alisee 25.01.09, 17:01 szukam ciekawych miejsc na opolszczyźnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cynik opolski Re: noclegi w zabytkach IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.01.09, 23:42 Nikt nie podjął tematu... a mi przychodzi do głowy... Zamek w Brzegu...i Otmuchowie... Pewnie jest jeszcze parę miejsc... na razie tylko tyle, może ktoś podejmie temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Cogito Re: noclegi w zabytkach IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.09, 00:16 rozumiem że chodzi o nocleg to może nie na Opolszczyźnie a nieco dalej ale myślę że warto :) Polecam Norma Residence w Promnicach, do tego Pałac Niewodniki. Na razie to tyle co mi do głowy przychodzi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arwena Re: noclegi w zabytkach IP: 195.205.193.* 29.01.09, 17:57 Pałac we Frączkowie. Byłam latem. Sielsko i anielsko. Czasem są jakies spotkania biznesowe, ale bywa pusto i wtedy jest fajnie. Gospodarz (Włoch) robi własne sery, a gospodyni piecze pyszny swojski chleb. Jest jeszcze zamek w Rogowie Opolskim. Polecam! Pięknie położony, blisko Opola. Pokoje w zamku lub w domku pod kogutkiem (nowsze). Zadbany park. Odpowiedz Link Zgłoś
alisee Re: noclegi w zabytkach 29.01.09, 19:11 we Frączkowie byłam dwa razy , teraz znowu się tam wybieram . Jest to narazie jedyny pałac do którego z mężem chętnie wracamy.Zawsze mamy szczęście ,że niema gości , cisza spokój.A jakie tam gospodarz podaje pyszne śniadanka .Miejsce przepiękne , dużo zwierzątek które sobie spacerują. Najbardziej lubimy salon na dole , albo latem weranda z widokiem na cały park no i nasze dwa łabędzie ,które nas zawsze gonią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arwena Re: noclegi w zabytkach IP: 195.205.193.* 29.01.09, 21:28 Mają też fantastyczną pościel z własnej fabryki we Włoszech. A najładniejszy jest pokój nr 9:)) i widoczek z niego. Poranna pobudka tam, to kwintesencja wiejskiego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: noclegi w zabytkach IP: 77.252.18.* 29.01.09, 22:57 w pałacu w Głogówku miał być hotel. Na razie pałac trochę zabezpieczony przed dewastacją, prawieprzewodnik oprowadza po pomieszczeniach, ale do hotelu tam daleko.A szkoda, bo ładnie tam jest. To samo w Niemodlinie.Parę lat temu właściciel bal sylwestrowy tam urządzał.I chyba kasy zabrakło, bo obiekt zabity deskami. Zdaje się, że pewna jest tylko Moszna i Niewodniki. Chociaż byłam raz w Kraskowie.Pięknie było, podobno zjeżdzaja tam artysci, bo spokój i w ogóle super.Byłam tam tylko w restauracji i w ogrodzie. Naprawdę wszystko wycyzelowane i najwyższej klasy. Dzięki za ten watek w pierwszy wolny weekend zrobię sobie taką przyjemnośc. Odpowiedz Link Zgłoś
alisee Re: noclegi w zabytkach 30.01.09, 09:48 w Mosznej byłam zamek piękny , tylko gwarno ,bo wtedy było tam sanatorium .Podobno mają tam zrobić tylko hotel . Park przepiękny.Krasków strasznie drogi.Większość palacy w których nocowałam to ok.300 ze śniadaniem , można wytrzymać a wrażenia niezapomniane.Najlepszy jak do tej pory to Frączków .Jestem z jeleniej góry , trochę mi daleko do Frączkowa , ale warto.Zawsze jeżdźę na weekend.Cały pałac dla nas , bo zawsze jesteśmy jedynymi gośćmi i nawet pokój bierzemy zawsze ten sam, olbrzymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar Re: noclegi w zabytkach IP: *.3s.pl 10.02.09, 01:05 Proszę o wypełnienie ankiety www.ankietka.pl/survey/show/id/20079/ankieta-skierowana-do-osob-korzystajacych-z-uslug-hoteli-znajdujacych-sie-w-obiektach- zabytkowych.html Odpowiedz Link Zgłoś
alisee Re: noclegi w zabytkach 10.02.09, 10:26 chętnie wypełnię ankietę , ale nie mogę się tam dostać,nazwa nieprawidłowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: noclegi w zabytkach IP: *.3s.pl 10.02.09, 01:09 proszę o wypełnienie ankiety, która będzie mi pomocna przy pisaniu pracy magisterskiej, dziękuję: www.ankietka.pl/survey/show/id/20079/ankieta-skierowana-do-osob-korzystajacych-z-uslug-hoteli-znajdujacych-sie-w-obiektach- zabytkowych.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dg Re: noclegi w zabytkach IP: *.3s.pl 10.03.09, 01:17 Prośba o wypełnienie ankiety do pracy mgr: www.ankietka.pl/survey/show/id/20079/ankieta-skierowana-do-osob-korzystajacych-z-uslug-hoteli-znajdujacychsie-w-obiektach- zabytkowych.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: noclegi w zabytkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 12:36 niewodniki upadły na psy po zmianie właściciela! Odpowiedz Link Zgłoś