Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

co włozyć pod dopasowaną sukienkę z dzianiny ?

31.01.11, 13:42

Witajcie!

Noszę dopasowane sukienki z tkanin - te moje zawsze mają podszewkę.
    A teraz chciałabym nosić dopasowane sukienki-tuby z dzianin i to w wersjach mini ale ...

w czasie chodzenia opierają się o uda i podnoszą na zimowych bawełnianych rajstopach do góry , proszę o poradę miłosniczki takich sukienek co wkładacie pod sukienkę zeby sie nie podnosiła ?
    Czy jest do tego celu jakaś spec-bielizna ?
    Wydaje mi sie że klasyczna nylonowa halka (jak za naszych babć) jest za szeroka dołem i powodujaca pocenie się .Czy to prawda ?

Drogie Panie poradzicie ?
    Pozdarwiam Magda

Obserwuj wątek
      • black_magic_women Re: co włozyć pod dopasowaną sukienkę z dzianiny 31.01.11, 15:05
        Ja nosze to t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT78NRDz1W5Qoe_KMrlJ_OgBaOZTXcgsWfsPNbEVa0Jko_Kdl3F2A
        albo wersję z FF(Tesco).Niestety ta druga się podwija i trzeba ja poprawiać co 5 min:(
        • magdalenabojan Black Magic a czy ... 31.01.11, 15:21

dziekuję Ci bardzo za odpowiedź i jak nazywa sie Twoja halka ew.gdzie można ją kupić?

i pytanie : czy faktycznie sukienka sie slizga po halce

i jak reaguje ciało na halkę (głownie chodzi mi o potliwość) osób które np.wyczuwają poliester dodany do bawełny w bluzkach koszulowych ?

ja znalazłam taką Triumpha :
          www.pasazbielizny.pl/bodydress-p-1708.html
          Ma któraś z Was ten model ?

dziekuję za pomoc !

• nowokaina123 Re: Black Magic a czy ... 31.01.11, 18:21
            "genialana" rozmiarowka w tym triumphie ;)
            oni nadal tam wierza, ze co druga Polka nosi 75B?
            • mechantloup Re: Black Magic a czy ... 31.01.11, 18:43
              Owszem, nadal.
              Pani idagowana o bardotkę 70E, proponuje E ale 80. Bo" to żanda różnica przecież", koniec cytatu.
      • pies-li-kot Re: co włozyć pod dopasowaną sukienkę z dzianiny 31.01.11, 18:49
        A może popsikasz sobie rajstopy i sukienkę (po lewej stronie) środkiem przeciw elektryzowaniu się tkanin? Powinno pomóc.
        I chyba nie produkuje się już halek z nylonu:)
        • black_magic_women Re: co włozyć pod dopasowaną sukienkę z dzianiny 31.01.11, 19:17
          "Te halki to są albo "rajstopowe"--->te lepsze,niczym druga skóra,miseczki mają miękkie,od biedy można dodać stanik,albo z takiej tkaniny z której szyje się body-te mogą się zwijać,ale wyglądają trochę ładniej.Ja kupowałam swoją na allegro(hasło-bielizna modelująca)
      • pliszka13 Re: co włozyć pod dopasowaną sukienkę z dzianiny 01.02.11, 09:18
        W Marks and Spencer widziałam różne halki
        tinyurl.com/6g8yl5f

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka