Dodaj do ulubionych

Sen o TV Opole

IP: *.chello.pl 03.07.07, 22:49
Obudziłem się dziś w nocy zlany potem. Nie zgadniecie czemu. Śniło mi się że
zlikwidowali oddział w Opolu. Chwyciłem telefon i zadzwoniłem do Janka.
Powiedział, że nic takiego nie miało miejsca i żebym był spokojny bo to tylko
sen. Zadzwoniłem wtedy do Agnieszki i mowię tak "Aga jeśli być myślała, że
nam oddział zamykają to to tylko sen. Pamiętaj!"

Was też ostzegam. Nie bójcie się. Jesteśmy i będziemy na posterunku.
Obserwuj wątek
    • Gość: ono Re: Sen o TV Opole IP: *.chello.pl 03.07.07, 23:27
      Uważaj,bo sen może okazać się rzeczywistością.Kurcze.Co wówczas zrobi nasz
      ukochany Janek.Pozostanie rozwalenie kolejnego teatru,a może jakiejś prywatnej
      tv.Janek nie daj się.Sny się czasami i tylko czasami spełniają.
      • Gość: tc Re: Sen o TV Opole IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.07, 00:28
        Spoko chłopie. Do prywatnej telewizji nie wpuszczają partyjniaków, a już na
        pewno nie z PiS. Biznes ma swoje żelazne prawa. Zasady PiSiorów pasują do nich
        jak pięść do nosa. Ale państwowe....
      • Gość: cytat Re: Sen o TV Opole IP: *.chello.pl 04.07.07, 11:51
        " Jak się dowiedzieliśmy, w teatrze aktorzy obawiają się, że będzie na to
        stanowisko startował Jan Nowara, obecnie cieszący się poparciem PiS dyrektor
        opolskiej telewizji, a w przeszłości dyrektor teatrów w Rzeszowie i Kaliszu oraz
        kierownik literacki opolskiego dramatu. Ten kategorycznie ucina spekulacje na
        temat zmiany swego miejsca pracy. - Nie myślę o tym. Jestem na etapie budowania
        telewizji takiej, jaką sobie wymarzyłem - zapewnia Nowara.

Źródło: Gazeta Wyborcza Opole"
        • Gość: DEDALUS Re: Sen o TV Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 14:57
          Boże znamy marzenia tego Adonisa! wiocha!
          • Gość: palacz Re: Sen o TV Opole IP: *.bu.edu 04.07.07, 17:08
            Budynek opanowały żydki w długich brodach z czarnymi kapeluszami.
            Rozpierdzieliły kartonową twierdzę Nowary plątając się w kablach XLR. To
            roszczenia o byłą synagogę. AJ Waj i wtedy się obudziłem
    • Gość: realista Re: Sen o TV Opole IP: *.centrum.punkt.pl 04.07.07, 19:47
      A może wreszcie zlikwidować tego małego potworka, jakim jest województwo
      opolskie? Nie byłoby tylu darmozjadów w urzedach - marszałkowskim i wojewody (a
      są ich setki!), nie byłoby swarów toczonych we własnym sosie o obsadę dyr.
      opolskiej TV, nie byłoby gazety wojewódzkiej nto, a wiele miejskich w kilku
      miastach, nie byłoby walki o dyrektorski stołek powiatowego teatru, nie
      byłoby... itp., itd.
      • Gość: Krzysiek Re: Sen o TV Opole IP: *.chello.pl 04.07.07, 20:48
        A może ja Ci się Leszku śniłem?
        • Gość: widz Re: Sen o TV Opole IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.07, 06:48
          Oglądałem wczoraj opolski program tvp. W nocy śniła mi się telewizja. Na
          szczęście się obudziłem, bo koszmar był potworny. Niemal jak rzeczywistość.
          • Gość: śpioch Re: Sen o TV Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 13:28
            obudzilem sie patrze i widze ze leci tv opole, boze po co ja zyje jeszcze,
            zaciesniony region, zaciesnione myslenie, zaciesnione prezentacje, brak
            oddechu, brak wizji, brak tego czym jest telelwizja jako medium. Zyjemy na
            prowincji bardzo gluchej. To juz Bialystok, dawna Polska E i F zyje pelnia
            zycia, to juz Wrocław jak metropolia warszawska, a my...?
            Dyrektor Nowara zyje we wlasnym swiecie wlasnych wizji, tylko co z tego wynika
            dla tvp 3 opole nie wiadomo kompletnie...Ruszcie dupą i rozejrzyjcie sie wkolo,
            temty leza na ulicy, uczelnie pelne interesujacych problemow, region ma tysiace
            spraw, a wy tvp 3 opole nie potraficie wyjsc poza zielony kwadrans i kraj za
            miastem, studio pod bukiem raz na miesiac. Brak zywych niebanalnych reportazy z
            naszego zycia krecony profesjonalnie, a nie przez jakichs popaprancow, ktorzy
            nie wiedza co to jest kamera i nie potrafia nic poza poklepywaniem rozmowcy po
            ramieniu. Jedzcie do szkół sie uczyc, wracajcie z dyplomami wyzszych uczleni
            filmowych, operatorskich, teelwizyjnych, po praktykach w CNN, BBC i te pe i te
            de. Chcemy tu miec normalna telewizje a nie jakies próbki, scinki, wycinki bez
            swiatla, bez glosu z okropnymi brzydkimi dziennikarkami, ktore gdyby choc
            orlicami intelektu byly... A tu ni chu chu !
            • grubyfacio Re: Sen o TV Opole 05.07.07, 13:57
              No a to straszydło,co prowadzi ostatnio kurier!Masakra!Dziecko mi się
              zlękło,jak zobaczyło to-to w telewizji.Zlitujcie sie!Ja wam płacę pieniadze!
              • Gość: lekarz Re: Sen o TV Opole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 14:00
                Tylko spokój może nas uratować. Ja oglądając tvp Opole popijam herbatkę z
                melissy. Panu teatromanowi i jego poplecznikom może warto zaproponować zmianę
                klimatu? Pamiętajcie - ludzie na to patrzą.
                • Gość: Jan Re: Sen o TV Opole IP: *.chello.pl 05.07.07, 14:51
                  Drodzy telewidzowie. To Wy się obudzcie. Przecież zrobiliśmy wielkie postępy.
                  Udało nam się nawet zdobyć wyróżnienie na PiKu. Śnicie skoro wydaje Wam się, że
                  nic się nie zmieniło. Takimi ludźmi jak Leszek czy Agnieszka dokonałem
                  przełomu. A że niektórzy się tego boją to trudno.
                  • Gość: Teatroman Re: Sen o TV Opole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 14:56
                    Janie, zostań dyrektorem naszego teatru. Czekamy na Ciebie tak samo, jak nasi
                    koledzy z Rzeszowa czy innego Kalisza, których wywindowałeś na same szczyty. Też
                    chcemy szczytować. Nędzna tv to za mało na Twój talent. Deski teatru czekają.
                    Nędznym krytykantom, którzy rzekomo są Tobie przeciwni mówimy zdecydowane nie. A
                    jak nie pomoże, zastąpi ich Leszek i Agnieszka. Oni wszędzie dadzą radę, bo są
                    po prostu najlepsi.
                    • Gość: LeszkoAgnieszka Re: Sen o TV Opole IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.07, 15:50
                      Naszego Jana nie oddamy. Bez niego niczym jesteśmy. On i jego przyjaciel Wielki
                      Kadrowy daje nam siłę do życia i walki z wszelkiej maści wrogami. Tylko On może
                      utrzymać niezaprzeczalny sukces naszego zespołu i prowadzić nas ku kolejnym
                      zwycięstwom na PiS, o przepraszam na PiK
                      • Gość: Kubala Re: Sen o TV Opole IP: *.atol.com.pl 05.07.07, 16:00
                        Janku pisz o KTÓRĄ Agnieszkę Ci chodzi!!Bo przestanę Ci placic abonament!!
                        • Gość: Agnieszka Re: Sen o TV Opole IP: *.chello.pl 05.07.07, 16:15
                          To jakiś żart? Wiadomo, o która chodzi. Tylko jedna z nas się liczy - JA.
                          • Gość: Kubala Re: Sen o TV Opole IP: *.atol.com.pl 05.07.07, 16:18
                            Jak to przeczyta druga Agnieszka,to kwas murowany(jeszcze większy niż jest
                            teraz)
                            • Gość: Jan Re: Sen o TV Opole IP: *.chello.pl 05.07.07, 17:08
                              Nie Kwas! Nie Kwas! My tu żadnych Kwasów w TV nie tolerujemy. Kwas to
                              przeszłość. My wybielamy przyszłość.
                              • Gość: Kubala Re: Sen o TV Opole IP: *.atol.com.pl 05.07.07, 19:07
                                Chyba terazniejszosc.
                          • Gość: pi pi Re: Sen o TV Opole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 12:50
                            i co zteo//
              • Gość: Kasiu Wróć Re: Sen o TV Opole IP: *.chello.pl 05.07.07, 19:28
                ot to to!!! Dlatego wołam - Kasiu wróć!!! Ale Katarzyna Dynowska nie jest chyba
                ulubienicą dyrektora więc raczej nie wróci za stół prezenterski Kuriera
                Opolskiego :( A widz zostanie z NOWYMI POMYSŁAMI nowej władzy...
    • ofka10 Re: Sen o TV Opole 05.07.07, 19:28
      A przepraszam bardzo, czy redaktor Małgorzata Kornaga to jeszcze świeci
      blaskiem w opolskiej TV, bo nie jestem na bieżaco
      • Gość: oj świeci świeci Re: Sen o TV Opole IP: *.chello.pl 05.07.07, 19:29
        i na mieście się chwali ile to nie zarabia tym świeceniem
        • ofka10 Re: Sen o TV Opole 05.07.07, 19:40
          Znaczy że z prowincji do miasta wojewódzkiego sie przeprowadziła
          Prosze prosze, jak to gąski karierę robią...
      • Gość: agnieszka Re: Sen Kornagi o TV Opole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 11:33
        Kornaga? Żona tego tępego klawisza z ZK Strzelce?
        Uwielbiam kiedy wystepuje w sandałkach bez pięt i bialych spodniach :-)
        W środę zaprosiła do studia gościa w krótkich spodenkach. Jak można zapraszac
        do programu w telewizji publicznej niedomytego gościa w przydługich majtkach?
        Dlaczego nikt wcześniej Kornadze nie wytłumaczył,że to nie wypada?
        Facet ze wspólnoty mieszkaniowej w rynku dukał piąte przez dziesiąte o
        zamknięciu ogródków piwnych w centrum Opola, a Kornaga nie potrafiła zadać
        jednego sensownego pytania :-(
        Ogródki mają być latem otwarte do ostatniego klienta, a jak się to Kornadze nie
        podoboba, niech wraca ciupasem do Strzelec!
    • Gość: Leszek Re: Sen o TV Opole IP: *.chello.pl 05.07.07, 19:44
      Ot! Dysputy laików!
      • Gość: Jan "Kwadroskop" Re: Sen o TV Opole IP: *.logireach.com 05.07.07, 23:07
        Ja Jan realizuję politykę odgórnie ustaloną. Ponieważ władza centralna a
        szczególnie prezydentowa nie jest medialnie ładna dostałem od kaczek polecenie
        realizacji planu POTWORY i Spółka (PiS). Stąd te przesunięcia w prezenterkach.
        Ja Jan dbając o dobro towarzyszy konsultuję wszystko z władzą odgórną. Od
        niedawna wprowadziłem nakaz oceny każdego kuriera przez wybranego dziennikarza
        al'a szafa z magnetofonem z filmu MIŚ. Każdy towarzysz włącznie z portierem za
        mojej kadencji przytył średnio 5 kg o czym świadczą rozwalone fotele.
        Dbając o kondycję finansową firmy zatrudniliśmy dzieci na stanowisku
        informatyków. Również oszczędzając cenny sprzęt i przytyłych dziennikarzy
        zwiększyliśmy ilość powtórek.
        • Gość: tchesyek Re: Sen o TV Opole IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.07, 12:12
          nie żongluj pan dziećmi bo to nie wypada...
    • Gość: Leszek Re: Sen o TV Opole IP: *.chello.pl 06.07.07, 16:49
      Biorę wolne. Muszę odpocząć od tych idiotyzmów.
      • Gość: p Re: Sen o TV Opole IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.07, 17:01
        masz racje woskowice ladna wioseczka i ludzie mili
    • Gość: od-ruch wy-miotny Re: Nowara, Nowara, Nowara!!! IP: *.centrum.punkt.pl 06.07.07, 19:48
      Panie Nowara, pan bierzesz grube pieniądze za funkcję, a ja płonę ze złości i
      wściekłośi, oglądając te bzdety opolskie.
      Jak można emitować DZIEŃ PO DNIU dwa identyczne programy?!!! Panie dyrektorze,
      bój się pan Boga!
      Wczoraj i przedwczoraj w jakichś bzdurnie zrobionych "opolskich widokówkach"
      musieliśmy oglądać felietn(?) o Rafale Urbanie z Głogówka. Wczoraj i dziś w
      programie "Dziś o..." te same małpy z Madagaskaru!!!!! Dobrze, że chociaż na
      wizji mieliśmy śliczną red. Kasię Dynowską oraz bardzo ładnie opowiadającą
      opiekunkę zwierząt. Ale nie dzień po dniu!!! Nowara zacznij panować nad czymś
      za co zgarniasz sporą kasę!
      I nie pozwól dyrektorze, żeby telewidzowie oglądali gębę Myczki! Akurat jadłem
      podwieczorek przy "Lapidarium" i mi się cofło smaczne ciastko z kremem...
      brr... Nie można kogoś tak potwornie wstrętnego pokazywać telewidzom. Ja wiem,
      to powtórka, ale TRZEBA CIĄĆ po takiej paskudnej gębie. Koniecznie! Bo opolanie
      zaczną gromadnie wymiotować i zapcha się kanalizacja. A powódź tuż, tuż...
      • Gość: Leszek Re: Nowara, Nowara, Nowara!!! IP: *.chello.pl 06.07.07, 22:00
        Wypraszam sobie!
        • Gość: Jan Re: Nowara, Nowara, Nowara!!! IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.07, 09:53
          TEż sobie wypraszam. My som koalicyjne geniusze i wara wam. Ci co nam podpadną
          polecą jak Zalewskie czy inne prokuratory prowincjonalne. Kadrowy jedyną
          wykładnią prawa i rzeczywistości jest i my o tym wiemy. A reszta motłochu niech
          siedzi cicho i cieszy się, że może wyjechać na truskawki do Włoch. I nie
          zapomnijta głosować na PiS i naszego Kadrowego w szczególności.
    • Gość: koniec Re: Sen o TV Opole IP: 82.160.19.* 09.07.07, 22:57
      No i skończy się.Mamy wcześniejsze wybory.Przykro mi,ale za parę miesięcy
      dyrektor musi szukać nowej pracy.Zalałam się łzami:((Przykro mi.Kurcze muszę
      wymienić chusteczkę.
      • Gość: Leszek Re: Sen o TV Opole IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.07, 22:59
        Mnie też posuną? I Agnieszkę? I Bogusia? Bez nas to już nie będzie to samo.
        • Gość: Jan Re: Sen o TV Opole IP: *.chello.pl 09.07.07, 23:43
          Damy radę kochani! Liga broni Liga radzi Liga nigdy nas nie zdradzi!!!
          • Gość: sennik Re: Sen o TV Opole IP: 217.197.79.* 18.07.07, 13:52
            ale ale w tv opole mają nowych dziennikarzy co prawda niektórzy wyglądają jak
            owe wspomniane wyzej dzieci ale z ludźmi rozmawiać umieją
            • Gość: Leszek Re: Sen o TV Opole IP: *.chello.pl 18.07.07, 15:57
              wiec ja juz nie jestem potrzebny???? Janku?? powiedz ze tak nie jest!!
              prosze!!??
              • Gość: widzuś Re: Sen o TV Opole IP: 217.197.79.* 24.07.07, 20:35
                jejej nabrali tych nowych, czytając podpisy nikogo nie znam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka