Gość: GRANDUS Niech Orzechowski wybiera: naziści czy komuniści IP: *.hsd1.nj.comcast.net 10.06.08, 04:25 PROPONUJE ODEBRAC ORZECHOWSKIEMU TYTUL VICEMINISTRA Odpowiedz Link Zgłoś
claudiusz popatrzmy na sprawe z.....zimna logika 10.06.08, 04:48 niestety Orzechowski jest gluptasem a na dodatek kieruje sie emocjami niezdrowymi jak wiekszosc dyskutantow......naczelna kwestia tu to PODWOJNE OBYWATELSTWO I REPERKUSJE JAKIE TO ZA SOBA POCIAGA....aby cos tu zmienic nalezy zaczac od zniesienia podwojnego obywatelstwa....bez tego nic a nic sie nie zmieni z punktu widzenia prawa...i tu jest pies pogrzebany!!!!..czy wyrazam sie jasno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Niech Orzechowski wybiera: naziści czy komuniści IP: 80.51.196.* 10.06.08, 05:28 Że też ten idiota Orzechowski nie może zaprzestać publicznych wypowiedzi.Hańba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Kapota Wojtyle też! IP: *.eranet.pl 10.06.08, 05:42 Rządził obcym państwem, naszym okupantem. Narzucił nam konkordat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Wojtyle też! IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 10.06.08, 06:09 Podolski i Klose sa obywatelami Niemiec, a Niemcy nie zezwalaja na podwojne obywatelstwo. Tak wiec nie wiem o co tyle piany. Podejrzewam ze juz nie sa polskimi obywatelami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoBo Nie masz racji IP: *.punkt.pl 10.06.08, 09:07 Niemcy pozwalają na podwójne obywatelstwo Polakom, Turkom i Duńczykom. W Polsce mieszkają testki tysięcy osób z polskim i niemieckim obywatelstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Niech Orzechowski wybiera: naziści czy komuniści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 06:14 I tacy idioci rządzą Polską ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juziek Chyba kazdy sie ze mna zgodzi? IP: 78.41.24.* 10.06.08, 06:22 Ze lepiej jak w meczu Polska-Niemcy bramki strzelaja Polacy niz Brazylijczycy. Co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazubowski A. Dajcie biednemu Orzechowskiemu spokój IP: 78.41.24.* 10.06.08, 06:23 Przestańcie nagłaśniać Orzechowskiego, bo to niemoralne naśmiewać się z osoby ograniczonej umysłowo. Wystarczy okrucieństwo Giertycha, że zrobił to nieszczęście swoim wiceministrem. Spuścić zasłonę miłosierdzia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^^ Re: Niech Orzechowski wybiera: naziści czy komuni IP: *.wzserwis.pl 10.06.08, 06:36 A gdzie Mniejszość Polska w Bundestagu ? ja na niemiecką nie głosowałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
desidero1 Orzechowski nie sprząta kup po swoim psie 10.06.08, 06:43 Ten b.viceminister edukacji z Łodzi przyznał kiedyś w radiowej TRÓJCE , że nie sprząta kup po swoim czworonogim pupilu ( choć innych łodzian to obowiązuje akcja " To nie kupa roboty") ,,,,,,,,,,,,,,,,,, może to i nie ma nic wspólnego ze sportem , ale może by tak tego byłego viceministra edukacji i byłego viceprezydenta Łodzi nie zapraszać do mediów , bo trudno nie zauważyć, że facet prowokuje, właśnie w celu zwrócenia na siebie uwagi,bo teraz to jest bezrobotny Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Zabrac Orzeszkowi obywatelstwo polskie niech spada 10.06.08, 06:47 do Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
executioner Niech Orzechowski wybiera: naziści czy komuniści 10.06.08, 07:48 > Czy pan Orzechowski nie wie, > że tylko dwa reżimy pozbawiały obywatelstwa: > nazistowski i komunistyczny. > > Niech pan Orzechowski wybiera do którego należy. Ależ on już dawno wybrał. Czyż LPR to nie ugrupowanie faszystowskie? Odpowiedz Link Zgłoś
sjj Re: Niech Orzechowski wybiera: naziści czy komuni 10.06.08, 17:33 A troche mylis sie! Prawie to samo gowmo !!! LPR czlowieku, to skrajna lewica, która wywodzi sie z komunistycznych kadr, które jak kameleony zmienaly skóre.Teraz jest im cieplutko w Lpr,PO, Sld-ze,... i dokad ich sie nie wymiecie, tak zawsze béda bzdzic'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Niech Orzechowski wybiera: naziści czy komuniści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 08:30 gdyby głupota mogła fruwać to ten Pan latałby jak gołąb!Wstyd i żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoBo Galla - wyjątkowo IP: *.punkt.pl 10.06.08, 09:02 Panie Gała vel Galla, wyjątkowo się z panem zgadzam (jestem Ślązakiem, Polakiem z Opola, więc od czasu do czasu czytam pana słowa, badź słyszę je na forum publicznym). Ale jeden szczegół pana wypowiedzi oparty jest na pana niewiedzy, bo mam nadzieję, że nie ejst objaw antypolskiej histerii: >>"cóż to za Lukas, to przecież Łukasz. Dlaczego on wypowiada się w czyimś imieniu. Już wiele imion i nazwisk za komuny pozmieniano, a dziś kto chce je zmieniać?<<. Otóż Łukasz Podolski nie zrzekł się polskiego obywatelstwa. W polskim akcie urodzenia ma napisane Łukasz Podolski. Imię ma zmienione wg prawa niemieckiego. I niech ma. Polacy potrafią w polskich dowodach osobistych i polskich paszportach napisać Müller albo Sitterleé, niestety od Niemców nie możemy wymagać znajomości obcyjch języków, więc nie zapiszą litery "Ł". Nie nasza sprawa. Ale lda Polski, tym samym dla Polaków ten pan - obywatel polski - nazywa się Łukasz Podolski. Dla Niemców - Lukas Podolski. I nic panu do tego, że my Polacy nazywac go będziemy zgodnie z prawdą - po polsku, a wy Niemcy nazywajcie go sobie po niemiecku. Jako osoba o podwójnym obywatelstwie powinien pan wiedzieć, że w Polsce musi się pan posługiwać wyąłcznie polskim obywatelstwem, w RFN niemieckim, a za granicami tych państw dowolnie wybranym. Jeśli pan tego nie wie, to odsyłam wcale niedaleko - na Pasiekę poczytać sobie instrukcje (po polsku dla łatwiejszego zrozumienia) dla "dwupaszportowców". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoBo Pośmiertnie odpolszczyć IP: *.punkt.pl 10.06.08, 09:13 Na tej konwencji należałoby pośmiertnie odebrac wszetli tytuły, a spadkobiercom majatek takim osobom jak: - Pułaski, co walczył za naszą wolność i waszą - Waza, co Polakiem nie był - Batory, co choć bratnim Madziarem, ale nie Polakiem - Jagiellonowie - litewska okupacja - Boheterowie walki o Monte Cassino i innych batalii wojennych frantów zachodnich - wiadoma sprawa, mogli zostać w Polsce, a tak doli jasne przesłanie, że nie chcą polskiego obywatelstwa, bo walczyli o wolność innych narodów dobrowolnie, a w Wehrmachie byli Polacy wcielani siłą - Mirosław Orzechowski - bo wsty przynosi ojczyźnie - Papież Jan Paweł Drugi - przyjął obywatelstwo watykańskie, reprezentował obce państwo w stosunkach międzynarodowych, w podróżach zagranicznych występował w barwach Watykanu, a nie Polski. Litości!!! Może by tak jednak Orzechowskiego wysłać na leczenie klimatyczne, bo psychiatra tu chyba nie pomoże! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam ojciec orzecha.. na próbę zrobił a zabić zapomniał IP: 77.223.237.* 10.06.08, 09:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlacaego Niech Orzechowski wybiera: naziści czy komuniści IP: *.chello.pl 10.06.08, 10:37 pokazuje sie tego przygłupa- to jest kompromitacja p.i.s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gshegosh Niech Orzechowski wybiera: naziści czy komuniści IP: *.cable.smsnet.pl 10.06.08, 11:20 A ja chętnie oddam swoje obywatelstwo w cholerę. Z wdzięcznością przestanę płacić podatki na ten cały bałagan. Odpowiedz Link Zgłoś
sjj Re: Niech Orzechowski wybiera: naziści czy komuni 10.06.08, 14:22 Gość portalu: gshegosh napisał(a): > A ja chętnie oddam swoje obywatelstwo w cholerę. Z wdzięcznością przestanę > płacić podatki na ten cały bałagan. ................................................. Rozumiem - ale podatki i tak trzeba placic' wszedzie ! Takim debilom jak ta komunistyczna gnida orzechowski, ja tez odebrral bym kazde obywatelstwo,i bez wyroku wyslal bym do kamieniolomów, na min. 20 lat ciezkich robót! Niech troszeczke popracuja dla ludzkos'ci, tak jak to kiedys' robili oni sami z porzadnymi obywatelami. Dokad to komunistyczne barachlo jeszcze bedzie bryzgac'? Az serce sie, rwie, by te tepote wyslac' na mydlo. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Niech Orzechowski wybiera: naziści czy komuniści 10.06.08, 15:51 "Niech Orzechowski wybiera: naziści czy komuniści" Niech orzechowski wybiera: Tworki czy Morawica. ___________________________ "Patriota musi zawsze byc gotowy bronic swojego kraju przed swoim rzadem" - Edward Abbey, pisarz amerykanski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alois ###obowiazki wobec polski? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.06.08, 19:49 slantschev napisał: > Panie Gala, zdecyduj się pan, bo jaka ma być ta mniejszość jak jej > liderzy dwóm panom chcą służyć. Nie da się wiecznie kluczyć i > lawirować. a kto chce polakom sluzyc. wystarczy, ze sie nie popelnia przestepstw (tak jak wielu polskich jednonarodowcow i katolikow) i placi podatki. gdyby polacy sie tak zachowywali, zyloby im sie na pewno lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
slantschev Re: ###obowiazki wobec polski? 10.06.08, 20:38 Nie znam Polaka, który kibicowałby jednocześnie Polsce i Niemcom. Sam też sobie nie mogę tego wyobrazić. Jakieś rozdwojenie jaźni. Od lidera mniejszości narodowej oczekuję jasnej deklaracji, a nie mimozy. Wygląda na to, że wstydzi się powiedzieć o sobie - Niemiec, dlatego ucieka w jakieś eufemizmy. Jeśli odwagi brakuje Liderom, to czego oczekiwać od dołów. Takie lawirowanie skutkuje m.innymi tym, że wywieszenie niemieckiej flagi to prawie jak samobójstwo, bo polska większość akceptuje u siebie tylko takich Niemców, którzy swojej niemieckości nie pokazują. Pan Galla chyba dobrze to rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Niech Orzechowski wybiera: naziści czy komuniści IP: *.adsl.wanadoo.nl 11.06.08, 22:03 Gazeto, nie piszcie o takich rzeczach, bo juz doszla waidomosc do Holandii i sie tu z tego nabijaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki nijaki Niech Orzechowski wybiera: naziści czy komuniści IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.08, 22:11 Jezeli to zgodne z logika, to tez nalezy odebrac obywatelstwo tym co wybyli za granice za praca,no bo przeciez zgodnie z logika wspomagaja rynki zagraniczne ktore nas wykanczaja,no i gdzie tu logika.nie rozumiem komu pierw odebrac a komu pozniej,moze referendum narodowe -jestem Polakiem bo...i 290 punktow do odpowiedzi. Polak Polakowi Polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
polarfox007 Niech Orzechowski wybiera: naziści czy komuniści 14.06.08, 19:56 drodzy forum-owicze: 1. Herr Orzechowski rzeczywiscie , jak zwykle sam sie osmiesza (to jeszcze pikus, jestem przyzwyczajony), ale poniza nas jako narod,insynuujac durnote nas, Polakow.Mnie jedynie "fascynuje" ten niesamowity brak wstydu! skad sie tacy biora? Ojciec mojego ulubionego intelektualisty i patrioty Profesor G... w Brukseli wyraznie twierdzi, publicznie, ze Ziemia powstala w waniku inteligentnego zamyslu.Oszecho.. nie odstaje tutaj ani troche. 2. Podolski mi sie podoba, nie bylo tu nic "billig"- nic z taniochy ala Ochechowski.Sam patrzylem bardzo uwaznie, czy tak nie jest i mysle, ze to szczer ychlop.I zycze mu sukcesu, nie tak piekilnie wazne w jakiej druzynie.to spotr, nie wojna. NIemcy to ´doskonali sasiedzi. a na koniec: sam mam podwojne Obywatelstwo, i nie czuje sie gorszym Polakiem niz Niemieckim obywatelem.Place podatki, wychowuje moje dzieci na przyzwoitych, dobrych ludzi i Europejczykow. I jak tylko praca lekarza w Polsce zacznie byc warta tyle ile ona jest( dla spoleczenstwa), to w 5 minut jestem i bede was leczyc. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś