Dodaj do ulubionych

OPole nocą,?

IP: *.chello.pl 27.09.08, 02:49
Tu się nic nie dzieje??gdzie się bawicie??
Obserwuj wątek
    • Gość: Pipi Re: OPole nocą,? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 07:40
      u znajomych:))
      • Gość: behemot Re: OPole nocą,? IP: *.punkt.pl 27.09.08, 08:09
        W łóżku boziu, w łóżku, na podłodze, czasami w wannie ale to już
        sporty ekstremalne
    • Gość: do bozi Re: OPole nocą,? IP: 77.252.18.* 27.09.08, 11:12
      Kochanieńka nie przeginaj bo dzieje sie wiele. Wieczory teraz chłodne to ludzie
      w lokalach siedzą i nie jest ich mało. Ja uwielbiam przy dobrej muzie i pysznym
      winie w Dolce Vita.
      • Gość: cannabis Opole by night: do bozi, pipi i behemota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 11:31
        26 września w piątek, jak zwykle o godz. 19:oo ruszył nowiutki (ganz neue) 57.
        sezon artystyczny. Ludzie! Byłem! A wraz ze mną 549 osób. Na sali komplet z
        dostawkami.

Nasi filharmonicy na 'dobry wieczór' rozpoczęli zagrywką chińską. W roli głównej
        wystąpiła seksowna pijanistka Yang Jiang (mam jej osobisty autograf).
        Zagrała wraz z naszymi, Wolfganga Amadeusza Mozarta - koncert fortepianowy
        B-dur. Potem było już tylko lepiej i emocje rosły. Porywająco było przy Maurycym
        Ravelu no i Ryszardzie Straussie.
        Uczta muzyczna - palce lizać! Bogusław Davidoff w znakomitej formie.

Na koncercie były najznamienitsze postacie Opola. Niestety Miszcz Tadeo Pabisiak
        nie zaszczycił swoją obecnością.

Nie widziałem też dodo, zośki, jolki, gosi, bozi, pipi, behemota, MIeszańca,
        grubegofacia, kontrapianisty, mx4, k100, Dytyliusa, anusiaka, centuriona,
        mauegoprezesa, tiresiasa i innych znajomych z forum. Szkoda :(
        Citizena nie wymieniam, bo był :)

Obecni na koncercie to:
        - Teresa Karol - wice-marszałek województwa - za zaproszeniem
        - Janusz Kwiatkowski - wiceprezydent Opola - za zaproszeniem
        - Jola Kawecka - rzecznik prasowy marszałka - na własny koszt (qurna, żeby nie
        było!)
        - Ania Wolny-Miksa - przedstawiciel Urzędu Marszałkowskiego
        - Marian z żoną - najbogatszy człowiek w Opolu.
        Na koniec dyrygent, Pan Bogusław Davidoff zaprosił wszystkich 550 osób + 99
        osobową orkiestrę na obfity catering.
        Ludzie! Co tam nie było?
        Szparagi zawijane w szynkę, takież szparagi z norweskim łososiem, eskalopki
        cielęce, foie gras na pieczywku, sałatki typu vegatable perversion. Więcej nie
        pamietam :)

Było też winesio do woli:
        czerwony Merlot i Cabernet Sauvignon oraz biały Tokai Furmint. Ale my dali w
        palnik z kolesiem! :)

I WSZYSTKO TO ZA P-I-E-N-I-Ą-D-Z-E P-O-D-A-T-N-I-K-A, POWIECIE?

Otóż nie!
        Fundatorem tej orgistycznej wyżery były "Górażdże Cement". Kto bogatemu zabroni
        zafundować opolanom taki poczęstunek? No, kto?
        Pytam grzecznie.

P.S. Przedstawicieli miejscowych mediów nie było. Możecie wydrukować tą
        recenzję. Rezygnuję z praw autorskich :)
        • Gość: dodo Re: Opole by night: do bozi, pipi i behemota IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 27.09.08, 16:07
          rad jestem, iz wieczor do udanych zaliczasz :)
          • grubyfacio Re: Opole by night: do bozi, pipi i behemota 27.09.08, 17:11
            A właśnie,że byłem.
            • Gość: jagoda Re: Opole by night: do bozi, pipi i behemota IP: *.punkt.pl 27.09.08, 18:46
              Również byłam, ale tylko na koncercie. Za kulisy już mnie nie proszono :))
              • Gość: zośka Re: Opole by night: do bozi, pipi i behemota IP: 77.252.18.* 27.09.08, 23:36
                Fakt.Nie bylo mnie, bo na wyjeżdzie byłam.
                Ale dlaczego gruby_facia nie rozpoznałeś.
                • kontrapianista Re: Opole by night: do bozi, pipi i behemota 28.09.08, 08:12
                  Ale słuchajcie kochani(hm...jesli tak mogę powiedzieć)Juz niedługo będziemy
                  mogli w "knajpach" posłuchać żywej muzyki.Także trochę cierpliwości.
                  • Gość: zośka Re: Opole by night: do bozi, pipi i behemota IP: *.punkt.pl 28.09.08, 08:29
                    no to przybliż temat muzyki na żywo, bo właściwie nic nie
                    powiedziałeś.
                • mx4 Re: Opole by night: do bozi, pipi i behemota 28.09.08, 09:03
                  No nie było mnie, nie było. Biję się w piersi - ostatni raz w
                  filharmonii byłem tak jakoś w okolicach Wielkanocy (na pewno przed
                  spowiedzią). Trochę szkoda ale czsami jeszcze ktoś w tym mieście
                  pracuje nawet nocami. Na zbiorowe pławienie się w kulturze nie mam
                  czasu. No i jestem na diecie.
                  • kontrapianista Re: Opole by night: do bozi, pipi i behemota 28.09.08, 09:11
                    Powiem więcej ,kiedy już będę znał konkretne, 100% ustalenia,terminy.
                    • tiresias Re: Opole by night: do bozi, pipi i behemota 28.09.08, 16:42
                      wspomniany odpowiada: nie mogłem być, gdyż dla pożytku ogólnego przeprowadzałem
                      inspekcję odcinka nowej drogi od Dzikowa do Dębiny. poslusznie hlasim, że droga
                      asfaltowa, poszerzona, i można nią jechać na samo euro 2012, gdyby mecz odbywał
                      się np. w Prudniku.
                      inspekcję odbyłem na moim szybkim rowerze marki zachodniej.
                      pozdrawiam melo- (i gastro-) manów.
                      tańczący z tirami.
                      • kontrapianista Opole, Ostrówek 29.09.08, 12:17
                        "...no to przybliż temat muzyki na żywo, bo właściwie nic nie
                        powiedziałeś. .."
                        No więc tak : w czwartek ,2.10 rozpoczyna działalność muzyczną
                        pub Ostrówek na ..Ostrówku opolskim.
                        A zagra tam "TAKIE TRIO" - sax ,piano i kontrabas.
                        Trochę swingu, bossa novy itp.

Czwartek około 20 ,30
                        • Gość: zośka Re: Opole, Ostrówek IP: 77.252.18.* 29.09.08, 23:35
                          jeżeli to nie dla wtajemniczonych, to puść skuteczne info...
                          • kontrapianista Re: Opole,Pub Ostrówek ulica Ostrówek 29.09.08, 23:50
                            Na ale co jeszcze mam napisać? Wspólnie z właściecielem chcemy tym koncertem
                            rozpocząc tam działalność z muzyką na żywo.
                            Rozpocznie Takie Trio w czwartek około 20,30. w miesjcu-pubie
                            które nazywa się Ostrówek a mieści sie na ulicy ..Ostrówek w Opolu.
                            Jest to niedaleko hotelu Piast, aha i resturacji Starka,niedaleko urzędu
                            wojewódzkiego.To już chyba dość wyczerpujące.Co będziemy grać?:Standardy muzyki
                            swingowej ,jazzowej,bossa novy, evergreeny.
                            • Gość: ostry Re: Opole,Pub Ostrówek ulica Ostrówek IP: *.chello.pl 30.09.08, 12:05
                              To co, spotykamy w pubie "Ostrówek"?
                              • kikou Re: Opole,Pub Ostrówek ulica Ostrówek 30.09.08, 12:35
                                A czy został tam również zaproszony T.P?
                                • tiresias Re: Opole,Pub Ostrówek ulica Ostrówek 30.09.08, 12:44
                                  przecież nie będzie plumkał u konkurencji, nie?
                                  jeszcze aleje gwiazd sobie zrobią koło amfiteatru i poruuta będzie
                                  • kikou Re: Opole,Pub Ostrówek ulica Ostrówek 30.09.08, 12:51
                                    Nie wspominałam nic o plumkaniu-miałam na mysli raczej słuchanie:)
                                    • kontrapianista Re: Opole,Pub Ostrówek ulica Ostrówek 30.09.08, 13:05
                                      Jasne ,jak zwykle serdecznie zapraszam.
                                      • Gość: pseudo Re: Opole,Pub Ostrówek ulica Ostrówek IP: *.chello.pl 02.10.08, 01:16
                                        A ja bym się wybrał-ciekawe byloby spotkać "twarze znane tylko
                                        pseudonimów"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka