Dodaj do ulubionych

17 wrzesnia o g. 20:00 pod pomnikiem Bojownikow!!

11.09.03, 22:52
Opolanie! Polacy! Patrioci!

Stancie na wysokosci zadania!
Nie dajcie sie zastraszyc!

Kolejna konserwatywno- patriotyczna "impreza" 17 wrzesnia, o godzinie 20:00
pod pomnikiem Bojownikow o Polskosc Slaska Opolskiego na pl. Wolnosci, w
rocznice zdradzieckiej, bestialskiej napasci Sowietow na Polske, ktorzy
naszym wojskom, cofajacym sie pod naporem przewazajacych sil Niemcow, wbili
nam "noz w plecy".

Kazdy Polak patriotycznie myslacy, ktoremu nieobca jest prawdziwa historia
Polski moze, a wlasciwie powinien, przyjsc zapalic swoj znicz. Jesli tego
dzis nie dopilnujemy w Opolu, to stanie sie tak jak w Gdańsku, gdzie
zabroniono grac ROTE z Ratusza i mimo protestow Polakow komunistyczni radni
przeglosowuja zeby ROTY nie grac.

Konserwatywni Opolanie kochaja Kowalskiego, za to, ze jest motorem takich
patriotycznych imprez.

W ub. roku, m.in., sprowadzil do Opola wystawe "Zolnierze wykleci" o
patriotach z WiN i ZWZ, za opor przeciwko komunistycznej, przyniesionej na
sowieckich bagnetach wladzy, bestialsko pomordowanych po wojnie, w
katowniach NKWD-owsko komunozydowskiego UB, o czym malo juz dzisiaj kto
pamieta.
Jedynie Kowalski pamieta i chwala mu za to.

Badzcie pod pomnikiem 17 wrzesnia, godz 20:00!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Krycha Re: 17 wrzesnia o g. 20:00 pod pomnikiem Bojowni IP: *.atol.com.pl / 10.0.2.* 12.09.03, 00:46
      Poproś redakcję GW w Opolu o wydrukowanie tego apelu. Ogłoś go przez Radio
      Opole. Przecież na tym Forum duskutuje kilkanaście osób. Trochę sie dziwię, że
      zwolennicy nazwy ZWM nie protestują. Przecież nóż w plecy został nam wbity w
      imię świetlanej przyszłości, jaką zafundowała nam komuna: 20 lat oczekiwania na
      mieszkanie na tymże ZWMie, kolejki, hiperinflację. Słowem silna Polske i
      dostatnie zycie.
      Jeśli przyjdzie 20 osób (bez nagłosnienia w mediach) to odniosłeś sukces.
      • kumys Re: 17 wrzesnia o g. 20:00 pod pomnikiem Bojowni 13.09.03, 00:01
        Gość portalu: Krycha napisał(a):
        > Jeśli przyjdzie 20 osób (bez nagłosnienia w mediach) to odniosłeś sukces.

Krycha,
        juz ktorys raz sie spotykamy na forum, zdaje sie ze podobnie myslimy.
        jestem przekonany, ze bedzie duzo wiecej.
        1 wrzesnia padal deszcz i bylo okolo 50 ciu.

A o godz 13 na polwsi pod Krzyzem Golgoty Wschodu jest tez impreza z udzialem
        wojewody i kompanii honorowej.
        Wpadnij.
        Ja bede.
        • Gość: Krycha Re: 17 wrzesnia o g. 20:00 pod pomnikiem Bojowni IP: *.atol.com.pl / 10.0.2.* 13.09.03, 05:49
          Co roku jestem na uroczystościach pod Krzyżem Golgota Wschodu. Pod pomink też
          przyjdę.
          Zgadzam sie, że trzeba zmienic ordynacje wyborczą na większościową.
          • kumys Sroda17 wrzesnia o g. 20:00 pod pomnikiem Bojowni 14.09.03, 23:02

> Co roku jestem na uroczystościach pod Krzyżem Golgota Wschodu. Pod pomink też
            > przyjdę.
            > Zgadzam sie, że trzeba zmienic ordynacje wyborczą na większościową.

To juz w srode pojutrze. Do zobaczenia!
            • Gość: bezdomny Re: Sroda17 wrzesnia o g. 20:00 pod pomnikiem Bo IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 10:14
              nie mam czasu na takie pierdoły. ide do pracy tj. coś poszukać do jedzenia na
              śmietnikach. Cieszcie sie z tego dodrobytu zafundowanego przez solidarność.
              • Gość: Kazmirz Re: Sroda17 wrzesnia o g. 20:00 pod pomnikiem Bo IP: *.proxy.aol.com 15.09.03, 13:26
                Twoja ksywka to sierp i mlot a nie bezdomny.
                Jak masz na komputr i e-maile to z toba nie jest tak zle.
                Nie siej propagandy lepiej faktycznie wez sie za uczciwa robote bo inaczej
                faktycznie pozostanie tobie smietnik. Dla bolszewi i czerwonej zgnielizny nie
                ma juz milosierdzia tyle nakradli ze mniej troche wzgledow dla tych bezdomnych.
                Niewypada naduzywac tej ksywki jest to kolejny przejaw lekcewazenia innych
                uczciwych ludzi nawet bezdomnych.
                • Gość: bezdomny Re: Sroda17 wrzesnia o g. 20:00 pod pomnikiem Bo IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 14:35
                  Ty Kazmirz, chyba jakis jasnowidz czy prorok, albo poprostu zwykly glupek
                  dupek. Na komputerze jestem u znajomego z przed wielu wielu lat. A co ty
                  mozesz wiedziec o czsach komuny, z tego co piszesz NIC. Wtedy nie bylo ludzi
                  mieszkająchych "pod mostem" i stolujących się w śmietnikowym barze. To wytwór
                  już z twoich czasów, gdy do wladzy dorwali sie prawicowcy i inni im podobni
                  popieprzeni naprawiacze Polski, naprawili ją dla siebie. To właśnie o takich
                  chyba komuchach masz na myśli jak Lewandowski Buzek Balcerowicz i tym
                  podobnych, bo faktycznie czego nie nakradli to sprzedali zachodowi. Za komuny
                  takiej biedy nigdy nie było.
                  • Gość: bezdomny Re: Sroda17 wrzesnia o g. 20:00 pod pomnikiem Bo IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 14:40
                    Ps
                    Ajak piszesz o wzięciu się do uczciwej pracy to wskaż ni miejsce gdzie jest
                    takowa. Dla ułatwienia jestem po 40-ce i niestety pechowo urodziłem się
                    polakiem. Sprawdź czy przy takich kryteriach znajdziesz coś w NTO czy GW czy w
                    Urzędach Pracy. Niestety jedyne co jest dla mie to oszustwa, kradzierze,
                    rozboje, albo sznur.
                    • Gość: anty.kom.pl A zaczęło się to od "grubej kreski" Mazowieckiego! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.03, 15:14
                      Bo to takie chrześcijańskie było.
                      No i mamy to co mamy.
                      Zmarnowano w Polsce już 14 lat.
                      PRECZ Z KOMUNĄ !!!
                      • Gość: xelofon komuniści do gazu !!!!!!!!!!!! IP: *.promax.media.pl 15.09.03, 15:51
                        bezdomi precz od komputerów !!!!!!
                  • Gość: Kazmirz Re: Sroda17 wrzesnia o g. 20:00 pod pomnikiem Bo IP: *.proxy.aol.com 16.09.03, 08:01
                    Mowisz ze za komuny nie bylo tak zle to powiedz dlaczego sprowadzali ocet i
                    butelki zeby zapelnic polki sklepowe? Jak bylo tak dobrze do dlaczego ten
                    dobrobyt padl?
                    Ty sierp i mlot alias bezdomny zmien plyte bo to juz wytarta melodia.
                    A ten dobrobyt mozesz zobaczyc jak odwiedzisz tow.Lukaszenke na Bialorusi
                    polecam taki wyjazd z pociagiem przyjazni.
              • kumys Sam jestes sobie winien, bezdomny 15.09.03, 23:51
                bezdomny pisze m.in.:

Cieszcie sie z tego dodrobytu zafundowanego przez solidarność.

Widzisz bezdomny,
                jeśli glosowales jak miales 18 lat i pozniej nie na solidarnosc przeciez, a na
                swych kumpli z PZPR, potem SDRP i wreszcie z SLD, to wiesz już dlaczego jestes
                bezdomny, prawda?
                Przeciez to wlasnie Twoi kumple spod znaku sierpa i mlota, na czele z
                Balcerowiczem – lektorem wyzszej szkoly partyjnej i zasluzonym dzialaczem PZPR –
                zgotowali Ci taki los. Tylko im możesz to zawdzieczac.

Solidarnosc zostala oszukana przez przywodcow z KORu w zakladach pracy, a na
                jej plecach do okraglego stolu wjechalo kilkudziesieciu partyjniakow
                odtraconych w poprzednich partyjnych przepychankach(1968). Oni to dzisiaj maja
                w rekach wszystkie srodki masowego przekazu i wciskaja Ci taki kit, ze nie
                potrafisz już myslec samodzielnie.

Ostatnio obiecywali Ci ze w Unii będziesz miał prace i bedziesz mogl się
                ksztalcic. A jak nie ty to Twoje dzieci, a jak nie dzieci, to moze wnuki, ale
                to juz NA PEWNO! Na pewno ich poparles lub tez nie poszedles glosowac, to sam
                sobie także jestes winien. Oni dla takich bezmyslnych, dajacych się oglupic i
                oskubac z wszystkiego, budowali najpierw przez 50 lat socjalizm, a gdy się
                okazalo ze to utopia, to wymyslili teraz Unie Jewropejska. I znowu im wierzysz,
                prawda? Podziekuj kumplowi, ze ci udostepnia komputer, moze jeszcze zaskoczysz.
                • Gość: xy Re: Sam jestes sobie winien, bezdomny IP: *.icis.pcz.pl 16.09.03, 01:43
                  To co mowisz to belkot.

Bezdomny sprowadza nas na ziemie - nie wspominanie roznych krzywd z przeszlosci
                  i zwalanie winy na innych prowadzi do lepszego zycia, a codzienna uczciwa praca
                  i myslenie nie tylko o sobie, a o bliznim rowniez.

Komuny nie popieram, na swoja egzystencje narzekac nie moge, ale wtedy takich
                  zdolowanych ludzi jak teraz sie nie spotykalo. Serce sie kraje jak sie to widzi.

I zwalanie na komune nie pomoze. Za moich czasow komunisci tez zwalali na
                  sanacje wszystkie biedy.
                  • Gość: Dzidzia Re: Sam jestes sobie winien, bezdomny IP: *.atol.com.pl / 62.148.87.* 16.09.03, 02:56
                    No pewnie za komuny takiej biedy nie było - mozna sie usmiać! Propaganda
                    sukcesu zrobiła swoje. Chodziłam do klasy z dziewczyna, która mieszkała w
                    jednej izbie w drewnianym baraku. Kiedy byłam studentką biedni albo czekali w
                    barze czy cos nie zostanie na talerzu albo ukradkiem podprowadzali pieroga
                    (ruskiego). Trzeba było pojechac na wieś i zobaczyć, jak się żyło. Bieda była
                    tylko jej nie pokazywano. Nie rzucała się tak w oczy, bo była równość w biedzie
                    za wyjątkiem nomenklatury partyjnej. No i nie było bezrobocia. Radzę sobie
                    przypomnieć dlaczego lała się robotnicza krew, jakie mieli hasła: chleba!!
                    Dlaczego protestowali przeciwko powdyzkom cen, bo byli tak bogaci? A pamiętacie
                    sklepy dla posiadaczy dolarów oraz mięsne sklepy komercyjne, w których ceny
                    były kilkakrotnie wyższe niz w urzędowe. W zwykłych sklepach można było kupić
                    swińskie uszy i ryj.
                    Jakim cudem nie ma gdzie zaparkować samochodu? Cóż to się stało, że co drugie
                    gospodarstwo domowe ma auto. Zajrzyj do starych roczników statystycznych, to
                    moze sobie przypomnisz. Dzisiaj bieda jest szczególnie mocno odczuwana, bo
                    wiąże się z brakiem nadziei, której też zresztą wtedy ludzie nie mieli.
                    Bezdomnych nie było, bo rodzina czuła się odpowiedzialna za krewnych i
                    przygarniała tego, któremu się nie powiodło lub wyszedł z więzienia za poglądy
                    i mu władza zabrała mieszkanie.
                    Przecież bezdomni z reguły maja krewnych, lecz dzisiaj tak łatwo się wyrzuca z
                    domu. Wygoda jest ważniejsza niż przygarnięcie krewnych, którzy dostali nakaz
                    eksmisji.
                    • Gość: w+ Re: Sam jestes sobie winien, bezdomny IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 16.09.03, 23:07
                      Dzidzia przegiełaś równo. Jesteś za młoda by pamiętać tamte czasy. To co
                      piszesz nie koresponduje z faktami. Naczytałaś się pierdół i sprzedajesz je
                      jako własne wspomnienia. Skoro była taka bieda to jak studia skończyłaś,
                      obserwując biedę u koleżanki. Pewnikiem twój ojciec był sekretarzem bo jak
                      piszesz tylko tacy żyli na luzie. Dziewczyno nie wierzę by z twoją LOGIKĄ,
                      przepuszczono Cie przez studia. A jeśli interesuje Cie z czego utrzymują się
                      młode studentki to poczytaj ogłoszenia towarzyskie np w suflerze. Czy wtedy
                      twoim zdaniem prostytucja też tak kwitła.
                      • kumys Re: Sam jestes sobie winien, bezdomny 16.09.03, 23:52
                        do: w+,
                        Ty po prostu sprytnie odwrociles dzidzi kota ogonem.
                        Gdzies Ty sie tego nauczyl? Na jakim uniwersytecie?
                      • Gość: Dzidzia Re: Sam jestes sobie winien, bezdomny IP: *.atol.com.pl / 62.148.87.* 17.09.03, 00:25
                        Nie jestem z Opola. Byłam najlepszą uczennicą w szkole. Laureatką ogólnopolską
                        olimpiad matematycznej i fizycznej, polonistycznej, konkursów recytatorkich
                        (recytowałam Różewicza i Bruno Szulca). Jednak zdawałam egzamin wstepny, bo
                        wybrałam kierunek, na którym się te olimpiady nie liczyły (trzeci wynik, 9
                        kandydatów na jedno. Studiowałam w Poznaniu, chociaż złozylam papiery na
                        Uniwersytet Warszawski. Obowiązywała rejonizacja. Mo ojciec nigdy nie należał
                        do PZPR, jego brat siedział po wojnie w obozie pracy za nie wywiazanie się z
                        dostaw obowiązkowych z powodu gradobicia. Na studiach trafilam do szpitala -
                        lekarze stwierdzili, ze jestem niedożywiona. Kupowałam książki i nie starczało
                        na jedzenie. Zreszta cukier był na kartki (dawałam je gospodyni), po kiełbase
                        trzeba było stac w wielogodzinnych kolejkach (w sklepie komercyjnym), więc
                        zywiłam sie przeważnie chlebem ze smalcem i chudym twarogiem (1,20 zł 10 dkg).
                        Otrzymywalam co semestr nagrody rektorskie i za nie kupowalam sobie znowu
                        książki (dzisiaj mam parę tysięcy, w tym kilkadziesiąt z drugiego obiegu).
                        Nauczylam sie szyc na maszynie, zeby byc modnie ubraną. Szyłam też koleżankom,
                        a one dziergały mi piekne swetry. Pamietam sierpien 1980 roku. Strajk MPK w
                        Poznaniu - taksówkarze wozili do pracy za darmo. Pamiętam też postulat, żeby
                        zlikwidowac sklepy komercyjne. Mieszkałam na kwaterze na Wildzie - w dzielnicy
                        robotniczej - mieszkali tam pracownicy Cegielskiego. Musiałam nauczyć się palic
                        w piecu. Robotnicy mieszkali w starych kamienicach z wychodkiem na podwórzu lub
                        w najlepszym razie na półpiętrze. Wtedy biedni wynajmowali pokoje. Nie było
                        mowy o mieszkaniach studenckich itp. Gospodarz robotnik opowiadał o czerwcu
                        1956, koledzy ze starszych lat uchodzili za bohaterów, bo siedzieli w marcu
                        1968, byli pałowani, że mieli granatowe plecy. Pierwsza wskazówka udzielona
                        przez nich pierwszakom - to rozpracowac bezpiecznika, którego mamy na roku, bo
                        bedziemy mieli kłopoty. Udało nam sie to - nie upijał sie i jadł w stołówce
                        milicyjnej. Był tumanem, a gładko przechodził na nastepny rok. Miałam
                        wspaniałych profesorów - niektórzy jeszcze przedwojenni z ogromna osobistą
                        kulturą i wiedzą w przeciwieństwie do docentów marcowych (mianowanych wmiejsce
                        wyrzuconych z uczelni). Jeśli masz dalsze pytania chętnie odpowiem.
                        • Gość: Dzidzia Re: Jeszcze do W+ ciąg dalszy IP: *.atol.com.pl / 62.148.87.* 17.09.03, 00:41
                          Zapomniałam dodac, ze nie bez powodu mówi sie, że prostytutka to najstarszy
                          zawód świata. W Poznaniu były międzynarodowe targi. Wtedy tez były takie
                          dziewczyny, które zamiast same sobie szyc ciuchy wolały je kupowac w Pewexie za
                          zarobione pieniądze przez zabawianie gosci targowych z krajów, jak to sie wtedy
                          mówiło, z twardą walutą. Nazywały sie "cichodajki", a na Wybrzeżu mewki
                          (zabawiały marynarzy).
                        • Gość: OŚMIORNICA Re: Sam jestes sobie winien, bezdomny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.03, 18:10
                          Gość portalu: Dzidzia napisał(a):

> Nie jestem z Opola. Byłam najlepszą uczennicą w szkole. Laureatką
                          ogólnopolską
                          > olimpiad matematycznej i fizycznej, polonistycznej, konkursów recytatorkich
                          > (recytowałam Różewicza i Bruno Szulca). Jednak zdawałam egzamin wstepny, bo
                          > wybrałam kierunek, na którym się te olimpiady nie liczyły (trzeci wynik, 9
                          > kandydatów na jedno. Studiowałam w Poznaniu, chociaż złozylam papiery na
                          > Uniwersytet Warszawski. Obowiązywała rejonizacja. Mo ojciec nigdy nie należał
                          > do PZPR, jego brat siedział po wojnie w obozie pracy za nie wywiazanie się z
                          > dostaw obowiązkowych z powodu gradobicia. Na studiach trafilam do szpitala -
                          > lekarze stwierdzili, ze jestem niedożywiona. Kupowałam książki i nie
                          starczało
                          > na jedzenie. Zreszta cukier był na kartki (dawałam je gospodyni), po kiełbase
                          > trzeba było stac w wielogodzinnych kolejkach (w sklepie komercyjnym), więc
                          > zywiłam sie przeważnie chlebem ze smalcem i chudym twarogiem (1,20 zł 10
                          dkg).
                          > Otrzymywalam co semestr nagrody rektorskie i za nie kupowalam sobie znowu
                          > książki (dzisiaj mam parę tysięcy, w tym kilkadziesiąt z drugiego obiegu).
                          > Nauczylam sie szyc na maszynie, zeby byc modnie ubraną. Szyłam też
                          koleżankom,
                          > a one dziergały mi piekne swetry. Pamietam sierpien 1980 roku. Strajk MPK w
                          > Poznaniu - taksówkarze wozili do pracy za darmo. Pamiętam też postulat, żeby
                          > zlikwidowac sklepy komercyjne. Mieszkałam na kwaterze na Wildzie - w
                          dzielnicy
                          > robotniczej - mieszkali tam pracownicy Cegielskiego. Musiałam nauczyć się
                          palic
                          >
                          > w piecu. Robotnicy mieszkali w starych kamienicach z wychodkiem na podwórzu
                          lub
                          >
                          > w najlepszym razie na półpiętrze. Wtedy biedni wynajmowali pokoje. Nie było
                          > mowy o mieszkaniach studenckich itp. Gospodarz robotnik opowiadał o czerwcu
                          > 1956, koledzy ze starszych lat uchodzili za bohaterów, bo siedzieli w marcu
                          > 1968, byli pałowani, że mieli granatowe plecy. Pierwsza wskazówka udzielona
                          > przez nich pierwszakom - to rozpracowac bezpiecznika, którego mamy na roku,
                          bo
                          > bedziemy mieli kłopoty. Udało nam sie to - nie upijał sie i jadł w stołówce
                          > milicyjnej. Był tumanem, a gładko przechodził na nastepny rok. Miałam
                          > wspaniałych profesorów - niektórzy jeszcze przedwojenni z ogromna osobistą
                          > kulturą i wiedzą w przeciwieństwie do docentów marcowych (mianowanych
                          wmiejsce
                          > wyrzuconych z uczelni). Jeśli masz dalsze pytania chętnie odpowiem.
                          DZIDZIA WZRUSZYŁAŚ MNIE. DZIĘKUJĘ!!
                          TAKA DZIEWCZYNA TO MAJĄTEK !!! tYCH DURNIÓW BEŁKOCĄCYCH DURNOTY NIE CIERPIE.
                          ZABIERAJĄ NAM CZAS, POWINNI SIEDZIEĆ NA BIAŁORUSI. SAMI NIE WIERZĄ W TO CO
                          MÓWIĄ.
                      • Gość: OŚMIORNICA Re: Sam jestes sobie winien, bezdomny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.03, 18:04
                        Gość portalu: w+ napisał(a):

> Dzidzia przegiełaś równo. Jesteś za młoda by pamiętać tamte czasy. To co
                        > piszesz nie koresponduje z faktami. Naczytałaś się pierdół i sprzedajesz je
                        > jako własne wspomnienia. Skoro była taka bieda to jak studia skończyłaś,
                        > obserwując biedę u koleżanki. Pewnikiem twój ojciec był sekretarzem bo jak
                        > piszesz tylko tacy żyli na luzie. Dziewczyno nie wierzę by z twoją LOGIKĄ,
                        > przepuszczono Cie przez studia. A jeśli interesuje Cie z czego utrzymują się
                        > młode studentki to poczytaj ogłoszenia towarzyskie np w suflerze. Czy wtedy
                        > twoim zdaniem prostytucja też tak kwitła.
                        WTEDY prostytucja też tak kwitła NIESTETY!!!! DUPKOM Z KOMITETU SZYNKI WYPADAŁY
                        Z LODDÓWKI a ja zwyczajnej nie mogłem kupić. Oni mieli swoje sklepy i układy.
                        W lepszych czasach na półkach oprócz octu leżało pełno nóżek i głów śmiałem
                        się wówczas że to jakieś mutanty z samymi nogami. Białoruś jest dobrym
                        porównaniem.
                        TY WIDOCZNIE NALEŻAŁEŚ DO CZERWONYCH WIĘC NICZEGO NIE ZAUWAŻYŁEŚ.
                  • kumys Re: Sam jestes sobie winien, bezdomny 16.09.03, 23:45
                    Gość portalu: xy napisał(a):

> To co mowisz to belkot.
                    >
                    > Bezdomny sprowadza nas na ziemie - nie wspominanie roznych krzywd z
                    przeszlosci
                    >
                    > i zwalanie winy na innych prowadzi do lepszego zycia, a codzienna uczciwa
                    praca
                    >
                    > i myslenie nie tylko o sobie, a o bliznim rowniez.
                    >
                    > Komuny nie popieram, na swoja egzystencje narzekac nie moge, ale wtedy takich
                    > zdolowanych ludzi jak teraz sie nie spotykalo. Serce sie kraje jak sie to
                    widzi
                    > .
                    >
                    > I zwalanie na komune nie pomoze. Za moich czasow komunisci tez zwalali na
                    > sanacje wszystkie biedy.

Jesli nie komuna, to wedlug Ciebie, kto za to wszystko odpowiada, co sie w
                    Polsce dzialo po wojnie i teraz od 14 lat? Krasnoludki? Czerwone?
                    Bo chyba nie powiesz mi, ze "Solidarnosc" kiedykolwiek rzadzila w Polsce, tak
                    jak mysli bezdomny?
                    Unia Demokratyczna, a potem Unia Wolnosci, to przeciez nie "Solidarnosc", ani
                    zadna prawica.

Jesli chcesz budowac w Ojczyznie swoj dom swoja, jak piszesz:
                    " codzienna uczciwa praca",
                    to najpierw sie zastanow, kto bedzie spijal smietanke z tego co wyprodukujesz.
                    Bo dotychczas zawsze tak bylo, ze czerwoni byli wszedzie, gdzie mozna bylo
                    dzielic cudze pieniadze, zeby przy okazji zalapac sie na cos dla siebie. Teraz
                    robia juz to bez zadnych zahamowan, sam widzisz, ze sprzedali caly majatek w
                    Polsce swoim kumplom.
                    Tylko, ze Ty chyba tego nie widzisz, lub nie pamietasz nic z naszej najnowszej
                    historii, a Narod bez znajomosci historii, nie ma przyszlosci.
              • Gość: ORWELL Re: Sroda17 wrzesnia o g. 20:00 pod pomnikiem Bo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 01:44
                Gość portalu: bezdomny napisał(a):

> nie mam czasu na takie pierdoły. ide do pracy tj. coś poszukać do jedzenia na
                > śmietnikach. Cieszcie sie z tego dodrobytu zafundowanego przez solidarność.
                INTERNET PODŁĄCZ DO ŚMIETNIKA NIE BĘDZIESZ MUSIAŁ WYCHODZIĆ Z DOMU.
                • kitek1 a w szczecinie mlodzi towarzysze, juz z mafijka.. 17.09.03, 08:52
                  wspolpracuja:(

Wczoraj ujawniliśmy, że szczecińska młodzieżówka SLD dostała z urzędu
                  miejskiego 3,5 tys. zł na zorganizowanie otwartej konferencji o tematyce
                  unijnej, wydała je zaś na zamkniętą imprezę dla działaczy w ośrodku nad morzem
                  należącym do Grzegorza S. - według policji uwikłanego w przemyt papierosów.
                  Sprawa wyszła na jaw przy okazji kontroli NIK. Miasto domaga się zwrotu
                  pieniędzy.
      • kumys Re: 17 wrzesnia o g. 20:00 pod pomnikiem Bojowni 17.09.03, 21:26

> Poproś redakcję GW w Opolu o wydrukowanie tego apelu. Ogłoś go przez Radio
        > Opole. Przecież na tym Forum duskutuje kilkanaście osób. Trochę sie dziwię,
        że
        > zwolennicy nazwy ZWM nie protestują. Przecież nóż w plecy został nam wbity w
        > imię świetlanej przyszłości, jaką zafundowała nam komuna: 20 lat oczekiwania
        na
        >
        > mieszkanie na tymże ZWMie, kolejki, hiperinflację. Słowem silna Polske i
        > dostatnie zycie.
        > Jeśli przyjdzie 20 osób (bez nagłosnienia w mediach) to odniosłeś sukces.

Widzisz Krycha?
        p0omoglo twoje niedowierzanie i wszyscy przekorni tez przyszli, bylo duzo osob
        po raz pierwszy. wedlug moich obliczen dopisalo okolo 180-200 osob.
        najbardziej wzruszajacy byl moment kiedy wiersze o Katyniu mowila ta starsza
        pani Ola, oraz gdy zaspiewaalismy Marsz Sybirakow. Spiew to spiew, nie to, co z
        tasmy magnetofonowejj o godz 13:00 na Polwsi.
        Prawda?

PS. Aha, Kowalski nie podal tego, ale 11 listopada jest zamowiona w Katedrze
        Msza sw. za Ojczyzne i po Mszy przemarsz z pochodniami pod pomnik na pl.
        Wolnosci gdzie beda przemawiac czlonkowie ugrupowan prawicowych.
    • kumys BRAWO MLODZIEZ Z II LO W OPOLU!!! 17.09.03, 17:42
      Kowalskiego nie bylo dzisiaj o 13:00 pod Krzyzem Golgoty wschodu. Byli
      Karbowiak i Ciecierski i radna Bien.
      Poza oficjalnymi przemowieniami, momentem szczegolnie wzruszajacym byla
      modlitwa wiernych przygotowana przez uczniow opolskiego Liceum
      Ogolnoksztalcacego Nr 2 pod kierunkiem profesora Andrzeja Palosza (moze
      Palasza, przepraszam, nie zapamietalem dokladnie)
      Dzieki takim profesorom i tak wspanialej mlodziezy, tradycja w Polsce nie
      zaginie. A ta rocznica jest szczegolnie bolesna. Podobno mlodziez ma wydac
      plyte CD z nagraniem tego wystapienia. Chwala jej za to. i jeszcze raz slowa
      uznania dla profesora Palo(a?)sza.
      • Gość: OŚMIORNICA Re: BRAWO MLODZIEZ Z II LO W OPOLU!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.03, 18:14
        DZIĘKUJEMY PROFESORZE
    • Gość: aik Re: 17 wrzesnia o g. 20:00 pod pomnikiem Bojowni IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.03, 18:50
      To skandal ,ażeby pomnik poświęcony ugrupowaniom terorystycznym mógł stać w
      centrum Opola.
      No i jescze składać pod nim kwiaty i oddawać honory ...?????
      Zawsze myślałem że Polska jest krajem zwalczającym terroryzm a tu się okazuje
      że hołduje członkom takich jednostek ?!
      • Gość: kumys Re: 17 wrzesnia o g. 20:00 pod pomnikiem Bojowni IP: *.gigasoft.pl 23.09.03, 23:26
        Gość portalu: aik napisał(a):

> To skandal ,ażeby pomnik poświęcony ugrupowaniom terorystycznym mógł stać w
        > centrum Opola.
        > No i jescze składać pod nim kwiaty i oddawać honory ...?????
        > Zawsze myślałem że Polska jest krajem zwalczającym terroryzm a tu się okazuje
        > że hołduje członkom takich jednostek ?!

Powiedz aik, o co dokladnie Ci chodzi, czyzbys mial(a) nam za zle?
        • Gość: Kazmirz Re: 17 wrzesnia o g. 20:00 pod pomnikiem Bojowni IP: *.proxy.aol.com 24.09.03, 11:10
          Jezeli moge sie wtracic to powie ze ten byk w centrum miasta to szkarada i
          ochyda.
          Co to jest...???
          • Gość: kumys Re: 17 wrzesnia o g. 20:00 pod pomnikiem Bojowni IP: *.gigasoft.pl 24.09.03, 18:37
            Gość portalu: Kazmirz napisał(a):

> Jezeli moge sie wtracic to powie ze ten byk w centrum miasta to szkarada i
            > ochyda.
            > Co to jest...???

Zapewne matka Polka dosiadajaca ujarzmionego byka - Germanca
            • Gość: cowboy Re: 17 wrzesnia o g. 20:00 pod pomnikiem Bojowni IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 24.09.03, 21:09
              Gość portalu: kumys napisał(a):

> Zapewne matka Polka dosiadajaca ujarzmionego byka - Germanca

Co to sztuka dosiąść ujarzmionego byka. Gdyby w USA na rodeo każdemu
              pastuchowi stawiano pomniki za dosiąście ujarzmionego byka, to zabrakłoby
              ziemi uprawnej.
              • Gość: 0 Re: 17 wrzesnia o g. 20:00 pod pomnikiem Bojowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 16:21
                Gość portalu: cowboy napisał(a):

> Gość portalu: kumys napisał(a):
                >
                > > Zapewne matka Polka dosiadajaca ujarzmionego byka - Germanca
                >
                > Co to sztuka dosiąść ujarzmionego byka. Gdyby w USA na rodeo każdemu
                > pastuchowi stawiano pomniki za dosiąście ujarzmionego byka, to zabrakłoby
                > ziemi uprawnej. A MOŻE ROZUMU!!
            • Gość: Kazmirz Re: 17 wrzesnia o g. 20:00 pod pomnikiem Bojowni IP: *.proxy.aol.com 25.09.03, 11:12
              Zapewne takie zalozenie bylo pomyslodawcy.
              W porzadku ale z czego to wynika ze to jest matka Polka?
              Na pomniku nie ma sladu polskosci tej osoby.
              A jezeli chodzi o byka to jaki on germaniec raczej afrykansko europejski.
              No rogi europejkie a wielkosci i kolor afrykanska.
              Rowniez z niczego nie wynika ze to Germaniec.
              Nie podoba sie dla mnie ten pomnik. To jest kicz.
              Nie dziwie sie innym ludziom ze tez maja uwagi do jego wyglady. Az dziw ze
              wladze lokalne skladaja wience i fotografuja sie kolo tego bydlecia.
              No ale ta pania Rurykiewicz na wiecej nie stac to niech dalej pielegnuje ten
              possocjalistyczny pomnik przeciez to jej obcja.
        • Gość: aik Re: 17 wrzesnia o g. 20:00 pod pomnikiem Bojowni IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.03, 17:54
          Gość portalu: aik napisał(a):

> To skandal ,ażeby pomnik poświęcony ugrupowaniom terorystycznym mógł stać w
          > centrum Opola.
          > No i jescze składać pod nim kwiaty i oddawać honory ...?????
          > Zawsze myślałem że Polska jest krajem zwalczającym terroryzm a tu się
          okazuje
          > że hołduje członkom takich jednostek ?!

Powiedz aik, o co dokladnie Ci chodzi, czyzbys mial(a) nam za zle?

O co chodzi ?
          Czytaj j/w:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka