Dodaj do ulubionych

pływanie niemowlaków

IP: 10.40.42.* 03.08.01, 14:55
W Akwarium działa szkoła pływania dla niemowlaków od 3. miesiąca życia. Polecam.
Obserwuj wątek
    • Gość: myszka Re: pływanie niemowlaków IP: *.punkt.pl 03.08.01, 15:37
      swego czasu panie z Akwarium odradzały bo woda jest chlorowana, czyli niszczącą
      biedną skórkę malucha
      no to jak jest , powiedz...
      • Gość: Borsuck Re: pływanie niemowlaków IP: 192.168.1.* / *.opola.pl 03.08.01, 15:40
        I niby gdzie te bachory mają się uczyć pływać. W tej dużej niecce? Czy w jakimś
        brodzkiku? Jeśli w tej dużej - to już tam nie chodzę (wcześniej też tam nie
        chodziła, ale mniejsza o to). Nie mam zamiaru pływać w siuśkach...
        • Gość: myszka Re: pływanie niemowlaków IP: *.punkt.pl 03.08.01, 15:58
          Borsuck- mój drogi uwierz mi dzieci ( żadne bachory!) nie siusiają w wodzie.
          a swoją drogą- coś mi się wydaje,że Akwarium nie ma odpowiedniego zaplecza by
          zapraszać niemowlaki.Był kiedyś odpowiedni basenik na Kowalskiej,a w Akwarium
          to chyba sposób na zarabianie pieniędzy a nie na bezpieczne pływanie
          niemowlaków ( i Borsucka - bo przecież te siuśki...:)))dla Niego właśnie)
          • Gość: mors Re: pływanie niemowlaków IP: 10.40.42.* 03.08.01, 16:26
            mielismy swój nocniczek,przewijałam w nosidelku
          • Gość: mors Re: pływanie niemowlaków IP: 10.40.42.* 03.08.01, 16:28
            i karmiłam piersią, inne mamy miały butelki
        • Gość: mors Re: pływanie niemowlaków IP: 10.40.42.* 03.08.01, 16:24
          chodziliśmy na mały basen.
      • Gość: mors Re: pływanie niemowlaków IP: 10.40.42.* 03.08.01, 16:22
        woda jest ozonowana. Jest podobno chlor, ale dopuszczalne ilości
        • Gość: Borsuck Re: pływanie niemowlaków IP: 192.168.1.* / *.opola.pl 03.08.01, 16:40
          Ozon czy nie ozon, chlor czy nie chlor to i tak siuśki są siuśki.
          Pozdrawiam (:)
        • Gość: myszka Re: pływanie niemowlaków IP: *.punkt.pl 03.08.01, 16:45
          Gość portalu: mors napisał(a):

> woda jest ozonowana. Jest podobno chlor, ale dopuszczalne ilości

o własnie...tuż przed rozpoczęciem kursów dla najmłodszych dzwoniłam w tej
          sprawie do kierownictwa Akwarium.pani powiedziała mi że osobiście odradza bo ten
          chlor , a kursy organizują bo instruktorka dzierżawi ten czas od pływalni i niech
          sobie robi co chce. czyli...nic nie jest jasne. Opole- czego mogłam się spodziewać
          .

• Gość: myszka Re: pływanie niemowlaków IP: *.punkt.pl 03.08.01, 16:46
          ale i tak miłego pływania z maluszkiem zycze...pewnie to wielka radość.
          pozdrawiam
          • Gość: Borsuck Re: pływanie niemowlaków IP: 192.168.1.* / *.opola.pl 03.08.01, 17:12
            No faktycznie - sama radość z pływania z berbeciem w basenie. No rewelacja! Jak
            pójdzie na dno to dopiero się będziesz nieźle bawić. Za niedługo zapewne
            uruchomią kursy spadochronowe dla niemowlaków...
            • Gość: mors Re: pływanie niemowlaków IP: 10.40.42.* 03.08.01, 17:21
              oj Borsuku, nie wiesz na czym to polega, a opowiadasz, jak byś tam był. Nie widziałam cię.
              • Gość: Pozdro Re: pływanie niemowlaków IP: 192.168.1.* / *.opola.pl 03.08.01, 17:23
                Bo i tam nie byłem... Wyobrażam sobie jak to musi wyglądać. Po jakiego skrzata
                3-miesięcznemu dziecku nauka pływania? Po co? Żeby jak wpadnie do muszli
                klozetowej nie utopił się. Jeśli nauka to dopiero od kilku lat... No chyba, że
                chcecie żeby wasze skrzaty były jakimś M. Klimem....
                • Gość: mors Re: pływanie niemowlaków IP: 10.40.42.* 03.08.01, 17:36
                  po co z maluchem idziesz do piaskownicy?
                  po co się w ogóle z nim bawisz?
                  po co mu łyżwy, rower?
                  Po co mu RUCH?
                  po co mu kontakt z innym środowiskiem i radość tym spowodowana?
                  Okutać pampersem i niech leży
                  Pływanie to ten rodzaj sportu (za duzo powiedziane w tym przypadku), który mozna uprawiać nie umiejąc
                  chodzić.
                  • Gość: Borsuck Re: pływanie niemowlaków IP: 192.168.1.* / *.opola.pl 03.08.01, 18:01
                    Dodam:
                    A po co komu bachor?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka