Gość: student IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.08, 23:16 Jaki uniwersytet, tacy wykladowcy. Kaszanka po prostu. A etyka... brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: J.Kowalski Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: *.aster.pl 10.04.08, 23:17 Powiem szczerze - jaka szefowa Instytutu - taka kadra. Może warto by któryś z dziennikarzy zainteresował się samą szefową i jej doktoratem. Odsyłam do krytycznego artykułu: Sławomir Cenckiewicz, Piotr Kardela Gdańsk, Nowe Miasto Lubawskie Wiesława Piątkowska- Stepaniak, „Nowy Dziennik” w Nowym Świecie. Pismo i jego rola ideowo- polityczna, Opole 2000. Mając takich naukowców nie dziwmy się że Uniwersytet dołuje a na Instytucie roi się od działaczy lewicowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunset Re: Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 23:25 Z Kawecką, która sama jako dziennikarka niczego nigdy się nie nauczyła - to skandal. Z Woldan - to już kompletna groteska! Co tu się k-wa dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimmy Re: Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 17:46 zbliża się konkurs na szefa telewizji.Trochę podcięli Kaweckiej skrzydła tym artykułem.Ale raczej wystartuje i może miec duże szanse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tfu,tfu Re: Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: *.punkt.pl 11.04.08, 17:57 Nie kracz, tfu, tfu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiek Re: Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: *.punkt.pl 11.04.08, 20:59 Za chwilkę konkursik do ćieć_vizji. Im bardziej próbują podciąć skrzydła Jolce Kaweckiej, tym bardziej ona zyskuje w oczach miejscowej opinii. Tak, zyskuje, bo każdy widzi, że atak na obie Kaweckie jest haniebnie brzydko przygotowany. Piece of shit! Nie dziwię się Pszonowej taki zawód, ale że Anita bierze w tym udział? Anita! Zachowujesz się jak ostatnia lamerka. Fucking skucha! Paradoksalnie, dzięki temu rozgłosowi Jolka ma wygrane. hehhe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: 77.223.224.* 10.04.08, 23:32 He He He, Janusz to już nie o to chodzi czy ona lewicowa, prawicowa, czy liberalna są zasady, moralność, etyka zawodowa, a jak widać na jej przykładzie, że to dla niej nie istnieje. Liczy się kasa, kasa kasa, no cóż, ale ktoś na to pozwala ktoś ją zatrudnia weryfikuje jej pracę, Mam pytanie może ktoś wie: kto bierze pieniądze za te godziny które prowadzi za darmo jej córka?, bo ktoś w końcu firmuje te zajęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: *.uni.opole.pl 11.04.08, 10:11 Pieniędzy nikt inny nie bierze. Doktorant ma nie tylko stypendium i obowiazek prowadzenia pracy naukowej, ale musi tez przeprowadzić pewną ilość zajęć dydaktycznych (bodajże 60 godzin rocznie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 11:08 To sie chyba nazywa nepotyzm. Co do p. Kowalskiego to PO nie ma chyba nic wspólnego z lewicą. Jesli Pan tak uważa to uczelnia która dała Panu dyplom też jest taka sama jak UO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: 77.223.224.* 10.04.08, 23:20 no tak łapać kasę na prawo i lewo to rzeczywiście nie jest niezręczność, ale czy tak naprawdę w Opolu zawsze musi być? kobitka została rzeczniczką bo była z PO, prowadzi zajęcia i wszyscy mają piątki, czyli stawia oceny na piękne oczy a nie za wiedzę, jej córka pewnie prowadzi te zajęcia dlatego że prowadzi je jej matka która jest z PO, piękne jest to nasze miasto, ostatnio mieliśmy popis Tubka który praktycznie sam siebie nadzorował teraz Kawecka no ładnie ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupek Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 23:33 Rzeczni to nie dziennikarz, a politologia to nie dziennikarstwo! Ludzie, zobaczcie, kto tam pracuje! I to naprawdę starczy za komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawy Lewica IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.08, 10:46 Nieremberg, który miał stanowiska dzięki Jakubowskiej Kawecka - ukrytas lewica Woldan - nepotyzm No i ich szef - Nicieja - kiedyś czerwieńszy od buraka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etyczek Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 23:43 Pani rzecznik nie czuje dyskomfortu a jej córka robi doktorat z "etyki mediów" i też dyskomfortu nie czuje.Dobre,no całkiem dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: respons Re: Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 23:51 "skończyłam dziennikarstwo na UJ. Podczas studiów odbyłam staże w TVP Kraków, "Panoramie" i w "Wydarzeniach" w Polsacie, pracowałam przy transmisjach na żywo." - mówi karolina Woldan. Szanowna pani dziennikarko powinna pani wiedzieć,że nie istnieje coś takiego jak "TRANSMISJA NA ZYWO" - bo to jest tylko masło maślane. Skandal. Doświadczenie i wiedza w jej wypadku to czysta kpina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też byłam w tv Re: Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: *.gprs.plus.pl 11.04.08, 00:41 hahaha, doswiadczenie!! no ja tez bylam w tv na wycieczce, mam doswiadczenie wiem jak powstaje program, moge uczyc tylko czego? hmmm A co jest jeszcze śmieszniejsze, to one pracuja z Nierenbergiem - specjalista od pracy na chorobowym, etyka mediow, hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anusiak Re: Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: *.punkt.pl 11.04.08, 01:11 Ja pipierdaczę! Co my tu mamy? Dwie panie piszące w GW, obsesyjnie pragną niusa, więc szukają go we dwie tam, gdzie go nie ma. Czyż nie tak, pani Asiu? Jak nie ma niusa, to może choć mały fakcik prasowy. Ot, "pernamiętna" opolska sraczka. Dziennikarska, oczywiście. Fuuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dytylius Re: Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 01:47 kIEDYŚ I SEKRETARZEM KWPZPR był tow Kawecki pogonił Grotowskiego! ciekawe czy jest jakaś parantela! Rodziny duet to poziom CNN czytaj Całkiem Nowy Nepotyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: 82.160.19.* 11.04.08, 06:48 natychmiast oddać te zajęcia PRAWDZIWYM dziennikarzom, najlepiej jak jeśli jedne poprowadzi pani Asia z Wyborczej, te od córki pani Teresa - wieczna oponentka Kaweckiej na łamach.Jest jeden problem - ta druga nie zrobi ich - bo nigdy jeszcze nie pracowała za darmo jak młoda Kawecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: *.chello.pl 11.04.08, 07:08 Nudzi Wam już się... Dlaczego nie napisaliście, iż pani Kawecka prowadzi z punktu widzenia studentów naprawdę mało istotne zajęcia w wymiarze kilku godzin w semestrze!!! Dlaczego nie napisaliście, iż na tejże specjalności dziennikarskiej pracują świetni fachowcy - dr Ilona Biernacka-Ligęza oraz np. mgr Drosik??? Uważam - jako były student - iż zajęcia zarówno z dziennikarzami np. red. Zyzik czy też z rzecznikami prasowymi np. pani Kawecka są clue tej specjalności, gdyż uczą szerszej perspektywy i nie ograniczają się tylko do suchych i sztampowych informacji - nieprzydatnych w zawodowym życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IZA Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 08:13 PO PROSTU CZEPIACIE SIE JAK PIJANY PŁOTU ZASTANAWIAM DLACZEGO ZA OPINIOWANIE BIORA SIE PSYCHOPACI OPĘTANI ROZNYMI PRZYPADŁOSCIAMI JAK ZAWISC CZY NAWIEDZENI POLITYCZNIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Autorko - Luzujcie warkocze ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 08:35 Szanowny Państwo, przecież na pierwszy rzu oka widać że artykuł ma na celu "dowalenie" osobom w nim opisanym. Jako uwiarygodnienie i podniesienie rangi napisanym słowom wypowiada się jakiś honorowy prezes + Lis którzy opisywanych osób wogóle nie znają. Do tego wszystko napisane w sposób żeby zmanipulować czytających i zrobić szum medialny wobec ww. bohaterek :) Artykuł to kpina, wytwór weekendowej nudy lub przesilenia wiosennego autorki której serdecznie z tego miejsca życzę powodzenia ;) O czymś musiała napisać więc poszła w prywatne antypatie - proponuję zluzować warkocze i cieszyć się że wiosna idzie :) Cichy wielbiciel gatunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porstv Re: Autorko - Luzujcie warkocze ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 10:01 JAKIŚ honorowy prezes? Stefan Bratkowski nie jest ignorantko JAKIMS prezesem. Lepiej się wiecej nie wypowiadaj. A cała sytuacja zakrawa na paranoję. To najpaskudniejsza rzecz o jakiej w opolskim światku dziennikarskim słychać. Oj nie z nudów to i nie w celu dowalenia. Z etycznego punktu widzenia to po prostu kosmiczny skandal. Bezczelnośc Kaweckich przerasta nawet nierenberga - o co wydawałoby się trudno. Żadna Kawecki niczego nikogo nauczyć nie może - no chyba że nepotyzmu i cwaniactwa, ale na pewno nie dziennikarstwa. Najlepszy dowód: mimo wielu lat praktyki w telewizji mama Kawecka sama nie nauczyła się nawet podstaw dziennikarstwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.M Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 09:24 Rzeczywiście, wygląda na to że komuś musiało się bardzo nudzić lub miał w tym osobisty, podsycony głęboką nienawiścią cel, pisząc te mało interesujące bzdury.Mamy sensację!Jakie to przykre... Artykuł nie wzbudza żadnej sensacji. Jest przykładem małostkowości autora , obsesyjnego brnięcia w prymitywizm pseudo - polityczny, który wielu zajętych ludzi w ogóle nie interesuje. Studenci doskonale wiedzą kto ich uczy.Mają tym samym możność współpracy z człowiem, który poprzez swoje różne doświadczenia zawodowe ma,jak mało kto, możność ukazania zawodu dziennikarza po obu stronach tzw., "palisady". Brawo!Taki wykładowca jak Kawecka może wiele tym ludziom przekazać. Proponuję siegnąć po ciekawsze tematy, a nie zajmować się "politycznym politykowaniem".To jest już po prostu nie tyle przykre, co nudne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm propozycja IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.08, 10:57 Niedoucziony dziennikarzyno! Zajrzyj do słownika frazeologicznego (o ile wiesz co to frazeologia) lub do słownika przysłów i powiedzeń. Może też do słownika języka polskeigo, gdyż masz kłopoty z oczytaniem. Mówi się - po dwu stronach barykady a nie palisady. Tu zalecam także zajrzeć do encyklopedii lub leksykonu, aby dowiedziec się, czym te dwie rzeczy się różnią. Bo potem taki absolwent "dziennikarstwa" pisze o betonowym murku zamiast o piaskowcowej balustradzie. (wziete z GW, a było podpisane KOS). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot pytanie? IP: *.punkt.pl 11.04.08, 14:49 Instytut Studiów Edukacyjnych Zakład Teoretycznych Podstaw Edukacji mgr filologii polskiej WSP Jan Nowara, po pracy dyrektor TVP3 Opole, albo odwrotnie, czego on tam uczy panie przedszkolanki, świetliczanki i nauczycieli klas I -IV, może wykorzystuje wiedzę z zakresu dziennikarstwa, dyrektorowania w teatrze,kierownictwa literackiego, reżyserii? No może ktoś mi objaśni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.m Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: 77.223.236.* 11.04.08, 15:30 Witam, bardzo szkoda,że tylko tyle Pani z tego zrozumiała.Od razu widać kto jest dziennikarzyną, niedouczonym i na dodatek o "wysokim" ilorazie kultury osobistej i tu obawiam się,że żaden słownik, leksykon i encyklopedia Pani nie pomoże, ale proszę spróbować...może w zielniku Panbi znajdzie. Nie jestem dziennikarką - na szczęście,więc proszę nie strzępić sobie języka, po drugie, doskonale wiem jak się "mówi"( 'palisada' to przenośnia, radzę otworzyć umysł i samej sprawdzić w słowniku - wyraz został użyty celowo). Od razu widać, że jest Pani osobiście zaangażowana w temat. W Pani wypowiedzi nie ma żadnej treści, odnoszacej sie do prezentowanego w/w artykułu. Żal mi Pani, gratuluję dobrego samopoczucia oraz dobrego wychowania. Tyle hałasu o nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypadnięta szczęka Jedno wielkie kurew.... IP: *.punkt.pl 11.04.08, 17:23 No, rzeczywiście, nic złego nie dzieje się w tej prowinconalnej mieścinie Opolu... Tyle tylko, że szczęka mi wypadła na podłogę (i do teraz jej szukam) po przeczytaniu tego artykułu. Były już wyczyny Pogana, Dolaty, Synowca, Nowary a teraz dwie Kaweckie i pożal się Boże - profesorowa Stepaniakowa (ciekawe, czy jej mąż też tam wykłada dziennikarstwo, bo "orzeł pióra" to on był zawsze?). A Kaweckie zamiast zapaść się przynajmniej na kilka tygodni pod ziemię, to one mi tu wypisują, że "to nic takiego". Etyka, etyka, etyka... W Opolu dziennikarstwo zeszło na... (nie chcę ubliżyć żadnemu zwierzęciu). W tej dyskusji najważniejsze będzie teraz, co i jak się pisze, i w jakim słowniku szukać, a nie, że jest to JEDNO WIELKIE KUREW....!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcos Re: Jedno wielkie kurew.... IP: *.punkt.pl 11.04.08, 19:07 a kto w Opolu widzial dziennikarzy - tych prawdziwych ? Mowi sie Kawecka, Zyzik, To sa ludzie wynajeci - miernoty do kwadratu - swoja wiedze posiadaja na tyle na ile ktos chce sie z nimi nia podzielic. O tych ludziach zawsze bedzie glosno i zawsze skandalicznie. Mysle,ze czas tego typu dziennikarstwa sie konczy i te osoby maja tego swiadomosc. Na razie glosno o Kaweckiej, byc moze jutro o kims innym, moze teraz kolej na Pana Zyzika ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shadow Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: *.gprs.plus.pl 11.04.08, 18:14 Panie Woldan i Kawecka pewnie nic innego nie robią tylko siedzą na tym forum i bronią swoich racji ( sic !)Pani Kawcek nie może uczyc dziennikarstwa i kropka. Proponuje zajrzec do komentarza obu pań redaktorek, bo jest super i wszystko wyjaśnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glupi Jaś Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 21:53 A co na to pan marszałek Sebesta? Zapewne uważa, że Jola dużo potrafi. Oj potrafi, potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platfus Re: Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.08, 22:16 No właśnie, co na to etyczni włodarze regionu z PO, która miała w końcu zmienić co nieco w naszym kochanym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wi Re: Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: 77.223.235.* 11.04.08, 23:24 Oj, Joleczka dużo potrafi, może uczyć w każdych warunkach, a szczególnie lubi szkolenia wyjazdowe, warto by pogrzebać w jej życiorysie, oj dużo by się znalazlo..... hi, hi hi, bardzo etycznych zachowań c.d.n Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otello Re: Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: 77.223.235.* 11.04.08, 23:58 prawdę to znają tylko jej chlopcy, tacy jak ja, kręcilem z nią grubo ponad dwa lata, ale stara się wściekała to ją rzucilem, ale też znudziła mi się bo była leniwa i nie chciała robic doktoratu a ja lubię wykształcone i ambitne kobiety, to cała prawda o JK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: *.centertel.pl 12.04.08, 08:22 czy to przypadek, że ostatnie dwa wpisy są z tego samego komputera, o czym wskazuje IP? tyle tylko, że raz podpisałem się WI a drugi raz Otello. chyba się pogubiłem, jakie stanowisko mam wpisywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: *.punkt.pl 12.04.08, 10:28 Dopuszczam myśl, że z jednego komputera (np. w pracowni studenckiej, w kawiarence internetowej) piszą rózne osoby :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwalifikator Buraki, buraki, buraki i jeszcze raz BURAKI IP: *.punkt.pl 12.04.08, 12:22 Do tej pory najcelniejsze wpisy mieli: prawy i wypadnieta szczęka. "Ich szef Nicieja czerwieńszy od buraka" - PALCE LIZAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędnik Re: Buraki, buraki, buraki i jeszcze raz BURAKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 19:30 Kawecka to najgorszy nabytek urzędu marszałkowskiego, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędnik2 Re: Buraki, buraki, buraki i jeszcze raz BURAKI IP: *.punkt.pl 13.04.08, 21:50 nie tylko urzędu, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nierenberg Re: IP: *.gprs.plus.pl 16.04.08, 09:37 Kaweckie są cieńkie, tylko ja jestem najlepszy na świecie, a jak bede prezesem radia, to wszycy studenci będą zdawać egzaminy w radiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wernyhora Re: zal wam d..e sciska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 12:48 A pan Nieremberg jest już profesorem U.O A TAKŻE na U.J w Krakowie... i co wy na to tumaneska panierowana zazdrością! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieremberg Re: zal wam d..e sciska IP: *.gprs.plus.pl 16.04.08, 14:48 zawsze etycznie działa, wiec jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Rzeczniczka polityków uczy dziennikarstwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.08, 12:27 :) i wszystkim zycze tak dobrych rzecznikow ;) wesolych swiat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatajasia Re: a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 16:56 To w końcu jak to jest z tym dziennikarstwem, wykładowcami poziomem, bo od tego, co tu czytam włos się jeży na głowie. Nie zabijajcie mojej wiary w wiarę, że uniwersytet to poważna instytucja! Odpowiedz Link Zgłoś