10:51
        Ja niestety nie mogę polecić tej firmy, ponieważ zakupiłam w TC Meble drogi stół, który po rozłożeniu go i po oparciu się o niego z jednej strony załamał się i spadła cała zastawa. Dobrze, że osobom siedzącym przy stole nic się nie stało, ale wyglądało to nieciekawie. Niestety firma nie uwzględniła reklamacji, co poskutkowało dodatkowymi kosztami związanymi z naprawą NOWEGO STOŁU. NIE POLECAM ZAKUPU STOŁU OD TEJ FIRMY.
    • Gość: Beniamin Re: Meble - gdzie kupić? IP: 155.133.71.* 17.09.20, 16:52
      Ja polecić mogę TC Meble z Dobrodzienia, bardzo dobrej jakości meble, zrobili na wymiar jaki był potrzebny i przywieźli do Opola. Okucia to BLUM na cichym domykaniu, naturalna okleina dębowa i lakierowanie. Jestem zadowolony i na pewno kolejny raz wybrałbym się do Dobrodzienia. www.tcmeble.pl - dla ciekawych
      • Gość: Krystyna Re: Meble - gdzie kupić? IP: *.static.sitel.net.pl 07.07.22, 11:11
        Beniamin też mam meble z TC i zgadzam się z twoją opinią. Mam co prawda narożnik ale zbieram się do zakupu mebli skrzyniowych. Wyczytałam na stronie że jest jakaś kolekcja z litego dębu. Na pewno zawitam w Dobrodzieniu.
    • Gość: Agnes Re: Meble - gdzie kupić? IP: *.static.sitel.net.pl 28.06.22, 15:01
      Polecam meble TC z Dobrodzienia, solidne i piękne meble. Mam cały dom umeblowany u nich. Umowę spisywałam mailowo, wszystkie formalności można załatwić online. Serdecznie polecam
    • atreszkon Re: Meble - gdzie kupić? 02.12.22, 14:54
      Profesjonalne doradztwo oraz wysokiej jakości meble biurowe otrzymasz w firmie Sigma Sp. z o.o. w Opolu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka