Dodaj do ulubionych

Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu?

IP: 77.252.18.* 05.06.09, 18:07

Nie interesują mnie stereotypy, ale fakty. Jaki poziom reprezentuje kadra
naukowa, jak dyplomy postrzegane są przez pracodawców i jaka atmosfera?
Obserwuj wątek
    • fernando_hidalgo Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? 05.06.09, 18:57
      zadac nalezy sobie pytanie, nie czy warto studiowac na niedziałkowskiego, ale
      czy warto studiowac gdziekolwiek

co dzis daje wyzsze wykształcenie? wiecej nauczysz się samemu, i to nie w 5 lat,
      ale w ciagu 1-2
      • Gość: absolwent Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 08:04
        Kaszana - jak mówi Devito. Poziom nauczania zerowy, niewiele odbiega
        od szkoły na Mołopolskiej. Kadra beznadziejna, a kanclerz to pożal
        sie Boże. Zamiast ćwiczeń, zmasowane grupy (chodzi chyba o kase).
        Jedno co im wychodzi to PR - w gazetach chwalą sie , ze najlepsza ,
        ale chyba od końca. ODRADZAM WSZYSTKIM. W GAZECIE POWINNI
        PRZESTRZEGAĆ PRZED TA SORBONA
        • Gość: caveat emptor Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 09:04
          Z uczelni publicznych godny polecenia jest oczywiście Uniwersytet Opolski. Kadra naukowo-dydaktyczna nie najgorsza. Szczególnie młodzi
          naukowcy i dydaktycy. No może z wyjątkiem kilku tzw. starych profesorów, którym
          udowodniono ochoczą współpracę z osławioną Służbą Bezpieczeństwa. Brrrr! Dziś
          jeden z nich naucza etyki (sic!) Jainois!
          Kto trzyma tych TW i OZI na UO?

Z niepublicznych polecam z czystym sumieniem szkołę z Wrocka:
          to Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, ale mają filię w Opolu. Nie podaję
          adresu, ani namiarów, aby nie być posądzonym o "krypciochę".
          Czy warto się uczyć? Zapewniam Cię, że warto. Przeczytaj sobie bestseller
          "Rewolucja w uczeniu" - Jeanette Vos i Normana Drydena. Tam dowiesz się
          dlaczego powinniśmy się uczyć przez całe nasze życie.
          • Gość: jaz Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: 77.252.18.* 06.06.09, 21:05
            uczyć się na pewno warto, ale czy na pewno potrzeba nam do tego uczelni
            wyższych? pracuje jako programista, studiów nie skończyłem, ba - nawet liceum
            technicznego nie skończyłem tylko zwykły ogólniak

kiedy moi rówieśnicy uczęszczali na wykłady, ja uczyłem się w domu, zdobywałem
            certyfikaty, pracę w zawodzie znalazłem bardzo szybko

gdy rówieśnicy opuszczali mury uczelni byli teoretykami po 5 latach studiów
            (choc rodzynki tez byly)... a kogo pracodawca bardziej ceni?

szczególnie niepotrzebne są studia dzienne, gdyż człowiek traci 5 lat życia
            a jeszcze bardziej niepotrzebne są studia humanistyczne, po co komu setki
            absolwentów historii, pedagogiki i innych

inżynierów nam potrzeba, ale nie takich z dyplomem, ale takich z umiejętnościami
            • Gość: amelka Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.09, 13:03
              Każda uczelna w Opolu ma swoich zwolenników i przeciwników. Nie
              polegałabym na opinii forumowiczów, bo ilu ich jest, tyle będzie
              różnych ocen i wypowiedzi. Popytaj najlepiej wśród swoich znajomych,
              rodziny a zwłaszcza wśród osób które tam studiowały, i które
              szczerze ci na twoje pytanie odpowiedzą. Tutaj każdy będzie hołubił
              swoją uczelnię którą skończył ;)
              • Gość: jaszkos Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: 77.252.18.* 08.06.09, 19:20
                a co mają do powiedzenia pracodawcy?
                • Gość: pikuś Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 20:42
                  A można tego się dowiedzieć z artykułu we "Wprost" - zdaje się w
                  numerze z minionego poniedziałku. WSZiA pojawia się i to w bardzo
                  dobrym towarzystiwe. A tak poza tym, ten wątek w forum ewidentnie
                  zmontowany przez Szkołę Bankową - Natali Świat. Dla
                  niewtajemniczonych - posłanka PiS
                • Gość: robespiere pracowało u mnie trzech absolwentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.10, 22:54
                  w tym jednej dalej, pierwsza bystrością nie grzeszyłą według własnych słów a była z tego dumna wszystkie egzaminy spisała, bądź przeszła bo ich póscili. Jak powiedziłą, że ma egzamin z makroekonomi, to zadałem jej pytanie a ona nie wiedziała co to popyt, myliła eksport z importem(tragedia), a jednak umiała dużo i cięzko pracować, ale to nie pomogło -głupota, pozostała. NAstęnie gość, na uczelni robił, nie wiem co, ale dyplom mi pokazał i sam okreśłił, że to stracone lata były. Po 6 miesiącach odszedł stwierdzając, że jedzie kafelki kłaść w Irlandi. Obecny kolega studiuje zaocznie ,też opowiada mi, że jest tam tylko dla papierka. Kryteriów przyjęć do pracy jest wiele, jednym z nich jest chęć nauki, bo świadectwo pracy można dostać, szybciej niż dyplom,napewno studenci nie są dumni ze szkoły, i swoją postawą udawadniają (może to taka poza), że niczego się pozytytwnego nie uczą. Potem jadą do Angli i pokazują mi cartyfikaty na wózek takie jak z Wzdz i są z nich dumni.
                  • Gość: Gość Re: pracowało u mnie trzech absolwentów IP: *.play-internet.pl 28.05.15, 12:05
                    Hmm krytykujesz przyjacielu ludzi z wyższym wykształceniem????... To sprawdz błędy ortograficzne w swoim wywodzie:-)
            • Gość: Maruda Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.chello.pl 08.06.09, 22:44
              a po co nam setki programistów bez papierów? lepiej inżynierów z papierami...
            • sygitka21 Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? 19.08.09, 16:45
              "jeszcze bardziej niepotrzebne są studia humanistyczne, po co komu
              setki
              > absolwentów historii, pedagogiki i innych"
              Radzę koledze nie obrażać ludzi. Każdy interesuje się tym co chce i
              to że jestem historykiem na przykład, nie sprawia, iż jestem od
              Ciebie gorsza.
              Co do tematu wiodącego. Nie warto tam się uczyć. Znajoma przeniosła
              się na WSiZĘ z Raciborza i jest potwornie rozczarowana. A sprawy nie
              da się już odkręcić. Pozdr.
              • Gość: studentka Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 17:02
                z tymi wykładami na CD to skandal, ale jakoś nie mogę uwierzyć, że na UO możliwe
                są takie praktyki, ale jeśli tak jest, a studenci nie protestują, to może im
                taki układ pasuje? I jeszcze pytanie, czy ten pan bierze pieniądze za te
                wykłady, na które nie przychodzi???
          • Gość: fabrice Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: 81.219.4.* 21.02.10, 11:46
            sorry ale porownywanie Wyższej Szkoly Bankowej do WSZiA to jakas totalna
            pomylka. Bankowa to totalna padaka
        • Gość: anty_prowokator Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.xdsl.centertel.pl 09.06.09, 21:03
          Dobrze wiedzieć, że np. WSB w Opolu nie powstała dla kasy, tylko po
          to, żeby kaganiec oświaty nieść. Społecznie, bezpłatnie i z chęcią.
          Może ktoś będzie w końcu realistą? Kadrę ma zapewne z jakichś innych
          renowanych uczelni, ciekawe jakich. A kanlerz? Znaczy wicekanclerz
          (?), nic dodać, nic ująć, tylko proponuję poczytać:

miasta.gazeta.pl/opole/1,35114,2072573.html
          miasta.gazeta.pl/opole/1,35114,2200904.html
          Prowokatorom mówi nie.
        • Gość: Iza Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.airmax.pl 01.05.10, 21:26
          Witam!Tak sobie czytam tych wszystkich Waszych uwag na temat taj szkoły i muszę
          przyznać że każdy z Was ma po części racje.Jednak tak ogólnikowo chciałam
          powiedzieć że znam wiele osób które ukończyły dobre i te niby "gorsze"uczelnie
          wyższe i zaobserwowałam jedno że bez doświadczenia i niestety "znajomości" oraz
          tzw.smykałki ciężko znaleźć dobra pracę.Więc wydaje mi się że w dzisiejszych
          czasach to jest najbardziej istotne a nie to jaka ukończyło się szkołę.
        • Gość: Studentka IV roku Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.xdsl.centertel.pl 31.10.10, 19:06
          Nie prawda co piszesz kolego, niewiele wiesz pewnie o tej Uczelni, ja bardzo sobie chwalę, mam porównanie, bo mój mąż studiuje na Uniwerku i tam jest olewatowskie podejście, musi chodzić na korki, bo wykładowcy mają w d... że nic nie rozumiesz z treści wykładu, równie dobrze mogliby puścić wykład z adaptera i wyjśc, natomiast u mnie jest to niedopuszczalne, każdy na zajęciach wyjaśni treści w sposób umożliwiający jej zrozumienie, traktują Cię z szacunkiem, jak równego sobie, a nie tak jak na Uniwerku, za grosz szacunku do studenta, byle Cię tylko poniżyć i pokazać Twoją niewiedzę... powinni się za nich wziąć, a ja zdecydowanie polecam WSZiA Opole.
        • Gość: Ewa Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.14, 21:35
          Jestem innego zdania, studiowałam na tej uczelni 5 lat wykładowcy byli różni, ale jeżeli chodzi o ćwiczenia były w grupach po ok 30 osób, na których trzeba było być aktywnym, ocen nie dawali na piękne oczy, nie wiem kto wypisuje te bzdury?
          Jeżeli lenie nie chcą się uczyć to kombinują
      • Gość: była studentka Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.internetia.net.pl 05.04.11, 01:45
        nie warto poziom nauczanie ZEROWY niekompetentna kadra dydaktyczna NEPOTYZM tam zatrudniaja swoich synów KOSZMAR ci SMARKACZE MAJA PO 25 LAT I WYKŁADAJĄ STUDENTOM
        sekretarki nigdy nic nie wiedza NAUCZYCILE SA MSCIWI I ZACZEPNI
    • julka-1989 Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? 06.07.09, 11:09
      Powiem szczerze i bez ściemniania. Jestem studentką Pedagogiki na WSZIA i cenię
      sobie studia na tej uczelni. Jest lepsza atmosfera niż na uniwerku a kadra ma
      świetne podejście do studenta, oczywiście nie wszyscy, ale to tak jak wszędzie.
      W wielu przypadkach idą człowiekowi na rękę. Liczę na pracę po tej uczelni, ale
      teraz jest kryzys i liczy się przede wszystkim doświadczenie a nie jaką kto ma
      skończoną uczelnię państwową czy prywatną.
    • Gość: :) Kpisz czy o drogę pytasz? IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 12:01
      Szkólka cwaniaczków od robienia pieniędzy. Jęśli sie od nich tego
      nauczysz, to warto :)))
    • Gość: ego Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.opera-mini.net 06.07.09, 18:41
      skończyłem na wszia studia licencjackie. było to chyba z 7-8 lat temu i jeśli do dziś nic się nie zmieniło to powiem krótko-żenada. poziom najniższy z możliwych, praktykuje się zasadę że skoro płacisz to i tak zdasz. jeśli zależy ci tylko na papierku, to idź tam póki miejsca są (żart, tam miejsca są zawsze). jedno jest pewne: panowie założyciele specjalizują się w naukach ekonomicznych i owszem, żyłki do interesu im nie brakuje, wspaniale szkołę rozwinęli, rozbudowali...i tylko tyle.
    • Gość: ego Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.opera-mini.net 06.07.09, 18:48
      kiedyś krążyła taka anegdota: ogłoszenie o pracę w nto, firma x, pracodawca wymaga m.in. doświadczenia, znajomości ang i studiów wyższych, w nawiasie podano "za wyjątkiem absolwentów wszia". dlatego też, choć nie pracuję w swoim zawodzie (a mam niezłą pracę) poszedłem na uo zrobić magisterkę. i tam się - w ciągu dwóch lat studiów mgr - spociłem wielokrotnie bardziej niż na rzeczonej wszy. czasem trza było zakuć, nie było rady. to moja prywatna opinia
      • Gość: Amelka Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.09, 10:01
        ego, ten pracodawca z ogłoszenia, sam nie skończył WSZY bo nie dał
        rady ;)
    • Gość: s Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 13:45
      Powiem Ci jedno. Opinia tej szkoły faktycznie nie jest dobra.
      Zepsuli ją sobie na poczatku i tak się ciągnie. jestem studentka tej
      uczelni i nie raz musiałam cieżko zakuwać ! Nie raz siedziałam po
      nocach. Więć nie piszcie że tam nic się nie robi , bo to nie prawda.
      A wykładowcy wszyscy z Uniwerytetu Opolskiego i nie traktują Nas
      inaczej dlateho że płacimy ! Polecam
      • Gość: CRANK Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.park.gdynia.pl 18.08.09, 14:28
        Zgodze sie z koleżanka powyżyej. Tez tam studiuje i nie prawdą jest
        że jest łatwiej i poziom jest niższy niż gdzie inndziej. Wykładają
        tam rózne znakomitosci z uczelni opolskich jak i z wrocławi,
        poznania a nawet zdarzyło sie ze byla babka ze szczecina.
        Poza tym zdaje sie ze jak porównywałem chocby glupie zadania na
        cwiczeniach z naszej uczelni ze znajomym z uniwerku to wychodziłoby
        ze jednak u nas poziom był wyższy.
        Nie chce tutaj generalizowac bo mogł byc to zwykly przypadek, lub
        wykladowca jakis totalny luzak. Jedno jest pewne opinia o WSZIA
        niegdys nie byla zaciekawa. Niestety to ludzie reprezentuja ta
        uczelnie i jak sie trafi jakis debil co slizgal sie na samych 3 i
        mial wszystko gdzies byle tylko zdac, a potem poszedł gdzies do
        pracy i go pracodawca ocenił no to sorry - to samo może sie
        przytrafic kazdej uczelni.

• Gość: error Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.chello.pl 28.03.10, 16:56
          Zgodze sie z koleżanka powyżyej. Tez tam
          studiuje i nie prawdą jest (int)
          że jest łatwiej i poziom jest niższy niż gdzie inndziej.
          Wykładają
          tam rózne znakomitosci z uczelni opolskich jak i z w rocławi,
          poznania (int) a nawet zdarzyło sie (int) ze by
          la babka ze szczecina.
          Poza tym zdaje sie (int) ze jak porównywałem choc by glupie zadania na
          cwiczeniach z naszej uczelni (int) ze znajomym z uniwerku to
          wychodziłoby (int)
          ze jednak u nas poziom był wyższy.
          Nie chce tutaj generalizowac (int) bo mogł by c to zwykly przypadek, lub
          wykladowca jakis totalny luzak. Jedno jest pewne (int) opinia
          o WSZIA
          niegdys nie byla zaciekawa. Niestety to ludzie
          reprezentuja ta
          uczelnie i jak sie trafi jakis debil (int) co
          slizgal sie na samych 3 i
          mial wszystko gdzies byle tylko zdac, a potem
          poszedł gdzies do
          pracy i go pracodawca ocenił no to sorry - to samo może sie
          przytrafic kazdej uczelni.
      • Gość: mobber Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 16:23
        "nie prawda. "
        jesteś studentką a poszesz z błędami - żenada a to nie jedyny błąd w twoim wpisie
        to się wymyka jakimkolwiek ocenom
        • Gość: ? ? IP: *.252.19.65.internetia.net.pl 05.04.11, 16:24
          poszesz?
    • Gość: Pan Zdzisław jedno co warto to upić się warto. potwornie. IP: *.xdsl.centertel.pl 18.08.09, 14:44

• Gość: f Re: jedno co warto to upić się warto. potwornie. IP: *.punkt.pl 18.08.09, 16:09
        zanim wybierzecie studia podpytajcie pracodawców co sądzą o uni, po, wszy, pwr i
        innych
        • Gość: gosc Re: jedno co warto to upić się warto. potwornie. IP: *.net.stream.pl 28.03.10, 08:58
          ja postanowilem zaryzykowac i od pazdziernika wybieram sie na studia wlasnie
          WSZiA do Opola:)Jestem zupelnie z innego miasta ktore jest oddalone ok 100 km od
          Opola.Mamy tutaj pod Jasna Gora Panstwowa uczelnie ale chce troche zmienic
          klimat, chociaz dwa razy w miesiacu:)a tak abstrachujac slyszalem od znajomego
          ze Opole jest dosc atrakcyjne jako miasto,macie Amfiteatr i nie tylko:)Tylko bez
          glupich tekstow prosilbym sie wypowiadac.
    • Gość: esk Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 19:38
      Jeżeli ktoś chce się czegoś nauczyć, powtarzam: chce, to nie ważne
      gdzie będzie to robił. Ważne aby ktoś mu wiedzę przekazał, na wszia
      nie spotkałem wykładowcy, który olewałby wykłady a na przykład na
      uniwerku grupa w której jest kolega dostała płytę CD z tekstem: "to
      są moje wykłady na cały semestr, spotykamy się w czerwcu". Oprócz
      tego uniwerek w porównaniu z wszia to jeden wielki kołchoz, na wszia
      jest jednak bardziej spokojnie, zapomniałem jeszcze o jednym
      wykładowcy na uniwerku który jest z Odessy, nic oczywiście do niego
      nie mam, ale podał dwa terminy do zaliczenia i jak komuś się nie uda
      to według niego zawsze może przyjechać do Odessy i zaliczyć. A
      jeżeli chodzi o opinię o wszia to chyba rzeczywiście chodzi o
      początki szkoły, sam znam dwóch gości którzy ukończyli wszia, ale to
      chyba jakaś koszmarna pomyłka. I ostatnie wieści: wielu z tych,
      którzy zrobili licencjat w wszia idzie robić magazyniera na uniwerek
      bo tam łatwiej.
      • Gość: Ann Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.chello.pl 18.08.09, 19:50
        Ty - CRANK! Najpierw naucz się pisać, a potem się wypowiadaj na forum publ.!
        • Gość: Kasia Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.park.gdynia.pl 19.08.09, 09:56
          KIM JESTEŚ ŻEBY GO OCENIAĆ???? Szkoda mi takich lasek jak ty... Nic nie wnosisz
          do rozmowy wiec się lepiej nie wypowiadaj. Moze chłopak ma dysleksje???? NIC CI
          DO TEGO !!!! Kolejnym razem najpierw się 5 razy zastanów zanim komuś tak napiszesz

• Gość: Ann Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.chello.pl 19.08.09, 22:03
            To chyba jakaś pandemia! Co drugi teraz wykręca się dysleksją lub dysortografią
            i nie trzeba już nic w tym kierunku robić nawet gdy się studiuje! Ale
            teoretycznie - masz rację! Mnie interesuje czy te studia w równym stopniu
            rozwijają osobowość właśnie!?
            • Gość: polonista warto uczyć się IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.09, 23:06
              Nie do wiary! Wszyscy internauci, którzy zamieścili w tym wątku
              swoje wypowiedzi, niechlujnie traktują dyskusję. Czy doprawdy tak
              trudno przeczytać swoją wypowiedź przed wysłaniem w sieć? Przeczytać
              i sprawdzić. Może przydałoby się poprawić literówkę, a może
              zmienić "a" na "ą", bo przecież to język polski i te nieszczęsne
              ogonki wymagają, by przycisnąć "alt"...
              Większość z Państwa prawdopodobnie ma wyższe wykształcenie.
              Pokażcie, że dbacie o styl i ortografię. Pokażcie, że szanujecie
              adwersarza w dyskusji. Nie dawajmy przyzwolenia na bylejakość, nawet
              jeżeli pozostajemy anonimowi.
              • Gość: ego Re: warto uczyć się IP: *.opera-mini.net 20.08.09, 00:32
                tak dla rozluźnienia: był sobie (może wciąż jest) na uo taki niewysoki starszy pan prof m. Studenci jak to oni różnie podchodzili do tematu, jak zawsze były kujony i byli "wieczni studenci". Pan m. na obronie każdemu wręczył tróję. dlaczego tylko 3? - pytali ci najpilniejsi ze średnią 4.7. Pan prof.m. odpowiada: "student umie najwyżej na 3, na 4 umiem ja, na 5 umie tylko Pan Bóg..."
                • Gość: stoki Re: warto uczyć się IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.09.09, 16:44
                  hej a ja mam inne pytanie. powiedzcie mi jak jest na studiach II
                  stopnia z pedagogiki? a może macie jeszcze jakieś notatki?? Proszę o
                  pomoc.... num gg 12428399 (chętnie kupię)
                  • nela12 Re: warto uczyć się 10.12.15, 22:37
                    Tak bylo:)
      • Gość: jk23 Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 20:55
        co za głupoty głupoty piszesz!!!!
        3 lata temu zaczeło studiować 160 osób obroniło się nie całe 50!!! W pierwszym roku odpadło pierwsze 50 osób na drugim prawie tyle samo!!! Warunków było bardzo dużo!!!
        Na UO wymagają czy są na wykładach czy ich nie ma i masz umieć i koniec jak nie to waruneczek albo żegnaj studencie...
    • are.1 Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? 20.08.09, 03:09
      jesli chodzi o kadre naukowa, to w opolu jej nie ma. sa jakies
      zapite matoły
      • Gość: Cyrkonia Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 11:48
        A ja uważam że warto studiować na WSZiA. Jeśli nie idziemy do szkoły wyższej po
        papier to po co? Ci co święcie uważają że chcą się czegoś nauczyć to nie muszą
        się zapisywać na studia i bulić za nie jak za zboże, tylko niech wezmą sobie
        książkę z biblioteki i nauczą się jej na pamięć. Ja idę do szkoły na wykład,
        robię notatki, nauczę się i zdaję kolokwium, egzamin. Idę z semestru na semestr,
        piszę pracę a później dostaję za to świstek na którym zależało mi najbardziej.
        Taka jest prawda!!!
        • Gość: iksinski Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.punkt.pl 29.08.09, 14:46
          Nareszcie mądra odpowiedź. Głupi sie pyta czy warto studiować?.
          • zaniedbywany_maz Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? 25.10.09, 21:23
            Ja się swego czasu zdecydowałem na inną uczelnię
            Na dodatek żona mnie zaniedbuje
        • Gość: gość Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.13, 00:35
          Np. ze względów ambicjonalnych - nie tylko po papier się chodzi. Gdybym chciała tylko papier to bym poszła na WSZiA, a ponieważ od papieru ambicja u mnie ważniejsza więc studiuję na UO.
          Tak na marginesie, mam sporo znajomych po WSZiA i prawie każda z tych osób przyznaje, że wybrała tą uczelnię bo jest ją prościej skończyć. Wystarczy porównać ilość zjazdów na WSZiA i na Uniwerku - na WSZiA jest 1 do max 2 zjazdów/weekendów a na uniwerku przerabiałam już 3 weekendy w miesiącu.
    • Gość: lola Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.chello.pl 28.11.09, 22:11
      Ja studiowałam na tej uczelni kilka lat temu i szczerze polecam .
      Zarówno kadra jak i obsługa były super. Panie w dziekanacie były
      zawsze miłe, uśmiechnięte i służyły dobrą radą .
    • Gość: misek Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: 204.124.181.* 29.01.10, 13:51
      Jak nauka cię męczy i zależy Ci na papierze to warto. Wystarczy zobaczyć takie
      tumany kończą tą szkołę. Panowie K i P to zboczki jadą po dziewczynach równo,
      mają wypatrzony obraz świata.
      • Gość: Pan Zdzisław Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.xdsl.centertel.pl 29.01.10, 20:11
        Gość portalu: misek napisał(a):

> Jak nauka cię męczy i zależy Ci na papierze to warto. Wystarczy zobaczyć takie
        > tumany kończą tą szkołę. Panowie K i P to zboczki jadą po dziewczynach równo,
        > mają wypatrzony obraz świata.

jak już to WYPACZONY tumanie
        • Gość: Carlos Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 11:19
          Skończyłem tę uczelnię na wydziale politologii w 2003 roku. Uczelnia mimo tego
          że jest płatną, jest też uczelnią wymagającą. Kadra naukowa jest taka jak
          powinna być na tego typu uczelniach - o krok lepsza, niż niż w państwowych
          jednostkach edukacyjnych. W trakcie studiów (nie odfajkowywania kolejnych
          egzaminów i zaliczeń "dla papierów"), poprzez bogaty program staży można uzyskać
          cenne kontakty, które pomogą ukierunkować przyszłą ścieżkę kariery. Po moich
          studiach bez problemu znalazłem pracę w branży, a dziś jestem już w kręgu kadry
          menadżerskiej.
    • Gość: józek Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.02.10, 11:57
      Idź na państwową a nie zajmuj się takimi szkółkami prywatnymi "tego
      i owego"... no chyba, że masz znajomości i chcesz szybko i łatwo
      uzyskać "jakiś tam" dyplom.
    • Gość: sąsiad Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.10, 12:12
      Mieszkam 50 metrów od tej "uczelni". To fikcja uczelniana, fabryka
      pieniędzy państwa D. i spółki
      • Gość: radion Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.chello.pl 08.04.10, 08:30
        no tak skoro mieszkasz tak blisko to musisz być wiarygodny :D nie ma to jak
        dobrze zrozumiec zwiazek przyczynowo-skutkowy...
    • Gość: slaski Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.net.stream.pl 28.03.10, 09:11
      a ja postanowilem zaryzykowac i od pazdziernika zaczynalem nauke na WSZiA w
      opolu.Jestem od miasta oddalonego o ok 100 km od Opola,jest tu u mnie uczelnia
      panstwowa, ale chce zmienic troche klimat.Slyszalem tez od znajomego ze Opole
      jest dosc ciekawym miastem,macie Amfiteatr i nie tylko:)
    • Gość: holden Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.10, 22:21
      nie warto
      • Gość: Ala Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.raciborz.vectranet.pl 04.06.10, 13:31
        A ja uwazam ze warto. Studiuje na wszia i jestem zadowolona.
    • Gość: Wrr Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 12:36
      Szkoła bicia piany. Warto, bo kto pianę utłucze? Tylko nie blokować
      wyspy niepotrzenie. Bo dzieciaki chcą do zoo, a tu bicie piany.
    • zlosnicaminerwa Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? 12.09.10, 21:58
      Szczególnie warto studiować na Politologii, świetna kadra i wysoki poziom. Każdy student jest zauważony i ci potrzebujący mogą liczyć na pomoc. Studiowałam na Ozimskiej w WSZiA i namówiłam moje koleżanki do tego samego. Razem było łatwiej. Polecam.
      • Gość: sd Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: 91.193.185.* 01.02.11, 07:59
        Jak ktoś nie chcę się uczyć to warto :), wystarczy dobrze kombinować
        • Gość: rozczarowana Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.11, 22:37
          Uważam, że polityka zarządzania jest beznadziejna, pomimo tego, że dostaje się stypendium oni mogą nim operować bez Twojej wiedzy, spotkała mnie ostatnio taka sytuacja, odczułam to jako wyjątkowe świństwo bo o o tym fakcie nikt nawet nie raczył mnie poinformować. Poza tym pani która udziela takich informacji jest niemiła, niedoinformowana i w moim przekonaniu bezczelna. W praktyce to wygląda tak, że oni mogą się spóźniać ze stypendiami ile chcą bo przecież lecą im procenty na kocie (mając studenta w poważaniu) ale jeśli chodzi o płacenie im to są wyjątkowo skrupulatni.. paranoja.. bo w końcu to dzięki nam, studentom mają chleb a traktują nas jak zło konieczne. To jest moje zdanie i nikomu nie polecam podejmowania nauki w tej szkole ja czekam już tylko na koniec by móc opuścić ten paranoiczny zakład.
    • Gość: Folka Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.11, 11:52
      Hm... szczerze powiem , że nie wiem skąd się bierze taka zła opinia o wszia... studiowałam tam 3 lata ( w tym roku ukończyłam) i mogę szczerze powiedzieć ze szkoła jest ok. Są przedmioty które zalicza sie w latwy sposob, jakis referacik, zalka zwykła itp. ale przecież sa tez takie na które trzeba sie uczyć po nocach. Przecież tak jest wszędzie, bo akurat składa sie tak ze dziennie studiowałam na UO i wiem ze za wiele nie różnią sie od siebie te szkoły. Ci sami wykładowcy ( czyli ten sam sposób nauczania), ten sam program nauczania itd... przecież to wszystko zależy od prowadzącego zajęcia ja mogłam trafić na lajtowych wykładowców a ktoś może trafić na samych wymagających i na każde zajęcia będzie musiał sie uczyc. Moim zdaniem szkoła odpowiednio przygotowuje studentów do zawodu. Jeżeli ktoś chce się uczyć to w tej szkole zdobędzie to wiedzę. UO też jest ok, dlatego mówię szkoły poziomem nauczania nie wiele się od siebie różnią.
    • Gość: piotr Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.13, 19:17
      robiłem magisterkę na UP i podyplomowe na WSZiA i wiem jedno na UO wykłady były w małych salach z jedna grupa, wykładowca znał wszystkich z widzenia , nie dało sie "przesmyknąć" i trzeba było się uczyć, na WSZiA zajęcia w auli , obecnych 50 studentów, podpisanych więcej , znam osoby co były na paru Cykladach a ukończyły całą podyplomowkę i teraz uważają się za specjalistów. Beznadziejna szkoła..
      Musze podkreślić ze i tu i tam sa wykładowcy na poziomie jak i beznadziejni. na przykład UO jeden doktor od lat gada bzdety z bhp na temat bhp w wannie, każe studentom pisać referaty bo nie chce mu sie prowadzić wykładów , które są zresztą na żenującym poziomie, a na WSZiA bywało że pan wykładowca czytał ustawy. Nalezy teź podkreślić ze jesli np. na WSZiA wykładają praktycy, aktywni zawodowo , to poziom wykładów jest bardzo dobry.
      • Gość: Iwona Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.158.217.151.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.08.14, 21:38
        Ukończyłam studia licencjackie na WSZiA wydział pedagogiczny.Byłam z naboru lutowego i nasza grupa była mała wykładowcy nas pamiętali z widzenia. Nie wszyscy wiedzą,a może poprostu nie mówią o tym,ale na WSZiA wykładają również wykładowcy z Uniwersytetu Opolskiego więc uważam,że nie ma czego się wstydzić jeśli chodzi o WSZiA.Kolejną rzeczą jest to,że niestety ci którzy olewali zajęcia mieli problem z zaliczeniem.Jeśli się ktoś chciał czegoś nauczyć to przysiadł i zglebil tematykę wykładów.Owczem było parę przedmiotów tzw.luźniejszych. Koleżanka studiowała na UO i powiedziala że u nich było tak samo.A dziwna to praktyka,że licencjat broni się w grupie kilku osobowej.
    • Gość: Pracodawca Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? IP: *.158.217.5.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.08.14, 11:49
      w stosie potencjalnych podań jako ostatnią zainteresował bym się ofertą absolwenta z WSZiA, opinia jest niestety jednoznaczna - to substytut pełnokrwistej uczelni..
    • radam-er Re: Czy warto podjąć studia na WSZiA w Opolu? 14.12.15, 14:53
      Warto ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka