Dodaj do ulubionych

Architekci upiększają Odrę i Młynówkę

IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.07, 20:44
Kurcze, na prima aprilis jeszcze za wcześnie...
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Architekci upiększają Odrę i Młynówkę IP: *.renf.cable.ntl.com 06.09.07, 21:49
      Bardzo ładny projekt:), nie powiem, na czasie:)
      • Gość: rekin Re: Architekci upiększają Odrę i Młynówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 22:01
        ależżżżż,no dech zapiera. W jakim wizjonerskim zembaczyńskim
        styluuuu. Jakos umknąl mi amfiteatr z muzeum, parkingami i
        galeriami, czyżby za daleko był od Odry? No i najważniejsze. Zupełny
        brak koordynacji lub,co niebywałe,eliminacja kolejki gondolowej.To
        na wyspie Bolko nie przewidziano przystanków kolejki???Zgroza.
    • Gość: ` Nieeeeeeeeeee!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 22:06
      NIEEEEEEEEEEEEEEEEEE!! Błagam, k\/r\/\/a, zostawcie wyspę w spokoju!!
      • Gość: :) Nie denerwuj się IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.07, 12:21
        Bedzie tak jak ze wszystkimi zapowiedziami i wizjami zembaczyńskiego
        a z inspiracji takiego speca jak Karpiński.
        Panowie, dajcie sobie juz spokój i opuśćcie Ratusz! Sami. Bo inaczej
        was wyniosą na kopach.
    • mauyprezes Re: Architekci upiększają Odrę i Młynówkę 07.09.07, 01:52
      pewnie wiadukt na struga i amfiteatr też zostaną zagospodarowane w ramach
      szeroko zakrojonego programu "Opole uCiekać" który jest konsekwentnie
      realizowany do lat :). i zostanie tak mocno schowany w zieleni ze wszyscy
      będziemy szukać i jednego i drugiego :)
      Czuje że Zębaczyński ma coś z Macieja Giertycha, też nie pochodzi od małpy :)
      • Gość: zgred64 Re: Architekci upiększają Odrę i Młynówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 02:03
        Panie Kochany mauyprezesie, nie zgadzam się z Pana sakrastyczną i pozbawioną
        szacunku opinią o Naszych władzach. To, że Opole jest spokojnym, zielonym i po
        prostu miłym miejscem, to nasz prawdziwy skarb, który powinniśmy chronić i
        pielęgnować. I takie konkursy na zagospodarowanie przestrzenne naszych pięknych
        zakątków idą w dobrym kierunku i stwarzają możliwości promocji miasta poprzez
        naturalne dobra, które posiada.
        • mauyprezes Re: Architekci upiększają Odrę i Młynówkę 07.09.07, 02:08
          cieszę się że są jeszcze prawdziwi Opolanie, bo podobno najprawdziwsi są tylko
          pod Monachium :)
          Zgadzam się że Opole powinniśmy chronić i pielęgnować Panie szanowny.... ale nie
          formaliną.
          • Gość: Polok Re: Architekci upiększają Odrę i Młynówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 08:24
            tak, pod Mocnachium, dwa metry pod glebą !
    • Gość: opolanin Architekci upiększają Odrę i Młynówkę IP: 217.173.195.* 07.09.07, 12:51
      No na razie to upiększyli Młynówkę piekną, czarną rurą kanalizacyjną
      • Gość: :) Re: Architekci upiększają Odrę i Młynówkę IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.07, 12:53
        i rozkopanym bulwarem
    • Gość: zjp Architekci upiększają Odrę i Młynówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 09:26
      Projekt wspaniały, wreszcie trzeba upiększać Opole, by mogło wyglądać jak za
      czasów Papy - Musioła. Było wówczas zielono, place ukwiecone, ulice i chodniki
      czyste. Może ten projekt architektoniczny będzie wreszcie początkiem poprawy
      wizerunku Opola.
      • Gość: realista Re: Architekci upiększają Odrę i Młynówkę IP: *.zwm.punkt.pl 08.09.07, 09:27
        PROjekt wygląda ok, tylko nikt go nie dopuści do użytkowania. Kładka nad Kanałem
        bez poręczy? Hehehe. Proszę was. żadna instytucja tego nie dopuści.
        • opolak zwłaszca gondole nad kanałem 27.09.07, 14:18
          Ale będzie przeprawa gondolowa przez kanał i Odrę od Karolinki do
          REALA, a może jeszcze do TESCO.....
          • Gość: behemot schwartz rura...???? IP: 217.197.74.* 27.09.07, 18:02
            Wykonałem spacer z moim dogiem po nieobecności w mieście w dniach Franziskaner
            Fest i oczom moim ukazała się wielka czarna ruła, biegnąca niczym linia metra
            wzdłuż młynówkowego koryta.Myślałem, że to dalej budują umocnienia
            przeciwpowodziowe, a dziś czytając posty zatrybiłem, że to rura kanalizacyjna, o
            którą toczyłem na forum boje by ją położyć na dnie kanału, a ona teraz pięknie
            wykwita na tle Opolskiej Wenecji.No cudo estetyczne,wypada tylko namówić
            grafficiarzy,dać im na farbę i niech pomalują ten cały gó..ciąg w deseń pytona
            albo boa i mamy performans taki, że zaraz polsaty, tefałeny i publiczne będą
            trąbic na cały kraj o wielkim wydarzeniu kulturalnym.Aha i koniecznie podświetlić!!
            A spacer po bulwarze Musioła, to jak spacer wzdłóż muru berlińskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka