Dodaj do ulubionych

Politologia może doktoryzować

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 22:13
brak dwóch uprawnień w naukach matematycznych; jednego w technicznych; jednego
w prawnych... aby uniwersytet był uniwersytetem pełnym! Dlaczego oszukuje się
czytelników?
Obserwuj wątek
    • Gość: sciema! Politologia może doktoryzować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 22:16
      cały wątek o tym, że w artykule delikatnie to ujmując ktoś ściemnia!:
      forum.gazeta.pl/forum/w,65,96720260,96720260,UO_nie_musi_zmieniac_nazwy.html
    • Gość: baba Politologia może doktoryzować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 23:51
      200. stronicowy wniosek! Boże, ile tam musiało być błędów, te
      wszystkie profesory-towarzysze z SD, SL i PZPR z doktoratami i
      habilitacjami powyrabianymi:) w Stalinogrodach, Hospodyn pomyłuj!
    • Gość: Janusz Sawczuk Re: Politologia może doktoryzować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 06:09
      Gdy Piłsudski uratował Europę przed nawałą bolszewicką (1920)
      zaczeła się polska jatka w temacie: kto był ojcem sukcesu, bo na
      pewno nie Marszałek !
      Jeśli ktoś chce zobaczyc polska wadę narodową w klinicznie czystej,
      wypreparowanej, postaci to ją ma na malym opolskim przykladzie.
      Uniwersytet osiagnął sukces! Jest w grupie UNIWERSYTETÓW polskich!
      Co sie zaczelo w Opolu? Piekielna mlocka, kto jest w tej materii
      najbardziej zasluzony ! Na sasiednim wątku trwa okladanie
      sie "konstrukcjami prostymi jak budowa cepa" i dominuja glosy
      jakichś popaprańców. Nie obeszło sie bez PRL-u, utrwalaczy
      marksizmu, zabraklo tylko o agentach i ich niecnych dzialaniach. Tu
      zaczyna sie to samo? Juz ktoś wspomina o SD !?
      Mój skromny apel: cieszmy sie i pracujmy spokojnie nad kolejnymi
      uprawnieniami na UO, bo trzeba nadal robić swoje.
      W kazdym razie Pani Rektor zanotowała wielki sukces na swej drodze do
      Wielkiej Kadencji ! Nikt UO tego nie odbierze.
      A swoją drogę rzut oka na wykaz uprawnień UO i PO w relacji do
      reszty kraju bardziej niż skromny. Czy nie czas powrócić do debaty
      jak madrze łączyć potencjały? Pamiętajmy o efekcie synergii, o
      wartości dodanej etc.
      Spójrzcie na UWM w Olsztynie. To imponujące ! Dlaczego, bo ktoś
      kiedyś pomyślał o pieknym łączeniu się...
      W Opolu w 1990/91 to sie nie udało, moze teraz sie uda ?
      • Gość: Jerzy Re: Politologia może doktoryzować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 06:32
        Panie Profesorze Sawczuk! jak Pan chce "przepchnąć" Art 3 "Prawa o szkolnictwie
        wyższym"? Skoro Pan ogłasza sukces to proszę mi to objaśnić? Na tym drugim wątku
        o którym Pan raczył wspomnieć udowodniono:
        1. UO brakuje 4 uprawnień aby był "sukces".
        2. JM Rektor powinna jak najszybciej skupić maksimum sił aby uzyskać brakujące
        uprawnienia.
        3. na UO jest Prof. S. Gajda, który powinien się wytłumaczyć z:
        - dlaczego np. dał prawa na swoim Wydziale w dziedzinie: kulturoznawstwo pomimo
        braku samodzielnych 8 kulturoznawców
        - pracuje, czy nie u S.Gajdy Prof.P.Kowalski
        - czy dowolnych 12 uprawnień pozwala ignorować w/w Art.3
        - czy chce Uniwersytetu Humanistycznego
        - po co "uchwala" takie coś jak Komunikat Nr 6 zamiast pilnować spraw uczelni,
        która go do CK delegowała.
        • Gość: Janusz Sawczuk Re: Politologia może doktoryzować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 07:01
          Panie Profesorze Sawczuk! jak Pan chce "przepchnąć" Art 3 "Prawa o
          szkolnictwie
          wyższym"? Skoro Pan ogłasza sukces to proszę mi to objaśnić? Na tym
          drugim wątku
          o którym Pan raczył wspomnieć udowodniono:
          1. UO brakuje 4 uprawnień aby był "sukces".
          2. JM Rektor powinna jak najszybciej skupić maksimum sił aby uzyskać
          brakujące
          uprawnienia.
          3. na UO jest Prof. S. Gajda, który powinien się wytłumaczyć z:
          - dlaczego np. dał prawa na swoim Wydziale w dziedzinie:
          kulturoznawstwo pomimo
          braku samodzielnych 8 kulturoznawców
          - pracuje, czy nie u S.Gajdy Prof.P.Kowalski
          - czy dowolnych 12 uprawnień pozwala ignorować w/w Art.3
          - czy chce Uniwersytetu Humanistycznego
          - po co "uchwala" takie coś jak Komunikat Nr 6 zamiast pilnować
          spraw uczelni,
          która go do CK delegowała.

Drogi Kolego !
          Ad 1. Sukcesem jest zdobycie pozycji UNIWERSYTETU.
          Ad 2. W pelni sie zgadzam, trzeba nadal zdobywać uprawnienia, ale
          uzyskanie statusu pozwala dzialać spojniej.
          Ad 3. Jeśli prof. Gajda dziala wbrew prawu jest od tego wymiar
          sprawiedliwości. Ale nie sądzę by tak bylo, bo nie dziala w próżni !

Nie jest wykluczone, ze restrykcyjność art. 3 okazala sie zbyt
          burząca dla systemu polskich uczelni wyższych i doświadczamy
          łagodniejszej wykładni? Who knows?
          Czytałem komunikat nr 6; jest dość niejasny.
          Ale jako środowisko powinnismy sie cieszyć i wspierać Prof. Gajde,
          bo mamy po raz pierwszy w tej polskiej dzungli okazję bronić
          wlasnych interesów. Wyobraźmy sobie sytuacje, że jakiś nawiedzony
          prof. z W-wy, lub "z Polski" wykreśla UO? Więc cieszmy sie i
          pracujmy nad dalszym rozwojem.

Z wyrazami szacunku
          JS

PS: wycofuję brzydkie słowo z poprzedniego wpisu:) ! Pozdrawiam.
          • Gość: SUKCES !!! Re: Politologia może doktoryzować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 07:18
            Przecież to ogromny sukces - dlaczego tyle glosów tak nie
            sprzyjajacych. To co juz nie chcemy miec uczelni na najwyzszym
            poziomie w Opolu ?
            To mi wygląda na głosy tych ktorym sie do tej pory nie udalo - a jak
            tak dalej beda postepowac to sie nigdy nie uda.
          • Gość: Jerzy Re: Politologia może doktoryzować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 09:49
            Panie Profesorze,
            nie odpowiedział Pan na żaden z punktów "wprost". Przyjmuję więc, że
            odpowiedział Pan nie wprost, a to oznacza:
            "Ad 1. Sukcesem jest zdobycie pozycji UNIWERSYTETU."
            12 - 4 = 8 uprawnień. Świętujemy więc Uniwersytet Humanistyczny, czyli powrót do
            WSP.
            "Ad 2. W pelni sie zgadzam, trzeba nadal zdobywać uprawnienia, ale
            uzyskanie statusu pozwala dzialać spojniej."
            Nie zgadza się z Ad 1. Skoro mamy WSP (i to świętujemy) to oznacza, że
            odpuściliśmy "ambitne" działania!
            "Ad 3. Jeśli prof. Gajda dziala wbrew prawu jest od tego wymiar
            sprawiedliwości. Ale nie sądzę by tak bylo, bo nie dziala w próżni !"
            Profesor Gajda działa w CK bo go tam delegował Uniwersytet Opolski, więc z jego
            działań UO powinien go rozliczać i kontrolować. Jeżeli prawdą jest, że nie ma 8
            samodzielnych pracowników ze stopniem profesora w dziedzinie kulturoznawstwo, to
            UO nie ma jednego uprawnienia nawet na "świętowanie" powrotu WSP w wersji
            "uniwersytet humanistyczny".

• Gość: Jerzy dziękuję profesorze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 13:43
              rozumiem, że trafiłem i tylko milczeniem może Pan to potwierdzić.
              Dziękuję.
          • Gość: ble Re: Politologia może doktoryzować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 01:23
            Towarzyszu Sawczuk, B lp. od Gajda kończy się nosówką -ę, a nie -e.
            Żenada!
          • Gość: Jerzy Panie Profesorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 09:32
            z tego co się już "odsłoniło"rodzi się parę pytań:
            1. dlaczego Przewodniczący Sekcji Nauk Humanistycznych CK Prof. S. gajda przez
            lata Wam blokował przyznanie uprawnień do "nauk o polityce", skoro "sobie"
            przyznał uprawnienia "kulturoznawcze" z pominięciem jakichkolwiek kryteriów?
            2. czy wydziały mają profit w podziale "budżetu" związany z ilością uprawnień?
            To w związku z hasłem, że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o "kasę"?
            • Gość: Janusz Sawczuk Re: Drogi Kolego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 11:47
              Jest niedziela, wróciłem z pływania na Silesii i godzinki tenisa vis
              a vis Enzo i co czytam u Ciebie drogi Kolego? Ze niby Prof. Gajda
              coś nam politologom blokował?
              Zdecydowanie zaprzeczam !
              Wniosek poszedł z końcem tamtego roku i tak jak inne w terminie
              zostal rozpatrzony. Predzej politolodzy nigdy nie stawiali takiego
              wniosku, bowiem nie było formalnych podstaw do wystapienia.
              Z tego co wiem nie blokował też filozofom, bo uzyskali swoje
              uprawnienia bardzo szybko. Teraz kolej na socjologów.
              Nie rozumiem Twojego Kolego zafascynowania arytmetycznymi
              wyliczankami.
              O co Ci chodzi?
              Ja jako skromny profesor jestem bardzo zadowolony, ze UO ma swoj
              status UNIWERSYTETU. I nic nie wskazuje na to, by byl to jakis
              status ulomny, okrojony, zawężony. O statusie WSP nie ma mowy.
              Jeszcze raz powtórze i zakończmy tę debatę, nieco już jałową: niech
              zdobyty status da naped tym jednostkom UO, ktore jeszcze uprawnień
              nie mają, a powinny.
              Milych wakacji i... zapraszam na plywanie na Silesie ! Woda cudna !
              • Gość: Jerzy Re: Drogi Kolego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 09:46
                oczekiwałem od Pana Profesora jakiejś formy wyjaśnień...Liczyć do 8 każdy
                potrafi, więc przyjmuję, że rażące łamanie prawanie interesuje Pana
                Profesora. Wysłałem e-maile z informacją o rażącym łamaniem prawa do Rektorów UO
                oraz Minister Nauki. Jeżeli nie dostanę od nich potwierdzenia, że sprawą się
                zajmą to będę e-mailował do następnych instancji, mediów... oraz zacznę
                zawiadamiać pisemnie wszystkie te instancje!
                Mam taki obywatelski obowiązek i chcę pozostać z "wiarą" w praworządność oraz
                naukowość uniwersytetu!
                • Gość: psycholog Re: Drogi Kolego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 11:04
                  Przypadek kliniczny. Oddział specjalny. Natychmiast.
                • Gość: ????? Re: Drogi Kolego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 11:42
                  Gość portalu: Jerzy napisał(a):

> oczekiwałem od Pana Profesora jakiejś formy wyjaśnień...Liczyć do 8 każdy
                  > potrafi, więc przyjmuję, że rażące łamanie prawanie interesuje Pana
                  > Profesora. Wysłałem e-maile z informacją o rażącym łamaniem prawa do Rektorów U
                  > O
                  > oraz Minister Nauki.

Jakie to były e-maile? Anonimowe jak wpisy na tym forum - podpisane "Jerzy"? Jeżeli tak to nie licz na odpowiedź. A jeżeli podpisane imieniem i nazwiskiem to dlaczego konspirujesz się tutaj?
                  • Gość: Jerzy Re: Drogi Kolego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 11:56
                    z imienia i nazwiska. Jeżeli teraz pojawi się moje nazwisko to będę wiedział
                    jaka jest odpowiedź JM Rektor, bo jakoś trudno napisać np. "zajmiemy się
                    sprawą". Nie sądzę by Minister Nauki pisała na forum, więc "ujawnić dane
                    osobowe" może tylko j/w.
                    Dlaczego się "konspiruję", aby uniknąć takich e-maili jak w poście "psychologa"
                    - jak się nie ma argumentów, to się robi z kogoś "wariata"...i to załatwia
                    sprawę! Nie nie załatwia - nie prościej - wyjaśnić sprawę i wątpliwości?
    • Gość: ? Politologia może doktoryzować IP: 77.252.18.* 20.06.09, 08:19
      Pytanie: po co studiuje się na politologii? Gdzie można znaleźć po tym ciekawą
      i dobrze płatną pracę?
      • Gość: kerama Re: Politologia może doktoryzować IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.09, 08:29
        "politolog" po "uniwersytecie" z opola ????? niebywałe ...
        śmeiech mnie nie opusci do następnej soboty:))))
        • Gość: Janusz Sawczuk Re: Politologia może doktoryzować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 09:04
          No właśnie, nie tylko Bostony i Szanghaje, ale też Viadrina, Opole
          (łączy nas Odra !), Poczdam, itd itd - jest miejsce nie tylko dla
          wielkich ale i dla mniejszych. Gdy patrze na mlodziez, ktora zdawała
          egzamin wstepny 4 lata temu w Opolu, na te wtedy onieśmielone,
          przestraszone, nieopierzone pisklaki ...i dziś na blyskotliwe,
          inteligentne, śmiałe, pewne siebie i urocze politolożki, jakże
          pyskate i inteligentne, bywałe w świecie i wladajace jezykami, to
          keramy ironii nie przyjmuje !
          Politologia, historia, socjologia, fiolozofia, także w Opolu to
          klucze do swobody poruszania sie po wspołczesnym świecie, to pewność
          keramo, że nie bedziesz jak dziecie we mgle...
          Opole, to ... Europa !!!

• Gość: nauczyciel Re: Politologia może doktoryzować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 10:19
            Jestem już absolwentem polonistyki, ale sprawy UO nadal mnie interesują.Czytam
            wpisy niejakiego "Jerzego" i przecieram oczy ze zdumienia. Zamiast cieszyć się z
            sukcesu opolskiej uczelni, pluje jadem. Szczególnie na prof. Gajdę, który należy
            do czołówki polskich uczonych i jest chlubą uniwersytetu, a ponadto, jak
            zauważono tu wcześniej, broni interesów uczelni na szerszym forum. Za to należą
            mu się podziękowania.Nawet jednak prof. Gajda nie podejmuje decyzji
            jednoosobowo, lecz działa w zespole.
            Z tego, co pisze osobnik zwany "Jerzym" wynika, że nie wie on, jak przyznaje się
            prawa doktoryzowania, nie wie, że robi to niezależna komisja sprawdzająca, czy
            spełnione są wszystkie warunki. Zabiera głos w sprawach, na których się nie zna.
            Paskudny przypadek, ale w opolskim środowisku spotykany dość często.
            Ponadto wciąż pyta o prof. Kowalskiego. Czemu robi to na forum, zamiast zwrócić
            się do Profesora bezpośrednio? Byłoby to prostsze i szybciej by uzyskał
            potrzebną informację. A tak to się dopytuje i dopytuje.
            • Gość: Aga Re: Politologia może doktoryzować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.09, 10:27
              Może nie umie wymęczyć habilitacji, termin dawno mu uciekł,
              z dorobkiem cienko, ale winni są wszyscy tylko nie on.
              Syndrom sfrustrowanego nieudacznika? Ciekawe co sam zrobił dla podniesienia
              rangi UO?
              • Gość: Jerzy Re: Politologia może doktoryzować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 10:57
                do "Agi": jak na to wpadłaś? przykro mi ale nie jestem humanistą (nie mam też
                "jakiś" problemów z habilitacją ), więc to co piszę o Prof. S.Gajdzie nie należy
                traktować tak jak insynuujesz. Na drugim wątku poruszono parę spraw, które mnie
                "zdziwiły i liczyłem oraz liczę nadal na ich kompetentne wytłumaczenie.
                Możesz coś bliżej napisać o tej "wymęczonej habilitacji, bo jak rozumiem coś
                wiesz i to chyba dotyczy Prof. S. Gajdy lub tematu tego wątku?
                • Gość: ex-student Re: Politologia może doktoryzować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 11:58
                  słusznie jest ci przykro, że nie jesteś humanistą, bo humaniści to ludzie
                  inteligentni i kiedy Pan Bóg dzielił rozumem, to stali we we właściwej kolejce.
                  Coś mi się wydaje, że twój problem to masa jakichś urazów, z których powinieneś
                  się leczyć. Tylko czemu leczysz je na forum a nie w szpitalu? Wymęczona
                  habilitacja pewnie dotyczy kogoś z twoich znajomych? Twoje zaangażowanie na tym
                  wątku jest zastanawiające. Nie musisz się cieszyć z sukcesu UO, ale przynajmniej
                  nie atakuj ludzi i nie ośmieszaj się, bo ujadasz jak ratlerek na doga.
    • Gość: STYPA Politologia może doktoryzować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 13:52
      z dyskusji wynika, że oto jest powód do stypy - uczlenia otrzymuje
      12-ste uprawnienie a tu klops - też niedobrze.
      może gdyby otrzymali to przedstawiciele innych nauk byłoby lepiej -
      ale nie dostali, a powody mogą byc bardzo różne.
      Co jest grane ???
      zadrośc, zawiśc ??
      • Gość: . chodzi o to! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 14:18
        Re: UO nie musi zmieniać nazwy
        Autor: Gość: Bella IP: *.punkt.pl 17.06.09, 15:20
        Dodaj do ulubionych Skasujcie
        Odpowiedz
        Radość i gratulacje. A jednak dobrze byłoby wiedzieć, czy UO spełnia warunki
        określone w "Prawie o Szkolnictwie Wyższym". Zgodnie z art. 3:
        "1. Wyraz „uniwersytet” może być używany w nazwie uczelni, której jednostki
        organizacyjne posiadają uprawnienia do nadawania stopnia naukowego doktora co
        najmniej w dwunastu dyscyplinach, w tym przynajmniej po dwa uprawnienia w
        dziedzinach nauk humanistycznych, społecznych lub teologicznych, matematycznych,
        fizycznych lub technicznych, przyrodniczych oraz prawnych lub ekonomicznych".
        Jeżeli tak nie jest, to znaczy, że w Polsce prawo jest nadal traktowane z
        przymrużeniem oka.
        • Gość: urzędnik Re: chodzi o to! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 17:17
          Gość Jerzy ciągle pyta o kulturoznawstwo i stwierdza, że skoro na
          kulturoznawstwie nie ma 8 profesorów, to nie można nadawać stopnia doktora. Gość
          jest niedoinformowany więc cytuję jak niżej:
          "Aby uzyskać prawo do przyznawania stopnia naukowego doktora, jednostka
          organizacyjna
          uczelni akademickiej jest zobowiązana zatrudniać 8 nauczycieli
          akademickich posiadających tytuł naukowy profesora lub stopień naukowy doktora
          habilitowanego, a w przypadku przyznawania stopnia naukowego doktora
          habilitowanego wymagana liczba zatrudnionych nauczycieli akademickich tego typu
          wynosi 12."
          Wyjaśniam że jednostką organizacyjną jest WYDZIAŁ, a na wydziale filologicznym
          warunki te są spełnione z nawiązką. O przyznaniu decyduje Państwowa Komisja
          Akredytacyjna.
          • Gość: . Re: chodzi o to! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 17:47
            fragment artykułu:
            "Jakie kryteria należało spełnić?
            Przede wszystkim wymagania kadrowe. Musieliśmy mieć ośmiu samodzielnych
            pracowników naukowych z tytułem profesora z dyscypliny nauki o polityce. I
            takich pracowników mamy."
            "urzędniku" zapomniałeś o "z dyscypliny kulturoznawstwo".
          • Gość: Jerzy Re: chodzi o to! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 18:19
            na stronie:
            www.wfil.uni.opole.pl/show.php?id=5
            policzyłem wszystkich samodzielnych pracowników, przy których pojawia się
            kultura i otrzymałem 6. Dodałem 1 z "filmu" (drugiego nie dodałem bo ma na UO
            drugi etat co wynika z serwisu "Naukapolska"). Wyszło 7. Czyli mniej niż 8!.
            Sprawdzając "siódemkę" w "naukapolska" jakoś nie widzę aby byli
            kulturoznawcami... może to ich hobby.
          • Gość: Jerzy Re: chodzi o to! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 18:38
            na stronie:
            nauka-polska.pl/dhtml/raporty/opisInstytucji?rtype=opis&lang=pl&objectId=5706
            policzyłem wszystkich z kulturoznawców i wyszło 7, w tym 2 folklorystów, 2 nie
            pracuje już na UO (co wynika z linku pod moim poprzednim postem, 1 jest
            zatrudniony na 2 etacie. Czyli 7-3=4<8!
            • Gość: doktorant Re: chodzi o to! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 20:50
              Hej ty, jerzy czy jaki ci tam naprawdę, co tak pilnie rachujesz? dodajesz,
              odejmujesz, wyliczasz, Śledztwo jakieś robisz, czy co? O co ci chodzi? Masz w
              tym chyba jakiś interes, tylko jaki? Jak chcesz wszystko wiedzieć, o przestań
              się tu czaić jak szczur w piwnicy, tylko przyjdź na uniwersytet, zapisz się na
              rozmowę do Pani Rektor i zapytaj o to, co ci sen z oczu spędza. Może wtedy
              pozbędziesz się swoich obsesji i przestaniesz zaśmiecać wątek upier...wymi
              podejrzeniami.
            • Gość: ? Harce Przweodniczącego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 07:05
              "folklorystyka" należy do "etnologii" a to osobna dziedzina nauki jak wynika z:
              www.ck.gov.pl/nadawanie-stopni/wykaz-dziedziny-i-dyscyplin
              Taj więc z wyliczenia został tylko 1 "teatrolog", którego Prof. S. Gajda sam
              "wyeliminował" w Komunikacie Nr6:
              www.ck.gov.pl/nadawanie-stopni/wykaz-dziedziny-i-dyscyplin
              Czyli wygląda na to, że można uzyskać uprawnienia nie mając żadnego specjalisty
              w danej dziedzinie. Skoro ten Pan ma takie "moce" to z premedytacją nie
              "uchwalił" właściwych uprawnień, aby UO było "uniwersytetem". I nie może (nie
              mógł)tego "dostrzegać" JM Rektor!
              • Gość: ? Re: Harce Przweodniczącego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 08:02
                poprawny link do Komunikatu Nr 6:
                www.ck.gov.pl/komunikaty-centralnej-komisji?start=5
                • Gość: ? skandal IP: *.punkt.pl 21.06.09, 09:27
                  a prawdą jest, że pracownicy naukowi dostają pensje przed miesiącem, którego
                  pensja dotyczy? czy to nie skandal? kto to kredytuje?
                  • Gość: hehehhe Re: skandal IP: *.punkt.pl 21.06.09, 12:32
                    A czy to prawda że jesteś wielbłądem? Cztery kończyny masz, głowe, a garb hmmm kiedyś wyrośnie ;-) .. to musisz być wielbłądem. Idiotyzm nieprawdaż. Ale cały ten wątek jest idiotyczny.
              • Gość: ! Re: Harce Przweodniczącego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 12:21
                na stronie internetowej Instytutu Filologii Polskiej nazwa:
                "Katedra Kulturoznawstwa i Folklorystyki" oznacza, że folkloryści to nie
                kulturoznawcy.
                W uchwałach Rady Głównej Szkolnictwa Wyższego w przyczynach odrzucenia wniosku w
                "kulturoznawstwie":
                "Na podstawie przedstawionej dokumentacji trudno jednoznacznie stwierdzić kto
                reprezentuje dyscyplinę kulturoznawstwo. Zgodnie z art. 6 ust. 1 i 3 ustawy o
                stopniach naukowych i tytule naukowym oraz o stopniach i tytule w zakresie
                sztuki,osób reprezentujących dziedzinę nauk humanistycznych powinno być 8, w tym 5 –
                dyscyplinę kulturoznawstwo. Na liście członków Rady Wydziału (...) Uniwersytetu
                (...) tylko przy osobie dr hab. (...)
                pojawia się jako dyscyplina kulturoznawstwo."

• Gość: nauczyciel Re: mieszanie ludziom w głowach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 09:19
                  Osobnik podpisujący się "Jerzy", ale trollujący na tym wątku także pod innymi
                  nickami nagle zamilkł. Domagał się odpowiedzi na różne pytania i co dalej? Dwie
                  możliwości.Albo otrzymał odpowiedzi niesatysfakcjonujące go i nie chce ich tu
                  ujawnić, bo by się skompromitował, albo już jest w kaftanie bezpieczeństwa i nie
                  może klikać na komputerze co mu do głowy przyjdzie.
                  Ponieważ pojawiło się tu tyle fałszywych i głupich wpisów, że należałoby
                  wyjaśnić pewne sprawy:
                  1. "GW" jak zwykle namieszała podając nieprawdziwe informacje. Uzyskanie praw
                  doktoryzowania na UO wcale nie uprawnia do zachowania nazwy uniwersytet. Nie
                  wprowadza w tym zakresie nic decydującego, bo jest to przedmiot humanistyczny, a
                  humanistyka miała już wystarczającą ilość uprawnień i politolodzy nie zmienili
                  niczego w sposób zasadniczy. To sukces, ale on niczego nie zmienia. Dziwię się,
                  że osoby znające sprawę, a więc kierownik politologii, nie sprostowali błędnych
                  informacji "GW".
                  2. Kulturoznawstwo ma uprawnienia do doktoryzowania, ma odpowiednią kadrę i nic
                  mu nie zagraża. Osobnik "Jerzy" czy jak mu tam, również "gość" z poniższego
                  wpisu nie mają o sprawie zielonego pojęcia i rozsiewają tu jakieś bzdury. Kto
                  pozwala sobie mącić w głowie ich zacietrzewionymi wypowiedziami, ich problem
                  3. Prof. Gajda, którego się tu wymienia, jest uczonym wysokiej klasy i
                  autorytetem w świecie nauki polskiej. Należy do tych osób, które mają największe
                  zasługi dla rozwoju UO. Zasługuje na najwyższe uznanie i wdzięczność tych,
                  którym dobro uczelni leży na sercu. Jestem absolwentem polonistyki i mogę
                  powiedzieć bez przesady, z perspektywy upływu kilka lat, że Profesor to jeden z
                  tych uczonych, dzięki którym opolska polonistyka jest zauważana jako liczący się
                  ośrodek. Nie zmieni tego szczekanie ratlerków na doga, jak tu ktoś napisał.
                  Były student polonistyki, teraz nauczyciel.
                  • Gość: Jerzy Re: mieszanie ludziom w głowach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 07:56
                    realizuje się możliwość nie ujęta w Twoich "rozważaniach":
                    minister nauki nadała bieg sprawie i czekam na wyniki!
                    Twoje punkty 2 i 3 przypominają "zaklinanie pogody" i nie mają nic wspólnego z
                    realiami! Nie wspomniałeś nic o "ręcznym sterowaniu" w skali kraju - Komunikat
                    nr 6 - wciąż pogrąża opisany przez Ciebie "autorytet". Resztę "nieścisłości" w
                    Twoim poście zignoruję.
                    • Gość: jureczek p. Re: mieszanie ludziom w głowach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 13:32
                      Jerzy - donisiciel? To calkiem w jego stylu, taki typ w PRL-u byl
                      najgorszym gorliwcem i slugusem SB !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka