Dodaj do ulubionych

Gdzie na prawo jazdy?

• Gość: OPOLANIN Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.play-internet.pl 11.11.11, 18:16
      WITAM.....
      NIE SUGERUJCIE SIE TYM CO JEST TUTAJ NAPISANE PONIEWAŻ 98% KOMENTARZY NAPISANYCH JEST PRZEZ WŁASCICIELI SZKÓŁ JAZDY,
      A JUŻ NAPEWNO NIE POLECAM DAKARU, WŁAŚCICIEL TEJ SZKOŁY ZACHOWUJE SIĘ JAK ŻYD, STRASZNIE ŁASY NA KASĘ, ŻYDZI NA WSZYSTKIM I NAWET NA WYPŁATACH DLA WŁASNYCH INSTRUKTORÓW.
      • Gość: Ewelina N Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.centertel.pl 10.12.11, 09:12
        Największa bzdura jaka kiedykolwiek przeczytałam!! "Łasy na kasę" ..Pan Janek jest wspaniałym wykładowcom i z tego co wiem takim samym instruktorem. Robiłam prawko w Dakarze i nie spotkałam się z opinią , żeby któremukolwiek z instruktorów było źle.. Jak dla mnie to NAJLEPSZA szkoła w mieście i gdybym miała jeszcze raz możliwość wyboru szkoły jazdy na pewno wybrałabym Dakar.
      • Gość: gość Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.prudnik.net.pl 08.04.12, 11:45
        Szczerze odradzam Dakar! W szkole przeprowadzany jest wewnętrzny egzamin praktyczny, którego niezdanie skutkuje koniecznością wykupienia kolejnych godzin. Taki sposób na zatrzymanie kursantów w szkole. Pieniążki, pieniążki...
        • urzednik9 Re: Gdzie na prawo jazdy? 11.04.12, 12:59
          Każda szkoła nauki jazdy ma obowiązek przeprowadzania wewnętrznego egzaminu teoretycznego i praktycznego.Wynika to z Rozp. Ministra Infrastruktury w sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez kierujących pojazdami, instruktorów i egzaminatorów, które mówi min.: §3 ust. 5: „Po zakończonym szkoleniu podstawowym lub dodatkowym, przeprowadzany jest egzamin wewnętrzny zgodnie z zasadami przeprowadzania egzaminu wewnętrznego na kursie dla kandydatów na kierowców”, § 8 ust.5: „W przypadku zakończenia egzaminu z wynikiem negatywnym, na podstawie wypełnionej karty przebiegu egzaminu praktycznego instruktor prowadzący wraz z osobą egzaminowaną ustala dalszy zakres szkolenia niezbędny do uzyskania wszystkich umiejętności”. Zasady przeprowadzania takiego egzaminu do poczytania w w/w rozporządzeniu. Poza tym każdy instruktor prowadzący potwierdza pozytywny wynik egzaminu teoretycznego i praktycznego w karcie zajęć kursanta.
        • Gość: Ewelina N Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.centertel.pl 14.04.12, 15:29
          Z tego co mi wiadomo , w innych szkołach również przeprowadzane są egzaminy wewnętrzne (chociażby w D-H) . Jak wcześniej wspomniałam robiłam prawko w Dakarze i tak jak każdy kursant , zdawałam egzamin praktyczny . Nie znam przypadku w , którym kursant był zmuszany do wykupienia dodatkowych godzin. BZDURA!

PS. Zresztą daj sobie człowieku na wstrzymanie , bo widać ewidentnie , że nie masz zielonego pojęcia o zasadach tam panujących. Wypisujesz jakieś głupoty z nadzieją , że ktoś w to uwierzy i wybierze inna szkołę. Gdyby tak było jak piszesz ludzie nie wybieraliby Dakaru . A jednak szkoła mu spore zainteresowaniem wśród kursantów , ludzie tam przychodzą i nie znam osoby , która narzeka! A wiesz dlaczego ? Bo ludzie wiedzą co dobre a Dakar --> to najlepsza szkoła w mieście :)
        • Gość: Ewelina N Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.centertel.pl 14.04.12, 15:34
          Z tego co mi wiadomo , w innych szkołach również przeprowadzane są egzaminy wewnętrzne (chociażby w D-H) . Jak wcześniej wspomniałam robiłam prawko w Dakarze i tak jak każdy kursant , zdawałam egzamin praktyczny . Nie znam przypadku w , którym kursant był zmuszany do wykupienia dodatkowych godzin. BZDURA!

PS. Zresztą daj sobie człowieku na wstrzymanie , bo widać ewidentnie , że nie masz zielonego pojęcia o zasadach tam panujących. Wypisujesz jakieś głupoty z nadzieją , że ktoś w to uwierzy i wybierze inna szkołę. Gdyby tak było jak piszesz ludzie nie wybieraliby Dakaru . A jednak szkoła mu spore zainteresowaniem wśród kursantów , ludzie tam przychodzą i nie znam osoby , która narzeka! A wiesz dlaczego ? Bo ludzie wiedzą co dobre a Dakar --> to najlepsza szkoła w mieście :)
        • Gość: vika Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.airmax.pl 21.05.12, 23:01
          Ja sie po części zgodzę z negatywną opinią o dakarze.
          Nie do końca jest to bzdurą.
          Znam przypadek zmuszenia do wykupienia godzin tylko ze względu na to że wewnętrzny nie poszedł w 100% tak jakby zyczyła sobie instruktorka.
          Oni chyba nie rozumieją że po 30h nie da się jeżdzic idealnie ;/
          Cały kurs było ok a na wewntrznym oczekiwała jazdy typowo egzaminacyjnej -bezbłędbą
          Po kursie prezecież tez można dosknalić się w pewnych konkretnych rzeczach, nie trezba od razu płacic za dodatkowe jazdy grube pieniądze.
          Ogólnie szkoła OK, chwalę sobie wykłady z teorii jak i pomoc Pana janka.
          pozdarwiam
          • Gość: Ivka Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.12, 21:26
            Oni w Dakarze nie rozumieją? a oni w WORDzie?
            Nikt nie może wymagać idealnej jazdy od kierującego po 30h jeżdżenia, ale na egzaminie rzadko który egzaminator pozwala na błędy zagrażające bezpieczeństwu! Grube pieniądze? Rachunek jest prosty: 2,5 godziny z instruktorem = 2,5 minuty na egzaminie (albo krócej)! To zwykłe podstawy arytmetyki. Szukając dobrej szkoły pyta się najczęściej o zdawalność, a co to jest takiego ta zdawalność? To jest wszystko to poniżej 100%, które nie poszło tak, jak życzyła sobie instruktorka. Nie możesz czy nie chcesz pojąć, że chciała dla Ciebie jak najlepiej stawiając wysoko poprzeczkę? Instruktor jest bardzo dokładnie zainteresowany Twoim wysokim poziomem jazdy i zdaniem w jak najszybszym terminie, bo następny kursant zapyta o to samo: jaka zdawalność ? - czyli za którym razem zdałaś TY i twoi poprzednicy !! / ... /
            • Gość: Dariusz Dzionek Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.12, 23:01
              DAKAR – godny polecenia !

Realizowałem kurs prawa jazdy w Szkole ,,Dakar”. 28 maja 2012 roku zdałem praktyczny egzamin państwowy, w Wojewódzkim Ośrodku Ruchu Drogowego w Opolu. Zdałem za pierwszym razem! Tym samym doszedłem do przekonania, że właściwie zainwestowałem pieniądze na kurs prawa jazdy i wybrałem jedyną właściwą firmę. W ,,Dakarze” zapewniono mi znakomitą opiekę ze strony profesjonalnych instruktorów, którzy skrupulatnie, krok po kroku, wtajemniczyli mnie w arkana sztuki kierowania samochodem. Właśnie dzięki instruktorom z ,,Dakaru” wielu kursantów przyzna, że jazda autem to prawdziwa sztuka. I będą dumni z tego, że tę sztukę opanowali. Zarówno kurs teoretyczny, jak i kurs praktyczny, są w tej firmie prowadzone w sposób znakomity. Polecam firmę ,,Dakar” wszystkim zainteresowanym zdobyciem uprawnień kierowcy. Jako kursant byłem wprost idealnie przygotowany do państwowego egzaminu teoretycznego i praktycznego na prawo jazdy. Właśnie tu, w ,,Dakarze”- instruktorzy potrafią znakomicie uświadomić kursantom, że najwięcej zależy od Nas samych. Jeżeli jesteśmy przekonani do tego, co robimy, jeżeli chcemy to zrobić, to po prostu zaliczymy wszystko. Bo jeśli ktoś potrafi jeździć, i zna teorię, nie musi się niczego obawiać.

Dariusz Dzionek, nauczyciel historii
        • Gość: filipinka Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.opole.pl 01.10.12, 11:15
          Po prostu MASAKRA
    • Gość: dizszdalamegz Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 16:24
      Polecam szkole jazdy MISTRZ! Kurs robilam w innej szkole i po jego zakonczeniu nie czulam sie w ogole przygotowana do egzaminu. Kilka godzin doszkalajacych u MISTRZA zrobilo roznice! Instruktorzy sa doswiadczeni, cierpliwi, skupieni i profesjonalnie podchodza do kursantow. POLECAM!
      • Gość: Kamil Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 18:50
        Jeśli chodzi o kurs na prawo jazdy kategorii B- niestety odradzam. Instruktorzy niemili, słabo tłumaczą (albo udają miłych z celowością by kursant popełniał błędy)- nie zależy im na tym by kursant zdał. Odczuwalna jest chęć pozyskania dodatkowych pieniędzy po niezdanym egzaminie państwowym.
        Wniosek jeden: lepiej szkolić się u prywaciarzy im bardziej zależy na renomie i nowych klientach. Jak uczą dobrze to zawsze będą mieli sporo klientów.
        Strona od PZM zacofana, wręcz prehistoryczna. Miejsca gdzie wykładają również.

Jedyny plus to możliwość zrobienia innych kategorii
    • Gość: Kamil Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 18:54
      PZM, Powstańców Śląskich 18, 45-087 Opole

Jeśli chodzi o kurs na prawo jazdy kategorii B- niestety odradzam. Instruktorzy niemili, słabo tłumaczą (albo udają miłych z celowością by kursant popełniał błędy)- nie zależy im na tym by kursant zdał. Odczuwalna jest chęć pozyskania dodatkowych pieniędzy po niezdanym egzaminie państwowym.
      Wniosek jeden: lepiej szkolić się u prywaciarzy im bardziej zależy na renomie i nowych klientach. Jak uczą dobrze to zawsze będą mieli sporo klientów.
      Strona od PZM zacofana, wręcz prehistoryczna. Miejsca gdzie wykładają również.

Jedyny plus to możliwość zrobienia innych kategorii
      Taka jest moja opinia w demokratycznym kraju :)
      • Gość: Stach Miejsca z egzaminów i wszystko co potrzebne na egz IP: *.pancom.pl 16.05.12, 12:29
        polecam zdającym i przygotowującym się do egzaminu !
        portal ZdamyTo.pl

można sobie podejrzeć miejsca z egzaminow i wpisywac swoje przygody z jazd ;)

Co na egzaminie-prawo jazdy
        • gusia-1000 Re: Miejsca z egzaminów i wszystko co potrzebne n 06.07.13, 19:30
          Gość portalu: Stach napisał(a):

> polecam zdającym i przygotowującym się do egzaminu !
          > portal ZdamyTo.pl
          >
          > można sobie podejrzeć miejsca z egzaminow i wpisywac swoje przygody z jazd ;)
          >
          > [url=http://www.zdamyto.pl/word/opole_oleska_127]Co na egzaminie-prawo jazdy[/u
          > rl]
          Tak, to fajna strona www., obok jeszcze www.prawko.opole.pl (są tu zdjęcia z tras egzaminacyjnych Opola), www.prawojazdy.com.pl, www.egzaminnprawko.pl.
          Polecam też filmiki na youtube.pl użytkowników o nickach : andykk9, rondo Olesno, Piotr Ziajka.
    • Gość: GOŚĆ Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.ds.po.opole.pl 23.04.12, 19:13
      Zdecydowanie polecam Dakar. Świetna atmosfera, konkurencyjne ceny. Wykłady prowadzone na przykładach z życia wziętych. Jazdy bezstresowe i dające bardzo dużo umiejętności zachowania się na drodze. Wysoka zdawalność kursantów. Polecam z wielkim zapałem.
      • Gość: filipinka Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.opole.pl 01.10.12, 11:17
        Konkurencyjne ceny? Dobre...
        Pokażcie mi droższą szkołę w Opolu...
    • Gość: asdff Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 08:21
      Firma LUZ prowadzi kursy na A,B,C,D. Co mi wiadomo firma poukładana, dbająca o klientów i oczywiście zawsze konkurencyjna. Nie ma żadnych problemów by dostosować się pod klientów.
      • Gość: elka Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.12, 10:38
        Widzę, że szkoły się reklamują na forum na potęgę. Ale te dobre szkoły nie muszą tego robić.
        Najlepiej i bez wciskania kitu byłoby gdyby WORD w Opolu podał statystykę zdawalności w poszczególnych szkołach jazdy. Marszałek Województwa też ma takie dane (co pół roku WORD mu przesyła).
        Ale niektórym szkołom nie byłoby do śmiechu jakby ludzie zobaczyli że ich zdawalność jest na poziomie kilku procent.
        Niestety niektóre szkoły jazdy na opolszczyźnie to tragedia. I nikt z urzędasów którzy mają mieć nadzór nad szkołami jazdy nic nie robi aby poprawić jakość szkolenia przyszłych kierowców.
        Naciśnijcie ludziska na Marszałka aby taką statystykę podał do publicznej wiadomości.
    • lemurek02 Re: zdane za 1 razem 11.05.12, 11:50
      Z pełną odpowiedzialnością mogę polecić "Naukę Jazdy Rojewscy". Zajęcia teoretyczne prowadzone na wysokim poziomie, bogate materiały do nauki w tym książka, możliwość korzystania z symulatora. Jazdy miałam kolejno z Panem Adamem Sołtysem i Panią Anną Rojewską bardzo fajni instruktorzy, kulturalni, inteligentni, świetni merytorycznie. Zdałam na 1 razem:-). Polecam . Aleksandra
      • Gość: Lila Re: zdane za 1 razem IP: *.xdsl.centertel.pl 14.05.12, 12:00
        ja u Rojewskich brałam dodatkowe jazdy, miałam dwóch instruktorów - rewelacyjnych! Jeden pan Ryszard, drugi - imienia nie pamiętam - młody blondyn :P Gdybym robiła cały kurs u nich to pewnie zdałabym za 1 razem... Najlepsza szkoła w mieście! :)
    • Gość: Anka Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.centertel.pl 09.06.12, 09:17
      ja sie ucze u Rojewskich, moge polecic, aczkolwiek jest w Opolu z tego co mowia mi znajomi sporo fajnych szkół
      nie wiem, najlepiej chyba wybrac sobie kilka w necie OSK Opole

i pochodzic do nich, zobaczyc jak wygladają
    • amberleen Re: Gdzie na prawo jazdy? 20.06.12, 09:30
      Najlepiej iść do kogoś, kogo poleciła ci zaufana osoba. Ja wybrałam szkołę, którą otworzył mój znajomy i niestety była to tylko strata czasu i kasy. Zanim podejmiesz decyzję poszperaj w sieci jest w niej sporo ciekawych stron dla kursantów. Ja sama swego czasu skorzystałam z autoq.pl/ i mam prawko :)
      • Gość: Danka Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.12, 22:37
        Polecam szkole "MISTRZ". Zdawalam na kat.A. Opole wszystkie trasy przejechane, dodatkowo do miejsca gdzie robilam bledy wracalismy po paru minutach aby sprawdzic czy znow je popelnie!! Pozdrawiam i POLECAM.
        • Gość: lidia.3 Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.12, 11:17
          Ja również polecam szkołę jazdy MISTRZ. Wykupiłam u nich dodatkowe jazdy na kat. B, które pomogły mi bardzo. Uczą solidnie i mają odpowiednie podejście.
      • Gość: K-kursant Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.13, 11:13
        Nie polecam szkoły SIÓDEMKA! Młody instruktor B. to totalna porażka. Przez cały czas wydziera się na kursantów (to nie tylko moje zdanie), jest niemiły, chamski i ma prostacie zachowanie. Cały czas użala się tylko, że po studiach musi pracować w szkole jazdy i mieszka z rodzicami. Mąż właścicielki-były egzaminator. Nauczyć potrafi sporo, ale zazwyczaj naciąga tylko na kasę. Często można usłyszeć od niego "a skończymy trochę szybciej, bo coś tam". Moja znajoma wykupiła u niego sporo godzin, a nawet nie została poinformowana, że są nowe samochody w WORDzie i nawet nie miała okazji nim pojeździć !! Uczą robić łuk na pachołki, co uniemożliwiło jej zdanie KOLEJNEGO egzaminu. Ja osobiście też nie mam najmilszych wspomnień związanych z tą szkołą, chociaż zdałem egzamin za 2. razem. Jeśli ktoś ma stalowe nerwy i sporo pieniędzy to śmiało może się tam wybrać!
    • luka900 Re: Gdzie na prawo jazdy? 09.08.12, 12:13
      Ja jezdziłem w szóstce Kryszyna ze Strzelec Opolskich.Instruktorką była pani Anita.
      Nie tylko dobrze uczy jeżdzić ale uczy również innych rzeczy ;)Polecam szczgólnie facetom.
    • Gość: magda Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.xdsl.centertel.pl 30.08.12, 23:14
      Czy znacie jakąś dobrą szkołę jazdy w Opolu,a najlepiej konkretnie jakiegoś dobrego instruktora?Na youtube są filmiki z poradami jak zdać w Opolu i ich autorem jest właśnie jakiś fajny instruktor(jego nick to andykk9), tylko,że nie znam jego danych osobowych i nie wiem w której szkole uczy.Proszę o pomoc.Mam bardzo mało czasu.To pilne
      • Gość: Opolanin Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: 217.99.48.* 30.08.12, 23:39
        A nie lepiej spróbować skontaktować się z tym gostkiem na YouTube, np. mailowo albo za pomocą systemu wiadomości na samym YT? Wówczas może do niego dotrzesz...
    • Gość: antzstudent Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.12, 03:11
      dla studentow to burdel w berlinie bo cpun , alkoholik i pedal (lub prostytutka) - jak kazdy student/tka sie do tego nadajecie a nie zeby stwarzac zagrozenie wieksze dla ludzi normalnych
    • Gość: max Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.g1.citymedia.pl 22.10.12, 12:47
      Polecam szkołę jazdy "MISTRZ", profesjonalne podejście do kursanta, szybko sprawnie i z efektami ;) Egzamin zdany za pierwszym razem !!! xD
    • Gość: d Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.12, 00:49
      mimo że nie zalecałbym sugerowanie się opiniami na forum, gdzie w przypadku szkoły x wszystkie pozytywne opinie zostały napisane przez tę samą, jedną osobę y, wspomnę moje bardzo pozytywne doświadczenie z "Mistrzem". Szkoła nie jest kolejną efemerydą, tylko funkcjonuje już na rynku ładnych parenaście lat. To co ją cechuje, to przede wszystkim bardzo indywidualne podejście do kursanta, stoicki spokój instruktorów i praktyczna nauka pod kątem egzaminu. Żeby nie być gołosłownym, radzę popytać byłych/aktualnych kursantów, bo na pewno nie stwierdzą, że jest inaczej.
    • Gość: Studentka Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.12, 21:10
      Odradzam szczególnie szkołę jazdy "Biscowscy" przy ulicy Prószkowskiej .Instruktor Ryszard był bardzo arogancki, niecierpliwy oraz niemiły.
      Przez całą praktykę wytykał mi błędy w bardzo nieprzyjemny sposób oraz używał wulgarnego słownictwa.
      Każda jazda była pod presją i z udziałem stresu. Wytykał nawet malutkie nieznaczące za wiele błędy, które nie zaważyły by o losie egzaminu. Nie polecam, nauka jazdy to nie wojsko, tutaj bezczelnością się nic nie zdziała.
    • Gość: asik Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.13, 11:56
      Polecam szkołę OSK Major. Szybko można zaliczyć teorie i zacząć jazdę. Wiecej szczegółów oskmajor.com.pl.
      Zdawałam prawko u Pana Piotra i udało się za pierwszym razem.
      • Gość: K-kursant Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.13, 11:16
        Nie polecam szkoły SIÓDEMKA! Młody instruktor B. to totalna porażka. Przez cały czas wydziera się na kursantów (to nie tylko moje zdanie), jest niemiły, chamski i ma prostacie zachowanie. Cały czas użala się tylko, że po studiach musi pracować w szkole jazdy i mieszka z rodzicami. Mąż właścicielki-były egzaminator. Nauczyć potrafi sporo, ale zazwyczaj naciąga tylko na kasę. Często można usłyszeć od niego "a skończymy trochę szybciej, bo coś tam". Moja znajoma wykupiła u niego sporo godzin, a nawet nie została poinformowana, że są nowe samochody w WORDzie i nawet nie miała okazji nim pojeździć !! Uczą robić łuk na pachołki, co uniemożliwiło jej zdanie KOLEJNEGO egzaminu. Ja osobiście też nie mam najmilszych wspomnień związanych z tą szkołą, chociaż zdałem egzamin za 2. razem. Jeśli ktoś ma stalowe nerwy i sporo pieniędzy to śmiało może się tam wybrać!
        • Gość: Karolina Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.02.13, 10:27
          Ktoś poleca którąś z tych szkół jazdy? docel.pl/q/co/Nauka_jazdy/miasto/Opole
    • Gość: Dagmara Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 14:29
      Witam z reka na sercu polecam w Opolu Szkoła Jazdy Rojewscy, super ludzie, bardzo profesjonalni, dopasuja kurs do twoich potrzeb, wyklady super i sama jazda tez, instruktorzy godni polecenia, spokojni, nie wrzeszcza nie krzycza bardzo cierpliwi, cena przystepna, w szkole jest symulator jazdy, mozna korzystac kiedy chcesz, bardzo wysoka zdawalnosc. Bardzo bardzo polecam i zycze powodzenia.
    • Gość: Kursantka Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.cdma.centertel.pl 18.02.13, 21:50
      Nikt nie wspomniał o szkole kierowców "Urbaś" - wg mnie najlepsza, instruktorzy mega cierpliwi, szczególnie pan Julian. Człowiek czuje się komfortowo i uczy się jeździć a nie by tylko egzamin zdać, z takim podejściem to egzamin zdaje się niejako przy okazji, bo głównie chodzi o to by stać się dobrym kierowcą, jeździć prawidłowo, mieć z tego przyjemność i nie siać zagrożenia na drodze. I atmosfera, to przede wszystkim. Nie wyobrażam sobie jazd, gdy instruktor na mnie wrzeszczy, stresuje mnie, a ja mam przepraszać że żyje, to nie u Urbasia. Dlatego jeżeli szukacie dobrej szkoły jazdy to skierujcie swe kroki właśnie tam.
    • Gość: Nie dla STOP-u Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.ppp.dion.ne.jp 14.04.13, 18:19
      STOP
    • Gość: O.H. Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.13, 11:22
      Witam wszystkich tych, którzy właśnie zaczynają , czy też szukają odpowiedniej szkoły nauki jazdy i instruktora, od którego tak naprawdę wiele zależy...Sama długo szukałam i czytałam niemało opinii. Wybrałam szkołę nauki jazdy F1, gdzie instruktorem jest Pan Krzysztof Tomaszewski. Szczerze każdemu polecam. Pan Krzysztof nie tylko nauczył mnie techniki jazdy. Moją niepewność i strach potrafił zamienić na zamiłowanie do jazdy samochodem. Co poza tym? Jest opanowany, spokojny, uczciwy. Może dodam jeszcze to, że ma poczucie humoru i ...lubi słodycze ;)))))))) Polecam F1
    • Gość: marcin Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.05.13, 21:25
      polecam OSK F1 w Opolu,swietna cena kursu na prawde mysle ze stac kazdego studenta .pisemny egzamin jak i praktyczny zdane za pierwszym razem.Dziekuje za cierpliwosc i swietna nauke.nabylem wiele cennych rad ktore przydaly sie na egzaminie ;)pozdrawiam
    • Gość: kaja Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.252.6.249.internetia.net.pl 13.05.13, 18:22
      dakar
      • Gość: Anilka Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.cdma.centertel.pl 03.06.13, 19:28
        Blu- zdane za pierwszym razem, wyłożona praktyka łopatologicznie i spokojnie :)
    • Gość: michał Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.play-internet.pl 16.06.13, 19:14
      Ja polecam szkołę ROJEWSCY, niestety zdecydowałem się na nich dopiero po kursie w innej szkole, kupiłem u nich godziny dodatkowe. Zdecydowałem się na 6h dodatkowych u Rojewskich i więcej się nauczyłem niż na całym kursie w pewnej sporej szkole mieszczącej się koło Pkp ( nie chcę ich wymieniać, nie o to mi chodzi ).
      Chcę tylko zachęcic do kursu w ośrodku Rojewscy, jeździłem z 2 instruktorami i wiem, że to ich zasługa, że zdałem, pokazali mi rzeczy i manewry o których w poprzedniej szkole nikt nawet nie wspomniał!
      dziękuję im i zachęcam, jeśli nie wiecie gdzie iść na kurs to do nich , poza tym godzina dodatkowa u nich kosztuje tylko 40 zł, a wynosłem z jazd więcej niż w poprzedniej gdzie godziny dodatkowe są droższe.
    • gusia-1000 Re: Gdzie na prawo jazdy? 28.07.13, 22:12
      Kurs teorii to 30 h. jazd 30 h.
      Teoria trwa z 2 tygodnie, a praktyka w zależności, jak często będziesz jeździł i jak maksymalnie po 2 godziny dziennie od pn-pt, to za tydzień będziesz miał wyjeżdżone 10 godzin, a za 3 tygodnie 30 i będziesz miał po kursie.
      Ceny kursów OSK w Opolu mają podobne, a dla studentów są na pewno zniżki.
      Polecam Ci PZM Opole, ul. Oleska, Powstańców Ślaskich.
    • Gość: Misiu Strazak Opole NIe IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.14, 20:13
      Nie polecam Strazak Chamy i dziady nic więcej
    • Gość: AnkaKierowca Re: Gdzie na prawo jazdy? IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.14, 21:55
      Ja polecam szkołę D-H, zdałam za pierwszym razem :) pewnie inne są też dobre, ale w tej ja robiłam prawko i tę polecam. Link do strony: www.prawko.opole.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka