Gość: nikita IP: 77.252.18.* 28.12.08, 10:44 i jak tam nowa restauracja? warto sie tam wybrac? jak jedzenie i obsluga? a i czy z malymi dziecmi mile sa widziani rodzice prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: O. Polanin Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.opole.internetia.pl 29.12.08, 10:28 warto, bo: -nowa, czyli szpan zaliczyć -droga, czyli plebs wymiatany cenowo -czysta A ogólnie, to nowe jest nowe i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanka Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.chello.pl 11.01.09, 01:02 Byłam dzisiaj na sobotniej obiado-kolacji dania smaczne aczkolwiek chłodne,obsługa miła,lecz bardziej improwizująca niż "wiedząca"nie jestem zwolenniczką nadgorliwości kelnerskiej i przesadnego słodzenia knsumentowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.chello.pl 23.01.09, 11:31 konsumentko nie przywyklas do dobrej obslugi to marudzisz, polecam spróbowac inne opolskie lokale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zula Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 14:20 Naszym opolskim przekleństwem jest ciągłe porównywanie sklepów czy lokali z własnego podwórka. Niestety , jak widać po postach opolanie podróżują i smakują potrawy innych restauracji. Dlatego tak dokładnie opisuje się wpadki . To co drogie nie zawsze jest dobre. Moja opinia po 3 wizytach. Potrawy dalej chłodne. Mięsa przesmażone ( główny błąd polskich kucharzy którzy stek smażą chyba z 15 minut). Najgorzej wychodzi nieprofesjonalizm obsługi.Dalej nie można polegać na doborze wina przez kelnera a to nie klient ma być profesjonalistą. Powinniśmy wymagac za taką cenę baardzo wysokiej jakości. Co do oczekiwania na potrawy , tu się nie zgodzę ,że trzeba czekać. Jak się dostaje przygotowywane potrawy pod zamówienie , to trzeba poczekać , tylko że wtedy powinno na stół " wjeżdżać "całe danie. Sorry za uszczypliwość ale ode mnie oberwało się i Gesslerowej( otrzymałam przeprosiny na piśmie)a raz napiwek wyniósł ok.100$ ( oj było warto, bo obsługiwał chyba mistrz) Nie bójmy się porównań i NIE równajmy do dołu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabcia Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.chello.pl 20.03.09, 14:43 Ciekawe kiedy ja dostanę taki napiwek:( Na razie mój rekord to 53zł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin gdzie ? IP: *.gprs.plus.pl 05.02.09, 14:10 A gdzie to jest ? ________________________ www.studentopole.fora.pl - ogloszenia www.studentopole.blog.onet.pl - info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieslaw Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.cust.tele2.pl 14.01.09, 02:25 Bylem w Złotej Nici.. i zjadłem dziczka a wcześniej rosołek i muszę powiedzieć, że 1-sza klasa fajnie cicho i przyjemnie no i jadełko na 5...będę częściej , znajomi to samo mówią ...powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ye Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.punkt.pl 29.12.08, 11:46 a wlasciciel tak zapewnial ze drogo niebedzie!!!!! no ale coz dla kogo drogo ile znaczy czy np. 100zl to duzo czy malo jest?????????? wszystko to zalezy DLA KOGO?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zozozz Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.eranet.pl 30.12.08, 01:06 Tę stówkę to trzeba ryknąc minimum na dwie osoby za jakieś lekkie jedzonko, ale warto. Gustownie, czyściuteńko, obsługa rewelacja, smaki kuchni - mniam, mniam... Ale najfajniejsza jest i tak Marta, menadżerka knajpy. Byłem tam z kobietą, ale nie mogłem od Marty oczu oderwać. Na swoje usprawiedliwienie podaję, że byłem słuzbowo. No i szacunek dla szefów. Z takiej rudery zrobili cacucho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Baron Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.08, 14:46 z tego co mi wiadomo, managerem jest Pan Łukasz, a nie jakaś Marta... Trochę szacunku proszę Pana. Panie Łukaszu! Powodzenia i odwagi w podejmowaniu trafnych decyzji! Trzymamy za Pana kciuki, wraz z małżonką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssssss Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: 77.252.18.* 30.12.08, 16:47 pan lukasz???????????????/ niewiem czy pani marta ale napewno jakas kobieta a nie facet jak dobrze sie orientuje ale ceny tam zabojcze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiarygodny Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.cust.tele2.pl 03.01.09, 18:12 Cześć wszystkim, tylko powiem że Lukasz polewa piwko i robi herbatki a Marta jest od innych spraw :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: test Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.dip.t-dialin.net 04.01.09, 20:03 Nie wiem czy mielismy pecha jedzac w zlotej nici tuz po swietach ale mielismy wrazenie, ze wrzuca sie w nasz resztki. Wystroj moglby sugerowac wykwintna kuchnie, takiej tez chcielismy sprobowac. Zaluje tylko, ze nie od razu zareagowalismy na to co nam zaserwowano. Paczawszy od przystawki meza, gdzie zamiast rucoli byla salata polna, ktora widziala juz lepsze czasy nie wspminajac o parmezanie, ktorego trzeba bylo szukac a i dobrze, bo byl stary i nie do pogryzienia. Konina byla ok ale jak na przystawke za duzo i w polaczeniu z wiedlota salaty i skorupa parmezanu wyszla marnie. Mamy zupa szparagowo brokulowa byla dobra ale tez za duzo, za to tato musial szukac koldunow w rosole. Moj losos z zielonym chrzanem byl bardzo dobry ale to niestety koniec smacznosci. Meza dzik byl suchy, kluski twarde a sos sliwkowy smakowal dziwnie i na pewno nie sliwkowo. Ojca schabowy z frytkami byl ok ale nie jest to wyczynem kulinarnym a za ta cene kawalek zieleniny lub warzywa moglby naprawde obok lezec a nie jako extra zamowienie. Mama zamowila po wiedensku w panierce kukurydzianej, puree i fasolke,kotleta dostala w bulce tartej, bo kukurydzianej nie bylo, brak ziemniakow i fasolki zostal przez mame dopiero pozniej zauwazony, bo skupila sie nan panierce, ktora byla w dodatku spalona od spodu i ukryta(sorry klient nie poczuje?)Fasolka byla zastapiona kwiatkiem kalafiora i marchewka. Moje jedzenie stek z sosem smardzowym i pieczonymi ziemniakami...za jedyne 60 zl!!zaluje, ze nie zrobilam zdjecia. Nieapetyczne dwa kawaly miesa na kartoflach polane szara mazia, ktorej konsystencja, zapach i smak nie mial nic wspolnego z smardzami, szybko odsunelam na bok.Przy stekach powinno sie pytac o stopien pieczenia,(wskazowka) moje bylo dluuugo za dlugo na ruszcie nie do konca podeszwa ale smak byl rowniez niedobry. Kartofle mialy smak mirkoweli, kapusta...w barach je sie lepsze. Jak zabrano mamy talerz bylo czarne kolko na obrusie, gdzie staly wczesniej te talerze?? Wolalabym w dwoch zdaniach napisac, ze bylo smacznie i ze polecam ale jak wspomnialam nie wiem czy mielismy pecha ale bylo to najgorsze jedzenie jakie kiedykolwiek i gdziekolwiek jedlismy.Nie chodzi o wielkosc porcji, duzo bardziej liczy sie jakosc a ta pozostawila wiele do zyczenia. Za rachunek, ktory na 4 osoby wyniosl prawie 300 zl oczekiwalismy czegos innego, jezeli juz nie przezycia kulinarnego to przynajmniej dobrego rzemiosla. Kelnerzy byli mili ( musza sie jednak tez wiele nauczyc)i probowali uratowac wszystko kieliszkiem wina ale i to bylo za mala aby nasze rozczarowanie ukryc. Poczatki sa trudne ale tym bardziej trzeba sie starac, bo Opole male jest i kilka razy taki niewypal i nie bedzie komu gotowac. Mimo naszej "wpadki" zycze powodzenia i poprawy ale ja juz nie bede ryzykowac. Acha a moze by zrobic karte rowniez w innym jezyku poza polskim przy tej ilosci obcokrajowcow i waszych cenach. Punkt za wystroj. rozczarowany gosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cannabis Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 23:18 Dziękuję za wyrażenie opinii. Forumowicz o nicku "test" napisał obszerna recenzję. Ta recenzja daje wiele do myślenia. Tym bardziej, że konsument wzniósł się na wyżyny obiektywizmu. Rozczarowany, ale z klasą. Respect! Myślę, że taka wpadka więcej się nie powtórzy. Lokal musi dbać o swoją reputację. I reputację miasta Opola z którego jesteśmy dumni. Właściciel przeprowadzi rozmowę poniedziałkową z personelem. Będzie lepiej. Zapewniam. Pani Marta dostanie "po garach" i będzie chodzić jak zegarek szwajcarski. Kucharzom pogoni się kota i wyśle na dokształt. Pan Łukasz zostanie wysłany na kurs dla barmanów. Zachęcam do ponownego odwiedzenia "Złotej Nici". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cycu Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 14:37 Kiedyś, to kelnerzy notorycznie bili niegrzecznych klientów. Teraz, to się raczej nie zdarza. Chyba, że się mylę? Czy w "Złotej Nici" można dostać solidny wperwoll? Tak, tylko pytam... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Złota Igła Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.xdsl.centertel.pl 05.01.09, 15:13 małe dzieci lepiej bawią się same, chętnie je widzimy bez rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wątrobowa plama Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 19:30 No i jak, był ktoś po poniedziałkowym zebraniu? Czy kucharze już wiedzą jak się smaży steka? Kelnerzy nie wywracają się już z kieliszkami do wina? A Pan Łukasz to na początek powinien zostać wysłany na kurs dobrego wychowania, a potem na kurs dla barmanów, bo to co prezentował w R2 było szczytem chamstwa i prostactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioo Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: 77.252.18.* 09.01.09, 08:24 witam byłem wczoraj zamówiłem żurek ale był troche za zimny jak na zupe poza tym grzyby w żurku nie były dobrze oczyszczone i podczas jedzenia piasek zgrzytał mi między zębami na drugie rolada i kluski temperatura tez była nie specjalna przy końcu danie było po prostu już zimne aczkolwiek smaczne i niezle podane . wystrój całkiem przyjemny , z zewnątrz nikt by nie pomyślał ze w srodku lokal jest ogromny . to są ich początki więc dam im jeszcze szanse i napewno ich odwiedze . pozdrawiam marioo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mokre gacie Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 10:17 Bylem wczoraj, jestem pod urokiem, najbardziej elegancka restauacja jakie dotad mialo Opole, troche podobna do dawnej wirtualnej, ale z wiekszym rozmachem. Ceny niektorych dan zabojcze (60 zl), ale mozna zjeść tez wspanialosci za skromne 28 zl. Wystroj cudny, nastrój wielkich resturacji francuskich, kelnerzy serdeczni, warci dobrych napiwkow ! Wreszcie jest sie gdzie wybrac z delegacja zagraniczna, ale i z wlasną żoną ! A propos nica, WC-ety luksusowe ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Już bywalec Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: 77.223.229.* 10.01.09, 00:30 To naprawdę miłe miejsce Opola, które można polecić. Piękny wystrój i miła obsługa. To co jadłem było smaczne i jak na pozostałe ceny w karcie średnio drogie ok. 30 zł. Polecam piersi drobiowe nadziewane szpinakiem z paluszkami z polenty i sosem serowym i pierś z kaczki z jabłkiem miodowym oraz kopytkami. Naprawdę bardzo smaczne. Polecam także deser czekoladowy! Rewelacja. Ale aby nam te plusy nie przesłoniły minusów :) Nie jako krytyka, ale elementy, które można poprawić. Troszkę większa znajomość win - może trafiłem na pana, który jeszcze nie przeszedł szkolenia. Potrawy powinny mieć w momencie podania faktycznie troszkę wyższą temperaturę. A jak już o niej mówimy, to gościom po plecach dmucha klimatyzacja, którą zapewne docenimy latem, ale zimą powoduje gęsią skórkę jako dodatek do wszystkich dań, przy wszystkich stolikach :) I skoro już przedmówca nadmienił toalety. Faktycznie bardzo eleganckie, ale światło wyłącza się automatycznie po chwili. Aby światło zapalić ponownie proponuję trochę potańczyć w pomieszczeniu z pisuarem :) Taki żart! Ale zaskoczenie jest, jak światło gaśnie w trakcie :) Przepraszam za ten temat, ale wbrew pozorom to także ważne miejsce restauracji. Życzę właścicielom i obsłudze samych sukcesów w prowadzeniu tego pięknego lokalu, a gościom samych miłych wrażeń kulinarnych i nie tylko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mokre gacie Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 18:24 A ja uwazam, że nie ma lepszej reatuaracji "na dzis" w Opolu, tam trzeba bywac ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.dip.t-dialin.net 26.01.09, 11:37 Jeszcze nie bylem, ostatnio Starka, pyszna kaczka.... Ale pojde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kryzys Za 200 zeta w domu można zrobić ucztę dla rodziny IP: *.opole.internetia.pl 26.01.09, 12:04 a w "Nici" to minimum za 3.os rachunek bez szaleństw np. kogo stać na 1000 w mies. za niedzielne obiadki? -tylko qwom i zlodziejom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Za 200 zeta w domu można zrobić ucztę dla rod IP: *.static.qsc.de 26.01.09, 12:59 "1000 na niedzielne obiadki" w ciago miesiaca niestety nie moge wydac... Znaczy to ze nie jestem qwom albo zlodziejem, albo tobie cos odbilo? Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kryzys Re: Za 200 zeta w domu można zrobić ucztę dla rod IP: *.opole.internetia.pl 26.01.09, 15:18 Gość portalu: Michal napisał(a): > "1000 na niedzielne obiadki" w ciago miesiaca niestety nie moge > wydac... > Znaczy to ze nie jestem qwom albo zlodziejem Tak - to właśnie to znaczy, że nie jesteś ani tym ani tym. Gratuluję, Porządny Człowieku! Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Za 200 zeta w domu można zrobić ucztę dla rod 26.01.09, 15:30 za to PT Kryzys jest zwolennikiem 'rewolucji kulturalnej' i egalitarnych porządków, bo 'wszyscy mamy jednakowe żołądki'? komunizm i populizm, fe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kryzys Re: Za 200 zeta w domu można zrobić ucztę dla rod IP: *.opole.internetia.pl 26.01.09, 15:34 jest kryzys i nie czas na rozpustę kulinarną :( należy jeść dużo polskiej prosej i zdrowej żywności, na czele z kartoflami (ale nie bliźniaczymi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Za 200 zeta w domu można zrobić ucztę dla rod IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.09, 11:37 Co sie nalezy, a co nie to mozesz dla siebie ustalic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kryzys Re: Za 200 zeta w domu można zrobić ucztę dla rod IP: *.opole.internetia.pl 27.01.09, 12:29 Smaki Świata - karczma na kryzys. 2,55 zeta za 100 gram koryta. I to jest ta "złota nić" którą da się w kryzysie związać koniec z końcem! --- Precz ze snobami w szpanerskich (drogich) knajpach, gdy 2/3 świata na ścisłej diecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Za 200 zeta w domu można zrobić ucztę dla rod IP: *.pools.arcor-ip.net 27.01.09, 15:38 Ty masz ladne problemy, napewno tobie sie uda nasz swiat uratowac przed "kryzysem" - walcz dalej, nie daj sie pokonac. To ze placisz wiecej, nie znaczy ze szpanerska - wole isc jeden raz ale za to cos porzadnego zjesc! Niz dwa, trzy razy z kiepskim jedzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triesias Re: Za 200 zeta w domu można zrobić ucztę dla rod IP: *.cust.tele2.pl 28.02.09, 02:53 jestess ciota i tak to wyglada pedal i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietia Re: Za 200 zeta w domu można zrobić ucztę dla rod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 23:03 I właśnie takie restauracje są po to , żeby Cię tam nie spotkać! Tak jak hotele. Można spać za 80 zł a można za 300 zł, 500 zł! ale jak sie idzie do takiego hotelu to wiadomo że aparat i torebkę damy można zostawić przy stoliku. Żarcie jest dla Ciebie a my mimo kryzysu chcemy konsumować, bawić sie jedzeniem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kryzys Re: Za 200 zeta w domu można zrobić ucztę dla rod IP: *.opole.internetia.pl 28.01.09, 09:51 Gość portalu: Pietia napisał(a): > I właśnie takie restauracje są po to , żeby Cię tam nie spotkać! I vice versa! Można mieć niewiele rzeczy i usług za 10% wartości, za to multum za 1000%. Konsumenci wybierają na co ochotę mają. Można przepieprzać swą kasę w drogich knajpach i hotelach ale nie ma takiego obowiązku. W końcu efekt końcowy zarówno drogiego i taniego żarełka podobnie wygląda w muszli za 5000 jak i za 200 zeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Za 200 zeta w domu można zrobić ucztę dla rod IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.09, 13:03 "Konsumenci wybierają na co ochotę mają." Tak wlasnie jest. "Można przepieprzać swą kasę w drogich knajpach i hotelach ale nie ma takiego obowiązku. Tak, kazdy jak chce. "W końcu efekt końcowy zarówno drogiego i taniego żarełka podobnie wygląda w muszli za 5000 jak i za 200 zeta." Nie, nie mowiac o tych cenach, czesto jest tak ze przecietne lokale kiepsko gotoja, serwis jest tez nie taki, itd. Oczywiscie, ze droga restauracja to nie musi znaczyc ze wszystko jest superowo. Tam gdzie bylem akurat wszystko pasowalo. Obsluga mila i szybka, czysto, jedzenie bardzo smaczne. Wole zaplacic raz wiecej ale wyjsc zadowolony niz trzy razy mniej i kiepsko zjesc, niechetna obluge i syf na stole miec. Dziekuje bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dmoll Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 28.01.09, 00:53 co za durne pytanie? trzeba miec nasrane w glowie zeby pytac o restauracje i opinie. kazdy ma swoj gust. kazdy ma swoj standard obslugi klienta. co mial na mysli kretyn zakladajacy ten temat? ze wszysc maja ten sam gust co on i mu doradza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spostrzegawcza Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 09:40 To nie zoreintowałeś się, że dyskusję aranżuje właściciel, żeby sobie tanią reklamę zrobić? A ludzie to łykają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.static.qsc.de 30.01.09, 11:02 Ja, niestety, nie jestem wlascicelem zadnego z tych dwoch lokalow. Szkoda... chociaz ze jednego nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arwena Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: 195.205.193.* 29.01.09, 18:07 Byłam. Jadłam. I jestem zadowolona :) Polecam. Obsługa tez ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamT. Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 13:44 Byłem i nie polecam. Popełniłem błąd i zaprosiłem tam jednego z moich Klientów, wcześniej nie zapoznawszy się z warunkami tam panującymi. Problem wynikł bardzo szybko, bo mój Klient, swoją drogą potężny chłop nie mógł wbić się w fotel. Zwróćcie uwagę, że są stosunkowo wąskie. Po minucie jakoś się usadowił ale niesmak pozostał do końca... Jedzenie bez szału z racji na jego temperaturę. Spodziewałem się czegoś więcej. Dałbym w łącznej ocenie 6/10. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w 30.01.09, 13:50 mi pasowało, szczupły jestem. tylko dlaczego ten bar zawsze zamknięty? na dole, w drodze do kibla wygląda jak w magazynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.chello.pl 07.02.09, 20:46 nie polecasz bo twoj gosc mial za duzy tylek? ja bylem i siedzialam na sofie pod kwiatami i bylo uroczo i obsluga tez ok,polecam lososia wedzonego w sosie cytrynowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 21:41 Fakt łosoś jest super, a miejsce pod kwiatami urocze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabcia Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.chello.pl 01.02.09, 00:30 Czy kelnerami są tam tylko faceci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaaa Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 23:38 nie nie tylko faceci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 00:13 tak kelnerami są tylko faceci , a u ciebie jest inaczej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabcia Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.chello.pl 16.07.09, 03:01 Pytam, bo chciałabym tam pracować:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyyyyyyyy Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 00:08 nieprawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.gprs.plus.pl 05.02.09, 14:07 A gdzie ta restauracja jest ? __________________________ www.studentopole.fora.pl www.studentopole.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w 05.02.09, 14:44 w Murowie, koło stadionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 13:31 To w Murowie w ogóle jest stadion??!! Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w 09.02.09, 13:54 proponuję założyć osobny watek pt. 'Uroki Murowa'. a jest tam wszystko, czego uczciwy Polak może potrzebować do godnego życia. żadne tam złote nici dentystyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 13:07 Tak jak ktoś pisał już wcześniej, zupy ewidentnie zbyt chłodne. Potwierdzam i dziwię się , że menager restauracji tego nie dostrzega. Poza tym jest o.k. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w 10.02.09, 13:20 ciekawe, czy zupa chłodnik podana będzie zbyt ciepła? w lecie spróbuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Srebrna nic... Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.static.qsc.de 11.02.09, 10:20 "złote nici dentystyczne"? A do ktorego dentysty chodzisz, bardzo interesujace. Myslales moze o chirurgie estetycznej/kosmetycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sedes-mercedes Nie ma takiego obowiązku (na szczęście) IP: *.opole.internetia.pl 11.02.09, 10:55 Zupa (i doopa) ma być gorąca a zimne to piwo i białe wino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.centertel.pl 12.02.09, 15:27 Muszę napisać kilka słów do wlaścicieli bo Opole jest male i warto byloby wziać je do siebie. Zacznę od tego iz zaprosilem ukochana do Waszej restauracji, kultura obslugi na samym poczatku bardzo dobra. Zaproponowali odwieszenie plaszczy, przywitali sie na wejsciu to juz plus. Usiedliśmy wiec przy stole. Pani kelnerka podala nam karty, wybralismy potrawy. I... no zacząl sie wieczór. Wybralismy potrawy. Patnerka otrzymala sandacza ja natomiast wybralem sznycla po wiedeńsku. Jednoczesnie poprosilimy o kartę win. Za chwileczkę podeszla kelnerka i na moją prośbę by zaproponowala nam kieliszek chardonnay, powiedziala ze wszystko napisane jest w karcie. Zszokowany taka odpowiedzią wybralem dobrze znane mi winko. Pierwszy minus za nami. Podano potrawy. Kelnerka powiedziala mi ze ziemniaczki zaraz przyniesie i..... nie doczekalem sie do dzis :) To drugi minus. Moja partnerka ktora zamówila rybę i do niej mialo byc to chardonnay czekala na swoje wino podczas spozywania potrawy az w koncu musialem sie upomniec. To juz 3 minus. Podszedlem i zapytalem czy mozemy prosic o zamówione wino (notabene ludzie spozywają wino do obiadu, nie tylko po to zeby sie uchlac!!!). Potrawy srednie, nic specjalnego, podane poprawnie mimo braku podstawowych skladnikow na talerzu (dobrze ze byla ryba i sznycel). I teraz najwazniejsza informacja - w calej restauracji bylo z nami 6 osob. Powodzenia jak zacznie sie ruch. Szanowni wlasciciele, jesli chcecie zeby restauracja byla szanowana to nie wystarczy byc lepszym od opolskich knajp bo MY opolanie juz dawno przestalismy sie stolować tylko w Opolu. Narzućcie swój poziom a nie konkurujcie z miejscowymi bo daleko nie zajedziecie... no chyba ze liczycie tylko na portfele przyjezdnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanka Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 22:28 Ha , ha , ha!A jakie jest to Twoje ulubione wino?Podaj nazwę chętnie spróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.centertel.pl 12.02.09, 23:36 Ulubione wino z ukochanej wyspy to Oia Santorini Sigalas 2007 :) a co do pani sommelier ze ZN wole się już nie wypowiadać :) Wiem jedno, Pani jest mistrzem ciętej riposty;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratuszanka Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: 77.223.235.* 13.02.09, 23:09 każdemu zdarza się wpadka nie każdy musi być znawca win oraz każdy ma jakiś gorszy dzień pan opolanin na pewno tez tak ma. Byłam w tej restauracji i jestem w pełni zadowolona nie mam nic do zarzucenia. Obsługa przemiła ;) Powodzenia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.centertel.pl 16.02.09, 15:18 Szanowna Pani:) 2x bylem w tej "restauracji" z tego 2x zdarzyła się tzw. wpadka:) Powyżej widnieją różne opinie na + i -. W takim przypadku czy nie właściwszym byloby stwierdzenie ze dobra obsluga w Pani przypadku to wpadka a w moim to zwykly standard? Oczywiscie ze nie kazdy musi znać sie na winie (polecam: nonsensopedia.wikia.com/wiki/Komandos_(wino) ), ale czy jak przychodzi Pani do salonu samochodowego i mówi Pani ze chce Pani jakieś dobre miejskie auto to slyszy Pani - "jest napisane w katalogu"? Tyle w temacie wina i tematów pokrewnych bo juz wyczerpalem ten temat mimo iż wydawać by sie mogło iż temat win jest niewyczerpalny. Ps. móglbym napisac: Cudowna restauracja, wspaniali ludzie, przemiła atmosfera, tam sie bywa... ale tak nie jest i koniec kropka. Para w gwizdek i tyle. Jak sie cokolwiek poprawi to na pewno tak sie zjawię. Dla pociechy Churchill powiedziel kiedys ze nie wazne co o Tobie mowia, wazne zeby sie mowili-to moze sposób na sukces :) Nie podac np w spaghetti makaronu i juz sie mowi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratuszanka Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 14:09 Oj coś Pan opolanin jest złośliwy... I na dodatek przemądrzały ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: test Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.09, 19:07 Moim zdaniem pan opolanin ani nie zlosliwy ani nie przemadrzaly, wie chyba po prostu jak powinno byc w restauracji w ktorej kelner sciaga plaszcz a rachunek potrafi byc 1/5 srednich zarobkow w Polsce. tez bylam i jadlam i wypowiedziam sie na forum 2 mce temu. Myslalam, ze jak bede znowu w Opolu to na lamke wina wpadne zobaczyc czy sie cos zmienilo, niestety z opini wynika, ze ciagle powielane sa te same bledy. Nie calkiem pojmuje, bo konkurencja nie spi, a Opole nie metropolia, zeby czekac na turystow. Nam tez podano przekaski jak rodzice juz zapomnieli o zupie i na sok tez czekalam wiecznosc, dodajac do tego wczesniejsze punkty krytyki, zwazywszy, ze tez bylo moze 10 osob to chyba cos jest nie tak. Troche pieprzu podsypac, to moze sie zakreci nie tylko w nosie. Mimo wszystkiego zycze powodzenia, mozna wiele poprawic ale to juz zalezy od checi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.centertel.pl 19.02.09, 13:59 Jeszcze ostatnia uwaga:) Szanowni Właściciele Złotej Nici, My wyżej wpisujący się zrobiliśmy Wam ZA DARMO!!! kawał dobrej roboty podpowiadając co należy zmienić a co jest ok. Proszę wyciągnijcie z tego wnioski:) Życzę Wam powodzenia i rewelacyjnych pracowników:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Cogito Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.09, 22:28 veni vidi i nie vici - menu wyszukane jak w prawdziwej restauracji (której jak na razie nie ma w Opolu) klasy premium, jednak sama kuchnia jest nieco ponad casual dining. Niestety współcześnie oduczono nas że na danie się czeka, jeżeli dostaje je za szybko też to źle świadczy o lokalu, moje przyszło nader szybko więc albo kuchnia jest oparta na casualu albo któryś z klientów oddał ów danie :) bo faktycznie nie było ciepłe (nawet nie ciepłe) jeżeli image i markę restauracji kreuje się jedynie ceną to przykro - bo jest parę miejsc w Opolu gdzie zjem podobnie (jak nie lepiej) za 3x mniejsze pieniądze, a jakość i procedura przygotowania jest na podobnym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 22:59 No tak typowe opolskie prowincjonalne piekiełko!Zawsze żle.Nie dziwię się , że powstają w koło nowe banki to najbezpieczniejsze przedsięwzięcie.Jedni narzekają ,że zbyt długo czekają na realizację zamówienia , a drudzy , że zbyt krótko.Proponuję KFC tam szybko, na jednorazowych tackach i nikt nie ściąga z nas płaszcza.Aha i jedzonko zdrowe, pyszne i świeżutkie.Proszę o informację, gdzie lepiej można zjeść niż w Starce i Złotej Nici? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: notoco Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.airmax.pl 20.02.09, 08:49 Smaki Świata - szybko, tanio i smacznie. Za 15,- można się nażreć w 10-15 minut! A w zaoszczędzonym czasie wdepnąć do sąsiedniej Warki na 2 browarki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podniebienny Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.02.09, 21:35 Oto smaki świata w Smakach Świata: schabowy, kapusta, pierogi, smażona noga z kurczaka, łazanki, pieczeń wołowa, dewolaj z kurczaka, ryba smazona, ziemniaki, ryż, kasza. :))))))))))))))) Ale smacznie jest, owszem. I szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzia Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 00:43 Chyba było smaczne. Kultura nakazuje poczekać z jedzeniem do chwili gdy wszyscy obecni przy stole dostana swoje porcje. Pewnie sąsiadka z łakomstwa zjadła twojego halibuta. Na przyszłość warto pamiętać o zasadzie podanej powyżej. Też byłam jest O.K. choć kelnerzy mogliby być przystojniejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tesco:) Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.cust.tele2.pl 20.02.09, 11:20 szybko i tanio......hehehee Odpowiedz Link Zgłoś
your.katastrofa Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w 21.02.09, 19:39 ja również byłam,pozornie wszystko wyglada profesjonalnie ale zamawiajac halibuta przyniesiono mi pstrąga!!Byłam z grupa ok 20 osób i nistety dania podawano chaotycznie jesni konczyli a inni dopiero dostawali danie.Za taka cene spodziewałabym sie czegos z wyższej półki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzia Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 00:55 Chyba było smaczne.Kultura nakazuje poczekać z jedzeniem do chwili gdy wszyscy obecni przy stole dostana swoje porcje.Pewnie sąsiadka z łakomstwa zjadła twojego halibuta. Na przyszłość warto pamiętać o zasadzie podanej powyżej. Też byłam jest O.K. choć kelnerzy mogliby być przystojniejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w 22.02.09, 09:19 prowadzam się czasami z zagranicznymi. brak karty w języku niemieckim i/lub angielskim to wg. mnie poważny fopas. nein, we dont hew,sory. ps. zupa nadal chłodna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 11:37 Widać dawno nie byłeś bo karty obcojęzyczne już są co najmniej od miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w 22.02.09, 11:57 no fakt, kilka tygodni nie byłem. z radością wpadnę (pewnie we wtorek) i dokonam krytycznej analizy tłumaczenia na języki obce, w których jestem biegły. guten apetit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pff Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.centertel.pl 28.02.09, 23:35 Panie coco, weźcie sie w tej knajpie do roboty a nie pieprzcie o bankach! Na razie macie jak pączki w maśle bo konkurencji nie macie zupelnie w tym miescie borąc proporcje knajp do mieszkancow. DO ROBOTY!! a politykowanie zostawcie kolegom z ratusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin restauracja wypada słabiutko IP: *.xdsl.centertel.pl 08.03.09, 13:55 jestem właśnie po wczorajszej kolacji - i teraz po kolei - na wstępie podaję nazwisko na kogo była rezerwacja - kelnerka wysyła mnie do stolika, który kilka dni wcześniej sobie wybrałem, w połowie drogi podchodzi do mnie inny kelner z tekstem "Państwo NIE mają rezerwacji ?!?", odpowiadam wiec w podobnym tonie "owszem mamy!!", pyta mnie więc dalej "a to na jakie nazwisko?" podaję zatem ponownie, i zasiadam przy swoim stoliku, kelner przynosi karty dań - po chwili orientuję się, że moje menu jest w całości po niemiecku(czyli wreszcie są w innych językach) i mimo, iż mój niemiecki nie jest najgorszy to przy następnej wizycie kelnera zwracam mu na to uwagę, który to odpowiada "komuś musiały się pomieszać" - znaczy się nawet nie sprawdził co podaje klientowi. Po dłuższej chwili kelner podchodzi ponownie gotowy zebrać zamówienie - zawsze wydawało mi się, że najpierw pyta się gości o drinki a potem przy okazji przyniesienia ich zbiera się dalsze zamówienie, jednak nie tutaj - ale nic, zamawiamy co wybraliśmy i po ok. 20 min. otrzymujemy nasze dania i teraz najważniejsze - TALERZE NIE SĄ PODGRZANE A JEDZENIE TYLKO LEKKO CIEPŁE (niektóre z "ziemniaczków prosto z patelni" prawie zimne) nie omieszkałem wyrazić swoje niezadowolenie, przeproszony przez kelnera nie skorzystałem jednak z sugestii ponownego podgrzania potrawy (odechciało mi się czekać kolejnych 20 min.) jedzenie w smaku przeciętne - w innych lokalach(nie piszę nazw by nie być posądzonym o kryptoreklamę) bardziej mi smakowało ale może to dlatego że cieple smakuje inaczej. Odwiedziłem również "wypolerowaną na błysk" męską toaletę - niestety delikatnie mówiąc muszla była oszczana. Kelnerzy jak ktoś to wcześniej zaznaczył mało profesjonalni, nie potrafią nawet zebrać jednocześnie 2 talerzy, małej miseczki po sałatce oraz pojemniczka z przyprawami. Podsumowując, lokal i jego aranżacja bardzo gustownie i przyjemnie(w tle lecą dobre polskie utwory) cała reszta poniżej krytyki szczególnie przy tych cenach, chyba że właściciel prowadzi taki ładniejszy bar "Kubuś" to się już więcej czepiać nie będę. NIE POLECAM, sam odwiedzać już więcej nie zamierzam, chyba że ktoś ze znajomych odwiedzi za jakiś czas i powie, że już się dużo zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco Re: restauracja wypada słabiutko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 16:13 Opolanin jest typowym Opolaninem tzn z niczego nie zadowolonym i zawsze w opozycji do tego co dobre.Restauracja urocza, obsługa profi , czystość nienaganna, zastawa wysokiej klasy, jedzenie smaczne a czystość toalet nie ma obie równych w mieście.Ale oczywiście kazdy ma prawo nieuzasadnionej krytyki do momentu kiedy forum będzie anonimowe , każdy ma też do wyboru inne restauracje i bary , których w mieście jest wiele .A właścicielowi restauracji życzę powodzenia i dużo luzu przy czytaniu takich wpisów jeżeli w ogóle czyta forum.Szacunek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chanel do coco IP: *.chello.pl 08.03.09, 17:23 no i o co ten raban? opolanin napisał co myśli i tyle; więcej pokory i chęci poprawy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient nitki Re: restauracja wypada słabiutko IP: *.xdsl.centertel.pl 08.03.09, 18:05 uzytkownik coco chyba pracuje w tej restauracji i płacą mu za pisanie powyższych bzdur lub tez to sam wlaściciel, który zamiast wziąść sobie uwagi wielu osób na tym forum, martwi się, że ludzie, którzy bywają troche w świecie lub przynajmniej w polsce w porządnych restauracjach nie są zadowoleni z tej pseudo top knajpy (ale co można oczekiwać po ludziach, którzy mieli sprawę o pieniądze z jakąś firmą, która im ten lokal remontowała)- i nie wiem czy krytyka jest nieuzasadniona gdy jedzienie jest zimne (nikt na forum nie narzekał na smak, więc proszę czytaj ze zrozumieniem) , obsługa nie jest zainteresowana by do klienta podejsc po 10 minutach od zabrania ostatniego talerza i zapytac czy ma ochotę na deser a w dodatku trzeba sie upominać o rachunek innego kelnera bo ten który nas obsługiwał stoi z 2 innymi przy barze i udaje zmęczonego (młody chłopak,szczupły, blond włosy ok. godziny 21 dnia 7 marca obsługiwał parterową salę a dokładnie tę część na końcu przy szafce na ubrania dla gości) - trudno się dziwić, że ktoś chce opuścić lokal skoro siedziska ciasne (i nie mam 100 kg wagi!!), powiew klimatyzacji ciągnie po plecach gdy na zewnątrz 3oC (słownie trzy stopnie) w plusie - widać użytkownik coco jak dotąd stołował się w "restauracjach" typu pizzahut skoro np. sztućce firmy Amefa z lini Sophie(te własnie jak dobrze pamiętam są na stołach w nitce) to dla niego "wysoka klasa" ciekawe bo dla mnie wysoka klasa to powiedzmy np. Henniger. co do toalety to faktycznie piękne kafle z gresu na wysoki połysk, tylko trzeba pamiętać, by ktoś pilnował w nich czystości częściej niż tylko przy otwarciu restauracji, bo krople moczu bardziej są na takiej glazurze widoczne, a również bateria umuwalkowa chromowana, od spodu obślizła z mydła w płynie raczej o "nienagannej" czystości nie świadczy - ceny i dekor w restauracji to nie wszystko, ale o tym zdaje się kierownictwo zapominać i to jak widać nieodosobniona opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obsługa lokalu Re: restauracja wypada słabiutko IP: *.chello.pl 09.03.09, 02:36 Przepraszam ale od kilkunastu dni nawiew na sale restauracyjną jest wyłączony,w dniu w którym pan był w lokalu nie pracował młody blondyn a tym bardziej szczupły moja waga 92kg.Pozdrwiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: restauracja wypada słabiutko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 10:12 owszem pracował, ba, większość czasu od godziny 19 - 21.30 spędził za barem, tego wieczoru byli też: młoda sympatyczna kelnerka o ciemnych włosach, jak również niski kelner - ciemne włosy, krępa budowie ciała, oraz kolejny z taką jakby kozią bródką i bodajże w okularach, więc raczej panu ten wykręt nie wyszedł. dodatkowo co jakiś czas przyciemniane było światło, po czym znów jaśniało,(na to się nie uskarżam) był to jednak znacznie przyjemniejszy efekt niż całkowity jego (tego światła) brak w czasie korzystania z toalety na wskutek dwukrotnego wyłączenia go przez fotokomórkę (ktoś by mógł się tym zainteresować i ją dostroić), wiem że nie jest miłe słuchać krytycznych uwag o miejscu ,w którym się pracuje (lub też jest się osobą zainteresowaną) jednakże dla mnie tym bardziej nie jest przyjemnie zepsuć sobie wieczór w waszym lokalu, idąc doń oczekując, że się zostanie należycie obsłużonym, co najważniejsze otrzymać CHŁODNE DANIE - a na koniec jeszcze za tę wątpliwą "przyjemność" słono zapłacić. pozdrawiam i zamiast głupio komentować i się tłumaczyć na czym wcale mi nie zależy - lepiej poprawcie swoje błędy bo szkoda takiego fajnego miejsca - wówczas z chęcią was odwiedzę ponownie i napiszę odmienną, b. pozytywną recenzję tak jak chciałem zanim do lokalu nie przyszedłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanka Re: restauracja wypada słabiutko IP: 77.252.18.* 10.03.09, 12:46 A ja tam jadłam już kilka razy i zawsze byłam bardzo zadowolona. Kompetentna miła obsługa, smaczne jedzenie i przystojny barman :). Polecam wszystkim którzy lubią dobrze zjeść i miło zostać obsłużonym. Z tego co widzę to ktoś jest znawcą tematu - jeśli chodzi o nakrycia - pewnie konkurencja - niestety Panowie jak zjada was zazdrość to nic już na to nie poradzicie. A miejsce jest bardzo ładne i z klasą. Szara Willa i inne podrzędne restauracyjki typu Maska czy Don Vito mogą niestety tylko z zazdrością patrzeć na tą restaurację. Brawo, oby tak dalej nie dajcie się tym wszystkim zazdrośnikom. Trzymajcie poziom i dalej do przodu! Powodzenia. Ja będę jadała tam częściej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny informator Re: restauracja wypada słabiutko IP: *.opole.internetia.pl 09.03.09, 10:07 "chyba że właściciel prowadzi taki ładniejszy bar "Kubuś" to się już więcej czepiać nie będę" ------- Taki jest: Smaki Świata (dawny Pająk, Skorpion, Słup) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona A mi się podoba IP: 77.252.18.* 10.03.09, 12:47 A ja tam jadłam już kilka razy i zawsze byłam bardzo zadowolona. Kompetentna miła obsługa, smaczne jedzenie i przystojny barman :). Polecam wszystkim którzy lubią dobrze zjeść i miło zostać obsłużonym. Z tego co widzę to ktoś jest znawcą tematu - jeśli chodzi o nakrycia - pewnie konkurencja - niestety Panowie jak zjada was zazdrość to nic już na to nie poradzicie. A miejsce jest bardzo ładne i z klasą. Szara Willa i inne podrzędne restauracyjki typu Maska czy Don Vito mogą niestety tylko z zazdrością patrzeć na tą restaurację. Brawo, oby tak dalej nie dajcie się tym wszystkim zazdrośnikom. Trzymajcie poziom i dalej do przodu! Powodzenia. Ja będę jadała tam częściej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: A mi się podoba IP: *.xdsl.centertel.pl 11.03.09, 00:30 "Z tego co widzę to ktoś jest znawcą tematu - jeśli chodzi o nakrycia - pewnie konkurencja - niestety Panowie jak zjada was zazdrość to nic już na to nie poradzicie" _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ a nie przyszło ci do głowy, że może ten ktoś prowadzi firmę związaną z importem powyższych ?! a lepszą zastawę ma we własnym domu ?! - no właśnie, czasami można by pomyśleć zanim się coś palnie, prawda ?!. pozdrawiam "Znawca" i przy okazji "smakosz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luis Re: A mi się podoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 01:05 Nie jesteś znawcę tylko złośnikiem. Markę łatwo przeczytać na sztućcach jest wytłoczona. Do tego nie potrzeba żadnej wiedzy. Typ oczywiście jest nie trafiony. Trzeba faktycznie się znać ,żeby zabierać głos w temacie . Popisy i chwalenie się posiadaniem na anonimowym forum jest w złym guście. Brakuje tobie kindersztuby i wyczucia , jeżeli wiesz co to jest. A może oprócz sztućców masz jeszcze wieloryba w wanience w piwnicy i helikopter na strychu. Co to kogo obchodzi czym się zajmujesz i co masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: A mi się podoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 11:40 a ty widać jesteś typowym zakompleksionym polaczkiem, bo po pierwsze to nie poszedłem do restauracji by przyglądać się sztućcom, odwracać talerze by sprawdzić jaka firma, czy spoglądać głęboko w oczy kelnerom i zapamiętać sobie jak oni wyglądają by ich potem zjechać na jakimś forum - POSZEDŁEM DOBRZE ZJEŚĆ, w miłym towarzystwie i gustownym miejscu - a że się zawiodłem i w zamian dostałem PRAWIE ZIMNE danie, niezbyt czystą toaletę i kiepską obsługę - to nie trzeba być złośnikiem by odpowiedzieć komuś kto zadał pytanie "czy warto?" na tym forum. Po drugie to pisząc znawca wstawiałem w cudzysłów jeśli wiesz co to jest i co może oznaczać - a całość tekstu była odpowiedzią dla koleżanki -zadowolonej- co Ciebie to akurat mało powinno obchodzić - Co do rzekomych popisów i chwalenia się: to, że w Twoim domu królują sztućce powiedzmy z ikei nie oznacza, że ktoś nie może mieć innych. więc jeśli już chcesz pisać i piętnować złośliwości może wpierw zacznij od siebie. - i pamiętaj, że jak Cie to wszystko nie interesuje, to nie czytaj a już tym bardziej NIE ODPISUJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: A mi się podoba IP: 77.252.18.* 11.03.09, 18:55 No to życzę mu powodzenia. Tylko czy miarą restauracji są sztućce - a właściwie to czy chodzi o to żeby były najdroższe i nie wiadomo jak wieśniacko wyszukane? Proste, ładne, a co najważniejsze czyste i to jest chyba podstawa. A skoro importuje i jakoś się nie załapał to pewnie mu teraz żal ściska 4 litery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głodny i jak tam restauracja Złote Nic warto sie wybrać? IP: *.opole.internetia.pl 11.03.09, 08:35 NIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >>> Re: i jak tam restauracja Złote Nic warto sie wyb IP: 77.252.18.* 11.03.09, 18:58 Co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syty gość Re: i jak tam restauracja Złote Nic warto sie wyb IP: *.punkt.pl 11.03.09, 19:54 a ja wam powiem, że nigdy tam nie pójdę, bo mnie po prostu an jadanie w restauracjach nie stać jak jestem głodny idę do reala, jakiegoś tesco, czy innego leviatana, kupuję frytki karbowane 1kg, z czego do piekarnika wkładam 2/3... wyjmuje po jakimś czasie i sobie zajadam "zalewając" keczupem tortexu smacznie i w miarę tanio a jak jestem głosny a nie chcę mi się nic robić to idę do piekarni, kupuję drożdżówki z makiem sztuk trzy, do tego kubuś malinowo-truskawkowy i jestem syty gość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonard Re: i jak tam restauracja Złote Nic warto sie wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 09:25 Byłem tam dwukrotnie i dwa razy dostałem chłodną zupę. Drugie danie było o.k. ale z tą temperaturą zup to mogli by sobie poradzić. Nie wiem w czym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: i jak tam restauracja Złote Nic warto sie wyb IP: *.chello.pl 13.03.09, 03:10 szczeroś,prostolinjność to lubie-jesteś OK.Zyczę chrupiących fryytek i pysznego ketchupu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geronimo ja tam lubię w starym skorpionie po 19tej!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.09, 21:37 ..byłem, jadłem i się najadłem, to nie kryptoreklama ale za 12zl po 19tej (-50%) najesz się masakryczne, polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankiel Re: ja tam lubię w starym skorpionie po 19tej!!!! IP: *.cust.tele2.pl 06.04.09, 18:30 Zapraszam na stronę gastronauci.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głodny Re: ja tam lubię w starym skorpionie po 19tej!!!! IP: *.opole.internetia.pl 07.04.09, 08:10 Smaki Świata - szybko, tanio i smacznie. Za 15,- można się nażreć w 10-15 minut! A w zaoszczędzonym czasie wdepnąć do sąsiedniej Warki na 2 browarki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysio Re: ja tam lubię w starym skorpionie po 19tej!!!! IP: 82.112.157.* 25.08.09, 17:23 Chyba sie juz skoNczyła ta knajpa bo nic nie pisza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lele Re: chyba tak IP: 82.112.157.* 12.10.09, 22:09 jaki wlasciciel????? knajpa,,,,,zimneee jedzenie i pusto bo lipa..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiki Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.tktelekom.pl 22.07.15, 08:15 nie polecam,długie czekanie można przeżyć porcje skąpe i nie dla rodzin z dziećmi dla dzieci nie ma nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Re: i jak tam restauracja 'złota nić' warto sie w IP: *.static.ip.netia.com.pl 09.05.16, 13:33 Omijać z daleka, właściciel-szef, taki trochę starszy, szpakowaty facet Igor L. to po prostu oszust. Mieliśmy rodzinną imprezę-obiad, wcześniej omówioną co do ceny, oczywiście przy wystawieniu rachunku doliczył sobie rzeczy, które wcześniej miały być w już ustalonej cenie. Rachunek był wyższy na ok. 250 zł,- i jeszcze jego chamskie odzywki i zaprzeczanie że to było wcześniej ustalane. Generalnie ta knajpa świeci pustkami, więc żeby jakoś wyjść na zero ten gość łupi klientów kiedy tylko się da, mam nadzieję że już niedługo będzie musiał zamknąć lokal. Jeżeli nie macie,mimo wszystko, wyjścia to trzeba brać od razu wszystko na papierze, najlepiej z podpisem i pieczątką albo go nagrywać. Nie polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś