Dodaj do ulubionych

Po pobycie w Chirmedzie

IP: *.airnet.opole.pl 28.06.07, 21:23
Za pomocą tego forum chciałabym podzielić się z Wami swoimi wrażeniami po
pobycie i leczeniu w klinice Chirmed w Opolu przy ul. Krapkowickiej.

Dzisiaj, kiedy szpitale i lekarze strajkują, kiedy pacjent nie może się
doprosić o podstawową opiekę lekarską, mnie spotkało coś zupełnie
przeciwnego.

Musiałam być poddana poważnej operacji, której podjął się pan doktor Krystian
Powolny i przeprowadził ją w tejże klinice, która ma podpisany kontrakt z NFZ
za operację i pobyt w klinice nic nie płaciłam).
Lekarz oraz pozostały personel medyczny opiekują się tam pacjentami z
ogromnym profesjonalizmem i życzliwością, a pacjenci czują się tam jak w
domu - za oglądanie telewizji nie trzeba wrzucać po 2 zł, a posiłki smakują
jak "u mamy".

Po raz pierwszy w życiu zobaczyłam i poczułam, jak powinna wyglądać służba
zdrowia, za co serdecznie dziękuję.

Danusia z Opola
Obserwuj wątek
    • Gość: abx Re: Po pobycie w Chirmedzie IP: 217.197.79.* 28.06.07, 22:28
      To samo, z pełnym przekonaniem, powiem o oddziale chirurgii ogólnej WCM! No, z
      wyjątkiem może tej "dwuzłotówkowej" telewizji :) Przyznam jednak, że nie byłem
      w nastroju do oglądania. Przeciwnie, bardzo mi to przeszkadzało, zwłaszcza, że
      leżałem z osobami starszymi - mało, że mocno niedosłyszącymi, to do tego
      miłośnikami seriali.
    • Gość: ewa Re: Po pobycie w Chirmedzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 09:01
      a ja bylam w chirmedzie z dzieckiem u laryngologa bylam pewna ze trzeba bedzie
      usunac migdalki - bo sugerowala to laryngolog z polikliniki msw. Za pierwsza
      wizyte musialam zaplacic a cala reszta miala byc refundowana. I powiem tak
      lekarz bardzo przyjazny dziecku - wspaniałe podejście, rozmowa z rodzicem
      wyczerpująca i diagnoza nie trzeba usuwać . Zupełne przeciwieństwo pani
      laryngolog z poliklniki.
      • Gość: Sonia Re: Po pobycie w Chirmedzie IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.07, 09:41
        Z tymi migdałkami w Chirmedzie cos jest na rzeczy.Siostra była tam z synkiem, po
        wczesniejszych wizytach u innych lekarzy że nalezy usunąć, a tam laryngolog
        powiedział że nie ma potrzeby.Koleżanka tez była ze swoim synkiem i dokladnie
        taka sama sytuacja.Dziwne to, albo zbieg okoliczności...

Odnośnie opieki w Chirmedzie to nie ma co sie dziwić, że jest lepiej bo to
        Prywatne Gabinety, więc muszą się starać, bo inaczej stracą refundację z NFZ i
        pacjentów.
        • Gość: zalosne Re: Po pobycie w Chirmedzie IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 29.06.07, 17:40
          ale kryptor
          • Gość: gość Re: Po pobycie w Chirmedzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 22:36
            Witam!!!
            Mój syn miał 2 lata temu usuwane tam migdały i powiem szczerze że rewelacja!!!
            Opieka super lekarz super pielegniarka super
            Wystarczy chcieć
            Poza tym zachwycamy się tym co powinno być na codzień.....szkoda że nie wszyscy
            to rozumieją...
            Pozdrowienia dla Chirmedu.
            • Gość: ??? Re: Po pobycie w Chirmedzie IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.07, 10:17
              Czym tu się zachwycać? W Prywatnych placówkach muszą się "bardziej wysilać" i
              byc mili dla pacjentów.
              Jakby pracowali tak jak Państwowa Służba Zdrowia to straciliby pacjentow i
              kontrakt z NFZ.
              • Gość: krzysztof46 Re: Po pobycie w Chirmedzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 11:38
                dziś tj.11.09.07 chciałem się umówić w Chirmedzie na zabieg
                usunięcia migdałów ale się dowiedziałem od p.Doktora ,że jestem za
                ciężki i jest mu przykro ale mnie nie przyjmnie bo nie będzie mnie
                wraz z anestezjologiem nisił ponieważ boli go kręgosłup.Widać
                jeszcze komunistyczne podejście do tematu i to ,że mają za dużo
                pacjentów więc o pojedyńczego nie trzeba dbać.
    • Gość: znachor Re: Po pobycie w Chirmedzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 21:34
      Cudotwórcy.
    • Gość: Dawid chirmed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.14, 22:46
      Witam :) Czy w chirmedzie można usunąć pieprzyka ?
      • Gość: Krysia Anestezjolog psuje reputację Chirmedu IP: *.com 03.01.14, 19:17
        Byłam operowana w Chirmedzie na przepuklinę ponad 5 lat temu.
        Ma zastrzeżenia do wysokiego anestezjologa,nie chciałabym mieć z nim więcej do czynienia,szkodzi ludziom,ma niewybredne "żarty", między innymi np.jak się zaczynała operacja to to mówi tniemy po lewej,a ja wystraszona krzyczę,nie po prawej mam przepuklinę,a on sprawdzimy.Inna moja znajoma też miała z nim przejścia,stosuje znieczulenie wbijając igłę w kręgosłup,człowiek jest świadomy może mówić i słyszy i widzi.Po tym znieczuleniu żygałam ,wymiotowałam, okropnie.Przez znieczulenie anestezjologa umarł 26 latek jak mu wycinali migdały,i sprawa rozeszła się po kościach.
        Nieuprzejmy i gruboskórny w obejściu z pacjentami,tak ,że nie chce się mieć z nim do czynienia.
        Dziwie się,właściciel Chirmedu,nazywa się chyba doktor Guzek,pozwala aby taki anestezjolog tam pracował.Ten anestezjolog to musi być ktoś z rodziny,lub synalek jakieś szychy od której zależy doktor Guzek ,i musi trzymać tego szkodnika anestezjologa ,który psuje reputację Chirmedu i odstrasz pacjentów.
        Nie wiem dlaczego doktor buzek go tam trzyma
        • Gość: nieowieczka Re: Anestezjolog psuje reputację Chirmedu IP: *.prudnik.net.pl 14.09.15, 12:06
          Też miałam operację na przepuklinę, spotkanie z anestezjologiem to HORROR, mam lekką nadwagę a anestezjolog pyta mnie ile ważę (by ustalić ilość uśpienia) a Ja na to że nie wiem? a on odpowiada widzę że Pani nie wie.
          nazajutrz po operacji wchodzi do pokoju i mówi a Pani od wczoraj w tej samej pozycji leży!!! mruga Pani chociaż?
          A zapach moczu w toalecie to druga strona, w tej że toalecie maleńka umywalka w której trzeba się umyć przy zapach z WC.
          • Gość: Janusz Re: Anestezjolog psuje reputację Chirmedu IP: 207.244.70.* 14.09.15, 16:36
            Panie Janie Guzek dlaczego Pan trzyma tego wysokiego anestezjologa,który psuje reputację Pańskeij placówce i sprawie,ze pacjęto jest przykro,że musza zności takiego konowała anestezjologa.Trzy potrzeba kolejnej tragedii,jak poprzednio ,gdzi przy znieczuleniu uśmiercono pacjęta.
            Nawet jak będzie kolejny śmiertelny wypadek zawiniony przez tego konowało ,to dalej będzie tampracował.Panie Guzek dlaczego toleruje Pan zło ,i popiera złego i niedobrego człowieka,ponosi Pan współwine.
            Chrmedu już nie wybiorę,nie chcę być znowu tak potraktowany przez tego anestezjologa.
    • prawdawoczykole007 Re: Po pobycie w Chirmedzie 24.03.18, 07:56
      Choćbyś nie wiem ile sam o sobie napisał opinii padlinożerco, i choćbyś nie wiem ile Danut z Opola wymyślił, nie zmieni to faktów. 95% opinii na temat Chirmed to negatywy a wasz personel to aroganckie dno. Wystarczy przeczytać te prawdziwe opinie oraz dołożyć "smaczek" w postaci tego, że maltretujesz i głodzisz psa, który uwiązany przy budzie dokonuje żywota. Na nic się zdały wizyty terenowe towarzystwa opieki nad zwierzętami. Jesteś też damskim bokserem i wszyscy pamiętają o sprawie karnej, jak pobiłeś kobietę. Zlicytowałeś własną niepełnosprawną umysłowo siostrę za wyimaginowany dług, tylko dlatego, że nie potrafiła się skutecznie bronić, przez co zmuszona będzie wraz z dziećmi opuścić zajmowany dom. Oto prawda o tobie doktorku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka