Gość: les IP: *.dsl.mindspring.com 14.11.06, 03:34 ziobro robi czystke ze zlodziejami ratuszowymi ,jest nadzieja ze z nowymi tez zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: delogos Re: Komentarz Kamila Minknera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 09:38 Jakoś nie pomaga,że do polityki "logię" dodano i uczyniono z tego "naukę" bo komentarze cienkie i powierzchowne. Ciekawe mogloby być jak to się stało,że we wcześniejszych sondażach Zembaczyńskiemu wyraźnie groziła druga tura i czy na zmianę preferencji wyborców nie miało rezygnacja Wójcika,kandydata wyrazistego przecież.A już nie trzeba być politologiem,ale tylko wykazywać odrobinę zainteresowania by stwierdzić,że "sukces" Smagały jest co najmniej problematyczny.Jeśli kandydaci MN,po rezygnacji Wójcika przeszli do komitetu Smagały,zdobyli jeden mandat i dostarczyli głosów to co zatem jest zasługą Smagały? Stańcie państwo "lodzy" od polityki na wysokości działania i pokażcie,że potraficie analizować tą lokalną rzeczywistość polityczną bo akurat na tym polu możecie też odnieść niezaprzeczalne zasługi.Sensowna analiza może się ludziom przydać w ich dalszych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkoda słów Re: Komentarz Kamila Minknera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 10:13 Za każdym razem, gdy politolodzy lub socjolodzy z UP lub PIN IŚl, próbują wypowiadać się na temat bieżącego życia politycznego, nie wiem, czy śmiać się czy płakać. Wychodzi wtedy na jaw cała mizeria intelektualna tego mikrośrodowiska, którego przedstawiciele usilnie acz bezskutecznie próbują kreować się na lokalne autorytety. Ci ludzie po prostu nie mają nic sensownego do powiedzenia. Klepią tylko jakieś puste frazesy, kreując jakąś oderwaną od ziemi rzeczywistość, zamiast opisywać i wyjaśniać faktycznie istniejące realia naszego życia społecznego. Pseudonaukowe wywody tych wszystkich Rubiszów, Berlińskich itp. oraz ich młodszych wychowanków są po prostu żałosne. Gorsza może być tylko jedna rzecz, a mianowicie próby aktywnego anagażowania się tego rodzaju "autorytetów" w lokalne życie polityczne. Było już parę takich numerów w ich wykonaniu - za każdym razem niesmak i żenada. Szkoda słów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astrolog Re: Komentarz Kamila Minknera IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.06, 11:58 Gość portalu: szkoda słów napisał(a): nie wiem, czy śmiać się > czy płakać. Podpowiem - płacz, bo GW nie poprosiła o komentarz prawdziwe, niekwestione, autorytety z OSPN, które mają coś sensownego do powiedzenia. Nie klepią jakichś pustych frazesów, kreują nieoderwaną od ziemi rzeczywistość, opisują i wyjaśniają faktycznie istniejące realia naszego życia społecznego. Albo zadzwoń do GW i poproś, żeby zwracała się do ciebie o komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Minkner jest OK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:10 Co za burak inżynierek jakis zafajdany pewnie. Nic Ci się w życiu nie udaje wiec krytykujesz młodych i zdolnych, którzy robią coś co inni czytają, jak widać nawet takie cieniasy jak ty. Hrzań się więc ze swoją gadką o POLITOLOGACH. Ja miałem z Minknerem zajęcia na UO i nauczył mnie więcej niż nie jeden prof. dr hab. Najpierw poznaj człowieka, a pozniej.... ba w ogole go nie osądzaj bo kim ty jesteś zeby sądzić ludzi i ich wiedze. Na drzewo babmusie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siti Re: Komentarz Kamila Minknera IP: *.chello.pl 15.11.06, 23:27 To nie z polityki uczyniono naukę, lecz z analizy działań politycznych. Zadaniem politologów nie jest podpowiadanie wyborcom na kogo mają głosować, lecz przyczynianie się do poprawy rządzenia poprzez wskazywanie tego, co jest niewłaściwe. Więcej chyba nie muszę tłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel z Komprchcic Re: Komentarz Kamila Minknera IP: *.chello.pl 14.11.06, 12:19 Jak widac, forum nadal jest przyczynkiem do wylewania swoich zalow i zwyklej ludzkiej zawisci. Komentarze mlodych naukowcow sa ok. Adekwatne do wyniku wyborow. A jak komus sie nie podobaja, albo komentarze, albo Ci naukowcy, to niech na forum napisze komentarz madrzejszy i celniejszy, a nie realizuje swoje zawisci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyz Re: Komentarz Kamila Minknera IP: 213.17.145.* 14.11.06, 12:34 Jaki to młody zdolny, kolejny cwaniaczek z mocnym plecami. Byly członek SLD K.Minkner, nie wiem dlaczego promowany przez GW na autorytet naukowy. Ostatnio zreszta zatrudniona kolejnego Minknera na UO, co to musi byc za wybitna rodzina. Calkiem przypadkiem Jan Minkner jest przewodniczacym Stowarzyszenia Ordynacka w Opolu. Ludzie z doktoratami nie moga byz zatrudnieni na UO, a przyjmuja kolejnego magistra dobrze ulokowanego w lokalnych ukladach. Dla swojego miejsce i kasa sie zawsze znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: Komentarz Kamila Minknera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 13:25 ale to i tak nie zmienia faktu ze gosc mam ogromna wiedze, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość II Re: Komentarz Kamila Minknera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 13:33 A dorobek naukowy, jakieś publikacje (nie myślę o tekstach do gazet)? Odpowiedz Link Zgłoś
stepol Re: Komentarz Kamila Minknera 14.11.06, 13:33 Jaka wiedze, tak jak napisal "szkoda słow" klepie wyuczone formułki, frazesy i banały nie majace nic wspolnego z realna ocena zjawisk. Nie wiem dlaczego GW prosi o komentarze tego niezbyt obiektywnego czlowieka. Pomimo mojego krytcznego stosunku do poltyki kadrowej UO, jest na w IP UO kilka osob, ktore bardziej zasługuja na komentowanie wynikow wyborow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Komentarz Kamila Minknera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 15:03 Zawiść i tyle Skoro koleś ma wiedze, która przekazuje na zajęciach na UO to co z tego ze ma PLECY. Nawet jeśli, to czy to pozwala osądzać ze pracę dostał po protekcji, a nie dzięki uczciwemu konkursowi. Pozatym co złego jest w tym ze cała rodzina jest zdolna i odnosi sukcesy (przykład może nie najlepszy, 2 kaczory, aczkolwiek z zycia). Pozatym wiedzy kogoś nie ocenia sie po artykule prasowym, który ma stanowić komentarz do wydażen, a nie wykład czy przekazanie faktów. Komentarze z natury nie są obiektywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Komentarz Kamila Minknera IP: 213.17.145.* 14.11.06, 15:49 Jak chcesz zabierac głos w dyskusjach, ktorych zakresu i tak nie pojmujesz, to staraj sie przynajmniej pisac bez bledow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anabel Komentarz Kamila Minknera IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.06, 11:00 Nic nowego nam tu Pan Minkner nie wymyśł to i politologiem być nie trzeba, żeby widzieć, że nasz prezydent to tak z " braku laku" wybrany został... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Komentarz Kamila Minknera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 11:13 To i inzynierem nie trzeba być rzeby stwierdzić ze w Opolu jeszcze jeden most na odrze by sie przydał. SOrry LES ale jak tak bedziemy rozumować to daleko nie zajedziemy :) Odpowiedz Link Zgłoś