Dodaj do ulubionych

kino centrum odra

IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 11:59
Byłam ostatnio w kinopleksie i przyznam się szczerze że brakuje mi odry.
Kameralne kino, dziewczyny z obsługi były spoko a tutaj wszystko na akord.
Jakoś tak łezka sie kręci.
Obserwuj wątek
    • sonofsuburbia Re: kino centrum odra 07.08.06, 12:54
      odra odrą ale kino kraków - a zwłaszcza pamiętne kina konesera to było coś ...
    • Gość: sentyment Re: kino centrum odra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 13:00
      Tak... teraz to sentymenty... Trzeba bylo do Odry chodzic. Wszyscy sie rzucili
      na Kinoplex - bo nowosc, bo ladne sale itp itd. Odra padla a Kinoplex jest teraz
      monopolista. Po zamknieciu Odry od razu podniesli ceny biletow. I powiem wiecej
      - bedzie jeszcze gorzej, bo prawdziwy kinoman zacisnie szczeke i da wiecej za
      bilet - bo bedzie chcial obejrzec film... Atmosfera w Odrze byla do samego
      konca... Pozdrawiam przy okazji Pana Kramera.
      • Gość: minika Re: kino centrum odra IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 13:06
        wypraszam sobie ja do kinopleksu nie chodzilam bylam z odra do końca, teraz to
        juz nie mam wyjścia.
        • Gość: Piotr Badura Dla mnie "Odra" była gorsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 13:27
          Szanowna Pani Moniko
          W "Odrze" rzędy foteli były tak blisko siebie, że miałem kłopot z nogami. Było
          to dla mnie niepojęte, bo te fotele i tak w duzej części były puste. Co
          przeszkadzało rozrzedzić rzędy, kosztem kilku z nich. Przy "Odrze" było też
          trudniej o parking, co dla podopolan jest jednak ważne.
          "Kinoplex" podoba mi się dużo bardziej, choć też ma swe mankamenty. Dźwięk jest
          trochę zbyt głośny (choć ma to z kolei tę zaletę, że nie słychać rozmów
          publiczności). Ponadto nie rozumiem, dlaczego nie ma większej elastyczności z
          cenami biletów. Zdarza mi się siedzieć w sali zapełnionej w 5 proc. przy
          drogich biletach. A może obniżenie cen biletów (przynajmniej na niektóre seanse
          i tytuły) dałoby większe dochody?
          Pozdrawiam seredcznie
          Piotr Badura
      • Gość: Z.K. Re: kino centrum odra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.15, 00:19
        Dziękuję za ciepłe słowa, ale przyznam ze dla mnie to była wspaniała przygoda!
        Która trwała od 6 grudnia 1991r. do kwietnia 2004r. Ostatni seans ''STARA BAŚŃ''
        Z.K.
    • Gość: behemot Re: kino centrum odra IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 07.08.06, 14:43
      Podzielam Twój nastrój moniu.Kina uczyłem się i filmy pożerałem w
      Gwardii,Kosmosie,Odrze,Stylowym i Krakowie no i oczywiście w kinie Studio, które
      mieściło się w MDK.Było też kino Bolko ale tam byłem pierwszy raz jak przerobili
      go na siłownię.W kinopleksie dobija mnie przy konsumpcji sztuki smród
      kukurydzy,syk otwieranych puszek cocacoli,mlaskanie,ciamkanie i siorbanie obecne
      nawet na Pasji.Brak tylko zapachu grilla, ale myślę, że jest to kwestia czasu i
      pomysłowości młodych ludzi.
      Nie wyobrażam sobie by na Fellinim,Hercogu,Bergmanie,Coppoli wpierniczać
      kukurydzę.Brakuje mi kina w starym stylu, kina repertuarowego, które wyświetlało
      by klasykę filmową, filmy, które zeszły już z ekranu ale są pomnikami tego
      gatunku sztuki.Zwłaszcza gdy słyszałem coś o filmoznawstwie majacym funkcjonowac
      na uniwersytecie.W 1980 r0ku zetknąłem sie z takim kinem w Berlinie Zachodnim,
      gdzie od 10 rano do 24 leciały filmy, które zeszły już z ekranu należące do
      klasyki filmu, do kanonu lektur filmowych. Czegóż ja się tam nie naoglądałem co
      w Polsce wówczas nie miało prawa wejść na ekrany.Ja wiem, że dziś jest DVD,
      taśma magnetyczna ale zwolennikom tego poglądu polecam zwiedzanie galerii za
      pomocą albumów fotograficznych. Można ale to nie to, to ersatz.
      Oczywiście takie kino musi być subwencjonowane bo się w konkurencji nie
      utrzyma.Ależ czy nie są subwencjonowane ogród zoologiczny, biblioteki,
      filharmonia,teatr?
      • Gość: Kasia Re: kino centrum odra IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 07.08.06, 20:48
        Zupelnie sie zgadzam. Kinoplex nastawiony jest na filmy komercyjne, lekkie i latwe w odbiorze, dla szerokiej publicznoasci, o ktorych w mediach duzo sie mowi. Natomiast brak jest ambitniejszego repertuaru, filmow niskobudzetowych, maloznanych rezyserow. Jakis czas temu, bywaly w Kinoplexie seanse "kina konesera" w czwartki, ale ostatnio tego zabraklo. A po zamknieciu kina "Odra" Kinoplex stal sie absolutnym monopolista w Opolu (nie liczac "Studia" w MDK), co pozwala mu narzucac wprost absurdalne ceny biletow, ktore w innych miastach, gdzie takich wielosalowych kin jest wiecej, sa o pare zlotych nizsze. Szczeka mi ostatnio opadla, kiedy bylam na "Piratach..." i pani w kasie zaspiewala mi 20 PLN, szok, a bylo to dwa tygodnie po premierze... Na szczecie przez wieksza czesc roku przebywam w Krakowie, gdzie kin jest mnostwo i mozna obejrzec wspanialy film za 7-10 zlotych. pozdr
        • niezalezny-obserwator Re: kino centrum odra 07.08.06, 21:05
          20 pln za film? hehehe
          • Gość: behemot Re: kino centrum odra IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 08.08.06, 18:25
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3535236.html
            A może tak wogóle wypieprzyć żarcie z kina, pardon multipleksu? Przed czy po
            seansie i owszem ale w trakcie?
            • alienxxx Re: kino centrum odra 10.08.06, 23:45
              jestem za

a tak BTW dziwi mnie, ze w miescie, bylo nie bylo, wojewodzkim jest jedno kino
              jak to w ogole jest mozliwe?
              sentymentem darzylem kino Krakow, szkoda ze go juz nie ma
              • czarnarozpacz11 Re: kino centrum odra 11.08.06, 01:24
                I to jest wlasnie wasz zasadniczy problem. W tym kraju dlatego sie nic nie
                rozwija bo kazdy zyje tylko sentymentami i przeszloscia. Nic do przodu cala
                wstecz. Wszyscy politycy na swiecie nawet afrykanczycy potwierdzaja ta teze ze
                polacy zyja tylko czasem przeszlym a nie teraniejszym czy przyszlym. Niestety
                nigdy nie zrozumiecie wspolczesnego swiata petajac sie tylko opolskimi
                uliczkami . Przestancie trwac zacznijcie smakowac zycia to naprawde nie boli.
                Nie sluchajcie miejscowych kacykow madrusiow oni sami z soba maja wielkie
                klopoty. Carpe diem.
                • borus6 Re: kino centrum odra 11.08.06, 07:40
                  Ilu z bywalców kinoplexu było chociaż raz w życiu na balecie, w operze, potrafi
                  wymienić kilka sztuk teatralnych, na których był?
                  Kultury w kinopleksie nikt nie zazna - behemot ma rację, co do przeszłości.
    • Gość: tao szatanski Re: kino centrum odra IP: *.nyc.res.rr.com 18.08.06, 17:14
      Nie ma kina. W ksiegarniach poradniki i instrukcje. W kioskach kolorowanki. W
      TV teleturnieje,telenowele,modlitwy. Na ulicach mydlani ludzie. Wszystko sie
      skundlilo. Tylko my tu sobie gawedzimy.
      tao szatanski
      manhattan & suchy bor
      nyc,18/8/6 11 10 am
      ps. smakosze mozdzku sa w rozterce
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka