Dodaj do ulubionych

140 skarg podczas strajku lekarzy

IP: *.wcm.opole.pl 15.07.07, 18:52
ale temat, ukarac lekarza za co ? jest strajk i jest zamkniete. Moznowładcy
tego Kraju i Województwa maja konstytucyjny obowiazek zapewnienia opieki
medycznej obywatelom płacącym podatki i co... i nic. Lekarz jest pracownikiem
najemnym , jak np: kierowca, lotnik, kolejarz. Obowiązku pracy nie ma......
Lekarz zgodzi się pracowac za odpowiednie wynagrodzenie jak kazdy najemny
pracownik. Jak szeroko rozumiane państwo nie stać na wynajęcie lekarzy to
znaczy że nie wypełnia swoich konstytucyjnych obowiązków wobec obywateli.
Lekarze pokazuja tzw "Państwu" drogi wyjścia ale jak "Państwo " wie lepiej to
Obywatele- Pacjenci jest Rzecznik Praw Obywatelskich i on jest właściwą osobą
do składania skarg na Samorzad Lokalny, NFZ, Wojewodę, Marszałka Województwa,
MInistra Religę czy Rzad oraz Pana Premiera- to Oni nie zapewniaja Wam
konstytucyjnego prawa do bezpłatnej DOSTĘPNEJ opieki zdrowotnej
Obserwuj wątek
    • Gość: matadore 140 skarg podczas strajku lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 20:10
      Średnia pensja w opolskim NFZ to 4000 zł, wynagrodzenie sprzątaczki w opolskim
      NFZ to 2000 zł
      • Gość: oki Re: 140 skarg podczas strajku lekarzy IP: *.wcm.opole.pl 15.07.07, 21:27
        to rozumiem, jest o co sie bić.... a nie sa to pieniądze zbierane ze składek
        zdrowotnych obywateli na leczenie obywateli?... W tym roku szykują się w NFZ
        ogromne premie- szpitale nie "przerabiają "pacjentów- NFZ nie musi za to
        zapłacić..czyli jest zysk!!!!!!!!!!!!!!!.Dobra linie ma nasza władza, nawet na
        strajku potrafi zaoszczędzić. Kazdy dzień strajku to realny zysk dla NFZ bo nie
        musi płacić szpitalom za planowe procedury a procedury wykonane na "ostro" i
        tak musza sie odbyć ze strajkiem czy bez w ramach ratowania zdrowia i zycia.
        Super interes- jak szpitale stoja to NFZ zarabia - złoty interes.
        A Pani bierze pieniążki,za co- za to,że nie wie gdzie kierować pacjentów- to
        sie nazywa profesjonalizm. tam przecież może siedzieć "zegarynka " i
        powtarzac : nie wiem, nie znam się, to nie do mnie pytanie!!!!!!????????.
        PROFESJONALIZM ZA PIENIĄDZE PODATNIKA.
        No i profesjonalny dziennikarz nie raczył zadać pytania :dlaczego Pani nie
        wie? bo co:
        a- nie ma takich przychodni w okolicy
        b- nie wiem czy sa, co mnie to obchodzi ( ja mam dojscia i kanałami NFZ
        otrzymam taka porade gdyby była Mnie potrzebna )
        c- zbieram tylko donosy na lekarzy, los pacjentów mnie nie obchodzi( tak jak
        moja instytucje)
        d- wszystkie odpowiedzi sa prawidlowe
        e- jestem tylko tutaj zatrudniona
        f- przepraszam upadła mnie torebka
        • mieszaniec-zopola Apropo pani Bielak 16.07.07, 10:19
          Próbowałem z nią wyjaśnić kwestie ewentualnej odpłatności za badania lekarskie
          kandydatów na studia, to uzyskałem bardzo ogólną odpowiedź, którą mogłem sobie
          sam udzielić. Na zasadzie przypuszczenia. Słowo "przypuszczam" prawdopodobnie
          nawet padło. Pani Bielak okazała się niezorientowaną zupełnie w tej kwestii, a
          cała rozmowa sprawiła na mnie wrażenie zepchnięcią tematu. Pani rzecznik nie
          raczyła nawet poprosić o szczegóły, o adres placówki itd.
          MOże to trochę przez nagromadzenie problemów?
          Poprzedni rzecznik (mężczyzna) dawał mi w innej sprawie rzeczowe rady i na
          koniec dodał: Jak się panu nie uda załatwić sprawy, to niech pan do mnie
          przyjdzie, będziemy sprawę drążyć z innej strony. Nie doczekałem się podobnej
          deklaracji ze strony obecnej pani rzecznik.
          • Gość: Aga Re: Apropo pani Bielak IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.07, 12:01
            A Ty co? Że kobieta, to niekompetentna? Że mężczyzna to wiedział i takiego tu
            trzeba?
            • Gość: Feministka Re: Apropo pani Bielak IP: *.wcm.opole.pl 17.07.07, 14:30
              Nie ,że kobieta tylko ,że niekompetentna - no i ta niekompetencja "wychodzi"
              juz w trakcie udzielania wywiadu. Albo sie wie, czyli kieruje PACJENTA
              konkretnie gdzieś, lub informuje sie PACJENTA, że nie ma takowej mozliwości.
              Mozna też nie wiedzieć i nie chcieć sie dowiedzieć- taka opcje prezentuje Ta
              Pani( gdyby wywiadu udszielał Pan to pisalibyśmy o PANU)
      • Gość: G Re: 140 skarg podczas strajku lekarzy IP: 212.244.126.* 17.07.07, 14:25
        Czlowieku, skad ty bierzesz te kwoty?
        1) Fundusz nie zatrudnia sprzataczek, tylko wynajmuje firme do sprzatania
        pomieszczen.
        2) Srednia dla funduszu liczona jest lacznie z pensjami dyrektorskimi, wiec
        wybacz. Pracuje tam, ale takiej kwoty nigdy nie zobacze. Zapytaj, ilu ludzi w
        ostatnim czasie odeszlo z funduszu.
        • Gość: pracusie Re: 140 skarg podczas strajku lekarzy IP: *.wcm.opole.pl 17.07.07, 14:35
          A ile zarabiają?
          a- dyrektorzu NFZ
          a-sprżątaczki z firmy wynajetej?
          a -urzędnicy np:?
          prosimy o konkrety i porównanie z zarobkami np pielęgniarek( oczywiście na
          NACZELNEJ z WCM tylko pracyjących przypacjentach np w WCM- KTO PRACYJE
          BEZPOŚREDNIO Z PACJENTEM I ZA ILE.... a ile zarabia PANI LUB PAN ROZDAJĄCY
          PIENIADZE PODATNIKÓW W FIRMIE NFZ ... może KTOŚ wie i napisze czekamy!
          • Gość: G Re: 140 skarg podczas strajku lekarzy IP: 81.210.93.* 17.07.07, 23:16
            Wiesz, nie pytałam, ile zarabia dyrektor. Tym bardziej nie pytałam pani, która
            sprząta biura. Mogę się jedynie domyślać. Wiem, ile sama zarabiam i czy jest to
            adekwatne do pracy, jaką wykonuję. A nie jest. I dlatego stąd się zwijam.
            Czemu zakładacie, że jak ktoś pracuje w NFZ, to na pewno jest niekompetentnym
            nierobem i powinien rozdzierać szaty, bo pracuje w tej instytucji? Przecież to
            nie urzędnicy ustalają te wszystkie głupie przepisy.
            Pan i pani, rozdający pieniądze w NFZ, to nie osoby rozdające pieniądze
            podatników, tylko pilnujący ich wydawania. Żeby nie było przekrętów i kupy
            pieniędzy, ginących w bliżej nie określonej czasoprzestrzeni.
            • Gość: matadore Re: 140 skarg podczas strajku lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 00:17
              Średnia pensja w opolskim NFZ to 4000 zł, wynagrodzenie sprzątaczki w opolskim
              NFZ to 2000 zł
    • Gość: Mal Niedorzecznik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 12:03
      Nie wiele, nie mogę, nie do mnie, nie wiem. Po prostu się nie nadaję. Do
      społeczeństwa.
      • Gość: A Re: Niedorzecznik IP: *.chello.pl 16.07.07, 15:57
        A ile ona zarabia i za ile godzin , czemu pismak nie pyta?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka