alexf1 25.11.04, 14:49 Mam spodnie z tweedu. Niestety nie mogę ich nosić, ponieważ nieziemsko "gryzą". Nawet kiedy zakładam na rajstopy? Czy spotkałyście się z podszewka w spodniach, bo nie mam innego pomysłu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dobry humorek Re: Tweedowe spodnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 15:01 moja mama jest profesjonalistką w sprawach szycia..uważa,że eleganckie spodnie z wełny , tweedu itp.powinny mieć podszewkę.. Jeżeli chodzi o mnie draźni mnie czasami podszewka nawet w spódnicy...ale faktem jest,że rzecz elegancka powinna być na podszewce... Odpowiedz Link Zgłoś
energeia Re: Tweedowe spodnie 25.11.04, 17:03 W moich spodniach jest podszewka siegajaca polowy uda. Odpowiedz Link Zgłoś
to-ja-007 Re: Tweedowe spodnie 25.11.04, 18:25 W dobrej jakosci spodniach z welny z reguly powinny byc podszewki. Ale ocyziwscie niektore firmy oszczedzaja (np. promod). Moze jakas krawcowa by uszyla podszewke do tych drapiacych spodenek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilk@ Re: Tweedowe spodnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 18:41 ja przymierzalam spodnie w reserved - czekoladowe w prazek - mialy podszewke do kolan;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
aniabe13 Re: Tweedowe spodnie 25.11.04, 20:07 Spodnie z materiałów wełnianych i wełną powinny mieć podszewkę, chodzi o tak prozaiczną rzecz jak wypychanie się na kolanach i d....e. To że gryzą nie jest też bez znaczenia. Poszukaj krawcowej niech ci tą podszewkę wszyje, jeśli bardzo gryzą to do samego dołu, jeśli tylko trochę to może kończyć się w połowie łydki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Tweedowe spodnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 09:51 Moje spodnie tweedowe też mają podszewkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Tweedowe spodnie IP: *.ibmer.waw.pl 26.11.04, 11:56 Ja też kupuję spodnie wełniane tylko z podszewką do kolan, na "gryzienie" jestem bardzo czuła. Jeśli podszewka nie była fabrycznie wszyta, to nie wiem, czy teraz da się coś poprawić (zależy od fasonu spodni zapewne), ale idź z nimi do krawcowej. Odpowiedz Link Zgłoś