Dodaj do ulubionych

Komentarz Kamila Minknera

IP: *.dsl.mindspring.com 14.11.06, 03:34
ziobro robi czystke ze zlodziejami ratuszowymi ,jest nadzieja ze z nowymi tez
zrobi.
Obserwuj wątek
    • Gość: delogos Re: Komentarz Kamila Minknera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 09:38
      Jakoś nie pomaga,że do polityki "logię" dodano i uczyniono z tego "naukę" bo
      komentarze cienkie i powierzchowne.
      Ciekawe mogloby być jak to się stało,że we wcześniejszych sondażach
      Zembaczyńskiemu wyraźnie groziła druga tura i czy na zmianę preferencji
      wyborców nie miało rezygnacja Wójcika,kandydata wyrazistego przecież.A już nie
      trzeba być politologiem,ale tylko wykazywać odrobinę zainteresowania by
      stwierdzić,że "sukces" Smagały jest co najmniej problematyczny.Jeśli kandydaci
      MN,po rezygnacji Wójcika przeszli do komitetu Smagały,zdobyli jeden mandat i
      dostarczyli głosów to co zatem jest zasługą Smagały?
      Stańcie państwo "lodzy" od polityki na wysokości działania i pokażcie,że
      potraficie analizować tą lokalną rzeczywistość polityczną bo akurat na tym polu
      możecie też odnieść niezaprzeczalne zasługi.Sensowna analiza może się ludziom
      przydać w ich dalszych wyborach.
      • Gość: szkoda słów Re: Komentarz Kamila Minknera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 10:13
        Za każdym razem, gdy politolodzy lub socjolodzy z UP lub PIN IŚl, próbują
        wypowiadać się na temat bieżącego życia politycznego, nie wiem, czy śmiać się
        czy płakać. Wychodzi wtedy na jaw cała mizeria intelektualna tego
        mikrośrodowiska, którego przedstawiciele usilnie acz bezskutecznie próbują
        kreować się na lokalne autorytety. Ci ludzie po prostu nie mają nic sensownego
        do powiedzenia. Klepią tylko jakieś puste frazesy, kreując jakąś oderwaną od
        ziemi rzeczywistość, zamiast opisywać i wyjaśniać faktycznie istniejące realia
        naszego życia społecznego. Pseudonaukowe wywody tych wszystkich Rubiszów,
        Berlińskich itp. oraz ich młodszych wychowanków są po prostu żałosne. Gorsza
        może być tylko jedna rzecz, a mianowicie próby aktywnego anagażowania się tego
        rodzaju "autorytetów" w lokalne życie polityczne. Było już parę takich numerów
        w ich wykonaniu - za każdym razem niesmak i żenada. Szkoda słów!
        • Gość: astrolog Re: Komentarz Kamila Minknera IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.06, 11:58
          Gość portalu: szkoda słów napisał(a):

nie wiem, czy śmiać się
          > czy płakać.
          Podpowiem - płacz, bo GW nie poprosiła o komentarz prawdziwe, niekwestione,
          autorytety z OSPN, które mają coś sensownego do powiedzenia. Nie klepią jakichś
          pustych frazesów, kreują nieoderwaną od ziemi rzeczywistość, opisują i
          wyjaśniają faktycznie istniejące realia naszego życia społecznego.
          Albo zadzwoń do GW i poproś, żeby zwracała się do ciebie o komentarz.
      • Gość: Marek Minkner jest OK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:10
        Co za burak inżynierek jakis zafajdany pewnie.
        Nic Ci się w życiu nie udaje wiec krytykujesz młodych i zdolnych, którzy robią
        coś co inni czytają, jak widać nawet takie cieniasy jak ty.
        Hrzań się więc ze swoją gadką o POLITOLOGACH.
        Ja miałem z Minknerem zajęcia na UO i nauczył mnie więcej niż nie jeden prof.
        dr hab.
        Najpierw poznaj człowieka, a pozniej.... ba w ogole go nie osądzaj bo kim ty
        jesteś zeby sądzić ludzi i ich wiedze.
        Na drzewo babmusie
      • Gość: Siti Re: Komentarz Kamila Minknera IP: *.chello.pl 15.11.06, 23:27
        To nie z polityki uczyniono naukę, lecz z analizy działań politycznych.
        Zadaniem politologów nie jest podpowiadanie wyborcom na kogo mają głosować,
        lecz przyczynianie się do poprawy rządzenia poprzez wskazywanie tego, co jest
        niewłaściwe. Więcej chyba nie muszę tłumaczyć?
    • Gość: Pawel z Komprchcic Re: Komentarz Kamila Minknera IP: *.chello.pl 14.11.06, 12:19
      Jak widac, forum nadal jest przyczynkiem do wylewania swoich zalow i zwyklej
      ludzkiej zawisci.
      Komentarze mlodych naukowcow sa ok. Adekwatne do wyniku wyborow.
      A jak komus sie nie podobaja, albo komentarze, albo Ci naukowcy, to niech na
      forum napisze komentarz madrzejszy i celniejszy, a nie realizuje swoje zawisci
      • Gość: zyz Re: Komentarz Kamila Minknera IP: 213.17.145.* 14.11.06, 12:34
        Jaki to młody zdolny, kolejny cwaniaczek z mocnym plecami. Byly członek SLD
        K.Minkner, nie wiem dlaczego promowany przez GW na autorytet naukowy. Ostatnio
        zreszta zatrudniona kolejnego Minknera na UO, co to musi byc za wybitna rodzina.
        Calkiem przypadkiem Jan Minkner jest przewodniczacym Stowarzyszenia Ordynacka w
        Opolu. Ludzie z doktoratami nie moga byz zatrudnieni na UO, a przyjmuja
        kolejnego magistra dobrze ulokowanego w lokalnych ukladach. Dla swojego miejsce
        i kasa sie zawsze znajdzie.
        • Gość: gosc portalu Re: Komentarz Kamila Minknera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 13:25
          ale to i tak nie zmienia faktu ze gosc mam ogromna wiedze,
          • Gość: gość II Re: Komentarz Kamila Minknera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 13:33
            A dorobek naukowy, jakieś publikacje (nie myślę o tekstach do gazet)?
          • stepol Re: Komentarz Kamila Minknera 14.11.06, 13:33
            Jaka wiedze, tak jak napisal "szkoda słow" klepie wyuczone formułki, frazesy i
            banały nie majace nic wspolnego z realna ocena zjawisk. Nie wiem dlaczego GW
            prosi o komentarze tego niezbyt obiektywnego czlowieka. Pomimo mojego krytcznego
            stosunku do poltyki kadrowej UO, jest na w IP UO kilka osob, ktore bardziej
            zasługuja na komentowanie wynikow wyborow.
            • Gość: Przemek Re: Komentarz Kamila Minknera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 15:03
              Zawiść i tyle
              Skoro koleś ma wiedze, która przekazuje na zajęciach na UO to co z tego ze ma
              PLECY. Nawet jeśli, to czy to pozwala osądzać ze pracę dostał po protekcji, a
              nie dzięki uczciwemu konkursowi.
              Pozatym co złego jest w tym ze cała rodzina jest zdolna i odnosi sukcesy
              (przykład może nie najlepszy, 2 kaczory, aczkolwiek z zycia).
              Pozatym wiedzy kogoś nie ocenia sie po artykule prasowym, który ma stanowić
              komentarz do wydażen, a nie wykład czy przekazanie faktów.
              Komentarze z natury nie są obiektywne.
              • Gość: xyz Re: Komentarz Kamila Minknera IP: 213.17.145.* 14.11.06, 15:49
                Jak chcesz zabierac głos w dyskusjach, ktorych zakresu i tak nie pojmujesz, to
                staraj sie przynajmniej pisac bez bledow.
    • Gość: Anabel Komentarz Kamila Minknera IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.06, 11:00
      Nic nowego nam tu Pan Minkner nie wymyśł to i politologiem być nie trzeba, żeby
      widzieć, że nasz prezydent to tak z " braku laku" wybrany został...
    • Gość: Przemek Re: Komentarz Kamila Minknera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 11:13
      To i inzynierem nie trzeba być rzeby stwierdzić ze w Opolu jeszcze jeden most
      na odrze by sie przydał.
      SOrry LES ale jak tak bedziemy rozumować to daleko nie zajedziemy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka