Dodaj do ulubionych

Radna PO zwolniła dyrektorkę?

IP: *.punkt.pl 25.04.08, 20:57
komisja nic nie do, bo juz pare bylo i nic nie zdzialali, zwolnic Bien,to juz
3 dyrektor za jej kadencji (raczej niemozliwe zeby wszyscy byli do kitu)
ktorego wygryzla, zreszta niech sama staruje na dyrektora, w koncu ona sie zna
najlepiej na pracy w DPS jak sama mowi...
Obserwuj wątek
    • Gość: a może Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 20:57
      tak tą radną "wypowiedzieć"?
    • Gość: ananas Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.punkt.pl 25.04.08, 21:00
      komisja nic nie do, bo juz pare bylo i nic nie zdzialali,zreszta co moze
      powiedziec rzecznik? ze ma to podloze polityczne?? zwolnic Bien,to juz 3
      dyrektor za jej kadencji (raczej niemozliwe zeby wszyscy byli do kitu) ktorego
      wygryzla, zreszta niech sama staruje na dyrektora, w koncu ona sie zna
      najlepiej na pracy w DPS jak sama mowi...
    • opol-anin Ratusz widać tego też nie umie 25.04.08, 21:06
      rozwiązać a przecież to nie wydaje sie równie trudne jak reszta super osiągnięć
      typu: mosty, drogi ... i kwitnące Opole!
      Zamiast rozwiązać w końcu problem z Panią radną (bo to tego typu problem)
      następny usunięty dyrektor, następna komisja ... i nastepny konkurs. Koszty a
      problem jak był tak jest. Charakterystyczny dla ekipy z ratusza sposób
      utrzymywania w stanie ożywionym wszystkich nierozwiązanych spraw i problemów...
      A może by tak zamiast wyborów konkurs ale na prezydenta?
      • Gość: ciekawy Re: Ratusz widać tego też nie umie IP: *.punkt.pl 25.04.08, 21:18
        ciekawe, czy będą jeszcze jacyś chętni do konkursu na dyrektora tej
        placówki?
        • Gość: 4.5% Re: Ratusz widać tego też nie umie IP: *.chello.pl 26.04.08, 03:53
          Mówia... zrób z hama pana, to pokaże kim jest i co potrafi.
      • Gość: jolka Re: Ratusz widać tego też nie umie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 12:25
        Wspólczuję pensjonariuszom domu kombatanta, bo pracuje u nich radna
        Bień - mają poprostu pecha, to babsko o niespełnionych ambicjach
        wygryzie wszystkich dyrektorów, no chyba że któryś podporządkuje się
        jej całkowicie, tylko po co wtedy dyrektor. Pogońcie babsko a
        będziecie miec spokój, no może nasyłac będzie co rusz kontrolę z
        ratusza. Jest to wina służb prezydenta, że pozwalają jednej babie
        rozwalac cały porządek w domu kombatanta. Tym ludziom należy się
        spokój i poszanowanie ich godności,
    • Gość: andrzej Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 07:13
      CZEMU TYLE NARZEKANIA NA RADNĄ PLATFORMY OBYWATELSKIEJ ??
      PRZECIEŻ TYLKO W TEJ PARTII SĄ FOCHOWCY NIESKAZITELNI POPROSTU NAJLEPSI NAJWSPANIALSI SWIĘCI WYKSZTAŁCENI NIEOMYLNI BEZINTERESOWNI UCZYNNI ....itd
    • opol-anin PO powinna posprzątać w swoich szeregach!!! 26.04.08, 08:31
      bo skończy jak PiS opolski. Prezydent słaby więc bezkrytycznie broni coś tak
      niekompetentnego jak ta radna i on sam...
      1. PO powinna wywalić ze swoich szeregów tę Panią!
      2. PO powinna wywalić ze swoich szeregów ten wstyd jakim jest Prezydent Opola!
      3. zrobić coś w końcu!
      Jak się tak nie stanie to popieranie dalsze takich postaci niewątpliwie
      spowoduje to co analogicznie można było zaobserwować w opolskim PiS! Zębaczyński
      w PO to Kłosowski w PiS - likwidator partii!
