Gość: mors IP: 10.40.42.* 03.08.01, 14:55 W Akwarium działa szkoła pływania dla niemowlaków od 3. miesiąca życia. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: myszka Re: pływanie niemowlaków IP: *.punkt.pl 03.08.01, 15:37 swego czasu panie z Akwarium odradzały bo woda jest chlorowana, czyli niszczącą biedną skórkę malucha no to jak jest , powiedz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borsuck Re: pływanie niemowlaków IP: 192.168.1.* / *.opola.pl 03.08.01, 15:40 I niby gdzie te bachory mają się uczyć pływać. W tej dużej niecce? Czy w jakimś brodzkiku? Jeśli w tej dużej - to już tam nie chodzę (wcześniej też tam nie chodziła, ale mniejsza o to). Nie mam zamiaru pływać w siuśkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: pływanie niemowlaków IP: *.punkt.pl 03.08.01, 15:58 Borsuck- mój drogi uwierz mi dzieci ( żadne bachory!) nie siusiają w wodzie. a swoją drogą- coś mi się wydaje,że Akwarium nie ma odpowiedniego zaplecza by zapraszać niemowlaki.Był kiedyś odpowiedni basenik na Kowalskiej,a w Akwarium to chyba sposób na zarabianie pieniędzy a nie na bezpieczne pływanie niemowlaków ( i Borsucka - bo przecież te siuśki...:)))dla Niego właśnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mors Re: pływanie niemowlaków IP: 10.40.42.* 03.08.01, 16:26 mielismy swój nocniczek,przewijałam w nosidelku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mors Re: pływanie niemowlaków IP: 10.40.42.* 03.08.01, 16:28 i karmiłam piersią, inne mamy miały butelki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mors Re: pływanie niemowlaków IP: 10.40.42.* 03.08.01, 16:24 chodziliśmy na mały basen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mors Re: pływanie niemowlaków IP: 10.40.42.* 03.08.01, 16:22 woda jest ozonowana. Jest podobno chlor, ale dopuszczalne ilości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borsuck Re: pływanie niemowlaków IP: 192.168.1.* / *.opola.pl 03.08.01, 16:40 Ozon czy nie ozon, chlor czy nie chlor to i tak siuśki są siuśki. Pozdrawiam (:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: pływanie niemowlaków IP: *.punkt.pl 03.08.01, 16:45 Gość portalu: mors napisał(a): > woda jest ozonowana. Jest podobno chlor, ale dopuszczalne ilości o własnie...tuż przed rozpoczęciem kursów dla najmłodszych dzwoniłam w tej sprawie do kierownictwa Akwarium.pani powiedziała mi że osobiście odradza bo ten chlor , a kursy organizują bo instruktorka dzierżawi ten czas od pływalni i niech sobie robi co chce. czyli...nic nie jest jasne. Opole- czego mogłam się spodziewać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: pływanie niemowlaków IP: *.punkt.pl 03.08.01, 16:46 ale i tak miłego pływania z maluszkiem zycze...pewnie to wielka radość. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borsuck Re: pływanie niemowlaków IP: 192.168.1.* / *.opola.pl 03.08.01, 17:12 No faktycznie - sama radość z pływania z berbeciem w basenie. No rewelacja! Jak pójdzie na dno to dopiero się będziesz nieźle bawić. Za niedługo zapewne uruchomią kursy spadochronowe dla niemowlaków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mors Re: pływanie niemowlaków IP: 10.40.42.* 03.08.01, 17:21 oj Borsuku, nie wiesz na czym to polega, a opowiadasz, jak byś tam był. Nie widziałam cię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozdro Re: pływanie niemowlaków IP: 192.168.1.* / *.opola.pl 03.08.01, 17:23 Bo i tam nie byłem... Wyobrażam sobie jak to musi wyglądać. Po jakiego skrzata 3-miesięcznemu dziecku nauka pływania? Po co? Żeby jak wpadnie do muszli klozetowej nie utopił się. Jeśli nauka to dopiero od kilku lat... No chyba, że chcecie żeby wasze skrzaty były jakimś M. Klimem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mors Re: pływanie niemowlaków IP: 10.40.42.* 03.08.01, 17:36 po co z maluchem idziesz do piaskownicy? po co się w ogóle z nim bawisz? po co mu łyżwy, rower? Po co mu RUCH? po co mu kontakt z innym środowiskiem i radość tym spowodowana? Okutać pampersem i niech leży Pływanie to ten rodzaj sportu (za duzo powiedziane w tym przypadku), który mozna uprawiać nie umiejąc chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borsuck Re: pływanie niemowlaków IP: 192.168.1.* / *.opola.pl 03.08.01, 18:01 Dodam: A po co komu bachor? Odpowiedz Link Zgłoś