anna_sui 25.05.08, 16:16 Zamowilam sobie taka fotoforum.gazeta.pl/3,0,1224514,2,1.html Czy wy tez przywiazujecie wage do estetyki toreb do notebooka tak samo jak do zwyklych torebek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
listekklonu Re: Torba do noszenia laptopa 25.05.08, 16:22 Bardzo ładna:) Ja nie mam swojego laptopa, czasem pożyczam od chłopaka, albo służbowy. Noszę go wtedy niestety w zwykłej czarnej torbie przez ramię. Ale niedługo mam zamiar sobie kupić własny laptop i wtedy na pewno sprawię sobie ładną torbę. Tylko właśnie się zastanawiam, czy lepiej taką do ręki, czy taką przez ramię. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Torba do noszenia laptopa 25.05.08, 16:28 Jasne, ze zalezy mi, zeby torba na laptop byla estetyczna. Mam fioletowa z zielonymi uszami;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Torba do noszenia laptopa 27.05.08, 13:43 > sobie kupić własny laptop i wtedy na pewno sprawię sobie ładną torbę. Tylko > właśnie się zastanawiam, czy lepiej taką do ręki, czy taką przez ramię. Jeśli nie będziesz laptopa wozić wszędzie samochodem a nie będzie ultralekki (<1kg), to szczerze polecam plecak. Kiedy bierzesz komputer do ręki, wydaje się zawsze, że to lekka zabawka, ale kiedy zapakujesz go sobie z zasilaczem i dołożysz jeszcze książkę czy butelkę wody, ciężar staje się uciążliwy. Zdecydowanie wygodniejszy jest plecak i to z dobrymi szelkami. Plecak ponadto niekoniecznie woła wszem i wobec "zawieram drogą zawartość" jak torba na laptopa o typowym fasonie. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: Torba do noszenia laptopa 25.05.08, 17:05 Jak kupowałam swojego laptopa 5 lat temu nie miałam świadomości, że można kupić coś innego niż czarną, skórzaną torbę na ramię... Ostatnimi czasy noszę go jednak w zwykłym plecaku-Eastpacku, bo jest to mniej męczące dla kręgosłupa i marzy mi się jakiś fajny z osobną kieszenia na niego. Jak będę kupować nowego lżejszego laptopa (MacBook Air;)) to pewnie więcej czasu poświęcę na wybór torby-widziałam, fajne Samsonite'a. Odpowiedz Link Zgłoś
malutkaberlin20 Re: Torba do noszenia laptopa 25.05.08, 17:15 ja nosze w takiej prostej czarnej tiny.pl/nvst Odpowiedz Link Zgłoś
alicepoint Re: Torba do noszenia laptopa 25.05.08, 17:29 ooo, jasne że tak. Laptop to moje narzędzie potrzebne do codziennego funkcjonowania. Laptop przemieszcza się razem zemną;) I musi mieć też ładne ubranko;) Fajne torby widziałam w Ikei, a bardziej bajerskie to np. z HO LO:) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Torba do noszenia laptopa 25.05.08, 17:40 Śliczna, ta pierwsza zaprezentowana. Wzorki jak z Ikei :-) Odpowiedz Link Zgłoś
styledigger Re: Torba do noszenia laptopa 25.05.08, 19:31 Bardzo ładna. Ja mam fioletową, z lakierowanej skóry. Nie jest typową torbą "na laptopa", kupiłam ja w Wallisie, ale świetnie spełnia swoja rolę. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sui Re: Torba do noszenia laptopa 25.05.08, 20:11 ponytail napisała: > Jaka to firma ? Acme Made Odpowiedz Link Zgłoś
ponytail Re: Torba do noszenia laptopa 25.05.08, 20:19 Dzięki za info :) Choć chyba lepiej było jak nie wiedziałam - odwiedziłam stronę - i pożądam :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Torba do noszenia laptopa 25.05.08, 19:30 a to torba na laptopa? nie wygląda ja mam zwykłą najzwyklejszą czarną ale ja rzadko zabieram laptopa gdziekolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
hanureku Re: Torba do noszenia laptopa 25.05.08, 20:02 Ja mam torbę Roxy w zielone, hawajskie kwiaty. Nie lubię czarnych toreb na laptoka. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Torba do noszenia laptopa 25.05.08, 20:03 tak, przywiazuje , w zwiazku z tym staram sie torby na laptopa miec raczej neutralne, zeby do wielu rzeczy pasowaly twoja jest dosc trudna do zestawienia z garderoba zeby pasowala czesciej niz raz Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: Torba do noszenia laptopa 26.05.08, 18:41 Zgadzam się z tym. Ładne są te wszystkie kolorowe i we wzorki torby do laptopa, ale osobiście wolę neutralne, właśnie z tych względów, żeby pasowały do różnych rzeczy i nie gryzły się. No chyba, że bym miała jedną neutralną, a drugą jakąś inną ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Re: Torba do noszenia laptopa 25.05.08, 21:12 Mi się marzył czerwony Crumpler Super Boomer dopóki nie zobaczyłam go na żywo. No i w efekcie nadal szukam fajnej torby. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Torba do noszenia laptopa 25.05.08, 21:16 Jak jeszcze jeździłam komunikacją miejską, to nosiłam laptopa w plecaku i specjalnie wybierałam plecak "niefirmowy", tzn. bez logo producenta laptopa, żeby potencjalnemu złodziejowi nie było łatwo się domyślić, co jest w środku :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: Torba do noszenia laptopa 26.05.08, 20:15 ja tak samo:) kilka razy zabralam laptoka w torbe i mijajac wieczorowa pora osiedlowe byczki czulam niepokojace spojrzenia..poza tym z doswiadczenia wem, ze wiekszosc ludzi po pewnym czasie przerzuca sie na plecak - niestety jak sie nie ma MacBooka Air, to noszenie w torbie jets uciazliwe. PS: A torba z tytulowego watku sliczna! Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: Torba do noszenia laptopa 26.05.08, 21:02 1)ladna ta torba 2) mam markowa zwykla czarna 3) moze bym chciala ladna kolorowa, ale pozadna z zabezpieczeniami 4) to nie ja bede narzekac na uszkodzenia mechaniczne, zamokniecie itd Odpowiedz Link Zgłoś
khumbamelala Re: Torba do noszenia laptopa 26.05.08, 21:10 Ładna torba, ale mi byłoby bardzo niewygodnie gdybym miała nosić laptopa w ręku. Muszę przyznać, że w tym względzie liczy sie dla mnie przede wszytskim aspekt praktyczno-wygodowy, dlatego właśnie postawiłam na plecak. I też nie jakiś specjalny laptopowy, ale taki, do którego laptop pasuje idealnie a i w innych sytuacjach sprawdza się świetnie. Tyle, że ja nie noszę komputera ze sobą codziennie... Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: Torba do noszenia laptopa 27.05.08, 19:44 ah właśnie, też nie wyobrażałabym sobie noszenia laptopa w ręku. niewygodnie, ciężko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiotka_trzpiotka Re: Torba do noszenia laptopa 02.06.08, 16:45 ja nie wyobrazam sobie siebie z plecakiem co Wy nosicie za plecaki, że się nie gryza z ubraniem plecak kojarzy mi się, bez obrazy, ze studentami Politechniki w kraciastych koszulach... Odpowiedz Link Zgłoś
cori_celesti Re: Torba do noszenia laptopa 02.06.08, 19:12 wiotka_trzpiotka napisała: > ja nie wyobrazam sobie siebie z plecakiem > co Wy nosicie za plecaki, że się nie gryza z ubraniem > plecak kojarzy mi się, bez obrazy, ze studentami Politechniki w > kraciastych koszulach... po pierwsze primo, nie widzę nic złego w studentach politechniki po drugie primo, nie widzę nic złego w kraciastych koszulach po trzecie primo, plecak jest najrozsądniejszy jeśli chodzi o przenoszenie laptopa. Torba na laptopa, jak sama nazwa wskazuje, świadczy o zawartości, mój zwykły plecak big stara wręcz przeciwnie. Ładną, estetyczną torbę kupię sobie, jak już będę miała własny pojazd i komunikacja publiczna nie będzie konieczna. A, i tak szczerze mówiąc, osobiście nazwanie mnie studentką politechniki traktowałabym jako wyróżnienie. Niestety, chyba będę zmuszona wybrać studia humanistyczne:)) Odpowiedz Link Zgłoś
cori_celesti Re: Torba do noszenia laptopa 02.06.08, 19:13 A plecak noszę zwykły czarny, z elementami czarnego. do mojego stulu ubierania pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Torba do noszenia laptopa 02.06.08, 19:40 tak.musi mieć oryginalny wygląd, żadnych czarnych worów albo granatowych brzydactw. ja kupiłam malinową w ikei Odpowiedz Link Zgłoś
sarna3 Re: Torba do noszenia laptopa 02.06.08, 21:27 ja swojego służbowego laptopa dzwigam codziennie w wielkiej czarnej torbie, którą dostałam z kompem. Ogólnie jest super, bo ma dużo kieszonek i przegódek w środku. Nie zamierzam inwestować w coś nowego i tak jeżdże autem codziennie, także torbe dzwigam tylko do garazu .... i do pracy też z garażu:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kamila29091 Re: Torba do noszenia laptopa 09.07.08, 10:01 gdybym nosiła laptoba to bym może sobie taką torbe kupiła, ale uzywam tylko w domu i niepotrzebne są mu podróże, to mi niepotrzebna jest torba. Odpowiedz Link Zgłoś
salamba1979 Re: Torba do noszenia laptopa 09.07.08, 16:29 ja noszę w torebce damskiej dużej :)(nie widać co jest w środku) w ręce nie mogłabym, ale torbka na ramię z laptopem też nie jest za wygodna, a laptopa do domu noszę często. Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: Torba do noszenia laptopa 09.07.08, 16:39 ja mam tylko neuprenowy tzw. sleeve na moj komputer: www.goincase.com/products/detail/15-neoprene-sleeve-cl57156 dzieki czemu komputer moge wlozyc wlasciwie wszedzie (plecak, torba, walizka) gdzie tylko sie zmiesci. Odpowiedz Link Zgłoś
wrednajestembylambede Re: Torba do noszenia laptopa 10.07.08, 00:58 torba taka sobie,ja nosze niestety zwykla czarna najtansza,ale stwierdzam ze wygodniej bedzie mi kpic jakisz usztywniany pokrowiec i wkladac kompa do swojej codziennej torby (i tak taki bagaz nosze ze gowa boli),wole sie meczyc z jedna niz z dwoma.zreszta jak dla mnie torba na kompa nie musi byl ladna,ma zapewnic bezpieczne przenoszenie tego dziada. Odpowiedz Link Zgłoś
aksamitka24 Re: Torba do noszenia laptopa 10.07.08, 15:10 Jak dla mnie, ta torba jest super! Cenię sobie jednak torby, które mają długie uszy, bo trochę uciążliwe są dla mnie te z krótkimi. Lubię też mieć „wolne” ręce. Ostatnio przekonałam się jednak do pokrowców tego typu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=80000395&a=81954503 Odpowiedz Link Zgłoś