Gość: behemot IP: 217.197.79.* 22.04.07, 14:05 Dwa tysiące boisk i 12 stadionów na EURO2012!!!! Co nie wyjdzie? Za dużo? Ale to w Polsce i Ukrainie, pa pałam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: śpioch Re: Rzucam hasło.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 15:30 szkolnych ? to popieram ! Odpowiedz Link Zgłoś
oskar44 Re: Rzucam hasło.... 22.04.07, 17:06 Rzucam hasło. Wy dajcie pieniądze. ... Warsiawiak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeee Re: Rzucam hasło.... IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 22.04.07, 17:21 w opolu jedno boisko ubyło w tym roku koło stadionu gwardii, fajne, betonowe, miodzio było teraz będzie fastfood bleee Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: Rzucam hasło.... 23.04.07, 08:42 Wprawdzoie nie w tym roku, ale w Opolu ogólnie ubyło kilka boisk (na ul. Gagarina w Malinie, za hotelem Sokrates, za głownym budynkiem Politechniki, korty na Bolko, to boisko o którym Ty wspomniałeś i pewnie jesze jakieś o którym ja nie wiem a o0 których mogą wiedzieć forumowicze). W zamian tymczasowo ocalało jedno, które zgłaszam do listy Behemota: Na Placu Króla Jana Kazimierza (za fontanną). Miała tam zaczynać się galeria handlowa na palach, ale inwestor dał nogę z Opola. Szukają następnego. Póki co, to boisko ocalało. Wprawdzie nie pierwszej młodości, bo i akcja takiego jednego Pana Janusza byłego radnego Kowalskiego co to w obecności mediów dzieciakom na prawo i lewo obiecywał masę boisk podwórkowych i osiedlowych go nie objęła, ale jest. Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: Rzucam hasło.... 23.04.07, 08:46 P.S. Zapomniałem dodać, że boisko "Bolko" (dawne boisko zakładów mięsnych) nad kamionką przy ul. Rejtana zniknie prawdopodobnie w tym lub najdalej w przyszłym roku. Teren został wykupiony przez prywatnego inwestora i przeznaczony pod zabudowę mieszkalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juhas Re: Rzucam hasło.... IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 23.04.07, 09:10 No faktycznie damy radę do 2012 zlikwidować te 1000 boisk Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Do Behemota 23.04.07, 12:58 No i co Ty na to ? Faktycznie zdążymy z likwidacją tego tysiąca do 2012 ? Jeszcze jedno boisko jest w kolejce - Na placu Teatralnym. Niejaki Tomasz radny Kwiatek tak ślicznie dziennikarzy już chyba z rok czasu w tej sprawie zwodzi, że hej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Do mx4 i innych... IP: 217.197.79.* 23.04.07, 15:10 Nie kazdy plac pomiędzy smietnikiem i trzepakiem to boisko.Tworzenie boisk do piłki noznej,siatkowki,koszykowki i puszczanie ich na żywioł to głupota.Zobacz, że tam gdzie korty mają opiekuna, jest porządek, bezpieczenstwo, jakies zorganizowanie.W centrum jest tyle boisk, że głowa boli, przy każdej szkole.Ale popołudniami są albo zamknięte, albo watachy przez nikogo niepilnowanej młodzieży robią tam przysłowiowy rozperwoll a i czasami sobie krzywdę i wtedy zazwyczaj odpowiada szkoła, że nie zabezpieczyła np. bramek i ktoś poległ.W ramach walki z bezrobociem zafundowano tzw. Stopki do przeprowadzania dzieci przez przejścia dla pieszych w pobliżu szkół.Co szkodzi by zatrudnić w ramach prac interwencyjnych ludzi, którzy od maja do pażdziernika, od 16 do 20 bedą gospodarzami tych obiektów? Będzie grafik, kto od której do ktorej korzysta z boiska, porządek i minimalne bezpieczeństwo.Dlaczego nikt nie biega po bieżni na Gwardii,w III LO, a biegaja po chodnikach po dzielnicy bez nazwy? Nie ma się co burzyć, że likwidują "boiska" między smietnikiem a trzepakiem, bo tereny w mieście sa cenne i jest ich brak, a boiska szkolne świecą pustkami. Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: Do mx4 i innych... 23.04.07, 20:56 Masz bardzo dużo racji. Chcę Ci tylko zwrócić uwagę, że boisko za hotelem Sokrates należało (podobnie jak i ten hotel do Politechniki, czyli szkoły jak najbardziej. A i plany likwidacji kilku szkół (razem z boiskami) nie całkiem ad acta odłożono. O planach budowy jakiegokolwiek NOWEGO boiska w Opolu jakoś nie słyszałem i pewnie mimo Euro 2012 nie usłyszę. Odpowiedz Link Zgłoś