Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czy ktoś był w Blue City ?? Warto jechać??

IP: *.chello.pl 01.04.04, 10:11
    Obserwuj wątek
      • Gość: bestia Re: czy ktoś był w Blue City ?? Warto jechać?? IP: *.era.pl 01.04.04, 13:29
        ludzie buty przed wejściem pogubili, to moze cos sie znajdzie :)
        • Gość: dipii Re: czy ktoś był w Blue City ?? Warto jechać?? IP: *.energis.pl 01.04.04, 13:45
          Tez tam chce sue wwybrac. Jak to s byl to niehc napisze swoje przemyslenia:)!
        • Gość: kasia Omijac z daleka! IP: *.chello.pl 24.08.04, 18:14
          blue city isnty koszmar parking do dupy, Koszmarnie zaprojektowane wnetrze,
          tlumy ludzi i nic specjalnego.
      • czarodziejka1 Re: czy ktoś był w Blue City ?? Warto jechać?? 01.04.04, 15:18
        Byłam tam dzisiaj ok. południa. Po pierwsze wybrałam się samochodem. Wjechałam
        w jakiś labirynt parkingowy, z którego póżniej ledwo się wydostałam. W sumie
        było pustawo, ale za to przytłaczająco. Aby dojechać na ten parking, trzeba
        jechać jakimiś tunelami, zakrętami itd. Horror. Kiedy już weszłam do środka
        Centrum Blue City moim oczom ukazał się przeogramny, czteropiętry moloch. Byłam
        tylko na parterze i I piętrze. Połowa sklepów jeszcze nieczynna (C&A, Royal
        Collection). Mnie osobiście intersowal Gino Rossi, gdyż poszukuję mojego
        rozmiaru pantofli. Oczywiście nie było, gdyż jeszcze nie dowieźli im całej
        kolekcji towaru. W powierzu unosił się biały pył i czuć było wapno. Na I
        piętrze tuż koło schodów ruchomych jest McDonald' s. Ludzie siedzieli i coś
        jedli w tym pyle, a między nimi przechodzili inni ludzie, którzy udawali się na
        te schody ruchome. Moje wrażenie jest takie: za duży moloch, nieciekawe sklepy
        i w sumie cholernie męczące. Byłam tam może 10 minut, a czułam się po wyjściu
        jakbym była tam 2 godziny! Więcej tam nie pojadę.
      • kochanica.francuza a w ogóle co tam jeździ? 01.04.04, 17:27
        bo ja dzieci nie mam samochodu.
        • Gość: rybka Re: a w ogóle co tam jeździ? IP: *.chello.pl 01.04.04, 22:32
          Po opnii czrodziejki szlam dzis do blue z mieszanymi uczuciami, na szczescie
          mile sie rozczarowałam. Wszystkie sklepy sa otwarte (a nie połowa) z odzieżą,
          butami, kosmetykami itp... (oprocz tylko 2 sklepów czyli C&A i Royal). Co do
          Royala to można prześć na drugą strone ulicy (jest nawet piękne przejscie
          podziemne) bo takowy znajduje się w Reducie, jak również kapp ahl i promod,
          których w blue akurat nie ma. Jest kilka ciekawych sklepów, których niw
          widziałam w innych centrach. Sklepy w blue city zajmują 3 pozimy (piętra).
          Pozostała powiezchnia ma byc przeznaczona na: kompleks rozrywki (4p.), 1 pietro
          na wszystko do wyposazenia domu (tego jeszcze nie ma).
          Dojazd: 517, 127, 130, 187, 191, 717 -nowopowstały przystanek nazywa sie
          Berestecka! autobusy zatrzymują się (w zaleznosći od kierunku jady) obok Reduty
          i Blue City!
          uff to chyba tyle! pozdrawiam.
          • Gość: kaja1 Re: a w ogóle co tam jeździ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 22:56
            a czy jest H&M?
            • czarodziejka1 Re: a w ogóle co tam jeździ? 02.04.04, 10:33
              Na razie nie ma.
              • Gość: anna Re: a w ogóle co tam jeździ? IP: *.mos.gov.pl 02.04.04, 11:26
                A jest może Orsay ?
                • Gość: czarodziejka1 Re: a w ogóle co tam jeździ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.04.04, 11:57
                  Też nie ma.
                  • Gość: rybka Re: a w ogóle co tam jeździ? IP: *.era.pl 02.04.04, 12:35
                    H&M bedzie jesienia w reducie po drugiej stronie ulicy, tak samo reserved
                    (jesien 2004). C&A ma się otworzyc w blue tez dopiero na jesieni.
                    Jesli chodzi o inne sklepy podobne do orsay to w blue city nie ma tez pimkie
                    ani terranovy. Z tego co pamietam to sa: Cubus, Monari, BGN, Benetton & Sisley,
                    Solar, Top Secret, Cotton Club, V&Bis, Tuzzi, Mes, Claire, Reebok, Puma, Lotto,
                    Wójcik. Buty: CCC, Gino Rossi, Apia, Szuz Szop... itd
          • kochanica.francuza Re: a w ogóle co tam jeździ? 03.04.04, 18:20
            domu (tego jeszcze nie ma).
            > Dojazd: 517, 127, 130, 187, 191, 717 -nowopowstały przystanek nazywa sie
            > Berestecka! autobusy zatrzymują się (w zaleznosći od kierunku jady) obok
            Reduty
            >
            > i Blue City!
            > uff to chyba tyle! pozdrawiam.
            dzieki

• Gość: dorka Re: a w ogóle co tam jeździ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.04, 00:48
            rybciu, ty chyba tam gdzieś pracujesz w tym blue bo wazelinka kapie z twojego
            postu że ho ho
            • Gość: rybka Re: a w ogóle co tam jeździ? IP: *.era.pl 09.04.04, 10:43
              dorciu, pracuje dość blisko blue, ale nie ma to nic wspolnego z calym tym
              centrum. wydawało mi sie ze piszac wszystko co wiem o blue i reducie ucieszy to
              bywalczynie forum, które są ciekawe co tym molochu się kryje. moje informacje
              są prawdziwe i nie ma w nich zadnej wazeliny, ani sympatii co do konkretnych
              sklepów. Narodziła się za to we mnie antypatia do ludzi ktorzy tu zaczeli
              przyjezdzac, bo dzieki nim jezdze autobusmai jak sardynka w puszce :(
              pozdrawiam, i wesołych świąt.
      • Gość: bolewora Re: czy ktoś był w Blue City ?? Warto jechać?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 17:27
        A ja właśnie wróciłam i podobało mi się trochę dużo ludzi ale sporo fajnych
        sklepów i kupiłam sobie kilka fajnych rzeczy. Uwaga na delikatesy Piotr i
        Paweł. Panienka przy kasie nabiła mi za pocztówkę wielkanocną 236,75. Dobrze że
        nie robiłam jakiś ogromnych zakupów i rzuciło mi się w oczy.
        • Gość: mania Re: czy ktoś był w Blue City ?? Warto jechać?? IP: 81.210.83.* 09.04.04, 14:48
          Zgadzam sie w zupelnosci z czarodziejka! parking niefunkcjonalny-dojscie z
          niego rowniez, mozna sie pogubic. wnetrze tez nie zrobilo na mnie wiekszego
          wrazenia. (fontanna to chyba rozrywka dla ludzi z marginesu dla ktorych blue
          city to swietna rozrywka w weekend-patrz niedziela!) sklepy takie jak wszedzie,
          schody ruchome tylko po dwoch stronach wiec na spacer mozna sie wybrac do blue
          city!reasumujac-za wielkie i za duzo zakamarkow...ps. az strach pomyslec jak
          gdyby wydarzyl sie zamach? i gdzie tu uciekac? widzicie jakies oznakowania?????
          a gdyby tak wszyscy rzuclili sie do jednych drzwi????wspolczuje....
        • Gość: mieta Re: czy ktoś był w Blue City ?? Warto jechać?? IP: *.abcdata.pl 13.04.04, 13:25
          uwazajcie tez na carrefour - ceny na paragonie na niektore produkty wyraznie
          odbiegaja w gore od tych na polkach!
      • Gość: do_ta **********NIE WARTO********** IP: *.dickensa.waw.pl / *.crowley.pl 09.04.04, 17:21
        BLUE CITY TO WIEKSZA I GORSZA GALERIA MOKOTOW!
        Jest to samo, a nawet duzo mniej.. Wlasciciele i robotnicy probowali to
        poukladac, ale im troche nie wyszlo.. mozna sie pogubic!
        W ogole sklep jest meczocy i o wiele lepiej wybrac sie do Galerii Mokotow niz
        gubic sie przez godziny w ogromnym i meczacym Blue City!
        • Gość: lulu sklepy kosmetyczne-jakie? IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 12.04.04, 14:26
          a powiedzcie jak sklepy z kosmetykami? co jest? sephora? duglas? co jeszcze?
          • Gość: Lenka Re: sklepy kosmetyczne-jakie? IP: 5.2.* / *.chello.pl 12.04.04, 16:49
            Jesli chodzi o sklepy kosmetyczne to jest Superfarm,Quality i MarieAnaund(nie
            wiem czy tak sie to pisze).Sephory i Douglasa to nie widzialam.
            Generalnie to centrum mi sie nie podoba,taki moloch,w zasadzie nie ma tam
            ciekawych sklepow,jest pelno sklepikow z duperelkami.
            Parking jest wrecz tragiczny,najgorzej jest pod koniec godzin pracy centrum gdy
            samochody ze wszystkich pasow kieruja sie na jeden wyjazd.Jesli juz ktos chce
            przyjechac to lepiej autobusem bo przystanek jest przy centrum.
            Trudno jest znalezc wyjscie z tego molocha(!).
            Zdecydowanie bardziej wole Galerie Mokotow,pod wzgledem "zakupowym" jest duzo
            atrakcyjniejsza.
            Pozdrawiam
        • Gość: sylwia MAM TEN SAM DYLEMAT:GALERIA MOKOTÓW CZY BLUE CITY? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 15:34
          Mieszkam w Białymstoku w nastepnym tygodniu jadę na zakupy do Wa-wy.Mam do
          wyboru albo mokoty albo blue city.Błagam was piszcie do mnie na gg 1427782 bo
          nie umiem podjąć decyzji.....Właściwie interesuje mnie gdzie jest więcej
          promocji gdzie jest Orasay i Pimke itp.
          • uasiczka Re: MAM TEN SAM DYLEMAT:GALERIA MOKOTÓW CZY BLUE 25.08.04, 09:28
            zdecydowanie blue city - jest znacznie taniej
            • psyche84 Re: MAM TEN SAM DYLEMAT:GALERIA MOKOTÓW CZY BLUE 25.08.04, 09:32
              ja np. widzialam te same buty w wola parku i galerii mokotow, ale w tym drugim
              miejscu bylo ok. 40zl drozsze...
      • Gość: a Re: czy ktoś był w Blue City ?? Warto jechać?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.04.04, 20:03
        byłam i nie podoba mi się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kiepsko pomyślane
        rozmieszczenie przestrzenne.. Zostaję przy GM
        • Gość: dor Re: czy ktoś był w Blue City ?? Warto jechać?? IP: *.crowley.pl 24.04.04, 15:47
          też byłam , mam podobne wrażenia i spostrzeżenie , że jak się taki ogrom buduje
          to trzeba zainwestować też we WROTKI lub inne rzeczy służące do przemieszczania
          się , jak to zobaczyłam od środka to odrazu mi się odechciało zakupów!!!!!
      • Gość: lampion3 KICHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.187.67.* 25.08.04, 10:45
        oprócz tego ,ze to Blue City jest wieklie to nic poza tym. pełno sklepów z
        medblami ( stylizowanymi na starocie po 15.000 tys) i jacuzzi. 1 MCDonalds, 1
        pizzahut i KFC i coś poza tym i koniec. Nie licze spożywczego, AGD i RTV i
        kiosków z gazetami. Na prawde , w W-wie jest dużo fajniejszych centrów. Poza
        tym b. dużo jeszcze nie zagospodarowanych stoisk.
        O H&M, CUBUS, Kaphall, Promod, orsay, czy innych nawet nie mysl. NIE MA.
        jakieś sportowe, dla deskorolkowców i sklepy z butami (po przecenie ) za
        499zł!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka