Gość: monika IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 11:59 Byłam ostatnio w kinopleksie i przyznam się szczerze że brakuje mi odry. Kameralne kino, dziewczyny z obsługi były spoko a tutaj wszystko na akord. Jakoś tak łezka sie kręci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sonofsuburbia Re: kino centrum odra 07.08.06, 12:54 odra odrą ale kino kraków - a zwłaszcza pamiętne kina konesera to było coś ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sentyment Re: kino centrum odra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 13:00 Tak... teraz to sentymenty... Trzeba bylo do Odry chodzic. Wszyscy sie rzucili na Kinoplex - bo nowosc, bo ladne sale itp itd. Odra padla a Kinoplex jest teraz monopolista. Po zamknieciu Odry od razu podniesli ceny biletow. I powiem wiecej - bedzie jeszcze gorzej, bo prawdziwy kinoman zacisnie szczeke i da wiecej za bilet - bo bedzie chcial obejrzec film... Atmosfera w Odrze byla do samego konca... Pozdrawiam przy okazji Pana Kramera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minika Re: kino centrum odra IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 13:06 wypraszam sobie ja do kinopleksu nie chodzilam bylam z odra do końca, teraz to juz nie mam wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Badura Dla mnie "Odra" była gorsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 13:27 Szanowna Pani Moniko W "Odrze" rzędy foteli były tak blisko siebie, że miałem kłopot z nogami. Było to dla mnie niepojęte, bo te fotele i tak w duzej części były puste. Co przeszkadzało rozrzedzić rzędy, kosztem kilku z nich. Przy "Odrze" było też trudniej o parking, co dla podopolan jest jednak ważne. "Kinoplex" podoba mi się dużo bardziej, choć też ma swe mankamenty. Dźwięk jest trochę zbyt głośny (choć ma to z kolei tę zaletę, że nie słychać rozmów publiczności). Ponadto nie rozumiem, dlaczego nie ma większej elastyczności z cenami biletów. Zdarza mi się siedzieć w sali zapełnionej w 5 proc. przy drogich biletach. A może obniżenie cen biletów (przynajmniej na niektóre seanse i tytuły) dałoby większe dochody? Pozdrawiam seredcznie Piotr Badura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.K. Re: kino centrum odra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.15, 00:19 Dziękuję za ciepłe słowa, ale przyznam ze dla mnie to była wspaniała przygoda! Która trwała od 6 grudnia 1991r. do kwietnia 2004r. Ostatni seans ''STARA BAŚŃ'' Z.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: kino centrum odra IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 07.08.06, 14:43 Podzielam Twój nastrój moniu.Kina uczyłem się i filmy pożerałem w Gwardii,Kosmosie,Odrze,Stylowym i Krakowie no i oczywiście w kinie Studio, które mieściło się w MDK.Było też kino Bolko ale tam byłem pierwszy raz jak przerobili go na siłownię.W kinopleksie dobija mnie przy konsumpcji sztuki smród kukurydzy,syk otwieranych puszek cocacoli,mlaskanie,ciamkanie i siorbanie obecne nawet na Pasji.Brak tylko zapachu grilla, ale myślę, że jest to kwestia czasu i pomysłowości młodych ludzi. Nie wyobrażam sobie by na Fellinim,Hercogu,Bergmanie,Coppoli wpierniczać kukurydzę.Brakuje mi kina w starym stylu, kina repertuarowego, które wyświetlało by klasykę filmową, filmy, które zeszły już z ekranu ale są pomnikami tego gatunku sztuki.Zwłaszcza gdy słyszałem coś o filmoznawstwie majacym funkcjonowac na uniwersytecie.W 1980 r0ku zetknąłem sie z takim kinem w Berlinie Zachodnim, gdzie od 10 rano do 24 leciały filmy, które zeszły już z ekranu należące do klasyki filmu, do kanonu lektur filmowych. Czegóż ja się tam nie naoglądałem co w Polsce wówczas nie miało prawa wejść na ekrany.Ja wiem, że dziś jest DVD, taśma magnetyczna ale zwolennikom tego poglądu polecam zwiedzanie galerii za pomocą albumów fotograficznych. Można ale to nie to, to ersatz. Oczywiście takie kino musi być subwencjonowane bo się w konkurencji nie utrzyma.Ależ czy nie są subwencjonowane ogród zoologiczny, biblioteki, filharmonia,teatr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: kino centrum odra IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 07.08.06, 20:48 Zupelnie sie zgadzam. Kinoplex nastawiony jest na filmy komercyjne, lekkie i latwe w odbiorze, dla szerokiej publicznoasci, o ktorych w mediach duzo sie mowi. Natomiast brak jest ambitniejszego repertuaru, filmow niskobudzetowych, maloznanych rezyserow. Jakis czas temu, bywaly w Kinoplexie seanse "kina konesera" w czwartki, ale ostatnio tego zabraklo. A po zamknieciu kina "Odra" Kinoplex stal sie absolutnym monopolista w Opolu (nie liczac "Studia" w MDK), co pozwala mu narzucac wprost absurdalne ceny biletow, ktore w innych miastach, gdzie takich wielosalowych kin jest wiecej, sa o pare zlotych nizsze. Szczeka mi ostatnio opadla, kiedy bylam na "Piratach..." i pani w kasie zaspiewala mi 20 PLN, szok, a bylo to dwa tygodnie po premierze... Na szczecie przez wieksza czesc roku przebywam w Krakowie, gdzie kin jest mnostwo i mozna obejrzec wspanialy film za 7-10 zlotych. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
niezalezny-obserwator Re: kino centrum odra 07.08.06, 21:05 20 pln za film? hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: kino centrum odra IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 08.08.06, 18:25 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3535236.html A może tak wogóle wypieprzyć żarcie z kina, pardon multipleksu? Przed czy po seansie i owszem ale w trakcie? Odpowiedz Link Zgłoś
alienxxx Re: kino centrum odra 10.08.06, 23:45 jestem za a tak BTW dziwi mnie, ze w miescie, bylo nie bylo, wojewodzkim jest jedno kino jak to w ogole jest mozliwe? sentymentem darzylem kino Krakow, szkoda ze go juz nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
czarnarozpacz11 Re: kino centrum odra 11.08.06, 01:24 I to jest wlasnie wasz zasadniczy problem. W tym kraju dlatego sie nic nie rozwija bo kazdy zyje tylko sentymentami i przeszloscia. Nic do przodu cala wstecz. Wszyscy politycy na swiecie nawet afrykanczycy potwierdzaja ta teze ze polacy zyja tylko czasem przeszlym a nie teraniejszym czy przyszlym. Niestety nigdy nie zrozumiecie wspolczesnego swiata petajac sie tylko opolskimi uliczkami . Przestancie trwac zacznijcie smakowac zycia to naprawde nie boli. Nie sluchajcie miejscowych kacykow madrusiow oni sami z soba maja wielkie klopoty. Carpe diem. Odpowiedz Link Zgłoś
borus6 Re: kino centrum odra 11.08.06, 07:40 Ilu z bywalców kinoplexu było chociaż raz w życiu na balecie, w operze, potrafi wymienić kilka sztuk teatralnych, na których był? Kultury w kinopleksie nikt nie zazna - behemot ma rację, co do przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tao szatanski Re: kino centrum odra IP: *.nyc.res.rr.com 18.08.06, 17:14 Nie ma kina. W ksiegarniach poradniki i instrukcje. W kioskach kolorowanki. W TV teleturnieje,telenowele,modlitwy. Na ulicach mydlani ludzie. Wszystko sie skundlilo. Tylko my tu sobie gawedzimy. tao szatanski manhattan & suchy bor nyc,18/8/6 11 10 am ps. smakosze mozdzku sa w rozterce Odpowiedz Link Zgłoś