Dodaj do ulubionych

Rzucam hasło....

IP: 217.197.79.* 22.04.07, 14:05
Dwa tysiące boisk i 12 stadionów na EURO2012!!!!
Co nie wyjdzie? Za dużo? Ale to w Polsce i Ukrainie, pa pałam
Obserwuj wątek
    • Gość: śpioch Re: Rzucam hasło.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 15:30
      szkolnych ? to popieram !
      • oskar44 Re: Rzucam hasło.... 22.04.07, 17:06
        Rzucam hasło. Wy dajcie pieniądze. ... Warsiawiak ?
        • Gość: eeee Re: Rzucam hasło.... IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 22.04.07, 17:21
          w opolu jedno boisko ubyło w tym roku
          koło stadionu gwardii, fajne, betonowe, miodzio było

teraz będzie fastfood bleee
          • mx4 Re: Rzucam hasło.... 23.04.07, 08:42
            Wprawdzoie nie w tym roku, ale w Opolu ogólnie ubyło kilka boisk (na ul.
            Gagarina w Malinie, za hotelem Sokrates, za głownym budynkiem Politechniki,
            korty na Bolko, to boisko o którym Ty wspomniałeś i pewnie jesze jakieś o
            którym ja nie wiem a o0 których mogą wiedzieć forumowicze).
            W zamian tymczasowo ocalało jedno, które zgłaszam do listy Behemota: Na Placu
            Króla Jana Kazimierza (za fontanną). Miała tam zaczynać się galeria handlowa na
            palach, ale inwestor dał nogę z Opola. Szukają następnego. Póki co, to boisko
            ocalało. Wprawdzie nie pierwszej młodości, bo i akcja takiego jednego Pana
            Janusza byłego radnego Kowalskiego co to w obecności mediów dzieciakom na prawo
            i lewo obiecywał masę boisk podwórkowych i osiedlowych go nie objęła, ale jest.
            • mx4 Re: Rzucam hasło.... 23.04.07, 08:46
              P.S.
              Zapomniałem dodać, że boisko "Bolko" (dawne boisko zakładów mięsnych) nad
              kamionką przy ul. Rejtana zniknie prawdopodobnie w tym lub najdalej w przyszłym
              roku. Teren został wykupiony przez prywatnego inwestora i przeznaczony pod
              zabudowę mieszkalną.
              • Gość: juhas Re: Rzucam hasło.... IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 23.04.07, 09:10
                No faktycznie damy radę do 2012 zlikwidować te 1000 boisk
                • mx4 Do Behemota 23.04.07, 12:58
                  No i co Ty na to ? Faktycznie zdążymy z likwidacją tego tysiąca do 2012 ?
                  Jeszcze jedno boisko jest w kolejce - Na placu Teatralnym. Niejaki Tomasz radny
                  Kwiatek tak ślicznie dziennikarzy już chyba z rok czasu w tej sprawie zwodzi,
                  że hej !
                  • Gość: behemot Re: Do mx4 i innych... IP: 217.197.79.* 23.04.07, 15:10
                    Nie kazdy plac pomiędzy smietnikiem i trzepakiem to boisko.Tworzenie boisk do
                    piłki noznej,siatkowki,koszykowki i puszczanie ich na żywioł to głupota.Zobacz,
                    że tam gdzie korty mają opiekuna, jest porządek, bezpieczenstwo, jakies
                    zorganizowanie.W centrum jest tyle boisk, że głowa boli, przy każdej szkole.Ale
                    popołudniami są albo zamknięte, albo watachy przez nikogo niepilnowanej
                    młodzieży robią tam przysłowiowy rozperwoll a i czasami sobie krzywdę i wtedy
                    zazwyczaj odpowiada szkoła, że nie zabezpieczyła np. bramek i ktoś poległ.W
                    ramach walki z bezrobociem zafundowano tzw. Stopki do przeprowadzania dzieci
                    przez przejścia dla pieszych w pobliżu szkół.Co szkodzi by zatrudnić w ramach
                    prac interwencyjnych ludzi, którzy od maja do pażdziernika, od 16 do 20 bedą
                    gospodarzami tych obiektów? Będzie grafik, kto od której do ktorej korzysta z
                    boiska, porządek i minimalne bezpieczeństwo.Dlaczego nikt nie biega po bieżni
                    na Gwardii,w III LO, a biegaja po chodnikach po dzielnicy bez nazwy? Nie ma się
                    co burzyć, że likwidują "boiska" między smietnikiem a trzepakiem, bo tereny w
                    mieście sa cenne i jest ich brak, a boiska szkolne świecą pustkami.
                    • mx4 Re: Do mx4 i innych... 23.04.07, 20:56
                      Masz bardzo dużo racji. Chcę Ci tylko zwrócić uwagę, że boisko za hotelem
                      Sokrates należało (podobnie jak i ten hotel do Politechniki, czyli szkoły jak
                      najbardziej. A i plany likwidacji kilku szkół (razem z boiskami) nie całkiem ad
                      acta odłożono.
                      O planach budowy jakiegokolwiek NOWEGO boiska w Opolu jakoś nie słyszałem i
                      pewnie mimo Euro 2012 nie usłyszę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka