Gość: opolanin IP: 188.33.22.* 13.06.09, 01:33 Trudno stwierdzic po takiej recenzji, czy koncerty były nudne. Natomiast stosowanie gwary na portalu gazeta.pl jest nieco folklorystyczne. "zaś".... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: widz Re: Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: *.punkt.pl 13.06.09, 04:52 najbardziej z artykułu podobał mi się fragment o aktorach nic dodać, nic ująć a pan Rogowiecycki to chyba się z głową na ... pozamieniał ;-) Festiwal idzie do piachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 08:35 Kto tak lansuje Rogowieckiego? Ten facet nie zna się na muzyce a zrobili go szefem muzycznym państwowej TV...Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siostra Diesel Re: Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: 155.140.122.* 15.06.09, 11:25 Cóż, geje lansują gejów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 11:33 Gość portalu: Siostra Diesel napisał(a): > Cóż, geje lansują gejów. nie sądzicie, ze określenie "gej" jest pretensjonalne? Nie lepiej wrócić do starego,polskiego określenia "pederasta"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Też uważam, że beznadzieja full total 2009! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.09, 16:04 A najgorsze jest to, że zaraz po tym, uchowaj Panie Boże, festiwalu jego organizatorom wylewały się wzajemne pochwały niczym rydzykowe szambo na pałac cha cha cha cha cha cha cha cha :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary opolanin Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: *.mtn.pl 13.06.09, 09:18 telewizja zniszczyła festiwal, Opole za to zburzy amfiteatr. za rok proponuję zamiast śpiewania na stadionie Gwardii, zawody w ściganiu Piosenkarze kontra Telewizja, przynajmniej będzie śmieszniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.09, 09:42 Dziwię się bardzo takim opiniom.Polacy zapominają chyba dla kogo są te festiwale.Kiedy wreszcie coś zrozmialego dla przeciętnego słuchacza z każdej półki,odzywają się "specjaliści" od muzyki. Chociaż brak orkiestry bardzo obniżył poziom festiwalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IRASIAD Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: 83.1.81.* 13.06.09, 09:59 Zgadzam się że to żenada, aktorzy na poziomie "śpiewać każdy może" do tego trzeba dodać: ale czy musi ( ? ) za nasze ( abonamentowiczów ) pieniądze ? Niektórzy byli po prostu żałośni - z litości nie wymienię nazwisk ( ach te skrzypce! ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreemik Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 10:07 Chyba reporter oglądał to w Telewizji, bo ludzie świetnie się bawili na występie aktorów. Coś gazeta.pl chyba będzie cały czas przeciwko festiwalowi. Nie dali waszym fotoreporterom przepustek czy co ? O przygotowaniach ani jednego artykułu, a jak się festiwal zaczął to gazeta.pl jest na NIE. Paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druz Re: Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 10:38 Zdarzało mi się widywać na stadionie Odry Opole dośc sporą grupę "ludzi" , którzy też świetnie "się bawili" tyle, że nie bywało to odzwierciedleniem tego co działo się na boisku... Widzisz - zabawa zabawą - ale tak z ręką na sercu - ile kawałków z wczorajszych "premier " czy "debiutów " nucisz dzisiaj pod nosem ? ...no właśnie - - więcej pytań nie mam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreemik Re: Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 16:06 Festiwal w Opolu od dawna nie jest wydarzeniem muzycznym tylko medialnym. Za rok jak przejmie go TVN czy inna komercyjna stacja będzie tylko gorzej. Jeżeli festiwal to wydarzenie medialne, to jak najbardziej wczorajszy koncert gwiazd mi się podobał. Premiery faktycznie nudne, a Debiuty nawet ciekawe. Festiwal musi na siebie zarobić, a niestety w naszym kraju nie ma dobrych wokalistów którzy się dobrze sprzedają. A co roku przecież nie można oglądać Maryli czy Bajmu. Mi się podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czułe ucho Re: Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: *.olsztyn.mm.pl 14.06.09, 16:50 Ludzie zapłacili, więc coż innego im pozostało. Bawić się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: *.chello.pl 13.06.09, 10:23 Żenujący to jest styl wypowiedzi "dziennikarzy" gazety. Do krytyków muzycznych to wam daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lyco Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: *.punkt.pl 13.06.09, 10:46 Osboby, w ktorych towarzystwie festiwal sledzilem, dodaje, ze przed telewizorem, mialy identyczne zdanie. Proponuje zmienic nazwe na Krajowy Festyn Polskiej Piosenki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sissi Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: 83.238.95.* 13.06.09, 11:26 Żal mi autorów tekstu... Jak wspomniał Opolanin strona językowa artykułu kuleje, ach, kuleje -> "Koniec końcem w głosowaniu SMS-wym widzowie trzecie miejsce przyznali zajął zespołowi Pectus za piosenkę pt. "Życie na dystans" (i pewnie będzie to piosenka, która jakoś w rozgłośniach radiowych zaistnieje)".Przyznali zajął - tak, tak... Dlaczego jeszcze mi żal? Bo sączą jad i są zwyczajnie zazdrośni o niewątpliwy splendor wszystkich gwiazd występujących wczoraj na scenie. Ot, prawdziwa sarmacka natura!!! Wyśmiejecie, co się tylko da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: 82.160.59.* 13.06.09, 11:30 Pani Dmitruczuk-zastanawiam się skąd Pani taka omnipotentna?Niewiarygodne!Jakie studia kończą "dziennikarze","reporterzy",że znają się dosłownie NA WSZYSTKIM???Byłam wczoraj w amfiteatrze-KOSZMAR-jeśli chodzi o siedziska(jak zwykle),pogodę(jak zwykle!!!)-ale w końcu Papa Musiał zaplanował ten festiwal jako święto piosenki.Jasne,że mogło być lepiej-zawsze może być lepiej-ale dowcip aktorów się udał(muzycznie słaby-ale kto by się tym przejmował?),premiery całkiem niezłe(szkoda,że nikt nie zauważył Justyny Steczkowskiej),debiuty niezłe(tylko komercja TV koszmarna)-MIMO TO,CAŁKIEM DOBRY KONCERT! I nie narzekajmy...to nam się udaje najlepiej! ps.piosenka A.Wyszkoni-"Czy ten pan i pani.."wpada w ucho i zwyczajnie jest fajna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: *.chello.pl 13.06.09, 11:37 Byłaś na koncercie ,a nawet nie wiesz ,że Papa Musioł ,a nie Musiał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: 82.160.59.* 13.06.09, 22:04 JASNE!Przepraszam Papę Musioła-oczywiście,że Musioł!Zwyczajnie się pomyliłam...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 10:29 "Czy ten pan i pani" ta piosenka to porażka. Irytująca, że szok! Odpowiedz Link Zgłoś
takwiemlepiej Aktorzy Super! 13.06.09, 12:03 Koncert jaki dali aktorzy był najlepszy! To przecudna parodia występów "zawodowo śpiewających" Zwłaszcza (feel-mistrzostwo)Nie podobało się jedynie ludziom bez poczucia humoru, pewnie dzisiejszy kabereton odczytają jako komentarz polityczny, bądż się obrażą... Ciekawią mnie komentarze po niedzielnym koncercie kiedy to jedna z grup rozwali cały środkowy sektor. Odczytane to będzie jako atak na opolski amfuteatr? nie no śmiechu warte.Ludzie nie idżcie tą drogą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czułe ucho:) Re: Aktorzy Super! IP: *.olsztyn.mm.pl 14.06.09, 16:47 Należy odróżniać nieumiejętność śpiewania od parodiowania. Chyba, że mamy do czynienia z autoparodią:) Odpowiedz Link Zgłoś
wacek69 Re: Aktorzy Super! 14.06.09, 17:18 To była parodia?! Nie wpadłem na to. Aktorzy chyba też nie wiedzieli. Widziałem ich wypowiedzi, pomijając inteligencję na poziomie Dody, sprawiali wrazenie zadowolonych z ogromnie udanego występu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert byli tam jacys aktorzy???? IP: *.derby.waw.pl 14.06.09, 21:40 dla większości ludzi na świecie g.wno smakuje jak czekolada i najgorsze, że to oni wpływają na bieg historii Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Aktorzy żenujący, Premiery nudne 13.06.09, 12:16 Jedno jest pewne,gdyby nie wygrał Maciek Maleńczuk musiałby wygrać Rysiek Rynkowski - smutne to ale prawdziwe "Stoję przy mikrofonie niech mnie któryś przegoni Różne sceny brygady już nie dadzą mi rady Nikt mnie tutaj nie kiwnie bo odczuje to dziwnie Ja Was wcale nie straszę Ja talentem po prostu go gaszę..." To był super przebój he he he ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanapek Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: *.ghnet.pl 13.06.09, 14:31 eo nie wiem, mnie sie debiuty podobały, szczególnie że widać bylo - w przeciwieństwie do pozostałych koncertów - że niektorzy z debiutantów bawia się muzyką i że ich to cieszy - vide ola pieczara i sfera czy instytut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amsok Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.09, 15:07 Witam Tak żenującego festiwalu jeszcze nie było, a ten artykuł taki sam. Celińska klasę chłopie czy kobieto gdzie tam klase widzialiście stare babsko wyszło na scenę coś tam pobredziło i zeszło - i to ma być festiwal???Jeszcze aktorzy coś tam troche pokazali, ale fakt, że nie zachwycili. Co do pierwszej trójki - to kto na nich wogóle głosy oddawał??? Pewnie rodziny ... najliczniejsza wygrała. Żenada, żenada, żenada i żal. Rogowiecki skąd ten chłop się urwał - jestem ciekaw co teraz powie na temat "Festiwalu wszechczasów" - porażka. Nie długo nikt z Opola nie pójdzie na ten objazdowy cyrk - no może wpadną Vipy z Opola popić z tymi Z Wa-wy bo reszcie będzie szkoda kasy - lepiej w domku przed TV nie włączając TVP1. Nie wiem czy u nas w kraju nie ma pomysłu na porządną piosenkę na porządną scenografię? Jeszcze raz żenada, żenada, żenada i żal. Cya Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 15:15 Pamiętam festiwale z lat sześćdziesiątych,które także były krytykowane mniej lub bardziej.Ten stan rzeczy trwa do dzisiaj i to się moim zdaniem nigdy nie zmieni.Nam Polakom do piosenki np.angielskiej zawsze będzie daleko,ale to także rzecz gustu.Szkoda tylko ,że amfiteatr po przebudowie nadal będzie bez dachu i te nieszczęsne ławki.Tak się dzieje kiedy nie ma pieniędzy a architekt jest jakby idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slezak s Polska Re: Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: *.centertel.pl 13.06.09, 18:53 fakt, powinni użyć "czysto opolskiego": "wiiiidiał"....zastanów się nad źródłosłowiem "zaś" kacapie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: 148.233.239.* 13.06.09, 19:05 Scenografia i efekty specjalne oraz sposób przekazu prawie idealny. TV potrafi "ubrać" i przyciągnać oko i ucho (Dolby Digital 5.1). Może tylko kamery zbyt się "kręciły" ale Opola nie znałam z wieczornego panoramicznego ujęcia. Szkoda, że smsy jedynie decydowały, gdyż koneserzy (eksperci) mogliby dać inny werdykt. Zwykle debiutów się nie transmitowało, teraz to możliwe na "żywo" Skoro na festiwalu ogląda się wykonawców a mniej zamykając oczy słucha to stawiam wysoką notę za jakość transmisji. Martwi ukrycie prawdziwych nastrojów publiczności (także licznych gwizdów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dytylius Re: Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 19:20 DNO!AMATORSZCZIŁKA SYF NAD SYFAMI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: *.chello.pl 14.06.09, 00:41 tylko sie nie zesraj;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościówa Re: Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: *.static.vip-net.pl 14.06.09, 16:06 Po obejrzeniu reklam "kabaretonu" zbojkotowałam. Jak można nawet w żartach nazywać kobiety "wycieruchami"? To tak jakbyśmy żartowały w telewizji publicznej z "misją",że idziemy na czarnuchów :( Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Aktorzy żenujący, Premiery nudne 14.06.09, 16:55 opolanin napisał(a): "Trudno stwierdzic po takiej recenzji, czy koncerty były nudne. Natomiast stosowanie gwary na portalu gazeta.pl jest nieco folklorystyczne. "zaś"...." Nie ucz innych pisac, jesli sam tego nie umiesz. Na dowod cytat ze slownika PWN odnoszacy sie do slowa zaś: zaś - slowo ksiazkowe, wystepuje czesto po pierwszym lub po nastepnych skladnikach przylaczanego zdania. 1. Slowem zaś laczymy zdania, ktorez charakteryzuja rozne, ale zwiazane ze soba osoby, rzeczy lub fakty i czesto przeciwstawiaja je sobie pod jakims wzgledem... 2. Za pomoca zaś przylaczamy zdanie, ktore nawiazuje do tego, o czym mowilismy wczesniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 17:02 A może z tych krytykantów ktoś by się odważył napisać i to szczegółowo, jak jego zdaniem powinien wyglądać festiwal.Jestem pewien .że takiego mądrego na tym forum się nie znajdzie.Te opinie pieniaczy i narzekaczy ,nie zmienią na lepsze naszego festiwalu. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Więcej o uczuciach religijnych do braci mniejszych 14.06.09, 17:21 Festiwalowo i PoPiSOwo! Dziś w Opolu obok Niemodlina czwarta eRPe festiwal zaczyna, pod hasłem odzyskamy Niemodlin, jak chce opatrzność, będzie Pomodlin! My dopuścimy też kabarety, tylko o PiSie będą pamflety. Niech nie śpiewają nam „cztery Ziobry”, to nas powali litr jadu kobry. Nowej formuły szukamy jak chleba, nam polityków występów trzeba. Z kabaretami klęska totalna, zaśpiewa Polska przyparafialna. Żądamy śpiewu Pawła Kukiza, u drzwi ojrydzyk do nas się zbliża. Hymn „jak rządzić to tylko we dwóch” wyostrzy słuch, pobudzi wasz duch. Czwarta eRPe już przeszła twoje drzwi, bije serce, szczęśliwi, że dziwi. Zaśpiewa w chórku ze skarbu Iza, dla ciebie ojcze większa akcyza, wio Maybachu, „a jak się postarasz”, to masz pałac i piętrowy garaż. Ruszy z inicjatywą wojewoda, Pomodlinowi obwodnicę doda. Odśpiewa z wodzem żeby Wolscze, pod twą obronę idziemy ojcze. PiS iiber alles, ponad wszystko, trzymamy z knurem oraz z faszystą, tak, że usłyszą na górze Annie, „nie dla mnie kąpiesz się” w Wasserwannie. Z Radyja dwupłciowa Buchela z Maryją doda rondo Ravela. Tyle kasy w waszym mieście, „nie widziałem tego jeszcze”. „Daj, daj, daj, nie odmawiaj, daj”, ja obiecam tobie zbawienie i raj, ale odmawiać modlitwę możesz, ja sieję, sieję, zbieram, ty orzesz. To takie oratorium redemtorium, pro sacrum, pecunia i memorium! Kuśki, „nie widziałeś tego jeszcze”, popatrz, z PiSiORem ja się mieszczę! Ty Leppiej nie bądź taki ideowy, nie „sam zapładniaj swoje krowy”! Pasie Anetka, za seks gąski pasie, Łyżwa i Leppiej gra jej na bobasie. „Przeleć mnie, przeleć” w końcu ptaszydło, „szabadaba” użyłam Fa mydło. Romuś, „bo mój chłopak” geja kopie, wczoraj z glana ze dwóch chłopie. „Wesoły autobus przez ulice mknie,” a takie dziury, że czołg się sypnie! Oglądam odzysk tak PiSem przytruty, dla równowagi zjadłem własne buty! Z Kobrą zaśpiewa wesoły Romek, mam ja z kratkami dla ciebie domek. Tam ty nie wydasz ani złotówki, będziesz mógł dojeść jeszcze sznurówki! cuius regio, eius religio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Aktorzy żenujący, Premiery nudne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 18:32 czy naprawde ludziom sie wydaje ze o wszystkim decydowaly smsy? przeciez to bylo ustawione. przyklad: zespol Coma nominowany w jednej z kategorii superjedynek: grupa nie zagrala - ponoc mieli grac w innym miejscu tego dnia (szczerze to pewnie graja za ostro i dlatego nikt im nie pozwolil na wystep). konferansjer zachcecal do glosowania i .... juz po kilku sekundach bylo wiadomo kto wygral w tej kategorii. polski show bizness - show shit. no a rzeszowski Pectus.... no coz. brakowalo w napisach koncowych ze sponsorem festiwalu w Opolu jest miasto Rzeszow Odpowiedz Link Zgłoś
tuptawka Aktorzy żenujący, Premiery nudne 14.06.09, 19:00 Nie wiem...nie komentuje, nie ogladam tego szajsu juz chyba z 10 lat..to samo sopot. kiła jak eurowizji festiwal. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Aktorzy żenujący, Premiery nudne 14.06.09, 19:46 To festiwale są jeszcze organizowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Aktorzy żenujący, Premiery nudne, a IP: *.toya.net.pl 14.06.09, 19:55 Artykul tych dziennikarzy moim zdaniem bardziej nieudany niz ten festiwal. Zreszta sami przeczytajcie: "w głosowaniu SMS-wym widzowie trzecie miejsce przyznali zajął zespołowi Pectus za piosenkę pt. "Życie na dystans" (i pewnie będzie to piosenka, która jakoś w rozgłośniach radiowych zaistnieje). Prześcignęła go Ania Wyszkoni z piosenką "Czy ten Pan i Pani" (co jest zupełnie niezrozumiałe)" jedynie zacytowalem, zeby na mnie nie bylo. Tak to juz jest -jak ktos niepotrafi zrobic dobrze tego z czego zyje to zabiera sie za krytykę innych. Tymczasem widzialem gorsze festiwale, ten do zlych nie nalezal - kabareton - mistrzostwo! Wiec zle nie bylo, choc przyznac trzeba, ze wystep TEDE to raczej zart z remizy, a nie wystep. Odpowiedz Link Zgłoś