      • Gość: ananas Re: PO powinna posprzątać w swoich szeregach!!! IP: *.punkt.pl 26.04.08, 09:01
        Pani z PO nie wywala pokazuje to chociazby ostatnie glosowanie nad absolutorium
        ktore przeszlo 1 glosem. Wiec jak by nie bylo miernej ale wierenej Pani radnej
        to byla by dupa. Niestety to jest polityka i los dziadkow z DPS ma znaczenie
        drugozedne.
        • Gość: anusiak Re: PO posprzątała już w swoich szeregach!!! IP: *.punkt.pl 26.04.08, 09:43
          Do anananasa; Ta Pani z PO, czyli radna Bień, bo o nią tu chodzi, jest radną
          Opola już drugą kadencję. Dwukrotnie startowała do rady miasta z ostatniego
          miejsca na liście PO i dwukrotnie wygrała. Wyborcy ja wybrali. Za coś ją
          wybrali. Widocznie nie jest taka mierna. Jej lojalność należy uznać za zaletę.
          Zdrajców z PO (nie podaję nazwisk, ale są tacy w radzie miasta) nikt nie
          szanuje. Mówi Ci to coś?

Mieszkańcy DPS-u uwielbiają radną Panią Elżbietę Bień, bo jest osobą ciepłą,
          troskliwą i życzliwą. A to niezbyt częste zjawisko w tych przekurewnych czasach.
          • Gość: ananas Re: PO posprzątała już w swoich szeregach!!! IP: *.punkt.pl 26.04.08, 10:18
            To ja mam pomysl skoro ta Pani Bien jest taka fajowa i w deche i wszyscy za nia
            placza to niech zostanie dyrektorem rozpiepszy ten DPS dziadkow sie wywiezie na
            powazki a w kasie miasta zostanie 800 000 zl.
            P.S. Wczoraj sam widzialem w TV Opole dziadkow zgromadzonych na sali ktorze nie
            byli zbyt przychylni Pani B. ale moze to inny DPS pokazywali...
            • Gość: opol Re: PO posprzątała już w swoich szeregach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 12:10
              wychodzi na to, że dopóki w domu kombatanta z trzeciego rzędu będzie
              chciała rządzic radna bień to nigdy nie bedzie tam porzadku. Każy
              nastepny dyrektor który nie pójdzie na układ z bień będzie skazany
              na porażkę, bo za tym babskiem stoi prezydent. Jedyne wyjście to
              zrobienie z bien dyrektorki (wspólczuje pensjonariuszom i
              personelowi) a drugie to pogonic bieniową i zatrudnic osobę
              niezależną na dyrektora. Na to drugie pewnie jak zwykle nie ma szans
              bo układ partyjny w ratuszu to zablokuje.
              • Gość: beniek Re: PO posprzątała już w swoich szeregach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 12:30
                Ktoś zaordynował: "niech PO zdyscyplinuje bądź wywali panią Bień".
                Jak się obserwuje panią Bień w Radzie to trudno się nie zgodzić bo
                kompetencje tej pani są kompromitujące.Problem leży jednak w czym
                innym.Jak PO ma wywalić panią Bień skoro opolskie PO składa się z
                jej podobnych???? To nie PO z telewizji!!! to tylko opolscy
                pieczenierze są!
                • Gość: pieczeniara Re: PO posprzątała już w swoich szeregach!!! IP: *.punkt.pl 26.04.08, 17:51
                  Wielka jest siła radnej Bień. Niesamowita skuteczność. Pierwsza szabla PO w
                  Opolu. Młot na 100p_korrumpcji tudzież inne gady i polipy.

Bo proszę uprzejmie: wystarczyło, że pogroziła dyrektorce wskazującym palcem,
                  kładąc go na spuście, i już dyrektorka została odstrzelona.....
                  W przypadku poprzedniego dyrektora, L. Krzyżanowskiego męki były dłuższe. Twardy
                  zeń gościu był. Ale i tak rozjechała go na miazgę. Nie było co zbierać. Ponoć
                  L.K. omija teraz Opole szerokim łukiem. Traumatyczne koszmary dręczą go po nocach.
                  W boju została jeszcze niemniej słynna gwiazda DPS-u: Saganka.
                  Sie bedzie działo!!! Może panie tak wezmą się za koafiury??? Starszym
                  pensjonariuszom też należy się trochę rozrywki :-) Dziennikarze już ostrzą pióra
                  (i długopisy).
                  Radna_pieczeniara
    • Gość: Prawo i sprawiedli Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: 77.223.233.* 26.04.08, 21:55
      Czytajac powyzsze wpisy jednoznacznie stwierdzam ze w naszym spoleczenstwie
      panuje analfabetyzm i brak jakiejkolwiek wiedzy merytorycznej na dany temat -
      ale wszyscy opiniują, az milo - bez pohamowan. Sam tytul artykulu, choc to niby
      pytanie, "Radna PO zwolnila dyrektorke?" uwazam za bardzo pomawiajacy i
      nieprawdziwy. Aby zwolnic kogokolwiek z pracy: konserwatora, sprzataczke czy
      dyrektora musza istniec podstawy prawne ku temu. Jesli takich nie ma lub sa
      falszywe, zwolniony ma prawo odwolac sie od tej decyzji w sadzie pracy. Wiec
      prosze nie pisac tak bzdurnych tekstow jak w/w. Mysle, ze opolskie wladze nie
      zwalniaja dyrektorow pod dyktando radnych... lecz dlatego, ze instanieja
      nieprawidlowosci. Przeciez bardzo latwo dociec prawdy na drodze sadowej. Wiec
      blagam, nie uprawiajmy demagogii bo to powazne sprawy.
      • Gość: opol Re: Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 22:09
        bardzo się mylisz w swoim myśleniu, opolska władza chce utrzymac
        władzę a że wiecznie brakuje jej głosów to każdy nawet takiej baby
        jest na wagę złota. Wykończyła już trzeciego dyrektora z rzędu, to o
        czyś świadczy. Zawsze musi odejśc ten kto ma z nią zatarg, czy to
        nie jest dziwne.
    • Gość: Prawo i Sprawiedli Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: 77.223.233.* 26.04.08, 23:27
      Chyba sie nie rozumiemy... Zaden pracownik nie moze byc zwolniony ot tak sobie!
      Jesli sie ktos sie nie zna na prawie pracy to prosze nie pisac tu bzdur.
      Zachecam do lektury Kodeksu Pracy! Jesli Prezydent zwalnia podleglego mu
      pracownika to jest powod. Bez powodu nie mozna zwolnic pracownika! Czy to jasne?
      Po to ktos wymyslil Kodeks Pracy, zeby regulowac przepisy w miejscach pracy.
      Skonczyly sie czasy PRL gdzie stolek obsadzala jedna osoba przez wiele lat!
      Jesli ktos dziala wbrew przepisom, odwoluje sie go i powoluje innego. A jesli
      Prezydent miasta podejmuje taka decyzje tzn. ze byly nieprawidlowosci. Prosze
      zatem nie uprawiac demagogii. Jak widze wypowiawiadaja sie tutaj w prostacki
      sposob osoby z otocznia jednej ze stron tego konfliktu. A Gazeta Wyborcza
      kolejny raz udowadnia ze nie jest warta zlamanego grosza kreujac nam rzeczywistosc.
    • Gość: Opole Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.ovh.net 27.04.08, 00:53
      Zgadzam sie z poprzednikiem. Tutaj radna nie ma nic do zwalniania. Jesli
      prezydent zwalnia to znaczy ze sa powody formalno-prawne a nie dlatego ze radna
      ma takie "widzi mi sie". A to, ze juz trzeci dyrektor DPS sie zmienia to znaczy
      tylko jedno: nieodpowiedni ludzie sa wybierani na to stanowisko. No coz, nie
      tylko w tej branzy...
    • Gość: max Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 27.04.08, 08:55
      Zupełnie się z wami nie zgadzam. Dyrektorka miała umowę z miastem na
      czas określony. A takie umowy wypowiada się na innych warunkach.
      Poza tym nie wiemy co w rozmowie z dyrektorką powiedział
      najjaśniejszy prezydent. A może powiedział jej pisz pani
      wypowiedzenie warunków pracy i płacu z dniem xy za porozumieniem
      stron ? Tego nie wiemy...
      Szkoda mi kobiety, bo ją poprostu zgnoił. Dał jej pracę, nadzieję,
      wymagał niewiadomo czego i w połowie rozpoczętej pracy z hukiem
      wypieprzył. Rzygać mi się chce.
      • Gość: nauczyciel Re: Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.08, 09:53
        zgadzam się z "max"-em i nie zgadzam sie z tym co wypisał " PiS". Dowód:jestem
        nauczycielem wiejskiego gimnazjum i dyrektorka zawarła ze mną złą umowę właśnie
        na czas określony a powinna na czas nieokreślony; ponad rok temu założyłem
        sprawę w sądzie pracy; w czerwcu 2007 r. wygrałem ten sąd; dyrektorka zrobiła
        apelację; w listopadzie znowu wygrałem i wyrok był natychmiast prawomocny; nie
        przywróciła mnie do pracy i skierowała na niewłaściwe badania oraz cały czas
        okłamywała, że ponoć wyrok nie jest prawomocny; po 3 tygodniach szantażowała
        mnie wobec świadków, że zapłaci mi zaległa pobory i dopuści do pracy jak w tym
        samym dniu zrezygnuję, cały czas zgłaszałem gotowość do pracy; w przerwie
        świątecznej grudniowej stworzyła pismo o zwolnieniu ze skutkiem natychmiastowym,
        bo ponoć nie przystąpiłem do pracy;na rozprawie w styczniu 2008 r. skutecznie
        okłamała sąd, że wyrok z listopada nie jest prawomocny i ponoć jakieś moje
        badania lekarskie są nie ważne, na rozprawie w marcu 2008 roku przegrała znowu i
        sąd unieważnił to jej pismo ze zwolnieniem ale wyrok nie jest prawomocny bo
        dyrektorka się będzie odwoływać; nie przeszkadzało jej znowu mnie jako rzekomo
        nie pracownika skierować mnie na ważne badania kontrolne sprzed roku, lekarz
        odmówił ich wykonania, WOMP stwierdził, że cały czas powinna wysyłać mnie
        jedynie na badania wstępne... Od 1 września 2007 roku jedyne świadczenia jakie
        otrzymałem to około 1000 zł. mam od listopada wyrok prawomocny, że tam pracuję i
        jednego dnia nie mogłem tam pracować! I robi to tylko dyrektorka wiejskiego
        gimnazjum! To jakie szanse ma sie w prawnej walce z prezydentem Opola?
        • Gość: normalny Re: Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.08, 16:30
          niezły horror!
          Ten post podpisany PiS jest pewnie ratuszowy to i oderwany
          kompletnie od rzeczywistości! Max ma rację!
        • opol-anin Co na to prokuratura? 28.04.08, 08:59
          chyba domyślam się kim jest "nauczyciel". Jeżeli to to ta sama osoba, której rok
          temu uczeń groził w internecie śmiercią to nie rozumiem dlaczego to trwa nadal.
          Przecież prokuratura, kurator, wójt... powinni zawiesić dyrektorkę aby było
          możliwe rozsądzenie sprawy. Sądzisz sie przecież ze szkołą a nie dyrektorką,
          która ewidentnie uprawia mobbing. Czyżby ta Pani miała, aż takie "plecy", że
          może od roku bezprawnie wyprawiać takie harce i to ignorując prawomocne wyroki?
          Życzę Ci zdrowia i przetrwania oraz wiary, że prawo w Twoim przypadku zacznie w
          końcu działać. To pewne bo w końcu zaczną to rozstrzygać instytucje z poza
          opolskiego... tylko nie poddawaj się i skoro już tyle przetrwałeś to musisz mieć
          silną psychikę więc sprawę dokończ! Skandal tym większy, że należy Ci się jako
          nauczycielowi ochrona z urzędu! Powodzenia!!!
          • Gość: prawy Re: Co na to prokuratura? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.08, 19:36
            opol-anin napisał: "Przecież prokuratura, kurator, wójt... powinni zawiesić
            dyrektorkę aby było
            możliwe rozsądzenie sprawy. Sądzisz sie przecież ze szkołą a nie dyrektorką"
            Ciekawe jak to prokuratura tłumaczy skoro od roku daje się wodzić za nos i to
            bezkarnie. Pewnie niczego policja, prokuratura, ogólnie "władze" nie dostrzegły.
            Ciekawe ile jeszcze będą udawać ślepych? A może liczą, że ofiarę stres zje i
            problem się rozwiąże. Ciekawe dlaczego media o tym milczą.Albo ta dyrektorka ma
            niebywałe "plecy" albo w opolskim widać wystarczy być dyrektorem wiejskiego
            gimnazjum aby mieć immunitet i robić co się żywnie podoba.
            • Gość: lewy Re: Co na to prokuratura? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.08, 19:42
              nic!
          • Gość: nauczyciel Re: Co na to prokuratura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 18:32
            nie mam zamiryu sie poddawac, a Pani Dyrektor robi juz blad za bledem np.
            dzisiaj dostalem tekst jej apelacji napisany po tym jak otrzymala pismo WOMP, iz
            to co kwestionuje jest wazne i o tym na jakie badania powinna mnie skierowac juz
            w listopadzie ( wstepne!). Otoz w apekacji dalej to samo co zawsze tak jakby nie
            bylo pisma WOMP i paru innych faktow. Kobieta swiadomie oklamuje sad! Ponadto
            Okregowa Prokuratura zainteresowala sie ta Pania i wojtem... moze wiec moj
            loszmar sie w koncu skonczy!
            • Gość: nauczyciel Do opol-anina! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 18:19
              niestety koszmar sie nie kończy! Zaproponowałem dyrekcji ugodę, że sam
              zrezygnuję 31 sierpnia z pracy o ile wreszcie mnie dopuści do pracy.Mogła sie
              więc spokojnie wymigać od tego co namieszała! - odrzuciła to i ryzykuje, że ktoś
              ją w końcu ukarze za jawne łamanie prawa, mobbing...Nie wdając się w szczegóły -
              odrzucenie mojej propozycji ugody jest ruchem samobójczym. Chce się mnie pozbyć
              od roku i sam jej to proponuję, żądając tylko przywrócenia do pracy do wakacji!
              Olśniło mnie w końcu dlaczego tak ryzykuje. Jestem ciekaw czy Ty opol-aninie też
              się zorientujesz. Powód jest w moim pierwszym poście sprzed roku... od którego z
              furią mnie zwalcza. Załączam go:
              "Opis gimnazjum w powiecie opolskim
              teacher18 30.03.07, 17:40 + odpowiedz
              w powiecie opolskim istnieje gimnazjum zarządzane przez Dyrektora
              zastraszającego: uczniów, nauczycieli, rodziców! Dyrektor rządzi żelazna ręką
              i ma w nosie jakieś rady pedagogiczne, uczniów, kuratorium... Utworzyła w
              gimnazjum klasę oczywiście bez jakiejkolwiek kogokolwiek zgody zbierajac w
              jednej klasie wszystkich uczniów słabych i z problemami np. ADHD - pełną klasę
              tzn. nie ma w niej żadnego ucznia na którym mogliby się pozostali motywować,
              wzorować... Klasa ta dodatkowo cierpi na przerwach chociażby z docinków innych
              uczniów typu: wariaci,... Dyrekcja wybiera nauczycieli, których foruje takich,
              którzy dostarczają odpowiednią ilość drugorocznych tzn. dają olbrzymia ilość
              jedynek... Po co? Dyrekcja w ten sposób rozwiązuje problem niżu
              demograficznego! Nauczycieli walczących o poziom nauczania i zainteresowanie
              uczniów przedmiotem tępi i usuwa! Uczniowie zasięgają opinii przed wybraniem
              gimnazjum i unikają tego gimnazjum jak ognia co skutkuje większa ilością
              drugo(trzecio)rocznych bo "niż" się pogłębia. To nie wszystko o tym gimnazjum
              ale myślę, że warto zadać już pytanie jak to może się dziać na oczach
              chociażby kuratorium, nauczycieli, rodziców... Ponoć jesteśmy cywilizowani i
              nawet w Unii Europejskiej!"
    • Gość: Bez imienia Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.digitaldream.nl 27.04.08, 16:27
      Wlasnie po to jest przepis "umowy na czas okreslony" aby sprawdzic osobe na
      danym stanowisku. W tym czasie trzeba sie mocno starac, aby przelozony nas
      zatrudnil na czas nieokreslony. To okres weryfikacji pracownika przez
      pracodawce. Ludzie, przeciez nikt teraz nie zatrudnia pracownika od razu
      bezterminowo - zawsze jest okres probny. Bylbym ostrozny z "ferowaniem" opinii
      na temat DPSu. Przydlaby sie komisja, albo wyjasnienie na drodze sadowej. Jestem
      bardzo ciekawy, czy osoby, ktore teraz tak "krzyczą" i pomawiaja - przed sadem
      beda takie odwazne!
      • Gość: koleś Re: Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.punkt.pl 27.04.08, 16:48
        miała umowę na czas okreslony, bo teraz wladze przejmie prawa reka Bien
        Mienczyslaw( z juz odpowiednim wyksztalceniem)...
    • Gość: pielegniarka Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: 85.17.237.* 27.04.08, 22:27
      Podobno cala afera w DPS dla Kombatantow jest przez niejaka pielegniarke, ktora
      jest szefowa tamtejszych zwiazkow zawodowych. No i nie dziwota, ze byli
      dyrektorzy i obecni sie jej tak boja. Wszak zwiazki zawodowe to duza wladza w
      zakladzie pracy. Mysle, ze warto tej sprawie przyjrzec sie od strony sadowej lub
      jakiejs komisji, ktora wyjasni ten spor. A moze wystarczy wymienic szefowa
      zwiazkow zawodowych... i juz.
      • Gość: taki Re: Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.punkt.pl 27.04.08, 22:36
      • Gość: taki-tam Re: Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.punkt.pl 27.04.08, 22:43
        Bzdura akurat przewodniczaca zwiazkow zawodowych byla zawsze z dyrektorem i to
        byc moze nie jest na reke Pani Bien skoro wymienia tak czesto dyrektorow a
        wszyscy wiedza ze nie przepada za Pania Sagan. Pozatym obydwie Panie zajmuja
        stanowiska co do ktorych nie maja odpowiedniego wyksztalcenia oraz kompetencji
        wiec o czym my mowimy. Obydwie Panie dra ze soba koty sa niezwalnialne jedna
        radna z immunitetem druga przewodniczaca zwiazkow zawodowych. A to ze Pani Bien
        ma przelozenie w ratuszu to zawsze za ich konflikt odpowiedzialnosc calkiem
        nieslusznie ponosi dyrektor. To juz 3 dyrektor. Wiec pytam ilu dyrektorow musi
        jeszcze poleciec zanim Pan Kwiatkowski przejrzy na oczy ??. Na mysl nasuwa sie
        niesmiertelne slowo UKLAD ;).
    • Gość: Litości Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.ovh.net 27.04.08, 23:53
      Bzdury! Dwoch ostatnich dyrektorow wylecialo za powazne naruszenia prawa! Czy to
      zle? Ja uwazam ze bardzo dobrze. Wiec nie pisz tu klamstw! I nie licz, ze ludzie
      w to uwierza. Te wpisy wygladaja jak PRLowska propaganda. Stek klamstw i
      subiektywnych opinii. Na pewno trzeba ta sprawe wyjasnic. Nalezy zweryfikowac na
      drodze formalnej pracę obydwu skonfliktowanych Pań: poznać opinię mieszkańców i
      pozostałych pracowników na Ich temat, przeanalizować wykształcenie oraz
      kompetencje, dorobek i doświadczenie. I zwolnić!
    • Gość: Citizen Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.kerkgroep-hopjestad.com 28.04.08, 00:04
      Prosze wybaczyc, ale nigdy nie uwierze w ten stek insynuacji na temat p. Bień.
      Nigdy! Pół zycia poswiecila osobom starszym, a tu takie oszczerstwa... Kobieta
      ma duzo wlasnych problemow, a mimo to pomaga innym. Wstydze sie za Was...
      • Gość: konieczko Re: Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.punkt.pl 28.04.08, 09:50
        To prawda, że Pani Ela Bień pomogła i pomaga bardzo wielu osobom. Nic dziwnego,
        że pensjonariusze domu opieki lgną do niej, jak do matki.

To, że jest radną i poświęca się dla mieszkańców Opola nie jest tutaj tak
        istotne. W relacjach służbowych w DPS-ie istotne jest, że Pani Elżbieta wykonuje
        swoje obowiązki ze szczególnym staraniem i oddaniem. Pracuje tam, jak na swoim,
        gdyż utożsamia się z wykonywaną pracą i starszymi osobami powierzonymi jej
        opiece. Myślę, że to powinno zostać docenione.

Mogłaby spokojnie zostać dyrektorem tej placówki, ale nie chce, więc postanowiła
        desygnować na to stanowisko wspaniałego człowieka, jakim jest Pan Mieczysław.
        • Gość: konieczko Re: Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.punkt.pl 28.04.08, 10:04
          to mowilem ja Jarzabek Stanislaw
        • Gość: ananas Re: Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.punkt.pl 28.04.08, 10:08
          ale konkrety, w czym pomogla mieszkańcom??poza tym to dama w bailych
          reklawiczkach, boi sie odpowiedzialnosci i dlatego nie chce byc dyrektorem, woli
          z boku sterowac jakims losiem, ktory bedzie ulegac jej durnym pomyslom
          • Gość: maślana Re: Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.punkt.pl 28.04.08, 15:27
            Trójka poprzednich dyrektorów, to były ewidentne odchyły. Pani Ela Bień nie chce
            być dyrektorem, bo nie ma parcia na władzę. Jest to osoba skromna i pracowita,
            więc wystarcza jej to co ma: szacunek, wdzięczność i zaufanie pensjonariuszy.
            Nie zamierza też nikim sterować z boku. Tym bardziej jakimś łosiem.
            A w ogóle, to Pan Miękczysław nie jest żadnym łosiem!
        • Gość: hehe Re: Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 14:56
          konieczko, zaraz sie popłaczę, jaki to wzruszajace, prawdziwy harlequin
    • Gość: :) Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.dedyki.pl 28.04.08, 15:47
      Oczywiscie ze wina lezy po stronie pielegniarki - choleryczki do kwadratu.
      Zapytajcie mieszkancow co o tej Pani - pseudo pielegniarce ktora ma niby pomagac
      ludziom - sądzą oni sami. Tylko przepytajcie wszystkich, albo chociaz wiekszosc,
      a nie kilku - sami zobaczycie. Zapytajcie ilu pracownikow (pielegniarek,
      opiekunek) zrezygnowalo z pracy przez ta Pania, bo byly zastraszane,
      manipulowane. I prosze, szczegolnie dziennikarzy, piszcie prawde (fakty)! Zanim
      cokolwiek napiszecie, odrobice zadanie domowe z etyki dziennikarskiej...
      • Gość: prawda Re: Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.punkt.pl 28.04.08, 16:40
        prawda jest jak d... - kazdy ma swoja. Nie ulega watpliwosci ze lepiej by bylo
        aby te Panie ze soba nie pracowaly. Ale ani jednej ani drugiej zwolnic sie nie
        da. Wiec to polskie piekielko potrwa jeszcze dlugo. Finansowane z kieszeni
        podatnika w prywatnej firmie takie rzeczy sa nie dopomyslenia.
    • Gość: Przeznaczenie Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.ukcheaphosts.com 28.04.08, 15:54
      Szanowna Pani Sagan - pakować torby i do domciu...!
    • Gość: Były pracownik Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.gprs.plus.pl 28.04.08, 16:06
      Tak, to prawda! Zgadzam sie - nalezy zwolnic ta pielegniarke! Skoncza sie
      wreszcie te wszystkie problemy w DPSie.
    • Gość: coś na temat Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.08, 16:19
      tak jakby opol-anin miał rację:
      www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080428/REGION/140981359
    • Gość: koleś Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.chello.pl 28.04.08, 19:56
      Posłuchajcie
      Pani Bień, to szuja, to co piszą, to prawda. Pomaga
      starszym ludziom che, che, che, ludzie się jej boją,
      mieszkańcy i pracownicy. Lepiej siedzieć cicho i się
      nie wychylać. Kto się narazi ten albo wyleci albo
      będzie musiał znosić jej bazyliszkowy wzrok.
      Panowie z ratusza jak mogą mówić, że nie wiadomo kto
      będzie następnym dyrektorem, na osiedlu już o tym
      trąbią od tygodnia. Teraz bedzie bananza. Ludzie
      pomóżcie tym staruszkom, bo oni sami sobie nie
      poradzą.
      Jezeli chodzi o sćisłość to pani Bień nie moze być
      dyrektorem DPS bedąc radną, tylko jej protegowane o
      tym niewiedzą. Pani Bień lubi osoby o obniżonym
      intelekcie, by móc nimi manipulować. Jeżeli ktoś nie
      wie w jaki sposób zdobywała głosy, to zapytajcie
      bliskich, stała pod kościołami i żebrała o te głosy
      szczególnie u osób starszych. Fuj obrzydliwe. Wiem co
      mowię pracowałem z nią i spiepszyłem stamtąd jak wielu
      innych. NIE ŻAŁUJĘ
    • Gość: PO bień! mieszkańcy całe zło widzą w radnej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 22:39
      Jasna sytuacja:"Ratusz twierdzi, że spotkanie będzie ale z szerszą grupą a nie
      tylko z mieszkańcami, którzy całe zło widzą w radnej."
      w NTO;
      www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080428/AKTUALNOSCI/243000469
    • Gość: Stefek Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.opera-mini.net 29.04.08, 01:54
      Wyglada na to ze NTO trzyma z pielegniarka Sagan. W tym tekscie do ktorego link powyzej, NTO przytoczyla wypowiedzi 4 mieszkancow, ktorzy sa pupilkami p. Sagan. Gdzie tu obiektywizm. Moze zapytacie pozostale 98% spoleczenstwa DPSu zanim wydrukujecie podobne bzdury!
      • Gość: kolejny gość Re: Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.punkt.pl 30.04.08, 13:05
        Stefek maż rację.W DPS rządzi Sagan. Zawistna ,niekompetentna.Na zdj ęciach widać te same twarze niezadowolonych mieszkańców <Janczak , Jankowscy>Gdzie opinie pozostałych 140-u mieszkańców ????????
        • Gość: kolo Re: Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.punkt.pl 30.04.08, 19:33
          a gdzie zwolennicy Bieniowej?? te same postaci Brzezinska,Pierzga, Wasilewski i
          nowe objawienie Wyrzykowski...pytam a gdzie reszta uwielbiajaca ja staruszkow??
          • Gość: anusiak Re: Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.punkt.pl 01.05.08, 14:05
            Swego czasu - (za dyrektoriatu Leszka K.), to cała gromada staruszków z DPS-u,
            przychodziła ustawicznie na posiedzenia rady miasta Opola, aby wyrazić poparcie
            dla radnej Bień.
            W czasie przerw radna Bień siedziała wśród staruszków, a oni patrzyli w nią, jak
            w obrazek. Była dal nich jak Matka. Teresa (z Kalkuty).

Być może radna Bień rzuciła na nich urok, że tak ją uwielbiają. Panią Bień
            popierają między innymi: Wyrzykowski, Kubas, Czerwiński, Szczepański,
            Wasilewski, Majowicz, Skalski, Pierzga, Berezecki, Brzezińska, Ziółkowska,
            Benisz, Bąk - to mało?
            • Gość: kolo Re: Radna PO zwolniła dyrektorkę? IP: *.punkt.pl 01.05.08, 15:00
              skąd Ty te nazwiska wytargałaś!!!z serialu...:-))mówmy o ludziach realnych, a
              nie wirtualnych...
              • Gość: anusiak Re: Radna PO wreszcie zwolniła dyrektorkę! IP: *.punkt.pl 01.05.08, 21:14
                Oj kolo, kolo, Ty chyba od dawna nie zaglądałeś do DPS-u, a warto.
                Warto wiedzieć, że istnieje w tym przypadku zjawisko fluktuacyjne. W takim wieku
                to chyba normalne, że niektóre nazwiska znikają z ewidencji. I to jest realne.
                • Gość: kolo Re: Radna PO wreszcie zwolniła dyrektorkę! IP: *.punkt.pl 02.05.08, 15:28
                  używaj słów, które znasz...poza tym po co mieszasz w to zmarłych, miej trochę
                  szacunku...poza tym ewidencja mieszkańców jest w ogólnodostępnym miejscu w DPS
                  • Gość: gość Re: Radna PO wreszcie zwolniła dyrektorkę! IP: *.chello.pl 04.05.08, 10:17
                    DPS to miesce gdzie mieszkają osoby chore, niepełnosprawne, samotne
                    i w podeszłym wieku. Pracownicy powinni zapewnić im opiekę i
                    stworzyć warunki do spokojnego życia. Tymczasem DPS stał się areną
                    politycznych i osobistych sporów i polem bitwy, a jego mieszkańcy
                    stali się nie do końca świadomymi "żołnierzami" tej wojny. Nie
                    chciałbym znaleźć się w TAKIM DPS.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka