Gość: Olo IP: *.180.54.80.sta.gaja.net.pl 03.09.09, 18:52 Jak zwykle władze nie chcą dopuścić żadnych złych prognoz czy badań do wiadomości. Niestety ale taka jest prawda! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maxxl Re: Bezrobocie rośnie, urzędnicy w to nie wierzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 19:27 No tak najlepiej przyjąć taką metodologię z której bedzie wynikało że jesteśmy najlepsi w kraju. Tak samo jest ze statystykami mówiącymi o wykorzystaniu środków unijnych-Puls Biznesu podaje że jesteśmy jedni z najgorszych , a Pan Sebesta i Wilczyński opowiada bajki ze jesteśmy najlepsi. To jest właśnie polityka PO - okłamywanie ludzi najlepiej im wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ane Bezrobocie rośnie, urzędnicy w to nie wierzą IP: 148.233.229.* 03.09.09, 19:47 www.pb.pl/2/a/2009/08/27/Bogaci_traca_prace_najszybciej - o tutaj ciekawy artykuł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ane Bezrobocie rośnie, urzędnicy w to nie wierzą IP: 148.233.229.* 03.09.09, 19:48 www.pb.pl/2/a/2009/08/27/Bogaci_traca_prace_najszybciej2?readcomment=1 - jeszcze raz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Badura Panie Behemocie, do roboty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 19:55 Panie Behemocie! Na co Pan czeka?! Proszę pospieszyć władzom z pomocą i wesprzeć moralnie marszałka Sebestę i wojewodę Wilczyńskiego. Proszę wykpić GUS i jego dane. Ma Pan przecież w tym wprawę. Paru innych forumowiczów na pewno Panu pomoże, bo przecież wciąż kwestionują dane GUS. Do dzieła! Pozdrawiam serdecznie Piotr Badura Odpowiedz Link Zgłoś
mrufka_86 to jak zobaczą wyniki 03.09.09, 20:48 sierpień i wrzesień to im kapcie pospadają...mnie już spadły, a jest 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Badura Dlaczego nie ucięto jej głowy?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 20:48 W dawnych czasach była taka tradycja, że gdy ktoś przynosił władcom złe wiadomości, to ci rozkazywali obciąć mu głowę. Dlaczego marszałek Sebesta i wojewoda Wilczyński, zamiast obrażać się na dane statystyczne, nie kazali po prostu obciąć głowy dyrektorce opolskiego urzędu statystycznego? Piotr Badura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pejter prawda w oczy kole marszalka IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 04.09.09, 01:50 Cyt. "Jestem totalnie rozczarowany tą metodologią. Proponuję zamknąć temat. Z tego nic sensownego wyciągnąć nie można" - jaśnie pan Sebesta powiedział, co wiedział. To było hasło w stylu: "jak masz pan gorączkę, to stłucz pan termometr" (L. Wałęsa). Cyt. "Przedstawiono też inne fatalne dla Opolszczyzny informacje wynikające z tych badań. Jesteśmy najgorszym województwem (razem z lubuskim) pod względem wskaźnika zatrudnienia." i tak wyszło szydło z worka. Od początku lat 90-tych obraz opolskiego bezrobocia był zaciemniany przez dwupaszportowców, którzy pracowali w Niemczech i Holandii oraz przez jednopaszportowców zatrudnionych na czarno w Brytanii i Irlandii. Teraz wielu wróciło ze względu na kryzys i od razu widać ile są warte opolskie władze, którym po upadku socjalistycznych molochów nie udało się ściągnąć do Opola żadnych sensownych inwestorów. Tylko banków i marketów ci u nas dostatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oberwujący Re: prawda w oczy kole marszalka IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.09, 06:43 A ja proponuję rozwinąć temat, a nie zamykać tematu. Za taki stan rzeczy odpowiadają wydziały spraw społecznych w UW i UM Największe bezrobocie w naszym Opolu zaczęło się juz pod koniec 1999/2000. Ile osób nie znalazło zatrudnienia, ile osób nie uzyskało wsparcia z MOPSÓW, ile osób popadło z tego powodu w biedę. Ile dzieci nie ukończyło szkół,uczelni , bo rodzicówe nie było stać. A pracy nie mieli, nie otrzymywali zasiłków dla bezrobotnych, bo na naszym terenie było najniższe bezrobocie. Ile było łez i rozczarowań Również nie przejmował sie tym stanem rzeczy Prezydent. Wolał nie wiedzieć i nie słyszeć, że zakłady upadają, i zwalniają pracowników, a UP nie znajdują dla nich nowych miejsc pracy. Natomiast władze chętnie zaprzyjaźnili sie z Mniejszościa Niemiecką, która o swoich dbała zapewniając im na miejscu pracę, a wrazie jej braku bez zarejestrowania sie w UP wyjeżdżali pracować jako dwupaszportowcy. Natomiast rdzenni polacy tej możliwości nie mieli i nie mają do dziś. A WŁADZA POWINNA O TYM WIEDZIEĆ I POCIĄGNĄĆ DO ODPOWIEDZIALNOŚCI KŁAMCZUCHÓW. Również nasuwa się wątpliwość dlaczego Urzędy Pracy kłamały i zaniżały rzeczywisty obraz takiego stanu. A może im przełożeni kazali. Bo do dziś urzędnicy podrzędni nie mają swobody działania, są całkowicie podporządkowani kierownictwu. Natomiast obserwuje się, że w urzędach kierownictwo za nic nie chce odpowiadać i nie chce komplikować sobie życia, więc woli usłyszeć od podwładnego same dobre wiadomości. My tylko przedstawicieli władzynajczęsciej widzimy uczestniczących we wszystkich imprezach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opol Re: prawda w oczy kole marszalka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.09, 09:45 może wkońcu władzom województwa spadną załonki z oczu i wezmą się do roboty, bo czas nagli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: prawda w oczy kole marszalka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 17:32 Jak może być dobrze kiedy obecna ekipa wojewódzka i miejska złożona z nieudaczników z PO nie potrafiła ściągnąć do województwa żadnego poważnego inwestora. Skończyło się na obietnicach i wielkich planach. Zobaczycie co będzie jak powrócą ludzie ze staży w październiku. Ciekawe czy pan Sebesta w końcu przejży na oczy a nie żyje iluzją fantastycznych wyników przekazywanych przez usłuznych mu urzedasów. Ja i wielu takich jak ja jest bez pracy i gó...no mnie interesują statystyki . Mnie interesuje kiedy ktoś pomyśli o zwykłych ludziach. Tym panom już dziekujemy-Parada Obłudy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madejk Re: prawda w oczy kole marszalka IP: *.chello.pl 04.09.09, 19:57 Panie Badura, ładnie to tak się ukrywać? pisał Pan pod własnym nickiem, to niech pisze Pan dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
brons08 Bezrobocie rośnie, urzędnicy w to nie wierzą 06.09.09, 13:18 Mnie się wydaje, że pup-y "ciężko" pracują nad spadkiem bezrobocia, chociaż moje doświadczenia dotyczą jedynie PUP-u w Brzegu, który sporządza umowy dla bezrobotnych, układa im plany działania, będzie ich z tych planów rozliczał i wykreślał z ewidencji, jak się nie wywiążą; na skutek tych działań, które na pewno podejmują i inne pup- y, bezrobocie spadnie, oczywiście tylko ... w papierach pupowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Bezrobocie roś IP: *.punkt.pl 06.09.09, 13:56 mysle, ze prawda leży jak zawsze po środku ilu spośród bezrobotnych to tak na prawdę bezrobotni? przecież nie wszyscy! idzcie pod pup i zobaczcie jakimi samochodami przyjezdzaja niektorzy, zresza sam urzad mylnie sie nazywa, powinien to byc urzad ds bezrobotnych a jednego nie moge zrozumiec... najwiecej ofert jest dla ludzi, ktorych w kartotekach jest bardzo duzo, jak to jest mozliwe dodam, ze obraz falszuja np. stazysci, ktorzy chyba na czas znikaja z rejestrow, tak byc nie powinno Odpowiedz Link Zgłoś