Gość: inezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 16:29 A co sądzicie o sklepie Pimkie? czy ciuchy w nim są równie głupawe jak nazwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diaament Re: PIMKIE-co sądzicie? 09.06.04, 16:34 jak dla mnie - ciuchy typowo wakacyjne, no może pomijając białe groszki na czarnym tle:)ceny rozsądne, gatunkowo niezłe(ma kilka bluzek z odkrytymi plecami i sukienkę)tyle że rozmiarówka chyba zawyżona- 38 jest jakieś duże:( Odpowiedz Link Zgłoś
mokka1 Re: PIMKIE-co sądzicie? 09.06.04, 16:44 niektóre rzeczy owszem dość fajne, szczególnie topy i bluzeczki, ale ceny nie są adekwatne do tych produktów, baaardzo zawyżone...... Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: PIMKIE-co sądzicie? 09.06.04, 17:56 Trzeba troszkę poszukać miedzy wieszakami, żeby znaleźć coś ciekawego, ale jak już się znajdzie, to najcześciej nie pasuje:-))) Tkaniny są przyzwoite, wykończenie raz fajne, ale zdarza się, że wiszą jakieś niezidentyfikowane nitki. Mają ciekawe fasony bluzek, za to do bani fasony żakietów. Sukienki czesto spłaszczają biust. W spodniach w małych rozmiarach (32-34)tyłek wygląda ok za to odstaje pas, pewnie są szyte na dzieci... Mam stamtąd: polarek (dobrze się pierze i nie traci fasonu, a jak się kolegom podoba heheheheh), spódnicę do kolan (tylko dlatego nie odstaje w pasie, bo w składzie jest lycra), rozkloszowaną spódnicę do ziemi (w której zawiązywałam wiszące nitki, ale za 30zł to się poświęciłam:D). A gdyby nie wady, o których wspominałam wcześniej, miałabym jeszcze z 10 sukienek i bluzek, bo mają często przyzwoite promocje i nie gonią przesadnie za njnowszymi trendami (czytaj: 3/4 ich kolekcji jest w nieoczojebnych kolorkach, ale normalnych heheh) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niooncia Re: PIMKIE-co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 19:33 o bone pimkie ma staszne ciuchy! jedynie spodnie fajne znalazlam ale nic wiecej. Doslownie nic. same badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agga Re: PIMKIE-co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 20:52 ja sobie w paryżu w Pimkie kupiłam fajne spodnie za 10 euro,więc jestem zadowolona z tego sklepu:) Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: PIMKIE-co sądzicie? 09.06.04, 21:02 styl podobny do Orsay'a, generalnie modne ciuszki dla nastolatek ale: 1.czasami uda sie znaleźć coś ciekawego :) 2.wprowadzili rozmiar 30 (co mnie osobiście cieszy bo 32 za duże było) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virtualLady O matko, ale Ci zazdroszczę rozmiaru 30!! IP: *.rev.vline.pl 28.06.04, 13:57 ja nosze ciuchy 34 w pimkie, ale dałabym wszystko, żeby się wcisnąć chociaż w 32.. ale mususz być śliczna chudzinka.. Odpowiedz Link Zgłoś
llingua Re: O matko, ale Ci zazdroszczę rozmiaru 30!! 07.07.04, 12:33 Rozmiar 30 to dla dzieci albo jakis niedorozwojów. Normalna kobieta takiego rozmiaru nie nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToeToe Re: PIMKIE-co sądzicie? IP: 194.223.152.* 07.07.04, 16:38 32 za duze?? Ile wazysz jesli mozna wiedziec?? Czysta babska ciekawosc.. Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: PIMKIE-co sądzicie? 09.06.04, 21:44 Gość portalu: inezja napisał(a): >czy ciuchy w nim są równie głupawe jak nazwa? albo i jeszczew gorsze dla mnie to porażka: 1. we wrocławskiej galerii mało miejsca, dużo ludzi, nie można nic znaleźć (nawet, gdyby coiś było) 2.ciuchy zaliczane do trendnych, jak dla mnie nic ciekawego i nie wierzę, że można znaleźć coś, w czym jeszcze nie chodzi pół ulicy 3. ceny - wg niektórych z was przystępne, ja uważam, że zawyżone - szczególnie w stosunku do atrakcyjności i unikatowości tych rzeczy 4. ten sam sklep w Niemczech ma: niższe ceny, ciuchy ciekawsze i lepszej jakości podsumowując: równie dobrze możnaby się wybrać na bazar - doznania estetyczne te same, tylko w portfelu trochę mniej ubywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monisia Re: PIMKIE-co sądzicie? IP: *.siemiatycze.sdi.tpnet.pl 10.06.04, 20:31 Pimkie jest suuper! Mam z tamtąd jedną super bluzeczkę, którą uwielbiam =) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selena Re: PIMKIE-co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 08:54 W niemieckim Pimkie kupowałam dużo ciekawych i orginalnyh rzeczy po okazyjnych cenach(ach te niemieckie przeceny),zachęcona tym poszłam do jednego z tych sklepow w Polsce i przeżyłam wielkie rozczarowanie.Dlaczego na zachodzi są takie fajne ciuchy a u nas w tych samych sklepach taki kit??? Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: PIMKIE-co sądzicie? 11.06.04, 09:01 zależy co kto rozumie przez 'fajne'. niemcy mają inny gust, centrala o tym wie, i do polski przysyła się to co się uzna że tu bedzie schodzić. w każdym kraju kolekcja w sklepach odzieżowych wygląda trochę inaczej. poza tym nam nadal często przysyłają niesprzedane odrzuty - szczególnie że pimkie to chyba o ile pamiętam niemiecka firma, a niemcy uwielbiają prowadzić taką politykę na wschód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inezja Re: PIMKIE-co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 14:19 niestety to prawda i Unia Europejska nic tu nie zmieni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: PIMKIE-co sądzicie? IP: *.bts.net.pl / *.bts.net.pl 17.06.04, 01:28 fajne ciuszki ale trzeba czekac na promocje :) i dobrze szukac miedzy wieszaczkami :P Odpowiedz Link Zgłoś
envi Re: PIMKIE-co sądzicie? 17.06.04, 15:08 a mnie ciuchy z pimkie kojarzą się z takimi jakie wirzą na bazarku pod Pałacem kultury.takie różowe bazrkowe badziewie.Styl podobny co w Orseyu,chociaż ten nie jest aż tak kiczowaty. Odpowiedz Link Zgłoś
marieclaire Re: PIMKIE-co sądzicie? 17.06.04, 23:18 pimkie-znam 6 lat..taka typowa moda dla mlodych dzieczyn(15-18) chodz sama mam 25 to czasem zajze do tego sklepu..czasem maja ciekawe koszulki..lub sweterki na jesien...jakas bluzke tez tam zawsze znajde wwww.pimkie.de forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20723 Odpowiedz Link Zgłoś
virtuallady Re: PIMKIE-co sądzicie? 28.06.04, 14:00 A ja lubię ten sklep, kupiłam tam już mnóstwo rzeczy. A jakościowo ciuchy ma lepsze niż orsay.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIZKA Re: PIMKIE-co sądzicie? IP: *.int.ccp.pl / 81.210.82.* 06.07.04, 16:38 W Hiszpani w Pimkie zawsze sobie kupuję coś fajnego, natomiast w Polsce nawet nie mam po co zaglądać do tego sklepu. Przede wszystkim rozmiar 42 jest w Pimkie abstrakcją, a ciuszki też nie są za ciekawe. Bardzo mały wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: PIMKIE-slkep dla dresiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 22:23 Pinki zszedł na psy. tak samo jak niestety Orsay... różowe i białe bluzeczki, blee. Dresy tam maja pewnie raj. (mam nadzieje ze nikogo nie urazilam) Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: PIMKIE-slkep dla dresiar 07.07.04, 16:36 Gość portalu: Agnieszka napisał(a): > Pinki zszedł na psy. tak samo jak niestety Orsay... różowe i białe bluzeczki, > blee. Dresy tam maja pewnie raj. (mam nadzieje ze nikogo nie urazilam) to ja mam inne zdanie, w przeciwieństwie do Orsay'a który bardzo podupadł Pimkie się nawet poprawił ;] spuścili z tonu jesli chodzi o ceny (i dobrze), pojawiło sie więcej bawełny a nie tylko czysty plastik, wprowadzili inne "linie" stylistyczne - np. proste spódnice, rzeczy bardziej eleganckie (niz reszta oferty), niezły wybór np. szortów na lato, takich prostych, klasycznych prawie ;) mogliby zrobić coś z natłokiem rzeczy ;/ próbując zdjąc jedną zrzuca sie innych 10 przy okazji, a i przejście przez sklep to tez sztuka nie lada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misha Re: PIMKIE-co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 22:40 Ktos wczesniej napisal ze w Polsce PIMKIE sprzedaje odrzuty z Niemiec. I to moze byc prawda! W zeszlym roku kupilam w Niemczech spodnice, w polskich sklepach Pimkie jej wtedy nie bylo. Tydzien temu bylam w Pimkie w Galerii Dominikanksiej we Wroclawiu, patrze- a tam takie same spodnice jak moja!!! Wniosek: to, co nie sprzedano z zeszlorocznej letniej kolekcji w Niemczech przyslano do Polski... Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś