Dodaj do ulubionych

najlepszy szampon?

IP: *.mtnet.com.pl 07.03.03, 10:19
uzywalam przeroznych, bo moje wlosy szybko sie przyzwyczajaja do jednego.
ale jeszcze nie trafilam na jakis rewelacyjny. w sumie nawet ok jest l'oreal
ten wygladzajacy.
Jakie polecacie do wyprobowania?
Obserwuj wątek
    • Gość: julita73 Re: najlepszy szampon? IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 10:27
      Dla mnie rewelacja jest szampon z profesjonalnej serii L'OREAL,bardzo chwale
      Vitamino Color oraz Kerastase.
      Julita.
      Ps.To prawda ze wszystkie " supermarketówki " sa do kitu, profesjonalne serie
      sa o niebo lepsze, mimo ze b drogie.
      • Gość: wiwi Re: najlepszy szampon? IP: 213.77.32.* 07.03.03, 10:38
        Ja jestem bardzo mile zaskoczona fructisem z serii color resist. Mam cienkie
        wlosy i farbowane, a ten szampon w przeciwienstwie do innych fructisa je
        odrobine pogrubia. Natomiast juz po odzywce z tej serii moje wlosy juz sa
        przyklapniete. Lubie tez szampony Bielendy, st. Ives i Nivea. Ale moje wlosy
        rowniez bardzo szybko sie przyzwyczajaja dlatego co chwile zmieniam na nowy.
        Pozdrawiam:)
    • Gość: małgo Re: najlepszy szampon? IP: 195.116.43.* 07.03.03, 12:58
      Ja juz full czasu uzywam szamponu nabłyszczajacego Ives Rocher generalnie
      jestem zadowolona choc hymm chyba powinnam go juz zmienic.
      • Gość: ala Re: najlepszy szampon? IP: 62.233.139.* 07.03.03, 13:22
        ja mam 2 typy
        clairol rozowy, cukierkowo pachnie-mam grube micne krecone wlosy i jest bardzo
        dobry dla nich
        a co jakis czas szalwiowo cytrynowy Timotei - oczyszczajacy, szalwia ma
        dzialanie lagodzace. i ten swiezy zapach,.. polecam,
        a
    • Gość: Ginger Re: najlepszy szampon? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.03, 20:13
      Dla mnie rewelacyjne sa szampony profesjonalne L`Oreala. Probowalam Vitamino
      Color i Liss Extreme. Profesjonalna Wella w ogole sie u mnie nie sprawdza.
      Dzis natomiast kupilam sobie w salonie szampon i odzywke firmy TIGI, to podobno
      jedna z najlepszych firm produkujacych preparaty do pielegnacji wlosow. No coz,
      poczekamy, zobaczymy... :)
      • raakk Re: najlepszy szampon? 08.03.03, 12:14
        Tez uwazam profesjonalne ze szampony L`Oreala za najlepsze, z tym ze
        przynajmniej co 4 mycia trzeba wlosy umyc szamponem ktory oczysci radykalnie
        wlosy i skore glowy. Ostatnio ukazal sie szampon Pantene PRO-V, jst ok.pozdr
    • masia27 Re: najlepszy szampon? 08.03.03, 16:31
      Ja też poelcam szampony z serii L'oreal Pro... Są w tej gamie szampony do
      każdego rodzaju włosów: suchych, cienkich, kręconych, farbowanych itp. Butelka
      kosztuje ok. 30 zł, ale wystarcza na parę miesięcy, włosy są miękkie i
      błyszczące, pełne życia. Jesli raz spróbujesz umyć włosy takim szamponem nie
      będziesz chciała wrócić do supermarketowych.
      • Gość: - Re: najlepszy szampon? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.03, 17:31
        Else Loreal najlepszy THE BEST !!!!!!!!!!!!
    • sabriel Re: najlepszy szampon? 14.03.03, 19:32
      Bardzo dobry jest profesjonalny szampon Wella back to basics-wild
      berry,zwieksza objetosc wlosow,zmniejsza ich przetluszczanie,polecam
      • Gość: julita73 Re: najlepszy szampon? IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 20:06
        sabriel napisała:

> Bardzo dobry jest profesjonalny szampon Wella back to basics-wild
        > berry,zwieksza objetosc wlosow,zmniejsza ich przetluszczanie,polecam

Bardzo ciekawi mnnie nowa seria Welli , mam spraj , nadający puszystośc z
        zielona herbatą.Na butelce pisze ze jest to spraj, ale w rzeczywistości jest to
        pianka, tyle że z odpowiednim dozownikiem, ułatwiajacym aplikację pianki u
        nasady włosów.Troche wkurzyło mnie to, bo dla mnie spraj to spraj, a pianka to
        pianka .Ja nie lubie pianek, ciężko mi je równomiernie nakładac na włosy,
        lepsze sa spraje.
        Napisz cos więcej o tym szamponie,naprawde sprawia że włosy sa puszyste?
    • ladybird77 Re: najlepszy szampon? 14.03.03, 19:48
      dla mnie the best jest Advance Techniques do wlosow cienkich i
      przetluszczajacych sie-dodajacy objetosci.i oczywiscie odzywka w komplecie-
      rewelacja jak dla mnie!!!!
      moje wlosy wrocily do naprawde dobrego stanu.
      pomoglo im moze tez Vita pil lykane codziennie.

• bajsarka Re: najlepszy szampon? 14.03.03, 23:58
        Dodam ze ja uzywam do suchych wlosow - od jakis dwoch lat. Caly czas ten sam. I
        jest swietny!
        A Vitapil tez lykam :)

Pozdrawiam!
    • sabriel Re: najlepszy szampon? 14.03.03, 22:10
      do julity73
      Zawsze maialam problem z przetluszczajacymi sie wlosami,musialam je myc
      codziennie,probowalam wszystkiego co jest w supermarketach i nic;szampon o
      ktorym pisalam wild berry(borowka) w zasadzie nie jest do wlosow
      przetluszczajacych sie(do tlustych jest chyba z grejpfruta) ,on ma zwiekszac
      objetosc.Dla mnie naprawde najlepszy jaki uzywalam,zwieksza objetosc
      wlosow,slicznie pachnie,a zapach utrzymuje sie dlugo;wlosy nie przetluszczaja
      mi sie teraz tak bardzo -myje je co 3 dni.Szampon kosztuje 32 zl, butelka 350
      ml;szampon bardzo dobrze sie pieni,wystarczy naniesc jego niewielka ilosc.
      Dla mnie ideal,ale co dobre dla jednego nie musi odpoiadac drugiemu.
    • daffne Re: najlepszy szampon? 14.03.03, 22:44
      Gość portalu: gogo napisał(a):

> uzywalam przeroznych, bo moje wlosy szybko sie przyzwyczajaja do jednego.
      > ale jeszcze nie trafilam na jakis rewelacyjny. w sumie nawet ok jest l'oreal
      > ten wygladzajacy.
      > Jakie polecacie do wyprobowania?
      --------------
      Ja osobiscie polecam Dove.Wlosy rzeczywiscie sa nawilzone , nie sa obciazone , ladnie blyszcza ,
      po myciu dobrze sie rozczesuja oraz ladnie pachna az do nastepnego umycia.
      Mam dlugie wlosy i moim problemem bylo szybkie przetluszczanie sie wlosow przy skorze glowy , natomiast koncowki byly suche .Szampon Dove sprawil , ze mniej sie przetluszczaja i sa rowniez w calosci nawilzone.
      Dodam jeszcze , ze moj maz po szamponie Shamtu dostal lupiezu , a kiedy kupilam Dove po jednorazowym uzyciu lupiez mu znikl.Szampon Dove do wszystkich rodzajow wlosow tez jest godny polecenia.
      Pozdrowionka :)
      • Gość: Alla Re: najlepszy szampon? IP: *.a2000.nl 16.03.03, 19:53
        Ty Dafne zupelnie jakbys wyszla z telewizyjnej reklamy. Nawet takiego samego
        jezyka uzywasz jak w reklamie.
        Uzywalam Dove i mialam przyklapniete wlosy. Nie polecam nikomu. A co do
        lupiezu, to zadne szampony przeciwlupiezowe nie dzialaja. Nie zdarzyl mi sie
        jeszcze taki, zeby mial jakikolwiek pozytywny efekt. Nawet te z salonow
        firmowych, specjalne kuracje, specjalne plyny. Zero efektu. Co najwyzej po
        niektorych szamponach sie nie pogarsza, ale zeby zlikwidowac juz istniejacy
        lupiez to w ogole nie ma mowy. Tylko Nizoral z apteki.

• daffne Re: najlepszy szampon? 17.03.03, 14:16
          Gość portalu: Alla napisał(a):

> Ty Dafne zupelnie jakbys wyszla z telewizyjnej reklamy. Nawet takiego samego
          > jezyka uzywasz jak w reklamie.
          > Uzywalam Dove i mialam przyklapniete wlosy. Nie polecam nikomu. A co do
          > lupiezu, to zadne szampony przeciwlupiezowe nie dzialaja. Nie zdarzyl mi sie
          > jeszcze taki, zeby mial jakikolwiek pozytywny efekt. Nawet te z salonow
          > firmowych, specjalne kuracje, specjalne plyny. Zero efektu. Co najwyzej po
          > niektorych szamponach sie nie pogarsza, ale zeby zlikwidowac juz istniejacy
          > lupiez to w ogole nie ma mowy. Tylko Nizoral z apteki. -------------------
          Alla czemu odrazu na mnie naskoczylas..?
          Bylo pytanie wiec odpowiedzialam jaki jest dobry szampon dla mnie i jakiego uzywam.Przeciez ja Ci nie kaze uzywac takiego samego...Nie wiem , byc moze uzylam slow z reklamy ale dla mnie ten szampon poprostu taki jest i napisalam tak jak jest w moim przypadku.Nizoral rzeczywiscie jest najlepszy i najbardziej skuteczny na lupiez, nie kwestionuje tego.
          Pozdrawiam.
          >
          >
    • Gość: Gogo [...] IP: 199.71.64.* 14.03.03, 22:48
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: gogo [...] IP: *.mtnet.com.pl 14.03.03, 23:00
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • kantroll Polecam! 15.03.03, 17:08
          Ja uwazam, ze Czarna Rzepa z firmy Ziaja jest najlepsza. Duzo seksu tez
          wplywa swietnie na wlosy ... na ale niektore panie slubowaly, hehehe ...
    • ignacja1 Re: najlepszy szampon? 15.03.03, 21:29
      Przepraszam, może nie udzielę żadnej odpowiedzi, za to zapytam: nie bardzo
      rozumiem: co to znaczy, że włosy "przyzwyczajają się" do szamponu ??? Czy
      inaczej wyglądają po miesiącu używania tego samego niż po pierwszym dniu ???
      Nie bardzo to sobie wyobrażam. Ja zmieniam szampony, bo się przyzwyczajam do
      ich zapachu, konsystencji itd. (albo źle myją, swędzi głowa, robi się łupież
      lub coś podobnego)
      Proszę o wyjaśnienie.
      Pozdrawiam wszystkich włoso-czyścioszów
      Ignacja
      • Gość: gogo Re: najlepszy szampon? IP: *.mtnet.com.pl 15.03.03, 23:11

u mnie jest niestety tak, ze juz np. po 4 myciach tym samym szamponem,wlosy sa
        zupelnie jakbym ich nie myla/nie sa tluste-myje codziennie!/,sa
        przyklapnete,nie chca sie ukladac. reszta zalezy od szamponu- jesli jest z
        odzywka- to po kilku uzyciach mimo dlugiego splukiwania wlosy mam jakby
        oblepione, a po oczyszczajacym -najpierw sa fajne, odswierzone a potem
        wysuszone.

lupiezu nie mialam ,glowa nie swedzi
    • Gość: Anka Re: najlepszy szampon? IP: *.vulcan.pl 16.03.03, 00:43
      Najlepsze są szampony l'oreala - citrus CR jest the best, teraz mam ten do
      farbowanych i też jest niezły.
    • Gość: samanta Re: najlepszy szampon? IP: *.kabel.telenet.be 16.03.03, 07:14
      Najlepszy jest szampon pokrzywowy i inne ziolowe polskie.Nie szukaj daleko bo
      komercja zniszczyla nasz polski rynek.

Kiedys Polska produkowala szampony koloryzyjace - rubin , machon itp
      Zdrowe!
      Dzisiaj firmy polskie i polska chemia zostaly wyparte przez korporacje
      zagraniczne , ktore oferuja gowno .
      Szampny firmy loreal i inne takie produkty to jakby porownac do szarego mydla .
      Wlasciwie to i szare mydlo bylo lepsze bo mialo jakas funkcje a dzisiaj
      reklama reklame przegania .
      Chyba najlepsze sa wszelkie kosmetyki dla dzieci wedlug starych recept

• Gość: mala Re: do Samanty IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.03.03, 14:45
        Gość portalu: samanta napisał(a):

> Najlepszy jest szampon pokrzywowy i inne ziolowe polskie.Nie szukaj daleko
        bo
        > komercja zniszczyla nasz polski rynek.
        >
        > Kiedys Polska produkowala szampony koloryzyjace - rubin , machon itp
        > Zdrowe!
        > Dzisiaj firmy polskie i polska chemia zostaly wyparte przez korporacje
        > zagraniczne , ktore oferuja gowno .
        > Szampny firmy loreal i inne takie produkty to jakby porownac do szarego
        mydla .

Samanta,czy masz cos godnego polecenia do wlosow przetluszczajacych sie i z
        lupiezem?dzieki z gory:)
        > Wlasciwie to i szare mydlo bylo lepsze bo mialo jakas funkcje a dzisiaj
        > reklama reklame przegania .
        > Chyba najlepsze sa wszelkie kosmetyki dla dzieci wedlug starych recept
        >
        >
        >
        >
        • Gość: Finka Re: do Samanty IP: *.sympatico.ca 16.03.03, 14:58
          Daj sie dziewczynkom troche pomondrzyc, nie? Dzisiaj w Pomrocznej tylko
          Peweksy, a kiedys to mozna bylo kupic kosmetyki ... Pollena byla dobra,
          Uroda tez nienajgorsza ... Wars, Konsul dla panow! Dzisiaj Polacy stali sie
          slugusami Chujni (przepraszam za dosadnosc, hehehe ...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka