Dodaj do ulubionych

Waldemar Malicki - Co tu jest grane 30.09.06

25.09.06, 14:28
30 września będziemy mieli okazję wybrać się do Filharmonii Opolskiej na
niebanalny koncert wybitnego pianisty i showmana Waldemara Malickiego.
Artysta ten zaprezentuje w Opolu swój autorski program „Co tu jest grane”, w
którym w niebanalny sposób łączy opowieści o muzyce klasycznej, popularnej i
ludowej, okraszając je przy okazji potężną dawką wyrafinowanego i
inteligentnego humoru.
Program telewizyjny dość szybko zyskał sporą popularność i w niedługim czasie
przeniósł się z kameralnego wnętrza, w którym był realizowany, do wielkich
sal koncertowych w całej Polsce.

Waldemar Malicki, do spółki z producentem Jackiem Kęcikiem, znaleźli chyba
dotąd nieobecny złoty środek na prezentację szerszemu gronu odbiorców dorobku
artystycznego wielkich kompozytorów. Łączą oni humor, wirtuozerię wykonania i
pomysłowość w taki sposób, iż myśl o przełączeniu telewizora na inny kanał
jest nam skutecznie wybijana z głów przez każdą, nawet najcichszą nutkę,
która do nas dociera.
Koncerty z cyklu „Co tu jest grane” to doskonała okazja do zapoznania się z
często spychaną na margines muzyką poważną, która jak się okazuje z powagą ma
czasami niewiele wspólnego, co więcej jest ciągle obecna w muzyce popularnej,
czego niekoniecznie musimy mieć świadomość.

Przedsmak tego, co będziemy mogli usłyszeć i obejrzeć można znaleźć na
stronach iTVP pod adresem: www.itvp.pl/cotujestgrane/

Bilety: 80 PLN

Filharmonia Opolska
Sobota 30 września
Godzina 18.00

imprezoweopole.pl/viewtopic.php?t=272
Obserwuj wątek
    • Gość: mobber Re: Waldemar Malicki - Co tu jest grane 30.09.06 IP: 217.197.79.* 25.09.06, 17:09
      droooooogo jak cholera
      • Gość: xyz Re: Waldemar Malicki - Co tu jest grane 30.09.06 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 17:45
        nie wiem czy drogo. moze po prostu nie jestesmy przyzwyczajeni do takich
        koncertow, mysle ze to jest normalna cena za taki wystep.

dziwi mnie natomiast brak plakatow na budynku filharmonii (wczoraj tamtedy
        przechodzilem), ogolnie brak plakatow na miescie, powinny wisiec zdecydowanie
        wczesniej. mozna bylo wieszac plakaty w dwoch turach. 80 pln to moze byc cena
        nie do przeskoczenia dla niektorych chetnych, jezeli o koncercie dowiedza sie
        np. jutro, ale gdby wiedzieli odpowiednio wczesniej moze byloby lepiej.

zero informacji na stronie filharmonii to zenada wedlug mnie. przydaloby sie
        jakies info, kto to wogole jest ten malicki. plakat tez powinien odstawac od
        standardowych plakatow filharmonii (tych zielonych).

poza reklama w tvp 3 to organizacyjno - promocyjna klapa!
        • Gość: MIeszaniec Drożyzna IP: 217.173.202.* 26.09.06, 08:09
          W filharmonii gościły o wiele większe nazwiska niż Waldemar Malicki i bilety
          nie kosztowały 80 zł. To jest przesada. Tyle kosztuje bilet na premierę opery w
          Teatrze Narodowym na prawie najlepszych miejscach. Problem prawdopodobnie
          wynika stąd, że organizatorem koncertu nie jest filharmonia.
          Będzie w sam raz dla nowobogackich,którzy na muzyce ani w ząb, a popisy słowno-
          muzyczne i zaporowa cena w sam raz dla nich. Nieużywanych garnków od Zeptera
          nikt podziwiać nie będzie, a tu jaka okazja pokazać się.
    • Gość: :( Re: Waldemar Malicki - Co tu jest grane 30.09.06 IP: 217.197.79.* 26.09.06, 13:38
      Cena koncertu wyjątkowo zaporowa. Ale wiem kto pójdzie.
      • Gość: MIeszaniec Re: Waldemar Malicki - Co tu jest grane 30.09.06 IP: 217.173.202.* 03.10.06, 21:25
        I jak było?
        • Gość: cora Re: Waldemar Malicki - Co tu jest grane 30.09.06 IP: 217.197.79.* 04.10.06, 01:43
          Bardzo szkoda, że nie dla mnie zwykłego przeciętniaka mgr inż z 25 letnim
          stażem pracy na posadach państwowych (niestety nie w samorządzie). Status i
          wykształcenie partnera podobne. Oboje cały czas pracujemy. Wyjście na tą
          imprezę z dziećmi czyli x 4 to niestety miesięczna opłata czynszu. Polska
          paranoja. Żałuję. Pozdrawiam pana Malickiego jest ekstra
        • Gość: cora Re: Waldemar Malicki - Co tu jest grane 30.09.06 IP: 217.197.79.* 04.10.06, 01:43
          Bardzo szkoda, że nie dla mnie zwykłego przeciętniaka mgr inż z 25 letnim
          stażem pracy na posadach państwowych (niestety nie w samorządzie). Status i
          wykształcenie partnera podobne. Oboje cały czas pracujemy. Wyjście na tą
          imprezę z dziećmi czyli x 4 to niestety miesięczna opłata czynszu. Polska
          paranoja. Żałuję. Pozdrawiam pana Malickiego jest ekstra
          • Gość: Rozalija Nasturcja Re: Waldemar Malicki - Co tu jest grane 30.09.06 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.10.06, 02:56
            Jest tyle mozliwosci odbioru kultury, ze skazywanie siebie na godzine
            przymusowego podziwu i siedzenia przed jakimkolwiek wykonawcą musi byc naprawde
            warte i czasu i $$. Jest to rozrywka albo dla masochistow, albo dla prawdziwych
            milosnikow. Akurat mnie Pan Malicki malo rozbawil w czasie festiwalu. Widocznie
            mialam niedobry dzien...ale i NA STONES'OW Z DINOPARKU XX wieku TEZ NIE
            WYDALABYM grosza, ani na jakąkolwiek kapelę, ktora swoje wydatki emerytalne
            chce sponsorowac m. inn. moją kasą!
            • dzzziewczynka Re: Waldemar Malicki - Co tu jest grane 30.09.06 04.10.06, 14:28
              a ja mysle, ze Pan Malicki jest ostatnio bardzo promowany przez tvp i z tego
              biora sie wysokie stawki na jego koncertach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka