Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PIMKIE-co sądzicie?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 16:29
    A co sądzicie o sklepie Pimkie? czy ciuchy w nim są równie głupawe jak nazwa?
    Obserwuj wątek
      • diaament Re: PIMKIE-co sądzicie? 09.06.04, 16:34
        jak dla mnie - ciuchy typowo wakacyjne, no może pomijając białe groszki na
        czarnym tle:)ceny rozsądne, gatunkowo niezłe(ma kilka bluzek z odkrytymi
        plecami i sukienkę)tyle że rozmiarówka chyba zawyżona- 38 jest jakieś duże:(
        • mokka1 Re: PIMKIE-co sądzicie? 09.06.04, 16:44
          niektóre rzeczy owszem dość fajne, szczególnie topy i bluzeczki, ale ceny nie
          są adekwatne do tych produktów, baaardzo zawyżone......
      • eirenne Re: PIMKIE-co sądzicie? 09.06.04, 17:56
        Trzeba troszkę poszukać miedzy wieszakami, żeby znaleźć coś ciekawego, ale jak
        już się znajdzie, to najcześciej nie pasuje:-))) Tkaniny są przyzwoite,
        wykończenie raz fajne, ale zdarza się, że wiszą jakieś niezidentyfikowane
        nitki. Mają ciekawe fasony bluzek, za to do bani fasony żakietów. Sukienki
        czesto spłaszczają biust. W spodniach w małych rozmiarach (32-34)tyłek wygląda
        ok za to odstaje pas, pewnie są szyte na dzieci...
        Mam stamtąd: polarek (dobrze się pierze i nie traci fasonu, a jak się kolegom
        podoba heheheheh), spódnicę do kolan (tylko dlatego nie odstaje w pasie,
        bo w składzie jest lycra), rozkloszowaną spódnicę do ziemi (w której
        zawiązywałam wiszące nitki, ale za 30zł to się poświęciłam:D). A gdyby nie
        wady, o których wspominałam wcześniej, miałabym jeszcze z 10 sukienek i bluzek,
        bo mają często przyzwoite promocje i nie gonią przesadnie za njnowszymi
        trendami (czytaj: 3/4 ich kolekcji jest w nieoczojebnych kolorkach, ale
        normalnych heheh)
        Pozdrawiam
        • Gość: niooncia Re: PIMKIE-co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 19:33
          o bone pimkie ma staszne ciuchy! jedynie spodnie fajne znalazlam ale nic wiecej. Doslownie nic. same badziewie.
      • Gość: agga Re: PIMKIE-co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 20:52
        ja sobie w paryżu w Pimkie kupiłam fajne spodnie za 10 euro,więc jestem
        zadowolona z tego sklepu:)
      • ladyblue Re: PIMKIE-co sądzicie? 09.06.04, 21:02
        styl podobny do Orsay'a, generalnie modne ciuszki dla nastolatek ale:
        1.czasami uda sie znaleźć coś ciekawego :)
        2.wprowadzili rozmiar 30 (co mnie osobiście cieszy bo 32 za duże było)
        • Gość: virtualLady O matko, ale Ci zazdroszczę rozmiaru 30!! IP: *.rev.vline.pl 28.06.04, 13:57
          ja nosze ciuchy 34 w pimkie, ale dałabym wszystko, żeby się wcisnąć chociaż w
          32.. ale mususz być śliczna chudzinka..
          • llingua Re: O matko, ale Ci zazdroszczę rozmiaru 30!! 07.07.04, 12:33
            Rozmiar 30 to dla dzieci albo jakis niedorozwojów.
            Normalna kobieta takiego rozmiaru nie nosi.
        • Gość: ToeToe Re: PIMKIE-co sądzicie? IP: 194.223.152.* 07.07.04, 16:38
          32 za duze?? Ile wazysz jesli mozna wiedziec?? Czysta babska ciekawosc..
      • facecja Re: PIMKIE-co sądzicie? 09.06.04, 21:44
        Gość portalu: inezja napisał(a):

>czy ciuchy w nim są równie głupawe jak nazwa?

albo i jeszczew gorsze

dla mnie to porażka:
        1. we wrocławskiej galerii mało miejsca, dużo ludzi, nie można nic znaleźć
        (nawet, gdyby coiś było)
        2.ciuchy zaliczane do trendnych, jak dla mnie nic ciekawego i nie wierzę, że
        można znaleźć coś, w czym jeszcze nie chodzi pół ulicy
        3. ceny - wg niektórych z was przystępne, ja uważam, że zawyżone - szczególnie
        w stosunku do atrakcyjności i unikatowości tych rzeczy
        4. ten sam sklep w Niemczech ma: niższe ceny, ciuchy ciekawsze i lepszej jakości

podsumowując: równie dobrze możnaby się wybrać na bazar - doznania estetyczne
        te same, tylko w portfelu trochę mniej ubywa
      • Gość: Monisia Re: PIMKIE-co sądzicie? IP: *.siemiatycze.sdi.tpnet.pl 10.06.04, 20:31
        Pimkie jest suuper! Mam z tamtąd jedną super bluzeczkę, którą uwielbiam =)
      • Gość: selena Re: PIMKIE-co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 08:54
        W niemieckim Pimkie kupowałam dużo ciekawych i orginalnyh rzeczy po okazyjnych
        cenach(ach te niemieckie przeceny),zachęcona tym poszłam do jednego z tych
        sklepow w Polsce i przeżyłam wielkie rozczarowanie.Dlaczego na zachodzi są
        takie fajne ciuchy a u nas w tych samych sklepach taki kit???
        • blinski Re: PIMKIE-co sądzicie? 11.06.04, 09:01
          zależy co kto rozumie przez 'fajne'. niemcy mają inny gust, centrala o tym wie,
          i do polski przysyła się to co się uzna że tu bedzie schodzić. w każdym kraju
          kolekcja w sklepach odzieżowych wygląda trochę inaczej.
          poza tym nam nadal często przysyłają niesprzedane odrzuty - szczególnie że
          pimkie to chyba o ile pamiętam niemiecka firma, a niemcy uwielbiają prowadzić
          taką politykę na wschód.
          • Gość: inezja Re: PIMKIE-co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 14:19
            niestety to prawda i Unia Europejska nic tu nie zmieni...
      • Gość: miki Re: PIMKIE-co sądzicie? IP: *.bts.net.pl / *.bts.net.pl 17.06.04, 01:28
        fajne ciuszki ale trzeba czekac na promocje :) i dobrze szukac miedzy
        wieszaczkami :P
      • envi Re: PIMKIE-co sądzicie? 17.06.04, 15:08
        a mnie ciuchy z pimkie kojarzą się z takimi jakie wirzą na bazarku pod Pałacem
        kultury.takie różowe bazrkowe badziewie.Styl podobny co w Orseyu,chociaż ten
        nie jest aż tak kiczowaty.
        • marieclaire Re: PIMKIE-co sądzicie? 17.06.04, 23:18
          pimkie-znam 6 lat..taka typowa moda dla mlodych dzieczyn(15-18)
          chodz sama mam 25 to czasem zajze do tego sklepu..czasem maja ciekawe
          koszulki..lub sweterki na jesien...jakas bluzke tez tam zawsze znajde
          wwww.pimkie.de
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20723
      • virtuallady Re: PIMKIE-co sądzicie? 28.06.04, 14:00
        A ja lubię ten sklep, kupiłam tam już mnóstwo rzeczy. A jakościowo ciuchy ma
        lepsze niż orsay..
        • Gość: LIZKA Re: PIMKIE-co sądzicie? IP: *.int.ccp.pl / 81.210.82.* 06.07.04, 16:38
          W Hiszpani w Pimkie zawsze sobie kupuję coś fajnego, natomiast w Polsce nawet
          nie mam po co zaglądać do tego sklepu. Przede wszystkim rozmiar 42 jest w
          Pimkie abstrakcją, a ciuszki też nie są za ciekawe. Bardzo mały wybór.
      • Gość: Agnieszka Re: PIMKIE-slkep dla dresiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 22:23
        Pinki zszedł na psy. tak samo jak niestety Orsay... różowe i białe bluzeczki,
        blee. Dresy tam maja pewnie raj. (mam nadzieje ze nikogo nie urazilam)
        • ladyblue Re: PIMKIE-slkep dla dresiar 07.07.04, 16:36
          Gość portalu: Agnieszka napisał(a):
          > Pinki zszedł na psy. tak samo jak niestety Orsay... różowe i białe bluzeczki,
          > blee. Dresy tam maja pewnie raj. (mam nadzieje ze nikogo nie urazilam)

to ja mam inne zdanie, w przeciwieństwie do Orsay'a który bardzo podupadł
          Pimkie się nawet poprawił ;] spuścili z tonu jesli chodzi o ceny (i dobrze),
          pojawiło sie więcej bawełny a nie tylko czysty plastik, wprowadzili
          inne "linie" stylistyczne - np. proste spódnice, rzeczy bardziej eleganckie
          (niz reszta oferty), niezły wybór np. szortów na lato, takich prostych,
          klasycznych prawie ;)

mogliby zrobić coś z natłokiem rzeczy ;/ próbując zdjąc jedną zrzuca sie innych
          10 przy okazji, a i przejście przez sklep to tez sztuka nie lada.
      • Gość: misha Re: PIMKIE-co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 22:40
        Ktos wczesniej napisal ze w Polsce PIMKIE sprzedaje odrzuty z Niemiec. I to moze
        byc prawda! W zeszlym roku kupilam w Niemczech spodnice, w polskich sklepach
        Pimkie jej wtedy nie bylo. Tydzien temu bylam w Pimkie w Galerii Dominikanksiej
        we Wroclawiu, patrze- a tam takie same spodnice jak moja!!! Wniosek: to, co nie
        sprzedano z zeszlorocznej letniej kolekcji w Niemczech przyslano do Polski...
        Zenada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka