Gość: :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 21:06 Dobrze że nic sie nikomu niestało :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: opol Pożar hipermarketu Real IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 21:07 dziękujemy władzom za jeden hipermarket w Opolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życiowy Re: Pożar hipermarketu Real IP: 77.223.236.* 15.12.07, 21:10 Ciekawe ile ludziska nakradli piszcie co kto wziął? Szkoda ,że mnie tam nie było :((! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Pożar hipermarketu Real IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 21:22 Dobrze ,że nikt nie poniósł obrażeń! Przyłączam się również do podziękowań do władz miasta za jeden hipermarket w Opolu. Gdzie teraz Opolanie zrobią zakupy świąteczne? Odpowiedz Link Zgłoś
smerfix Może wreszcie zamkną ten obiekt 15.12.07, 21:27 Wreszcie Straż POżarna weźmie się - odpowiedzialny za dopuszczenie do użytkowania - za zastawiony teren kioskami przy kasach. To jest karygodne, że nie ma wolnego miejsca do ewakuacji.Jakoś dotąd im się udawało - dlatego nie chodzę do REALa, bo tam jest niebezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
citizen_opole Re: Może wreszcie zamkną ten obiekt 15.12.07, 23:04 Dziwi mnie fakt, że nikt z Reala nie był przygotowany do ewakuacji ludzi z rejonu zagrożenia. W przypadku takich i podobnych zagrożeń, to życie ludzi ma wartość najwyższą. Nie dobra konsumpcyjne, nie towary, nie sprzęt, nie kasa, ale życie ludzi jest cenne. Dla mnie to oczywiste. Na przykładzie pożaru w opolskim Realu, okazało się, że byłem w błędzie. Jak zwykle mogliśmy się po raz kolejny przekonać, że nikt nie docenia bhp i ochrony p.poż. Nie docenia, dopóki coś się nie stanie. Teraz jak zwykle zacznie się szukanie winnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katotalib To my podpalamy te hipermarkety! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 15:45 To my podpaliliśmy te hipermarkety - Ochotnicze Brygady Rycerzy Krzyżowych, czyli Katolicka Al-Kaida. Zapowiadamy niniejszym dalsze pożary. Zło musi zostać wytępione! Odpowiedz Link Zgłoś
airwch Re: Może wreszcie zamkną ten obiekt 28.10.18, 06:24 Niestety- bardzo często jest tak, że właśnie bhp i p-poż. docenia się, kiedy dojdzie do tragedii. Ostatnio już miałem okazję czytać kilka wpisów odnośnie wypadków śmiertelnych. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przerażony głupotą Re: Pożar hipermarketu Real IP: *.punkt.pl 16.12.07, 09:28 Wyobraź sobie że kiedyś nie było hipermarketó w Opole i jakoś ludzie so radzili-naprwdę- nie żartuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: Pożar hipermarketu Real IP: 77.223.224.* 15.12.07, 22:11 Ta ewakuacja z Reala to istny skandal: Kiedy z megafonów podawano ż należy się ewakuować to obsługa mówiła że oni nic nie wiedzą i że żadnego pożaru niema a kiedy już było czuć swąd w hali ludzie zaczęli wychodzić i nikt z obsługi nie kierował akcją aby sprawnie klienci opuścili sklep, ochrona stała przy drzwiach i pilnowała tylko żeby nikt nie wyniósł nic ze sklepu, uważam że pracownicy Reala nie byli przygotowani do ewakuacji ludzi tylko do ewakuacji kas bo po krótkiej chwili żadnej kasjerki z kasą już w sklepie nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Pożar hipermarketu Real IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 22:11 szkoda mi dziewczyn z firanek , cały sklep zalany Odpowiedz Link Zgłoś
opolak Potrzebny był ten mały pożar, żeby pokazać 15.12.07, 22:56 Potrzebny był ten mały pożar, żeby pokazać jakie istotne zagrożenie stwarza ten obiekt handlowy -horrormarket, skoro nawet Straż Pożarna nie mogła dojechać aby rozpocząć zgodnie z procedurami akcję ratowniczą.Czyli klapa z dopuszczeniem do eksploatacji.A gdzie droga pożarowa, gdzie drogi ewakuacyjne zgodne z przepisami? Dobrze , że nie było paniki i nie było ofiar.Wspomniane miejsce przy kasach - zawalone przez kioski - jest od lat poruszany problem - co ważniejsze bezpieczeństwo czy kasa za kioski???????????? A ile kary płaci właściciel za ten fakt????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figo Re: Potrzebny był ten mały pożar, żeby pokazać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 23:12 Tylko same kłopoty.Przecież można zamknąć albo zburzyć. Nie byłoby tłoku,korków no i wogóle zagrożenia. Tu Opole przecież,jakiś bank mogliby zamiast Reala otworzyć,a co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RObert Pożar hipermarketu Real IP: *.punkt.pl 16.12.07, 00:41 To prawda że nikt nie kierował ewakuacją.Akurat bylem wewnątrz kiedy uslyszalem komunikat, obsluga nic nie wiedziała..praktycznie ludzie sami sobie radzili i szukali wyjść..nie widzialem czy przypadkiem nie wypuszczano ludzi od strony pożaru..Ze strażą to był numer bo przyjachał jeden wóz bez drabiny, następnie przyjechała drabina...w tym czasie strażak lał wodę od dołu ( instalacje elektryczne światełek są na dachu) a w tym samym czasie po dachu biegał ochroniaż z gaśnicą..taki to był cyrk... Tak naprawdę, gdyby wybuchł wielki pożar to zwykły personel reala ucierpiałby najabrdziej, bo o tych ludzi nikt nie zadbał.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: Pożar hipermarketu Real IP: 77.223.224.* 16.12.07, 02:17 RObert dla twojej informacji ludzie wychodzili przez wyjście gdzie się paliło i nikogo to nie obchodziło że się pali i ludzie wychodzą a przecież są inne wyjścia wystarczy że ochroniarze wskazywali by drogę a było by po sprawie, a tu nic kompletnie nic klient ma się martwić o siebie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozarek Re: Pożar hipermarketu Real IP: *.chello.pl 16.12.07, 03:17 prawda jest taka, ze kierownictwo reala w ogole nie dba o zabezp. ppoz.chocby to ze glowny pasaz wzdluz kas zastawiony jest jakimis budkami co istotnie utrudnia ewakuacje i ewentualny dojazd sprzetu. mam nadzieje, ze GW opisze jakie kary otrzymali dyrektorzy tej niebezpiecznej budy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Pożar hipermarketu Real IP: *.res.east.verizon.net 16.12.07, 05:20 szkoda, ze sie nie spalil ;/ ten caly Real jest zalosny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaKO Podobno przedswiateczna goraczka zakupow wzniecila IP: *.punkt.pl 16.12.07, 07:37 ogien. Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: Podobno przedswiateczna goraczka zakupow wzni 16.12.07, 10:05 Gdyby teraz Real został zamknięty to by była tragedia. Gdzie rodziny z dziećmi by w niedzielę po mszy chodziły ? Odpowiedz Link Zgłoś
jawor10 Czy OBI jest także niebezpieczne?? 16.12.07, 10:38 Czy Straż Pożarna ma tam "drogę pożarową"? Kto odpowiada personalnie w Opolu za dopuszczanie takich obiektów do użytkowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Reala Re: Pożar hipermarketu Real IP: *.chello.pl 16.12.07, 10:49 szkoda,że nikt z przedstawicieli Reala nie wyszedł do klientów i nie przekazał informacji co zrobią z zapłaconym towarem pozostawionym w sklepie.Beszczelność ochroniarzy ,którzy byli wewnątrz sklepu /w ciepełku/świadczy o braku szacunku dla klientów.Znowu zawiodłam się.Jak brak im było odwagi,to mogli chociażby wywiesic jakąkolwiek informację . Poprostu stracone 3 godziny. Jadę na zakupy do Wrocka. Odpowiedz Link Zgłoś
jawor10 Re: Pożar hipermarketu Real 16.12.07, 11:07 Gość portalu: klientka Reala napisał(a): > szkoda,że nikt z przedstawicieli Reala nie wyszedł do klientów i nie przekazał > informacji co zrobią z zapłaconym towarem pozostawionym w sklepie.Beszczelność > ochroniarzy ,którzy byli wewnątrz sklepu /w ciepełku/świadczy o braku szacunku I to jest podsumowanie klienta ( byłego) - nie ma to jak Bielany Wrocławskie - Karolinka zapewne będzie takiego samego pokroju co REAL > dla klientów.Znowu zawiodłam się.Jak brak im było odwagi,to mogli chociażby wy > wiesic jakąkolwiek informację . Poprostu stracone 3 godziny. Jadę na zakupy do > Wrocka. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Pożar hipermarketu Real IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 11:32 ależ Wy wszyscy jesteście naiwni, przecież od dawna wiadomo że dla REALA liczy się tylko zysk !! a klient no cóż jest potrzebny bo i tak wyda pieniądze w Realu no bo gdzie ?/ jak nie ma w Opolu innego dużego sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Pożar hipermarketu Real IP: *.icm.edu.pl 16.12.07, 11:46 Zażenowany jestem wypowiedziami tych którzy mówią "gdzie my teraz zrobimy zakupy?" Innych sklepów nie ma? Nie ma już gdzie chodzić na wycieczki? Idźcie na spacer, na lodowisko, w góry, gdziekolwiek! Wystarczy tylko popatrzyć jak spędzają weekendy mieszkańcy podopolskich miejscowości. DNO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzyt Re: Pożar hipermarketu Real IP: 77.223.224.* 16.12.07, 14:32 Nie życzę sobie wykrzykniku,abyś doradzał mi ,co mam robić.Żenujące jest to,że nie wyczuwasz sarkazmu w wypowiedziach forumowiczów.A dnem,jest pisanie z takimi błędami jak "popatrzyć" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majk z Re: Pożar hipermarketu Real IP: *.icm.edu.pl 16.12.07, 15:59 Znalazl sie madrala! Hahaha. A wiesz jak zenujacy jest twoj wpis? Nie wiesz, ze znaki interpunkcyjne stawia sie bezposrednio po wyrazie, a nie przed nimi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Re: Pożar hipermarketu Real IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 17:58 Real już jest otwarty więc koniec czczego gadania. Na zakupy, drogi narodzie, na zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fretkowe3grosze ocieplenie dachu jest palne? co na to nadzór? IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.07, 21:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasjer Pożar hipermarketu Real IP: *.uni.opole.pl 17.12.07, 07:38 Market sie pali,trwa ewakuacja a klienci pytaja a obsluzy mnie pan jeszcze :)Tepaki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iperyt Re: Pożar hipermarketu Real IP: *.punkt.pl 17.12.07, 08:33 Mało tego - wyszli na dwór i natychmiast się pytali kiedy będzie znowu otwarte i dlaczego to tak długo trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanin Pożar hipermarketu Real IP: *.chello.pl 18.12.07, 22:16 nie rozumiem jak można wypuszczać ludzi przez drzwi nad którymi się pali dach. to możliwe chyba tylko w Polsce. zwłaszcza w Opolu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4.5% Re: Pożar hipermarketu Real IP: *.chello.pl 03.02.08, 17:13 Ejże Opolaninie, wrota piekieł ogniste być muszą. Straż o tym wiedziala, a Ty nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miras333 zakupy IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.09, 18:39 SZCZEŻE NIE POLECAM ROBIENIA TAM ZAKUPÓW!!! Kupiłem wiele artykułów w tym hipermarkecie,i nie polecam,ponieważ nie uwzględniają oczywistych reklamacji produktów,kture po dokładnym obejżeniu,lub w czasie eksploatacji okazują się BUBLAMI a nie produktami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miras333 Re: zakupy IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.09, 18:43 POWINNI ZAMYKAĆ TAKIE HIPERMARKETY I ZŁODZIEJÓW,KTORZY NIMI KIERUJĄ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Pożar hipermarketu Real IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.09, 00:22 Niech pozamykają te zlodziejskie hipermarkety!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Pożar hipermarketu Real IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 01:04 Ten pożar to z 2007 roku. Odpowiedz Link Zgłoś