Dodaj do ulubionych

Euro(p)osłowie?

IP: *.chello.pl 16.04.09, 16:09
Za niedługo znowu mamy iść do urn, a w naszym regionie kandydują same Orły. We wczorajszej - konkurencyjnej - gazecie pojawiła się informacja, iż tylko dwoje kandydatów / na pięciu przepytanych / potrafiło porozumieć się w obcym języku! Pytanie - po co w takim razie oni tam chcą jechać?!

Proszę - zastanówcie się tym razem na kogo oddacie swój głos! Pamiętacie ostatnie wybory do parlamentu? Wiecie, czego dokonali WASI posłowie do tej pory?
Obserwuj wątek
    • Gość: mobber Re: Euro(p)osłowie? IP: *.chello.pl 16.04.09, 17:17
      po kase
      • Gość: Gośc Re: Euro(p)osłowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 18:19
        Zmienił się ustrój a powiedzenie wciąż aktualne-kto durny to do urny.Ten głupi
        ludek nigdy nie zmądrzeje, cha cha cha.
    • Gość: Piotr Re: Euro(p)osłowie? IP: *.chello.pl 16.04.09, 21:42
      Dzisiaj z ciekawości zerknąłem na strony naszych Orłów i kolejne niemiłe zaskoczenie :/ Z piątki liderów opolskich jedynie przedstawiciel PSL'u ma dostępną stronę WWW, która jest de facto nijaka!!! O zgrozo...
      • Gość: zubilek Re: Euro(p)osłowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 22:31
        A jedna Pani co pragnie niemożebnie europosłem zostać,kosmetyczka z
        zawodu czy też krawcowa, to nawet dobrze zna angielski tylko co z
        tego? no co z tego?
        Wałęsa na przykład języków nie zna, ale jakoś jest znany i co
        najważniejsze, słuchany od wielu bardziej znających języki wiec
        może nie tym się sugerujmy,jeśli wogóle zechce nam się pójść na
        wybory.
        • Gość: gieroj Re: Euro(p)osłowie? IP: *.punkt.pl 16.04.09, 23:08
          Znajomość języków jest ważna, ale nie najważniejsza. Dziś zwłaszcza Gazeta na
          siłę promuje panią co chudnie ale po angielsku gadać potrafi no i jest z PO, a
          więc po słusznej stronie. Tylko co zrobiła dla Opolszczyzny Pani posłanka przez
          4 lata posłowania? Sukcesów jakiś większych nie widać. Czy jak zostanie
          europosłanką to nagle postanowi dbać o swój region? Chciałbym w to wierzyć. A
          czy ważne by głosować? Jak najbardziej, tylko głosować świadomie a nie na Tuski,
          Religi myśląc że to kto inny. Wybory to święto demokracji, a głosowanie to
          uczestnictwo we wspólnocie którą wszyscy tworzymy.
          • Gość: pomocy Re: Euro(p)osłowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 23:20
            > 4 lata posłowania? Sukcesów jakiś większych nie widać.
            OK, to może choć jeden mały sukces, myślę, myślę i jakoś nic nie mogę sobie
            przypomnieć. Sklerozę mam czy co?
    • Gość: niePiSuar Re: Euro(p)osłowie? IP: *.opole.internetia.pl 17.04.09, 09:15
      Violetka zna języki, dlatego PiS jej nie wystawił gyż chodzi o to
      żeby właśnie kandydat NIE ZNAŁ języków, bo jeszcze z kimś z UE się
      dogada. Z kimś kto otworzy mu oczy i przestanie po tym wyznawać
      kaczyzm i oleje PiSuar gęstym i żółtym.
      • Gość: zenek Re: Euro(p)osłowie? IP: *.punkt.pl 17.04.09, 20:17
        Wymagacie od nich znajomości angielskiego. Słusznie.
        Ale nie mniej ważna jest polszczyzna. Popatrzcie np. jakie artykuły powstajom w
        wyborczej opole.
        • Gość: za_granica Re: Euro(p)osłowie? IP: 194.165.130.* 19.04.09, 23:32
          Banda darmozjadów nic nie zrobiła, Unia ich kupiła. Tak jak opolanka
          W.A. posłanka ustanowiła rekord Polski, raz była w czasie kadencji
          na posiedzeniu w Warszawie na Wiejskiej (w tym czasie porodziła
          trochę dzieci) tak teraz ewentualni opolanie zanim się nauczą
          języka, rajtuz pokupują na panienki wydadzą (obecność podpisują w
          Brukseli i w nogi do sklepów i do kraju) minie bezproduktywna
          kadencja. Bez tłumacza większy zarobek. To kto będzie miał tłumacza.
          • Gość: gieroj Re: Euro(p)osłowie? IP: *.punkt.pl 20.04.09, 00:15
            To może czas wybrać takich co i się dogadają i coś w życiu osiągnęli. Są tacy
            mam nadzieję.
      • Gość: Piotr Re: Euro(p)osłowie? IP: *.chello.pl 21.04.09, 10:02
        Pożyjemy - zobaczymy. Niebawem (?) partie ujawnią listy z "orłami", którzy wybierają się do Brukseli. Jak myślicie znowu będziemy mogli wybierać Tuska czy Religę? Może tym razem objawi nam się opolski Kaczyński czy Lepper?
    • Gość: ~Świadomy Łukasz Re: Euro(p)osłowie? IP: *.punkt.pl 07.06.09, 10:27
      dlatego ja nie głosuję ani na pieprzone PO ani na PiS ani na tym bardziej na
      jakieś lewackie SLD tylko na kandydata jednej z niewielu chcących naprawdę coś
      zmienić partii: UPR! - (Unia Polityki Realnej, lista nr 1)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka