Gość: Agata IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.07, 20:44 Kurcze, na prima aprilis jeszcze za wcześnie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Architekci upiększają Odrę i Młynówkę IP: *.renf.cable.ntl.com 06.09.07, 21:49 Bardzo ładny projekt:), nie powiem, na czasie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekin Re: Architekci upiększają Odrę i Młynówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 22:01 ależżżżż,no dech zapiera. W jakim wizjonerskim zembaczyńskim styluuuu. Jakos umknąl mi amfiteatr z muzeum, parkingami i galeriami, czyżby za daleko był od Odry? No i najważniejsze. Zupełny brak koordynacji lub,co niebywałe,eliminacja kolejki gondolowej.To na wyspie Bolko nie przewidziano przystanków kolejki???Zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Nieeeeeeeeeee!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 22:06 NIEEEEEEEEEEEEEEEEEE!! Błagam, k\/r\/\/a, zostawcie wyspę w spokoju!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Nie denerwuj się IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.07, 12:21 Bedzie tak jak ze wszystkimi zapowiedziami i wizjami zembaczyńskiego a z inspiracji takiego speca jak Karpiński. Panowie, dajcie sobie juz spokój i opuśćcie Ratusz! Sami. Bo inaczej was wyniosą na kopach. Odpowiedz Link Zgłoś
mauyprezes Re: Architekci upiększają Odrę i Młynówkę 07.09.07, 01:52 pewnie wiadukt na struga i amfiteatr też zostaną zagospodarowane w ramach szeroko zakrojonego programu "Opole uCiekać" który jest konsekwentnie realizowany do lat :). i zostanie tak mocno schowany w zieleni ze wszyscy będziemy szukać i jednego i drugiego :) Czuje że Zębaczyński ma coś z Macieja Giertycha, też nie pochodzi od małpy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred64 Re: Architekci upiększają Odrę i Młynówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 02:03 Panie Kochany mauyprezesie, nie zgadzam się z Pana sakrastyczną i pozbawioną szacunku opinią o Naszych władzach. To, że Opole jest spokojnym, zielonym i po prostu miłym miejscem, to nasz prawdziwy skarb, który powinniśmy chronić i pielęgnować. I takie konkursy na zagospodarowanie przestrzenne naszych pięknych zakątków idą w dobrym kierunku i stwarzają możliwości promocji miasta poprzez naturalne dobra, które posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
mauyprezes Re: Architekci upiększają Odrę i Młynówkę 07.09.07, 02:08 cieszę się że są jeszcze prawdziwi Opolanie, bo podobno najprawdziwsi są tylko pod Monachium :) Zgadzam się że Opole powinniśmy chronić i pielęgnować Panie szanowny.... ale nie formaliną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polok Re: Architekci upiększają Odrę i Młynówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 08:24 tak, pod Mocnachium, dwa metry pod glebą ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Architekci upiększają Odrę i Młynówkę IP: 217.173.195.* 07.09.07, 12:51 No na razie to upiększyli Młynówkę piekną, czarną rurą kanalizacyjną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Architekci upiększają Odrę i Młynówkę IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.07, 12:53 i rozkopanym bulwarem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjp Architekci upiększają Odrę i Młynówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 09:26 Projekt wspaniały, wreszcie trzeba upiększać Opole, by mogło wyglądać jak za czasów Papy - Musioła. Było wówczas zielono, place ukwiecone, ulice i chodniki czyste. Może ten projekt architektoniczny będzie wreszcie początkiem poprawy wizerunku Opola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Architekci upiększają Odrę i Młynówkę IP: *.zwm.punkt.pl 08.09.07, 09:27 PROjekt wygląda ok, tylko nikt go nie dopuści do użytkowania. Kładka nad Kanałem bez poręczy? Hehehe. Proszę was. żadna instytucja tego nie dopuści. Odpowiedz Link Zgłoś
opolak zwłaszca gondole nad kanałem 27.09.07, 14:18 Ale będzie przeprawa gondolowa przez kanał i Odrę od Karolinki do REALA, a może jeszcze do TESCO..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot schwartz rura...???? IP: 217.197.74.* 27.09.07, 18:02 Wykonałem spacer z moim dogiem po nieobecności w mieście w dniach Franziskaner Fest i oczom moim ukazała się wielka czarna ruła, biegnąca niczym linia metra wzdłuż młynówkowego koryta.Myślałem, że to dalej budują umocnienia przeciwpowodziowe, a dziś czytając posty zatrybiłem, że to rura kanalizacyjna, o którą toczyłem na forum boje by ją położyć na dnie kanału, a ona teraz pięknie wykwita na tle Opolskiej Wenecji.No cudo estetyczne,wypada tylko namówić grafficiarzy,dać im na farbę i niech pomalują ten cały gó..ciąg w deseń pytona albo boa i mamy performans taki, że zaraz polsaty, tefałeny i publiczne będą trąbic na cały kraj o wielkim wydarzeniu kulturalnym.Aha i koniecznie podświetlić!! A spacer po bulwarze Musioła, to jak spacer wzdłóż muru berlińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś