Dodaj do ulubionych

Zembaczyński,kied TRZECI most przez Odrę w Opolu.

IP: *.chello.pl 18.04.07, 11:30
Wczoraj ok 17.oo jadąc z ul. Wrocławskiej( w korku ) na pocztę główną i z
powrotem ul Piastowską, również cały czas w korku, przesuwałem się po 2,3 m
(to nie była jazda ) przez ok. godzinę. Podobnie meczą się tu co dnia,
tysiące innych samochodów. Piastowska, Spychalskiego, Wrocławska,
Niemodlińska - sa wszystkie na raz - maksymalnie zatkane.
Czy "ratuszowe głąby" (sorry - miało być głowy )! myślą o rozwiązaniu tego
uciążliwego,
stale narastającego problemu w Opolu?

Obserwuj wątek
    • Gość: ;-) Re: Zembaczyński,kied TRZECI most przez Odrę w Op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 12:33
      Gdy Zembaczyński kupi już sobie upragniony domek pod Opolem, zamiast ciasnej
      150 m klitki na Pasiece, to natychmiast w ratuszu będzie zielone światło do
      budowy najsensowniejszej przeprawy ze Śródmieścia na Zaodrze wzdłuż torowiska
      Opole Gł.- Opole Zach.

A więc trzymajmy kcikuki za szybki Rysiowy wybór :-)))

;-)
    • Gość: Piotr Badura W kwestii formalnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 13:19
      Szanowny Panie Kierowco
      Opole ma już trzy mosty drogowe przez główne koryto Odry. Pierwszy z nich w
      ciągu ul. Piastowskiej, drugi w ciągu ul. Nysy Łużyckiej (podwójny), a trzeci w
      ciągu ul. Powstańców Warszawskich (Obwodnica Północna).
      Pozdrawiam serdecznie
      Piotr Badura
      • Gość: Zembaczyński Re: W kwestii formalnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 20:13
        A więc, zgodnie z poprzednim postem, zalecamy wszystkim kierowcom chcącym dostać się np z Koszyka do centrum dojazd przez obwodnicę :D

A propos, to na obwodnicy (konkretnie w okolicach mostu na Odrze) też tworzą się korki i to wcale nie takie małe... :/
        • Gość: Piotr Badura Dyskutuje Pan z samym sobą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 01:29
          Szanowny Panie "Zembaczyński"
          W moim poście nie było ani słowa o natężeniu ruchu na moście zakrzowskim.
          Boleśnie wiem, że tworzą się tam korki (tamtędy wiedzie droga z Brynicy do
          autostrady). Nie zalecałem też, by jeździć z Koszyka do centrum przez most
          zakrzowski. Wskazywałem tylko, że twórca wątku powinien był pytać kiedy czwarty
          most w Opolu, albo kiedy trzeci most w śródmieściu Opola. Po prostu lubię
          precyzyjne wypowiedzi.
          Pozdrawiam serdecznie
          Piotr Badura
      • Gość: kierowca Re: W kwestii formalnej IP: *.chello.pl 18.04.07, 22:13
        Panie Badura.
        Dotąd miałem Pana za człowieka głównie rozsądnego.
        Teraz wiem, że bywa Pan też czasami nawet i wesoły .
        Jako ur.Opolanin, życzę więc Panu ciągle mnogich, i wesołych jazd z centrum
        miasta za Odrę, przez ten trzeci "pański" opolski most ?
        Do czasu aż hamulcowy wybuduje nam ten najbardziej pożądany, realnie prawdziwy.
        Obecny trzeci praktycznie za miastem - dla korków w Opolu, nie ma żadnego
        znaczenia.

• Gość: Piotr Badura Bardzo głęboko się Pan myli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 01:36
          Szanowny Panie Kierowco
          Internauta, używający nicku "Zembaczyński" słusznie zauważył, że przy moście
          zakrzowskim tworzą się spore korki. Pan uważa, że gdyby te wszystkie samochody,
          które tłoczą się przez most zakrzowski, jechały przez pozostałe dwa opolskie
          mosty, to "dla korków w Opolu nie miałoby to żadnego znaczenia". Bardzo głęboko
          się Pan myli.
          Pozdrawiam serdecznie
          Piotr Badura
          • Gość: bg Re: Bardzo głęboko się Pan myli IP: *.chello.pl 19.04.07, 09:47
            badura kretynie albo nawiazuj do nie przez ciebie zalozonego watku albo milcz i
            nie zasmiecaj go swoimi probami odwrocenia dyskusji. jesli nie kumasz to chodzi
            o brak mostow w opolu a nie o ich ilosc.
            • Gość: kierowca Re: Bardzo głęboko się Pan myli IP: *.chello.pl 19.04.07, 14:50
              Słusznie bg. Badura nie łapie logiki tej dyskusji.
              To takie jego zboczenie zawodowe. Jak się wydaje coś takiego jak on, i nazywa
              się to - Beczką, to doprawdy trudno więcej od niego oczekiwać.
              Od beczki do kapusty - niedaleko.

Pozdrawiam.
              • Gość: kierowca Bardzo głęboko się Pan myli - panie Badura !!! IP: *.chello.pl 19.04.07, 15:17
                Gdybym był tak samo w dyskusji upierdliwy jak Badura,
                to bym mu wygarnął, że jest jeszcze czwarty most przez Odrę w Opolu,
                ten z Pasieki do ZOO. I co ? Panie Badura, kto ma rację ? A o nią, nie o
                problem Panu przecież chodzi ? Nieprawdaż ? Być upierdliwym tak aż do
                obrzydzenia wszystkim dyskusji, tak - do końca !

• Gość: d Re: Zembaczyński,kied TRZECI most przez Odrę w Op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 21:31
      Najpierw Szymański wybuduje stadion
      • Gość: Rzyt Re: Zembaczyński,kied TRZECI most przez Odrę w Op IP: *.atol.com.pl 19.04.07, 10:48
        Jak wam się nie podobają korki w Opolu,to kupcie sobie mieszkanie na Pasiece,a
        przyjmijcie się do pracy w Ratuszu,albo jeszcze lepiej w UW i skończcie
        narzekac.
        • dlew54 Potrzeba młodych gniewnych w Ratuszu 19.04.07, 14:52
          Średnicówka, most obwodnicy południowej - to są te minima, jakie powinny
          powstać już dawno, bo most przy Rondzie wkrótce się rozleci - zwłaszcza po
          wprowadzeniu płatnej autostrady.
          Cóż każdy ma taką władzę na jaką zasłużył i co sobie wybrał.
    • Gość: Piotr Badura Do panów Kierowcy i Bg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 21:16
      Szanowni Panowie
      Dlaczego tak szybko puszczają Panom nerwy? Czy moje oczekiwanie, żeby umieć
      przeliczać do trzech, to taka straszna, jak to Panowie nazywacie, upierdliwość?
      Pan Bg napisał: "jeśli nie kumasz, to chodzi o brak mostów w Opolu, a nie o ich
      ilość". Obawiam się, że ja dużo lepiej "kumam", o co naprawdę chodziło panu
      Kierowcy, niż pan Bg (zakładając grzecznościowo, że Pan Bg i Kierowca to inne
      osoby). Gdybym odnosił wrażenie, że panu Kierowcy rzeczywiście chodzi o brak
      mostów, to odpuściłbym mu jego nieumiejętność przeliczania do trzech. Ale panu
      Kierowcy wcale nie chodziło o brak mostów, ale o, mówiąc Panów językiem, pewnego
      rodzaju "upierdliwość" skierowaną w stronę konkretnej osoby.
      Gdy chce się być "upierdliwym tak aż do obrzydzenia", to trzeba umieć przeliczać
      do trzech, bo inaczej może zjawić się w wątku Badura, który nie ma zwyczaju
      przejmować się pohukiwaniami o obowiązku "nawiązywania do nie przez siebie
      założonego wątku".
      Pozdrawiam Panów seredecznie
      Piotr Badura
      • Gość: abuse Re: Do panów Kierowcy i Bg IP: *.centrum.punkt.pl 19.04.07, 21:49
        Panie Piotrze, zmiażdżył Pan interlokutorów żelazną i konsekwentną logiką
        swoich wypowiedzi. Braaaavo Badura!
        To zaszczyt dla nich, że Pan, człowiek na poziomie, zechciał wdawać się
        w jakąkolwiek dyskusję.
        A swoją drogą przydałby się jeszcze jeden most przez Odrę. Najlepiej płatny.
        • Gość: Piotr Badura Czy ironia była rzeczywiście potrzebna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 14:11
          Szanowny Panie Abuse
          Myślę, że chyba nikogo niczym nie zmiażdżyłem (mimo iż nawet pan Kierowca
          deklaruje, e jest zmiażdżony). Mówienie o interlokutorach jest przesadą. Panowie
          Bg i Kierowca to raczej jedna i ta sama osoba, a i co do innych też nie mam
          pewności. To forum jest wykorzystywane przez tzw. opluwaczy. Opluwacz tworzy
          wątek, w którym pod różnymi nickami udaje "zbulwersowaną opinię publiczną".
          Żelazną cechą opluwaczy jest przy tym ich ogromna ignorancja.
          Pan Kierowca atakuje prezydenta Zembaczyńskiego i urząd miasta za zbyt małą
          liczbę mostów drogowych przez główne koryto Odry w Opolu. Ubliża urzędnikom od
          głąbów, a tymczasem sam ma kłopot z policzeniem do trzech. Jego zdaniem Opole ma
          tylko dwa mosty drogowe przez Odrę. Gdy zwracam mu grzecznie uwagę na ten jego
          deficyt, to wpada w złość i wymyśla mi od kretynów (jako pan Bg).
          Pan Kierowca uważa, że mógłby być tak samo "upierdliwy" jak ja i wygarnąć mi, że
          jest jeszcze czwarty most przez Odrę w Opolu, ten z Pasieki do ZOO. Proszę
          zwrócić uwagę, że pan Kierowca nie dostrzegł, iż ja użyłem określenia "most
          drogowy", a nie "most". Drogowe obiekty mostowe dzieli się na cztery kategorie:
          mosty drogowe, wiadukty, estakady i kładki dla pieszych. Nie sprawdzałem tego w
          rejestrze, ale niemal na sto procent obiekt między Pasieką i Bolko jest kładką
          dla pieszych, a nie mostem drogowym. Inna sprawa, że prawdopodobnie Opole ma
          rzeczywiście cztery mosty drogowe przez Odrę. Most w ciągu ul. Nysy Łużyckiej
          jest w potocznym rozumieniu jednym mostem, ale podejrzewam, że ewidencyjnie są
          to dwa mosty o dwóch odrębnych JNI. Dałem wyraz temu podejrzeniu, pisząc o nim
          podwójny.
          Pan Kierowca uważa też, że most zakrzowski dla korków w Opolu nie ma żadnego
          znaczenia. Według drogowców przejeżdża przez ten most ok. 12 tys. pojazdów na
          dobę, w tym dużo największych ciężarówek. Miejmy nadzieję, że nie będzie okazji,
          by przekonać się, jak wyglądałoby Opole, gdyby z jakiegoś powodu te 12 tys.
          pojazdów musiało jechać przez śródmieście.
          Ma Pan oczywiście rację, że przydałby się jeszcze jeden most przez Odrę. Powiem
          więcej. Nie tylko jeden. Ale od tego są fachowcy i oni z pewnością nad tym
          myślą. Mnie osobiście niepokoi co innego. Są dwa sposoby na korkujące się mosty.
          Budowanie kolejnych mostów, ale też zmniejszanie zapotrzebowania na
          przekraczanie Odry. Jeśli student politechniki mieszka na ZWM a rano ma zajęcia
          na Prószkowskiej to wsiada w malucha i telepie się za Odrę. Koło południa ma
          kolejne zajęcia na Sosnkowskiego, więc znów telepie się przez Odrę. Potem ma
          jeszcze coś na Prószkowskiej i zalicza kolejną przeprawę, a na koniec musi
          jeszcze wrócić na ZWM. To tylko jeden z wielu przykładów niepotrzebnego
          obciążania mostów. Ale o tym też pan kierowca raczej nie ma pojęcia. On chce
          dyskutować o mostach, nie mając w tej sprawie do pwiedzenia nic ponadto, że
          ratuszowi urzędnicy to głąby, a prezydent to hamulcowy.
          Pozdrawiam serdecznie
          Piotr Badura
          • Gość: kierowca Re: Czy ironia była rzeczywiście potrzebna? IP: *.chello.pl 21.04.07, 00:06
            Oto kolejne upierdliwe badurzenia nijakiego pana Piotra Badury.
            Gdyby mi się chciało prostować wszystkie wyssane tu z palca posądzenia,
            pomowienia itp. durnoty pana Badury jakie tu wypisuje, to nie mógłbym robić nic
            innego jak tylko siedzieć i prostować jego pomyłki.
            Ale mi się nie chce. Szkoda mi czasu. Więc tylko to Panie Badura i wbij pan
            sobie to do głowy; nie używam i nie używałem nigdy nicka - Bg. Jest pan zbyt
            zarozumiały i pewny siebie . Twierdząc że tak robię po prostu pan łżesz jak
            pies.
            Nie podoba się panu moje trafne nazwanie prezydenta hamulcowym, a ludzi
            odpowiedzialnych za rozwiązania komunikacyjne w mieście - głombami ? No trudno.
            To pański kłopot i problem. Pozostanę przy swoim. Może mi pan zawsze udowodnić,
            tu na forum że to ja, nie pan, się mylę. Więc czekam, proszę bardzo panie
            Badura. Potrafi pan to udowodnić ?

Co do mostów ( raczej wiaduktów ) przez Odrę, to podtrzymuję moje pierwsze
            twierdzenie, że rosnący uciążliwy ruch miejski, ma do dyspozycji w miescie
            praktycznie niestety tylko dwa mosty przez Odrę. Czy pan to kuma - Panie
            Badura?

Howk !

• Gość: kierowca Re: Do panów Kierowcy i Bg IP: *.chello.pl 20.04.07, 13:19
        Czuję się tak bardzo, ale to tak bardzo zmiażdżony przez logikę Pana Badury,
        że leżąc plackiem przed Jego miażdżacą naturą - zgadzam się już na wszystko.
        Na prawdę na wszystko.
        Nawet mogę robić za pierwsze przęsło brakującego w mieście trzeciego mostu.
        Byleby tylko dla nas kierowców ten trzeci most w mieście był - Panie Badura,
        i oczywiście by Pan mógł mieć zawsze rację .

Howk !

P.S.
        Pańskie podejrzenia co do osób,... też są wesołe !
        A białe myszki pan widzi ... ? :-)

• bolko6 Biedne Opole 20.04.07, 20:43
          Zamiast pyskówek i niczego wartych tłumaczeń - zmobilizujcie swoje siły na
          przekonanie ratuszowych do natychmiastowej realizacji średnicówki i innych
          mostów. Jakoś nie dociera fakt zbliżania się terminu płatnej autostrady -
          wówczas Opole zostanie zakorkowane. Będzie miało zniszczony ciąg komunikacyjny
          przez miasto,będzie zasmrodzone przez mnóstwo samochodów na dawnej A4 -
          mieszkańcy będą wieszać psy na Ratuszu. Współczuję mieszkańcom Zaodrza, ale
          czeka ich wkrótce horror z dotarciem do pracy i powrotem do domów.
          Inteligenckie miasteczko wojewódzkie ma niestety niegospodarnych gospodarzy i
          wątpliwej jakości strategów - wszelkich branż . Oj biedni mieszkańcy i trudno
          sie dziwić , że młodzi szybko opuszczają ten TITANIC
          • Gość: peb Re: Biedne Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 13:06
            No tak, ale na pewno wszystkie te samochody nie będą raczej jechaly przez centrum Opola, bo obwodnica sięga juz do Grudzic, a więc raczej kierowcy spoza Opola pojadą obwodnicą (całe szczęscie że Zembaczyński chociaż zdążył ją wybudować..)
            • Gość: ;-) Re: Biedne Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 13:16
              Dzisiaj wystarczyło, aby na moście Piastowskim drogowcy robili jakieś tam
              poprawki (naturalnie w ciągu dania, bo przecież w nocy się śpi), zastawiając
              jeden kierunek jazdy, a już tworzyły się korki aż do UW z jednej strony, z
              drugiej sięgające Biedronki.

Zobaczycie, jak wprowadzą płatną autostradę i spora część ruchu samochodów
              wroci do samego centrum miasta. Będziemy mieli takie korki stale !!!

Ale przynajmniej pod Rysiowymi oknami na Pasiece nie ma smrodu spalin
              samochodów na moście średnicowym.
              Ot, co ...

;-)
              • Gość: k Re: Biedne Opole IP: *.chello.pl 21.04.07, 20:09
                korki...aż do Ozimskiej - przd rondem jeszcze.
                W tygodniu, zaczynają się w kierunku Zaodrza - przy poczcie głównej.
    • tusku Re: Zembaczyński,kied TRZECI most przez Odrę w Op 21.04.07, 13:48
      Zrobić kolejki górskie w te i wew te.
    • Gość: Mack Re: Zembaczyński,kied TRZECI most przez Odrę w Op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 23:02
      Tak , ratuszowe głąby myślą i realizują coraz więcej skrzyżowań ze światłami,
      aby całkowicie zatkać Opole. I jak widać udało im się to znakomicie. Najlepsze
      to skrzyżowanie na pl.Piłsudskiego: zwężono skrzyżowanie i wstawiono tyle
      świateł, ile się dało. A wytarczylo zrobić rondo i ruch byłby płynny, tak jest
      w innych miastach, ale u nas??? U nas firma, która robi światła ma tak silne
      wpływy, że bez świateł nie da się zrobić żadnego skrzyżowania i mamy to co
      mamy. A o zielonych strzałkach w prawo ( w Niemczech do nich powrócono) to nie
      ma mowy, bo wiele skrzyżowań byłoby luźniejszych, a tak nie może być!!!
      • Gość: gokart Re: Zembaczyński,kied TRZECI most przez Odrę w Op IP: *.chello.pl 27.04.07, 20:30
        W Baden-Wirttemberg ronda robią nawet w szczerym polu,
        gdzie krzyżują się najzwyklejsze nawet dwie polne, asfaltowe drogi.

Ale co zrobić, gdy nasi "eksperci" i urzędnicy ( nie wierzę by projektańci )
        nadal ciągle niedoceniają prostego i genialnego dla każdego ruchu - ronda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka