Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

śniegowce

11.02.12, 18:15
    Dziewczyny co myślicie na temat jasnych (białych , beżowych) śniegowców ? Warto zainwestować ? w sumie jasne to raczej mało praktyczne ale są takie pikne ,ze normalnie nie mogę się oprzeć ale co ciemnej kurtki chyba nie bardzo co ?
    Obserwuj wątek
      • maitresse.d.un.francais Re: śniegowce 11.02.12, 18:24
        Zależy z jakiego materiału. Jeśli typu rubber boots, to powinny się łatwo czyścić.
        • bosa_stokrotka Re: śniegowce 11.02.12, 18:37
          szczerze to podobają mi się te

www.eobuwie.com.pl/product-pol-33315-Sniegowce-TAMARIS-1-26608-27-Quartz-Comb-217.html#

no i te tylko kolor ciemniejszy

www.alebuty.com.pl/pl/p/Tamaris-1-26608-27/1016

do czarnej kurtki które lepiej wybrać ?
          A moze jeszcze zupełnie coś innego ?
          • jak_matrioszka Re: śniegowce 11.02.12, 19:42
            Oh, mi sie tez podobaja te biale, corce chcialam kupic. Jezeli czarny kolor kurtki wogole Tobie sie podoba, to pewnie i jasne buty do takiej kurtki dasz rade nosic.
      • 123domi123 Re: śniegowce 24.09.12, 22:46
        Mało praktyczne, nie zgodzę się! Ja minioną zimę przechodziłam w 3/4 w śniegowce Tommy Hilfiger. Jak raz pojawiły się na moich nogach, to inne buty nie mogły sprostać ich komfortowi oraz doskonałej funkcjonalności. Polecam zajrzeć, tutaj: www.fashionboutique.pl/kobieta-obuwie-niegowce-o_c_104_1.html
      • nessie-jp Re: śniegowce 24.09.12, 23:39
        Od dawna łażą za mną Sorrele "Joan of Arctic":

https://cdnb.lystit.com/photos/2012/07/24/sorel-winter-white-joan-of-arctic-product-1-4272481-938796235_large_flex.jpeg

Tylko zakały trochę drogie jak na śniegowce...
        • alessia27 Re: śniegowce 27.09.12, 08:58
          mam sorel joan of arctic sa straszni ciezkie, ale wygladaja na nodze bosko nawet do spodniczki jeansowej... bylam zeszlego roku z synam na sankach po ponad godzinie stania na sniegu zmarzly mi nogi.Radze kupic minimum rozmiar wieksze.
      • butterfly_girl Re: śniegowce 25.09.12, 09:14
        Jeżeli nie będzie chodziła po błocie sięgającym łydek, wszystko powinno być ok. Ten model buta został stworzony właśnie na zimę i dlatego doskonale sprawdza się w śnieżnych warunkach. Jasny kolor też jak najbardziej ok.
        • aqua48 Re: śniegowce 25.09.12, 15:29
          Jeśli to do miasta, gdzie błoto pośniegowe robi się w czasie nawet lekkiej odwilży typu parę godzin słońca w dzień, a zawiera również wszelkie brudy, odpady i tłuste ciecze z samochodów, to nie wróżę jasnym śniegowcom długiego żywota. Jeśli to do biegania po zaśnieżonych łąkach, polach ewentualnie do kurortu w Alpach, na po nartach to mogą być.
          • maitresse.d.un.francais a te bure? 25.09.12, 16:47
            https://www.alebuty.com.pl/environment/cache/images/250_0_productGfx_1f9c18b7b04319afb7e8be2702ee6d88.jpg

No i jak ta sztuczna skóra na dole reaguje na błoto i syfy miejskie (bo raczej nie po alpejskich łąkach będę w nich biegać?)
          • nessie-jp Re: śniegowce 25.09.12, 19:33
            aqua48 napisała:

> Jeśli to do miasta, gdzie błoto pośniegowe robi się w czasie nawet lekkiej odwi
            > lży typu parę godzin słońca w dzień, a zawiera również wszelkie brudy, odpady i
            > tłuste ciecze z samochodów

Dlatego ja szukam klasycznych, funkcjonalnych śniegowców z syntetycznym noskiem i dołem, takie typowe połączenie kaloszków z futerkiem. Wtedy nawet białe buty wystarczy opłukać i już. Cholewka rzadziej przemaka i ulega zabłoceniu, spokojnie może być z tkaniny albo sztucznego futra.

Zwykłe kalosze odpadają, za zimno i podeszwa zupełnie nie nadaje się na śliskie pory roku.
      • mojestylio Re: śniegowce 26.09.12, 15:34
        Kup sobie śniegowce emu. Można je prać normalnie w pralce. Raz zainwestujesz ale na długo ci posłużą
        • pamana Re: śniegowce 27.09.12, 09:10
          Emu nie nadają sie na błoto i mokry snieg do tego ich wyglad pozostawia wiele do życzenia.

Za mna też "chodzą" sorele ale fakt drogie :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka