opol-anin 16.05.08, 12:15 coś nieprawdopodobnego dzieje się na forum pod tym artykułem: www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080514/POWIAT10/151442680 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
opol-anin Re: Niewiarygodnie głupie posty nauczycielskie!!! 16.05.08, 12:18 szczególnie "ciekawy" post o nicku polonistka pod koniec wątku, trzeba kliknąc 5, tu fragment: "Nie obrażaj po pierwsze człowieku NAUCZYCIELI INNYCH SPECJALNOŚCI jeśli jako nauczyciel masz jakikolwiek szacunek dla innych ludzi. Podsumuję Twoja wypowiedż dwoma słowami-JESTEŚ FRAJER i tyle. Zresztą nigdy szczególnym szacunkiem nie darzyłam mężczyzn podejmujących pracę w tym zawodzie, bo do innych się najwidoczniej nie nadają, więc pozostała tylko szkoła za marną pensyjkę-na miejscu mężczyzny wstydziłabym się przyznawać, gdzie pracuję. Tylko nie do końca kumaci opłacają wszelakie kursy dokształcające z własnej kieszeni jeżeli wynika to z potrzeb zakładu pracy.Prawdziwi mężczyźni nie dość , że nie podejmują pracy w szkole, to do tego nie uczestniczą w formach doskonalenia za jakie Ty płacisz-z pączkiem zawiniętym w celofan, po godzinach pracy-zamiast obiadu. A może Ty społecznik jesteś jak jedna z bohaterek Prusa? Twoja sprawa, ale mnie wstyd przyznać się jako nauczycielowi, że tacy też są w tym zawodzie. Bo kto nie szanuje w pierwszej kolejności czytać siebie nie potrafi szanować innych. O moje wykształcenie się nie martw, zajmij się lepiej swoim bo gdy Cię z pracy w szkole zwolnią to gdzie Cię przjmą jako faceta gdy w CV napiszesz-były nauczyciel ..." Odpowiedz Link Zgłoś
opol-anin Re: Niewiarygodnie głupie posty nauczycielskie!!! 16.05.08, 12:54 inny żałosny post - nick nauczycielka - kliknąć trzeba na 4 - fragment: "Nim sprostuję skomentuję tak: Nie chciało się nosić teczki trzeba nosić woreczki. A któż Ci czlowieku broni podjąć zatrudnienie w szkole skoro z tego same takie korzyści? 1. 4 miesiące w roku wolnego, w święta wolne gwarantowane-ale jak zarazi się taki nauczyciel od ucznia jakimś syfem bo rodzice niedomyli /wszawica, świerzb/..to przymusowo siedzi w domu na L-4 , przy czym za cudzy bród potrącają mu pemsji a pracować chciałby, do tego płaci za leki i odczuwa wstyd, że takim czymś w XXI iwku się zaraził. Wolne gwarantowane, ale nikt nie widzi jak w soboty bezpłatnie a czasem i w niedzielę, albo popoludniami w tygodniu bawi się w bezpłatne bzdury typu baliki, konkursiki, festyny, wycieczki, ogniska-NIKT NAUCZYCIELOWI ZA TO NIE PŁACI, często jeszcze sam dopłaca do interesu, bo ocknięty rodzic wysyła takie dziecko na ognisko nie dając kawałka kiełbasy-kupuje nauczyciel sam i ma na tyle dumy w sobie, że się o zwrot nie upomni. 2. co 45 przerwa na śniadanie-a dzieci na korytarzach to kto w czasie przerw pilnuje? rodzice? a kto ponosi odpowiedzialnośc i kiedy to nadzoruje gdy dzieci się leją czym, popadnie a chyba w szkole ich tego się nie uczy?..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Niewiarygodnie głupie posty nauczycielskie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 16:42 faktycznie niezłe posty... i emocje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żenada! no ten to juz rewelacja! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 16:49 "polonistka" do "nienauczyciela": "Twojego kota ma się rozumieć i nie tego co sika do kuwety. Dziękuję, postoję. Za dużo takich z takimi kotami w okolicy." Odpowiedz Link Zgłoś
opol-anin Rozwiązanie tego problemu! 17.05.08, 10:31 jak słusznie ktoś zauważył dla tych rodziców walczących z pseudo-nauczycielami jest rozwiązanie omijające niedrożność opolskich i MEN-owskich władz: rodzice powinni się zorganizować i masowo przenieść dzieci do tej drugiej szkoły - wójt będzie musiał temu zapobiec i wywalić tę dyrektorkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eks belfer Re: Rozwiązanie tego problemu! IP: 83.13.74.* 17.05.08, 11:29 O rany!Głupota ludzka nie zna granic i tupet także. A ja się miałam za niezbyt dobrego nauczyciela i odeszłam ze szkoły:- ) Czytając te wszystkie posty, podniosło mi sie poczucie własnej wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: Rozwiązanie tego problemu! IP: 77.252.18.* 17.05.08, 13:07 "Czytając te wszystkie posty, podniosło mi sie poczucie własnej wartości". I o to w tej zabawie chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Rozwiązanie tego problemu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 13:16 to nie zabawa!tylko skandaliczny nadzór nad oświatą skoro takie "coś" jak ta dyrektorka w ogóle może od lat bezkarnie "wykonywać" swoiście przez nią pojmowany zawód. Skandal to co stwierdza wójt i skandal, że w kuratorium biorą pensje za utrwalanie sobiepaństwa nieuków na stanowiskach dyrektorskich. Skandal, że nikt tego nie ma zamiaru przerwać i zgodnie z prawem zawiesić to "coś" w obowiązkach dyrektorskich. Skandal, że jak myślę większość tych postów napisało to nauczycielskie "coś" i jak widać dobrze się nieszczęściem rodziców i ich dzieci bawi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: Rozwiązanie tego problemu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 15:28 spokojnie - jasne, że to nie jest zabawne tak jak plagiator rektor UO, czy prezydent Opola... Czasami pozostaje tylko śmiech ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Rozwiązanie tego problemu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 17:46 i prorektor... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie.byle.kto Re: Niewiarygodnie głupie posty nauczycielskie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.08, 17:01 no cóż jutro ponoć rządy obejmuje nowa kurator - zobaczymy, czy będą szybkie ruchy w tej sprawie... Po pierwszych dniach się okarze, czy znowu zmiana jest tylko symboliczna. Odpowiedz Link Zgłoś
opol-anin Nowa kurator objęła urząd! 19.05.08, 15:43 tu link; radio.opole.pl/index.php?kat=wiadomosci_wiecej&id=25860 Pani kurator oczekuję szybkich działań m.in. zawieszenia dyrektorki Piotrówki. Odpowiedz Link Zgłoś