Dodaj do ulubionych

Radio Opole ole ole ;)

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 01:54
jakos tak w pazdzierniku rozmawialem z prezesem radia na temat kilku pomyslow
na programy (konspekty dolaczam jako osobne posty w tym temacie). w sumie
spodobaly sie 2 (o kapelach i o wydarzeniach w miescie, nawet padla nazwa:
Serwis Informacji Miejskiej).
dobra jest koniec maja i co? nic ;) pare razy dzwonilem tam do prezesa i
oczywiscie "taaak, wlasnie sie bedziemy zajmowac ta sprawa, oddzwonimy,,,
taaak".
pozniej wyslalem to do nowego naczelnego, tyle tylko, ze doszla koncpecja na
serwis podcastowy (konspekt tez dolaczam). do prezesa tez wyslalem.
dzwonilem pozniej do prezesa pare razy i oczywiscie "taaaak, pamietam...
prosze czekac na telefon, pracujemy nad tym".
zadzwonilem do nowego naczelnego/redaktora programowego, odbiera sekretarka:

ja - dzien dobry, czy moge rozmawiac z panem redaktorem naczelnym?
sekretarka - tak jest, juz prosze, prosze poczekac
ja - ok
sekretarka - a przepraszam, jak pana godnosc?
ja - dominik xxxxxxxxxxx

chwila ciszy, ale slychac glosy w tle i taki dialog:

sekretarka - panie dyrektorze, telefon do pana
naczelny - a kto dzwoni?
sekretarka - dominik xxxxxxxx
naczelny - ...
naczelny - ... a to prosze powiedziec, ze mnie nie ma

sekretarka (do mnie) - przepraszam, ale pan dyrektor wyszedl
ja - aha, no to dziekuje :)

jeszcze dodam, ze podczas rozmowy na temat przygotowania programu o
wydarzeniach (pare godzin roboty dziennie) padlo pytanie:
prezes - aaaaa... czy wyobraza pan sobie, ze bedzie pan za to otrzymywal
pieniadze?
ja - ...
ja - tak, wyobrazam to sobie

(zajeb iste pytanie, takie proste i konkretne ;) )

hehhehehhhh, no w sumie niby nic, tylko ostatnio wchodze na strone radia i
widze dzial "wiadomosci kulturalne", to se mysle... "okkkkk, fajnie".
rozgladam sie troche bardziej i widze link "rss/PODCAST"... no to se
mysle "kur wwww aaaaaaa, to juz niefajnie".

niesamowity zbieg okolicznosci, niedluo po tym jak sie komus wysyla koncepcje
na programy itp, te koncepcje sa realizowane, tylko nikt nie dzwoni... hmmm,
cos gdzies czytalem, ze tam maja duzo ciekawszych zajec, jakichs siusiakow na
kompach szukaja czy cos :)

jak wspomnialem, zalaczam ponizej tresci tych dokumentow, ktore wyladowaly i
u prezesa i u naczelnego.
juz mnie to... no wiadomo co ;)

pozdrawiam sluchaczy ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: dodo SIM – Serwis Informacji Miejskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 01:55
      TEMAT:
      Codzienny serwis informacyjny, którego zadaniem będzie dostarczenie słuchaczom
      informacji na temat bieżących wydarzeń kulturalno – rozrywkowych w Opolu.
      Raz w tygodniu nadawany byłby obszerniejszy program podsumowujący poprzedni
      tydzień (wywiady, relacje) i zapowiadający zarazem kolejne wydarzenia w
      tygodniu nadchodzącym (np. prezentacja twórczości zespołów, które zagrają w
      Opolu koncerty, wywiady z organizatorami).
      Elementem dopełniającym program byłby dział na stronie www.radio.opole.pl, w
      którym to dziale znalazłyby się wszystkie informacje o bieżących wydarzeniach.

PRZYGOTOWANIE:
      xxxxxxxxxxxxxxxx

PROWADZĄCY:
      Osoba, która aktualnie prowadzi dane pasmo programowe (poranne, popołudniowe,
      wieczorne).

CEL PROGRAMU:
      Główne zadanie programu, to dostarczenie mieszkańcom Opola obszernych i
      rzetelnych informacji na temat wydarzeń kulturalno – rozrywkowych w mieście.
      Istotnym elementem byłoby tez przybliżenie słuchaczom sylwetki artystów,
      wykonawców i twórców, którzy będą się prezentować w Opolu.
      Program ten powinien zawierać dość sporo informacji na temat inicjatyw
      kulturalno – rozrywkowych wychodzących od opolskich studentów, ponieważ jest to
      część lokalnej społeczności, która stara się aktywnie uczestniczyć w życiu
      kulturalnym miasta.

DODATKOWE INFORMACJE:
      W ramach programu można organizować konkursy, w których do wygrania byłyby
      bilety do kin, teatrów, na koncerty, wejściówki na imprezy w opolskich klubach,
      bilety na wystawy itp. Mogłoby to w pewnym stopniu wpłynąć na większe
      zainteresowanie słuchaczy programem, a zarazem zwiększyć jego atrakcyjność.
      Co pewien czas można organizować konkursy w których do wygrania będą płyty z
      autografami wykonawców prezentujących się w Opolu, książki i tomiki poezji
      prezentowane na spotkaniach autorskich w Miejskiej Bibliotece Publicznej itp.
      W dalszej perspektywie można przygotować niecodzienną formę wywiadów z
      artystami. Byłby to wywiad, który składałby się z pytań, które wcześniej
      nadeślą słuchacze. Osoba przeprowadzająca wywiad byłaby tylko pośrednikiem na
      linii artysta – słuchacz.
      Radio Opole mogłoby stać się patronem medialnym wybranych wydarzeń.

PODSUMOWANIE:
      Codzienny krótki serwis informacyjny
      Cotygodniowe podsumowanie mijającego tygodnia i zapowiedzi wydarzeń
      nadchodzących
      Informacje zamieszczane na stronie WWW Radia Opole.
      • Gość: dodo Audycja o lokalnych zespolach muzycznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 01:56
        TEMAT:
        Program ma na celu przybliżenie słuchaczom twórczości opolskich zespołów
        muzycznych (różne gatunki muzyczne), jak również umożliwienie im zaistnienia w
        mediach lokalnych, głównie na antenie Radia Opole.

PRZYGOTOWANIE:
        xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

PROWADZĄCY:
        xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx

CELE AUDYCJI:
        Popularyzowanie twórczości opolskich zespołów muzycznych
        Promocja lokalnych wykonawców poza regionem
        Pomoc młodym wykonawcom w dotarciu do firm fonograficznych

FORMAT:
        Program mógłby być nadawany w niedzielny wieczór, cotygodniowo i mógłby trwać
        jedną godzinę. W czasie programu prezentowany byłby jeden lub dwa zespoły. W
        miarę możliwości wykonawcy udzielaliby wywiadu na żywo ze studia, lub też
        wywiady te byłyby nagrywane wcześniej, na przykład przez telefon.
        Ilość zespołów prezentowanych w danym programie zależna byłaby od ilości
        własnego materiału (nagrań), które można będzie zaprezentować na antenie Radia
        Opole.
        Część programu można przeznaczyć na zapowiedzi koncertów w Opolu, lub też na
        relacje z tych, które już się odbyły.

WSPÓŁPRACA Z INNYMI ROZGŁOŚNIAMI REGINALNYMI:
        Chcielibyśmy nawiązać współpracę z pozostałymi ośrodkami regionalnymi i z
        czasem wytworzyć mechanizm rotacji nagrań lokalnych wykonawców i prezentowanie
        ich dokonań muzycznych w różnych częściach Polski. W niektórych rozgłośniach
        podobne programu mają już swoje miejsce na antenie. Przyczyniłoby się to do
        większej popularyzacji przede wszystkim młodych zespołów, jak również mogłoby
        otworzyć im drogę i możliwości do koncertowania w różnych regionach i miastach.

DODATKOWE INFORMACJE:
        W ramach programu chcielibyśmy również:
        Wykonać stronę internetową poświęconą lokalnym wykonawcom, z której to
        odwiedzający mogliby pobrać pliki mp3 prezentowanych wcześniej zespołów. Z
        czasem strona taka mogłaby się przerodzić w swego rodzaju kompendium wiedzy na
        temat lokalnych wykonawców.
        (w dalszej perspektywie) Starać się o dofinansowanie nagrań płyt demo w studiu
        nagrań znajdującym się w Radiu Opole.
        Organizować koncerty zespołów, które były prezentowane w programie.
        Stworzyć lokalna listę przebojów
        Organizować konkursy, w których nagrodami byłyby bilety na koncerty, płyty demo.
        • Gość: dodo Podcast w Radiu Opole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 01:58
          (na poczatku bylo info o tym, co to wogole jest podcast).

Podcast w Radiu Opole:
          Część serisu internetowego www.radio.opole.pl, lub osobna strona stworzona
          specjalnie w celu publikacji podcastów, które tworzone byłyby przez słuchaczy.
          Serwis taki zawierałby również archiwalne audycje Radia Opole tak, aby były
          możliwe do odsłuchania przez słuchaczy w każdym momencie. Byłoby to ułatwienie
          dla osób, które nie mogą w danym momencie słuchać Radia Opole.

Ideą serwisu jest umożliwenie radiowcom – amatorom, lub każdemu, kto ma coś
          ciekawego do przekazania zaistnienia w przestrzeni „inter – radiowej”, jest to
          też dobra okazja do zdobycia doświadczenia i nowych umiejętności.
          Wybrane programy mogłyby być realizowane pod opieką doświadczonych pracowników
          Radia Opole.
          Jest to również sposób na „wydłużenie czasu antenowego”. W formie podcastów
          mogą być publikowane audycje, które z różnych przyczyn nie mogą być emitowane w
          standardowej ramówce radia.

Dodatkowo byłoby tu miejsce na praktyki studenckie, zarówno dla osób
          zainteresowanych dziennikarstwem i publicystką radiową, jak i dla realizatorów.
          Wybrane audycje mogłyby być realizowane normalnie w studiu, przy czym nie
          emiteowane byłyby na antenie radia, ale umieszczane w ramach serwisu
          podcastowego.

Początkowo serwis taki ukierunkowyany byłby na region województwa opolskiego,
          chociaż z racji nadawania w internecie dostępny byłby w każdym miejscu na
          świecie.
          Audycje, które nadsyłane byłyby do redakcji w celu zamieszczenia w serwisie
          podcastowym byłyby edytowane i umieszczane w nich byłyby reklamy (nie od
          początku, ale z czasem należałoby dążyć do pozyskania reklamodawców).

Publikacja nagranych audcji następowałaby po wcześniejszej akceptacji przez
          redakcję serwisu tak, aby zadbać o odpowiedni poziom.
          Ponieważ taka forma nadawania nie jest w żadnym stopniu ograniczona czasowo, w
          przykładowej ramówce „podcastowej” byłoby miejsce na audycje niszowe, które
          normalnie nie miałyby szans na pojawienie się w ramówce Radia Opole, a które
          mogą znaleźć odbiorców w internecie.
          Należy pamiętać, że serwis taki wykracza poza sferę regionalną, w której działa
          Radio Opole i co za tym idzie może znaleźć odbiorców daleko poza granicami
          naszego regionu.
          W przypadku powstania takiego serwisu należałoby zadbać o odpowiednią reklamę i
          promocją, a według mnie wystarczy do tego kilka artykułów w prasie
          ogólnopolskiej, branżowej i lokalnej. Docelowym nośnikiem reklamowym byliby
          słuchacze i twórcy audycji.
          Dodam, że jest to przedsięwzięcie na skalę krajową nietypowe i według mojego
          stanu wiedzy nie jest nigdzie realizowane. Sam podcast jako forma nadawania
          dźwięku w internecie jest jeszcze w Polsce mało popularny z powodu niejasności
          przepisów odnoszących się do praw autorskich.
          Z racji tego, że Radio Opole ma uregulowane kwestie prawne z organizacjami
          takimi jak ZAiKS, ZPAV, STOART autorzy audycji nie musieliby się martwić o
          prawne aspekty nadawania. Mogliby więc tworzyć audycje w oparciu o popularną
          muzykę, co według mnie wpłynęłoby na poziom audycji i ich popularność.

Serwis stworzony byłby w taki sposób, aby można w nim umiescić reklamy Google
          Ad Sense.
          Ma to być przedsięwzięcie przynoszące dochód.
          Całe przedsięwzięcie łączy nowoczesne formy publikacji dźwiękowej w internecie
          i pokrywa się z trendami obowiązującymi obecnie w cyberprzestrzeni. Mam tu na
          myśli popularnosć serwisów, które współredagowane są przez odwiedzających. Jest
          to też pewna forma podobna do usługi tzw. „video on demand”, która to oferowana
          jest przez telewizyjne platformy cyfrowe, tyle tylko, że w odniesieniu do
          audycji muzycznych.
          • Gość: huhuhu Re: Podcast w Radiu Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 12:26
            Czyli co? Pan nowy programowy Przybylski podp...prowadził pomysł czy była
            eminencja pan Drabot?
            • Gość: dodo Re: Podcast w Radiu Opole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 14:45
              nowy. wyslalem to wszystko jak byl juz nowy programowy.
              z drabotem paru moich znajomych mialo "przyjemnosc".
    • Gość: MAŁA Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 07:59
      Ty a kogo to obchodzi
      • Gość: AngelM Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 10:31
        Mnie np. bardzo, ktos miał dobry pomysl a radio sobie owy pomysł wykorzystało, oczywiscie <b>autor</b> pomysłu <b>nic z tego nie ma</b>. Wygląda na to że ktoś poprostu zaiwanił czyjąś własnośc intelektualna a to jest w cywilizowawanych krajach karalne
        • Gość: peca Re: Radio Opole ole ole ;) IP: 212.191.47.* 30.05.07, 10:39
          w cywilizowanych krajach ale nie w Polsce...
          dodo walcz o swoje!!!
          • Gość: rekin Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 10:55
            nie udowodnisz, no bo niby jak? :)
            • Gość: janek Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.atol.com.pl 30.05.07, 11:11
              no niby tak, że program jest realizowany omalże tak samo jak w konspekcie i to
              dziwne, że póki jakiś tam dominik x. nie wysłał konspektów nic nie było, a
              zaraz potem sru... (jak rozumiem wszystkie 3 pomysły są realizowane). Jak
              trzeba gdzieś łazić i pomagać to daj mi znać DODO. I nie 'cywilizowany kraj i
              uja zrobisz', tylko trzeba sie zabrać do roboty, bo ja jednego wyru..ą to nic
              ich nie powstrzyma, żeby ru.. reszte.
              • Gość: rekin Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 11:20
                Nieprawda prezes i redaktor nacelny w jednej osobie miał takie same projekty juz dawno w swojej głowie
                i teraz je wprowadził w czyn
            • Gość: pozy Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.chello.pl 30.05.07, 11:23
              Jakos mi to nie dziwne,takie złodziejstwo.No i mogę napisać-a czego się
              spodziewałeś?I jeszcze-nie bądż naiwny-bez urazy,naprawdę doceniam Twoje chęci
              zrobienia czegoś dobrego dla siebie,środowiska.Ja ,po wielu
              próbach,doświadczeniach, dziś patrzę z dystansu na takie działania-Jak Ty sobie
              to wyobrazałeś,że Ci za to zapłacą,albo przynajmniej podziekują?Przecież nie
              jesteś nawet wolnym strzelcem.A tak dałeś im gotowca bez potrzeby dzielenia
              się.To bardzo przykre,niestety prawdziwe.
              • Gość: Para sol Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 12:00
                Bąć człowiekiem,moźe po prostu redaktor programowy boi się źe go wygryziesz.Normalna obawa
                przecież. Hahaha
                • Gość: janek Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.atol.com.pl 30.05.07, 12:48
                  wniosek jest zatem jeden, nie róbmy nic, bo ten kraj to bagno, tylko
                  zabierajmy manatki i jedźmy myc dupy niemieckim dziadkom, segregować śmieci w
                  angli, albo zbierać radioaktrywne pomidory w holandi... no może troche wiary...?
                  pisze się 'bądź' ;p ;)
          • Gość: Czesław Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 10:06
            Dodo !!!
            Walcz też o NAS !!!

• Gość: umowa Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 14:22
      Popytaj prawników, może któryś zechce sie tym zająć, w końcu to Radio Opole ;>
      A dwa, dla Twojej wiadomości, nigdy tak nie postępuj, zawsze najpierw zawieraj
      umowę na piśmie, a dopiero potem prezentuj projekty, konspekty itp.
      • Gość: dodo Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 14:44
        wiesz, tu nie chodzi o to kto komu pomysl podpie..l czy cos, chodzi o jakies
        pieprzone zasady i odrobine przyzwoitosci.
        mnie to w sumie nie gryzie jakos specjalnie, projekty zarzucilem na poczatku,
        zeby wogole bylo wiadomo ze cos w glowie mam, taki dodatek do CV (tez zlozylem).

ja tez nie jestem jedyna osoba, ktora tam wesolo zlano, sporo moich znajomych
        probowalo sie tam dostac nawet na praktyki (rozne specjalnosci), czasem za
        darmo, byle miec jakis papier, ale zawsze ich zlewano.

kiedys mielismy tam program, ale to bylo jeszcze za czasow Edwarda Spyrki i
        poziom dyskusji (czy ogolnie sposob postepowania z nami) byl na zupelnie innym
        poziomie. coz ;)
        program pozniej zlecial z anteny, bo jeden madrala z radia stwierdzil,
        ze "szkoda czasu na mlode kapele, bo i tak sie rozpadaja". ok, to nie robmy
        nic, nie probojmy pokazywac nowych zespolow, bawmy sie na fee stiwalu opolskim
        przy odgrzewanych kotletach i rosiewiczu. :)
        • Gość: umowa Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 15:31
          Ja wiem, wiem, ale biznes to biznes, tu nie ma przyzwoitości, i szybko bym
          przestał jej oczekiwać, bo nici z biznesu. Twarde prawa tu rządzą, jak w dżungli :)
    • Gość: muminek Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 15:42
      eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee gościu, myślisz nie wymyślili by tego (np. z takim stażem dziennikarz jak
      Bogusław M? Przestań się dlatego podniecać jakimś podcaste, bo to każdy mógł by wymyślić. To bedka.
      • Gość: dodo Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 16:14
        ciekawe, wymyslili to akurat po tym, jak otrzymali gotowca. poza tym porownaj
        to co jest na stronie radia, z koncepcja opisana wyzej. w zasadzie, to nie ma
        co porownywac. nie chodzi tylko o forme (sposob nadawania), ale o tresc (nowe
        audycje, praktyki studenckie, staze).

nie jest istotne, czy ktos sobie to wykorzystal, czy nie. istotny jest sposob
        postepowania szefostwa i postawa.

ostatecznie, to nie jest przeciez jedyne radio w polsce ;)
        • Gość: dodo Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 16:18
          muminku, twierdzisz, ze staz radiowy ma tu znaczenie. czy myslisz, ze ktos bez
          doswiadczenia przed mikrofonem nie jest w stanie wymyslec czegos ciekawego i
          nowego?
          • Gość: muminek Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 16:36
            Nie wiem, musial bym pomyśleć. Myśle jednak że po a) troche jesteś przewrazliwiony na swoim punkcie
            po b) może rzeczywiście bardziej musisz się przywiązać do swoich opracowań i zastrzec, że to twoje i
            tylko twoje a innym od tego wara. Nie mial byś powodów do frustracji.
        • Gość: Rzyt Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.atol.com.pl 31.05.07, 16:25
          Załóżmy taką hipotetyczną sytuację,że zostaje Pan przyjęty do RO i realizuje
          Pan własny program.Prędzej czy pózniej,pojawiają sie róznice zdań miedzy
          Panem,a dyrektorem rozgłosni.Co pan wtedy robi?Żali sie Pan na forum GW na
          swoje szefostwo i wyciaga brudy,na podobnej zasadzie jak to robią pracownisy
          MZK,czy TVP.To jest wysoce prawdopodobne,bo taki ma Pan styl
          działania.Niedojrzały i roszczeniowy.A tak przy okazji,czy studiował Pan
          dziennikarstwo,czy jakiś inny kierunek.Jeżeli dziennikarstwo,to ma pan w Opolu
          duże szanse na znalezienie pracy w mediach,bo mało u nas dziennikarzy z
          wykształceniem kierunkowym.
          • Gość: dodo Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 17:55
            zadna z koncepcji nie wymaga od pomyslodawcy wyksztalcenia dziennikarskiego, z
            uwagi na to iż obowiazki typowo dziennikarskie wykoywane bylyby przez osoby z
            takowym wyksztalceniem i praktykami (rowniez w radiu opole), co jest
            zaznaczone. podcast natomiast, jest bardziej zlozona kwestia, ale doczytaj
            dokladnie jaki byl pomysl.

zwroc uwage, ze opisane przyklady nie koncentruja sie tylko i wylaczenie na
            zadaniach "dziennikarskich".
            • Gość: tfuj kolega Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.chello.pl 31.05.07, 21:27
              Dodo kolo ciebie na statoil potrzebuja pracownika,a twoje srednie wyksztalcenie
              tam w zupelnosci wystarczy.Mialbys 5 min. drogi do roboty(spacerkiem)
              • Gość: dodo Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 21:49
                uwazasz, ze fakt posiadania wyzszego wyksztalcenia spowodowalby inna reakcje ze
                strony radia opole? zabawne, co mowisz, poniewaz jedna z osob zgloszonych do
                prowadzenia programu muzycznego konczy wlasnie studia ze specjalnoscia
                dziennikarstwo, ma za soba podwojne praktyki w radiu opole i radiu studenckim,
                co daje jej tylko tyle, ze ma wolna reke w wyborze kraju emigracji zarobkowej
                (wyjezdza w lipcu).

pogratulowac toku myslenia ;)
                za namiar na robote dzieki, znajomi szukaja.
                • Gość: krzych Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 11:26
                  Dodo, a może ten gostek co cię tak uwalił czytał, że interesuje cię podszywanie
                  się pod małolaty i wyrywanie chłopaków w sieci. Pewnie bali się reakcji
                  Giertycha i dlatego nie dopuszczają cię do radia. Powiedz, po co się tak
                  odkryłeś przed wieloma miesiącami na Imprezowym opolu z tymi upodobaniami ?
                  Przecież każdy dyrektor zanim podejkmie z kimś współpracę w radiu to chce
                  wiedzieć z kim ma do czynienia i jak sobie wszedł na Imprezowe to zachęcająco
                  to nie wygląda. Może też braki w wykształceniu powodują, że jesteś traktowany
                  jako taki typowy Dyzio Marzyciel, z którym nie ma co się liczyć albo, że wręcz
                  komuś podprowadziłeś ten pomysł no bo jak tu wierzyć , że chłopak ze średnim
                  może sam coś tak mądrego opracować.
                  • Gość: Czesław Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 12:31
                    Zostawcie już chłopca w spokoju.

DODO jest nasz :-)
                  • Gość: dodo Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 13:56
                    hehhhehehehh ;)
                    • Gość: krzych Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 14:57
                      dla ciebie hehehe, ale dla pana dyrektora nie. I co dalej ? Nadal pustka,
                      mizeria, brak perspektyw. Zostaje jeszcze zmywak w City. Ale walcz chłopie,
                      walcz.
                      • Gość: dodo Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 16:13
                        ci co nie widza, albo nie chca widziec perspektyw jada na zmywak, ich sprawa.
                        inni proboja tutaj, czasem sie udaje, czasem nie, ale z kazdego doswiadczenia
                        (pozytywnego lub negatywnego) trzeba wyciagac konstruktywne wniski na
                        przyszlosc i isc do przodu nie ogladajac sie za frajerami. tyle.
                        • Gość: citizen Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.centrum.punkt.pl 01.06.07, 18:21
                          Dodo ja Ciebie popieram, bo uważam Cię za bardzo wartościowego gostka.

Podoba mi się Twój optymistyczny sposób myślenia. Kreatywność.
                          Niezłomna wola walki. Zaangażowanie. Pasja.
                          Lubisz robić, to co lubisz.
                          Ty daleko zajdziesz. Opole będzie kiedyś dumne z Ciebie.
                          Ja to wiem..., więc uważam, że warto Cię wesprzeć.
                          • Gość: Tak Tak Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 01:41
                            Szczególnie w tych momentach, gdy przeinacza sie w swawolnie, niewinne
                            panienki - nagabując na czatach opolskich chłopaczków.

Tak, Dodo - w tym jesteś mocny !
                            Nawet gdy piszesz bez polskich znaków interpunkcyjnych ...
                            • Gość: dodo Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 02:23
                              jasssne, zawsze wierzysz we wszystko co w internecie przeczytasz, czy tylko
                              czasami? szkoda cie chlopie, bo mozna cie tak latwo zmanipulowac, ze ciezkie
                              zycie przed toba. baw sie dobrze.
                              • Gość: jankiel Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 09:32
                                ...ależ Dodo, to Ty o sobie napisałeś tę laurkę z wyrywaniem chcłopaków w
                                sieci. Nikt z nas tego nie wymyślił, więc nie wprowadzaj gawiedzi w błąd, że
                                uwierzyliśmy w to, że KTOŚ tam napisał o tobie takie brednie. To Ty tak siebie
                                określiłeś. Jedni Cię za to cenią i podziwiają odwagę ale są tacy , którzy się
                                taką postawą brzydzą. A Dyrektor może rzeczywiście sobie poczytał i dał se
                                spokój bo po cholerę mu kłopoty i niewygodne pytania.
                                • Gość: dodo Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 11:58
                                  ... alez jankielu, nikt nie negouje kto co gdzie napisal, pytanie teraz do
                                  Ciebie podobne, jak do kolegi wczesniej: czy wierzysz we wszystko co
                                  przeczytasz w necie?
                                  • Gość: iwanidelfin Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 12:09
                                    Dyrektor chciał mieć sukces i se wzion. A tobie powiedział won.
                                    • Gość: andrzej Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 13:52
                                      Otworzyłem ten wątek, bo słowo "radio" w tytule mnie do tego przekonało i cóż
                                      widzę: Młody zdaje się człowiek, jest tak rozgoryczony , że mu ktoś
                                      podprowadził ( w jego mniemaniu) pomysł na super działania PR Opole, że
                                      postanawia dać odbój na forum Gazety. Popełnia duuuży błąd, wykazując się małą
                                      zdolnością przewidywania. Otóż, deklarujesz chęć pozostania w Pl i zmywak Ci
                                      jest daleki. Jak rozumiem jesteś z tych młodych gniewnych, którzy działają w
                                      obrębie kultury. Teraz wysmarowałeś parę linijek na decydentów w radiu,
                                      przeczyta to kilkanaście (może kilkadziesiąt) osób. Do radia masz już szlaban.
                                      Inne stacje czytając to, też nie za bardzo będą chciały współpracować z
                                      kolesiem, który juz przy pierwszym "konflikcie" wyciąga brudy na zewnątrz.
                                      Zdziwił bym się gdyby ci pozwolono coś napisać na łamach opolskich gazet, czy
                                      powiedzieć coś na interesujące Cię tematy w TV Opole. Bo widzisz kolego, życie
                                      to sztuka kompromisów. Czasami trzeba się cofnąć parę kroków, żeby potem
                                      dokonać jednego znaczącego. Zachowałeś się jak pogniewane dziecko z Ia na wf-
                                      ie, które poleciało ze skargą do pani wychowawczyni bo Jasiu popchnął go przy
                                      zabawie. Tak się bracie nie robi. Trzeba pamiętać, że cię skrzywdzono ale
                                      gniewać się nie ma co, bo to oni a nie ty , są póki co u władzy radia ,
                                      redakcji itd.itd. No i co teraz zrobisz, jak cię nigdzie nie dopuszczą. Możesz
                                      coś kręcić ze stacją studencką, ale przecież tobie chodzi o coś więcej. A
                                      to "więcej" właśnie sobie odciąłeś. No i dołączysz do kolejnego pokolenia
                                      zmarnowanych talentów. Tylko kto będzie o tym pamiętał. Za kilka tygodni po tym
                                      wątku nie będzie śladu a ty będziesz szukał kolejnych dojść do radia i nnych
                                      mediów a tu opór, opór, opór. I tak do usranej śmierci. Twojej albo ich. Oj
                                      Dominiku, Dominiku - błąd za błędem.
                                      • Gość: dodo Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 15:48
                                        masz absolutna racje odnosnie szlabanu w radiu, to jest oczywista sprawa.
                                        trzeba tylko rozroznic duuuzy blad od przemyslanej decyzji ;)

> No i co teraz zrobisz, jak cię nigdzie nie dopuszczą. Możesz
                                        > coś kręcić ze stacją studencką, ale przecież tobie chodzi o coś więcej. A
                                        > to "więcej" właśnie sobie odciąłeś. No i dołączysz do kolejnego pokolenia
                                        > zmarnowanych talentów.

zapytaj teraz sam siebie, po co ktos, kto ma troche roznych pomyslow, mialby
                                        wracac do tylu, przepraszac, prosic, wyjasniac w radiu opole? kazdy dzien to
                                        krok do przodu, nie ma sensu wracac spory kawal do tylu. aha... i pamietaj, ze
                                        porazka jest matka sukcesu i trzeba sie czasami uczyc na wlasnych bledach.

teraz zastanow sie nad tym:
                                        ida ludzie do radia opole z propozycjami - dupa;
                                        ida do tvp - dupa (i jeszcze slysza, ze tvp nie ma odpowiedniej ilosci ludzi i
                                        sprzetu i odsylaja do firmy zewnetrznej dysponujacej jedna kamera ;) );
                                        proboja ludzie zorganizowac dyskusje z prezydentem na temat wspolpracy z
                                        mlodzieza - dupa;
                                        proboja ludzie zorganizowac koncerty w moku - dupa;
                                        mlodzi poeci rozkladaja na miescie ulotki z poezja - dostaja mandat;
                                        itp, itd...

nie chodzi o narzekanie i marudzenie, ale tak po prostu jest. ten "radiowy"
                                        przypadek nie jest czyms jedynym. musialbys sie pokrecic troche wsrod ludzi w
                                        moim wieku, to bys sie dowiedzial conieco na temat opolskiej rzeczywistosci.
                                        • Gość: 1500_100_900 Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 16:29
                                          Doddo,Powiedz coś więcej o sobie.A powiem ci gdzie leży twój problem.
                                          • Gość: dodo Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 16:43
                                            to mowisz, ze po paru postach na forum potrafisz okreslic czyjas osobowosc,
                                            charakter i dodatkowo zdiagnozowac czyjs domniemany problem? to ciekawe, a
                                            1500, 100, 900 to sa stawki za ewentualna terapie (lub za sama diagnoze w
                                            zaleznosci od zlozonosci problemu)?

zareklamuj sie jakos, zeby mozna bylo ocenic, czy warto z twoich uslug
                                            skorzystac.
                                            • Gość: Rzyt Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.atol.com.pl 02.06.07, 17:14
                                              Panie Dodo.Pisze Pan publiczny paszkwil na kogoś,kto jeszcze nawet nie jest
                                              Pańskim przełożonym.Nieważne ,jak światłe intencje Panu przyświecały.Tak się
                                              nie robi.To był błąd,który naprawdę zaważy na Panskim zyciu zawodowym.Ja,jako
                                              pracodawca zgadzam sie z Panem,ale nie zatrudniłbym Pana.Taka jest przykra
                                              prawda.Ile Pan ma lat?Domniemywam,że jest Pan młodym człowiekiem.Dlatego
                                              przeraza mnie Pańska frusracja.Może faktycznie powinien Pan zgłosic sie ze
                                              swoimi problemami do specjalisty?Ja mimo swojego wieku,nie jestem oderwany od
                                              rzeczywistości.Zatrudniam kilku młodych ludzi i naprawdę nie narzekają na
                                              zarobki i szczerze Panu powiem,że lubia swoja pracę.Nie przychodzi im do głowy
                                              emigracja.Oni w przeciwieństwie do Pana nie teoretyzuja,tylko realizują się
                                              praktycznie.Mężczyznie nie przystoi wylewac żalów publicznie.Po każdym ciosie
                                              powinien się pozbierac i wziac do roboty,chocby za kazdym razem od
                                              podstaw.Zyczę Panu sukcesów.
                                              • Gość: dodo Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 17:27
                                                Szanowny Panie. Ma Pan rację, że opisana sprawa zaważy na moim życiu zawodowym,
                                                nie zdaje sobie Pan tylko sprawy, w jakim stopniu.

Cieszy fakt, iż Pańscy pracownicy nie tyle, że są dobrze opłacani, ale i
                                                chętnie wykonują swoje obowiązki. Mam nadzieję, że takich jak Pan pracodawców
                                                będzie coraz więcej, co przyczyniłoby się do zmniejszenia problemu emigracji
                                                zarobkowej, o której Pan wspomina.

>Po każdym ciosie powinien się pozbierac i wziac do roboty,chocby za kazdym
                                                razem od podstaw.

Mamy zatem podobne zdanie.

>Życzę Panu sukcesów.
                                                Dziękuję, mam nadzieję, że niedługo będę mógł Panu zaprezentować efekty swojej
                                                pracy.
                                              • Gość: ja Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.man.bydgoszcz.pl 02.06.07, 18:14
                                                Panie Rzyt, widze ze przedstawia Pan ciekawa koncepcje co mozna a "czego sie nie
                                                robi". Czy mowiac juz bardzo kurtuazyjnie "przygarniecie" czyichs pomyslow mozna
                                                popelniac, a czy informowanie o takim procederze jest juz czyms czego sie "nie
                                                robi"?

Niech Pan napisze w takim razie, jakie konsekwencje czekaja osobe ktora
                                                przygarnie czyjs pomysl bez zgody autora? Jakie szanse na sprawiedliwosc ma
                                                osoba wobec czlowieka na stanowisku, o "ugruntowanej pozycji", a w dodatku
                                                majacego dostep do wiekszych srodkow przekazu niz autor pomyslu? Reakcja Dodo
                                                jest wedlug mnie calkowicie sluszna! I o ile Panskie "tak sie nie robi" ma sens
                                                w pewnych okolicznosciach, o tyle w tym przypadku nie. Mozliwe ze takich
                                                przypadkow zagarniecia pomyslow bylo wiecej, a mozliwe ze nie. Nigdy sie o tym
                                                nie dowiemy.

A teraz odnosnie tego co sie robi a co nie. Jezeli w.w. osoba zatrudnila autora,
                                                albo zawarla z nia pisemna umowe na wykorzystanie pomyslu, moglaby tam zawrzec
                                                klauzule przekazujaca prawa do projektu. Jednak dopoki w.w. osoba nie jest
                                                pracodawca i nie ma podpisanej umowy z autorem, nie moze miec zadnej postawy
                                                roszczeniowej. Dlatego Pana uwaga raczej nie dotyczy tego tematu.

Panska uwaga o problemach, specjalistach jest wogole nie na miejscu, nie wnosi
                                                nic do dyskusji, o czym z przykroscia Pana informuje: tak sie nie pisze.

Aha.. i gratuluje swietnych pracownikow. Jezeli lubia swoja prace i nie
                                                przychodzi im do glowy emigracja. Zapewne dowiedzialby sie Pan o tym pierwszy...

Pozdrawiam i koncze w tym miejscu, troche cynicznie, ale niegorzko
                                                • Gość: gość Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 20:10
                                                  Rzyt jest z radiowej kliki,tylko się przebrał w szaty mędraca i się wymądrza.Dodo nie zostawiaj tego
                                                  tak.Wszyscy ci kibicują.Dasz radę!
                                                  • Gość: Rzyt Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.atol.com.pl 02.06.07, 21:26
                                                    Mój post nie mial na celu krytykowanie pana Dodo.Chciałem mu tylko zwrócic
                                                    uwage na bład ,ktory popełnił.Jego reakcja na to co się stało zaszkodzi tylko i
                                                    wyłacznie jemu.Zgadzam sie z tym,ze takie złodziejstwo trzeba tępic,ale nie
                                                    metodą,która zaszkodzi pokrzywdzonemu.Przy okazji:nie jestem z radiowej
                                                    kliki.Nie słucham nawet tej rozglośni.Jestem prywatnym przedsiębiorca i
                                                    uważam ,ze wlaśnie dlatego moj glos w tej sprawie jest absolutnie obiektywny
                                                  • Gość: gość Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 21:38
                                                    Słuchaj no Rzyt.Głos każdego w tej sprawie jest obiektywny,pod warunkiem,że jest.Nie oceniaj
                                                    błędów,szczegolnie gdy idzie o popełniane w stosunku do państwowych firm i firemek.Za cztery lata
                                                    może wszystko się zmieni i nowe władze może lepiej potraktują dodo.Moźe potraktują do jako niewiem
                                                    poszkodowanego przez tą ekipę.Zobacz co się dzieje w kraju.Lepsi zamieniają gorszych.Gorsi zamieniają
                                                    lepszych.Jeden wielki cyrk z dużą areną.
                                                  • Gość: Rzyt Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.atol.com.pl 02.06.07, 21:44
                                                    Nie było moja intencją ocenianie tego człowieka,tylko zyczliwe zwrócenie mu
                                                    uwagi,że popełna błąd załatwiając sprawę w sposób,który moze mu tylko
                                                    zaszkodzic.
                                                  • Gość: dodo Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 21:48
                                                    doceniam uwagi, jednak nie ma mowy o jakiejkolwiek szkodzie osobistej.
                                                    naprawde, wiedzialem co robie i z czym to sie wiaze ;)
                                                  • Gość: Niestety Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 02:53
                                                    z tym wątkiem homoseksulnym w swoim "siwi" to już masz pozamiatane na arenie (o)
                                                    polskiej.

I nie tylko.

Ale to był Twój (mam nadzieję) świadomy wybór. Może to było mocniejsze od
                                                    świadomości ...

• Gość: lestem Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 07:20
                                                    Dajcie już spokój z tym wątkiem. Odnoszę wrażenie , że ktoś specjalnie go
                                                    podbija na Forum. Ileż to podobnych, niesprawiedliwych sytuacji dzieje się
                                                    codziennie w naszym życiu. Pozdrawiam.
    • Gość: :) Re: Radio Opole ole ole ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.07, 22:57
      świetny pomysł. Zobaczymy czy wejdą w życie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka