Gość: bozia IP: *.chello.pl 27.09.08, 02:49 Tu się nic nie dzieje??gdzie się bawicie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pipi Re: OPole nocą,? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 07:40 u znajomych:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: OPole nocą,? IP: *.punkt.pl 27.09.08, 08:09 W łóżku boziu, w łóżku, na podłodze, czasami w wannie ale to już sporty ekstremalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bozi Re: OPole nocą,? IP: 77.252.18.* 27.09.08, 11:12 Kochanieńka nie przeginaj bo dzieje sie wiele. Wieczory teraz chłodne to ludzie w lokalach siedzą i nie jest ich mało. Ja uwielbiam przy dobrej muzie i pysznym winie w Dolce Vita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cannabis Opole by night: do bozi, pipi i behemota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 11:31 26 września w piątek, jak zwykle o godz. 19:oo ruszył nowiutki (ganz neue) 57. sezon artystyczny. Ludzie! Byłem! A wraz ze mną 549 osób. Na sali komplet z dostawkami. Nasi filharmonicy na 'dobry wieczór' rozpoczęli zagrywką chińską. W roli głównej wystąpiła seksowna pijanistka Yang Jiang (mam jej osobisty autograf). Zagrała wraz z naszymi, Wolfganga Amadeusza Mozarta - koncert fortepianowy B-dur. Potem było już tylko lepiej i emocje rosły. Porywająco było przy Maurycym Ravelu no i Ryszardzie Straussie. Uczta muzyczna - palce lizać! Bogusław Davidoff w znakomitej formie. Na koncercie były najznamienitsze postacie Opola. Niestety Miszcz Tadeo Pabisiak nie zaszczycił swoją obecnością. Nie widziałem też dodo, zośki, jolki, gosi, bozi, pipi, behemota, MIeszańca, grubegofacia, kontrapianisty, mx4, k100, Dytyliusa, anusiaka, centuriona, mauegoprezesa, tiresiasa i innych znajomych z forum. Szkoda :( Citizena nie wymieniam, bo był :) Obecni na koncercie to: - Teresa Karol - wice-marszałek województwa - za zaproszeniem - Janusz Kwiatkowski - wiceprezydent Opola - za zaproszeniem - Jola Kawecka - rzecznik prasowy marszałka - na własny koszt (qurna, żeby nie było!) - Ania Wolny-Miksa - przedstawiciel Urzędu Marszałkowskiego - Marian z żoną - najbogatszy człowiek w Opolu. Na koniec dyrygent, Pan Bogusław Davidoff zaprosił wszystkich 550 osób + 99 osobową orkiestrę na obfity catering. Ludzie! Co tam nie było? Szparagi zawijane w szynkę, takież szparagi z norweskim łososiem, eskalopki cielęce, foie gras na pieczywku, sałatki typu vegatable perversion. Więcej nie pamietam :) Było też winesio do woli: czerwony Merlot i Cabernet Sauvignon oraz biały Tokai Furmint. Ale my dali w palnik z kolesiem! :) I WSZYSTKO TO ZA P-I-E-N-I-Ą-D-Z-E P-O-D-A-T-N-I-K-A, POWIECIE? Otóż nie! Fundatorem tej orgistycznej wyżery były "Górażdże Cement". Kto bogatemu zabroni zafundować opolanom taki poczęstunek? No, kto? Pytam grzecznie. P.S. Przedstawicieli miejscowych mediów nie było. Możecie wydrukować tą recenzję. Rezygnuję z praw autorskich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Opole by night: do bozi, pipi i behemota IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 27.09.08, 16:07 rad jestem, iz wieczor do udanych zaliczasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
grubyfacio Re: Opole by night: do bozi, pipi i behemota 27.09.08, 17:11 A właśnie,że byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: Opole by night: do bozi, pipi i behemota IP: *.punkt.pl 27.09.08, 18:46 Również byłam, ale tylko na koncercie. Za kulisy już mnie nie proszono :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: Opole by night: do bozi, pipi i behemota IP: 77.252.18.* 27.09.08, 23:36 Fakt.Nie bylo mnie, bo na wyjeżdzie byłam. Ale dlaczego gruby_facia nie rozpoznałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
kontrapianista Re: Opole by night: do bozi, pipi i behemota 28.09.08, 08:12 Ale słuchajcie kochani(hm...jesli tak mogę powiedzieć)Juz niedługo będziemy mogli w "knajpach" posłuchać żywej muzyki.Także trochę cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: Opole by night: do bozi, pipi i behemota IP: *.punkt.pl 28.09.08, 08:29 no to przybliż temat muzyki na żywo, bo właściwie nic nie powiedziałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: Opole by night: do bozi, pipi i behemota 28.09.08, 09:03 No nie było mnie, nie było. Biję się w piersi - ostatni raz w filharmonii byłem tak jakoś w okolicach Wielkanocy (na pewno przed spowiedzią). Trochę szkoda ale czsami jeszcze ktoś w tym mieście pracuje nawet nocami. Na zbiorowe pławienie się w kulturze nie mam czasu. No i jestem na diecie. Odpowiedz Link Zgłoś
kontrapianista Re: Opole by night: do bozi, pipi i behemota 28.09.08, 09:11 Powiem więcej ,kiedy już będę znał konkretne, 100% ustalenia,terminy. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Opole by night: do bozi, pipi i behemota 28.09.08, 16:42 wspomniany odpowiada: nie mogłem być, gdyż dla pożytku ogólnego przeprowadzałem inspekcję odcinka nowej drogi od Dzikowa do Dębiny. poslusznie hlasim, że droga asfaltowa, poszerzona, i można nią jechać na samo euro 2012, gdyby mecz odbywał się np. w Prudniku. inspekcję odbyłem na moim szybkim rowerze marki zachodniej. pozdrawiam melo- (i gastro-) manów. tańczący z tirami. Odpowiedz Link Zgłoś
kontrapianista Opole, Ostrówek 29.09.08, 12:17 "...no to przybliż temat muzyki na żywo, bo właściwie nic nie powiedziałeś. .." No więc tak : w czwartek ,2.10 rozpoczyna działalność muzyczną pub Ostrówek na ..Ostrówku opolskim. A zagra tam "TAKIE TRIO" - sax ,piano i kontrabas. Trochę swingu, bossa novy itp. Czwartek około 20 ,30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: Opole, Ostrówek IP: 77.252.18.* 29.09.08, 23:35 jeżeli to nie dla wtajemniczonych, to puść skuteczne info... Odpowiedz Link Zgłoś
kontrapianista Re: Opole,Pub Ostrówek ulica Ostrówek 29.09.08, 23:50 Na ale co jeszcze mam napisać? Wspólnie z właściecielem chcemy tym koncertem rozpocząc tam działalność z muzyką na żywo. Rozpocznie Takie Trio w czwartek około 20,30. w miesjcu-pubie które nazywa się Ostrówek a mieści sie na ulicy ..Ostrówek w Opolu. Jest to niedaleko hotelu Piast, aha i resturacji Starka,niedaleko urzędu wojewódzkiego.To już chyba dość wyczerpujące.Co będziemy grać?:Standardy muzyki swingowej ,jazzowej,bossa novy, evergreeny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostry Re: Opole,Pub Ostrówek ulica Ostrówek IP: *.chello.pl 30.09.08, 12:05 To co, spotykamy w pubie "Ostrówek"? Odpowiedz Link Zgłoś
kikou Re: Opole,Pub Ostrówek ulica Ostrówek 30.09.08, 12:35 A czy został tam również zaproszony T.P? Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Opole,Pub Ostrówek ulica Ostrówek 30.09.08, 12:44 przecież nie będzie plumkał u konkurencji, nie? jeszcze aleje gwiazd sobie zrobią koło amfiteatru i poruuta będzie Odpowiedz Link Zgłoś
kikou Re: Opole,Pub Ostrówek ulica Ostrówek 30.09.08, 12:51 Nie wspominałam nic o plumkaniu-miałam na mysli raczej słuchanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kontrapianista Re: Opole,Pub Ostrówek ulica Ostrówek 30.09.08, 13:05 Jasne ,jak zwykle serdecznie zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pseudo Re: Opole,Pub Ostrówek ulica Ostrówek IP: *.chello.pl 02.10.08, 01:16 A ja bym się wybrał-ciekawe byloby spotkać "twarze znane tylko pseudonimów" Odpowiedz Link Zgłoś