Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Tak sobie myślę

16.12.04, 19:37
    skąd wokół tyle wiotkich i szczupłych panienek,którym nigdy bym nie dorównała
    nawet się odchudzając,bo grubokoścista jestem,hehe?

I chyba to się bierze z odchudzania jeszcze w dzieciństwie,przed okresem
    dojrzewania - tak jak to robią tancerki...
    Tancerki od 10.roku życia.A trendne panienki?

(bez obrazy dla osób szczupłych z natury:-)
    Obserwuj wątek
      • Gość: kk Re: Tak sobie myślę IP: *.jci.com 16.12.04, 20:02
        mnie to zastanawia przy relatywnym braku mody na zdrowe odzywiane czy
        uprawianie sportu

te chude dziewczyny z frytkami... albo sie glodza miedzy, albo wymiotuja, albo
        maja niedobowy witaminowe. Bo jak sie zje 2000kcal w jakims kosmicznym fast
        foodzie z McDonalda to nie ma sily zeby dodatkowo zjesc 3 pelnowartosciowe
        posilki i nie przytyc.
        • kochanica-francuza Re: Tak sobie myślę 16.12.04, 20:05
          Gość portalu: kk napisał(a):

> mnie to zastanawia przy relatywnym braku mody na zdrowe odzywiane czy
          > uprawianie sportu
          >
          > te chude dziewczyny z frytkami...

ech...one jedzą maksimum pół porcji frytek
          • Gość: kk Re: Tak sobie myślę IP: *.jci.com 16.12.04, 20:18
            no to moze kwestia wieku?

w podstawowce/liceum moglam jesc prawie 'bezkarnie' i np. po powrocie ze szkoly
            wsuwalam mieszanke z pelnego mleka w prodszku + kakao + cukier, wsuwalam tego
            wielkie ilosci miedzy posilkami

teraz (trzydziecha na karku) juz bym nie mogla, bo by mi poszlo w biodra

moje szczuple kolezanki w wieku 30-40 mowia ze od pewnego momentu przemiana
            materii faktycznie sie zmienia i trzeba bardziej zwracac uwage na to co sie je
      • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: Tak sobie myślę 16.12.04, 20:30
        Ja jestem troche za chuda i strasznie mnie to denerwuje, bo nawet jakbym
        pochlaniala tony Grzesiów, i tak nie przytyje :/
        • Gość: kk Re: Tak sobie myślę IP: *.jci.com 16.12.04, 21:00
          no to poczekaj do trzydziestki :)
      • Gość: Richelieu* Re: Tak sobie myślę IP: 195.117.90.* 16.12.04, 21:07
        a ja byłam chuda, skóra i kości, nic nie dawało, diety na pogrubianie przez
        żołądek niestety przejśąć nie mogłby bo co ja zrobię gdy mi się jeść nie chce.
        Aż tu nagle zachorowałam, schudłam jeszcze bardzie, że wiatr mnie mógł wywiać
        aż po Hel, dlatego kiedy wyzdrowiałam, to znaczy teoretycznie, za (hehe, już za
        4 lata dowiem się czy na amen czy wtę czt we wtę), to powiedziałam stop. Nie ma
        to tamto. I zaczęłam intensywniej ćwiczyć różne takie, które ćwiczę od dawna,
        ale wcześniej .. jakoś tak bez przekonania. Więc ćwiczę, cupy lecą, hehe,
        patrzę w lustro, nic skóra i kości. Wchodzę na wagę (a dobrze waży), 10 kg
        więcej niż rok temu. Normalnie wiwat. Mam drobne kości, można by powiedzieć, że
        to nawet ości nie są, a tyle mięśni mi utrzymują.

Sumując. Jak się człowiek narobi, spoci, wygłodzi, to potem każde żarcie wchodzi
        Amen
      • zettrzy Re: Tak sobie myślę 17.12.04, 00:00
        te wiotkie i szczuplutkie maja taka budowe ciala i zostana wiotkie do poznej
        starosci, nawet jak sie fokle nie ruszaja
        one zreszta zawsze chca przytyc i "miec cialo", zupelnie odwrotnie niz te cielesne
        po prostu jest tak nierowno i nie ma sie czym przejmowac
      • andzia13 Re: Tak sobie myślę 17.12.04, 15:58
        Zawsze byłam szczupła (nie chuda) - jako dziecko, jako nastolatka, jako 20-
        latka. I teraz też jestem, jako 30-latka. Widać taka natura, bo nigdy się nie
        odchudzałam. Wprost przeciwnie, lubię jeść, również potrawy wysokokaloryczne. W
        moim przypadku teoria zmniejszającej się przemiany materii nie sprawdza się.
        Mam nawet wrażenie, że jest odwrotnie, że się zwiększa.
      • courtney Re: Tak sobie myślę 17.12.04, 17:16
        Lalcia Ty masz kompleks duzego cyca jak nic.Nie sądze by prawie kazda jak
        uwaszasz drobna kobieta przypłacała swą filigranowosc katowaniem sie dietami i
        spozywaniem wyłacznie paskudnych ale za to trendnych produktow light.
        • kochanica-francuza Re: Tak sobie myślę 17.12.04, 22:29
          courtney napisała:

> Lalcia Ty masz kompleks duzego cyca jak nic.Nie sądze by prawie kazda jak
          > uwaszasz
          uwaŻasz

drobna kobieta przypłacała swą filigranowosc katowaniem sie dietami i
          > spozywaniem wyłacznie paskudnych ale za to trendnych produktow light.

aha...a dlaczego w dawniejszych latach tych chudych było mniej?

i nie filigranowa,bo filigranowa to drobnej budowy i niska - mnie chodzi o
          wysokie i szczupłe

• annie_laurie_starr Re: Tak sobie myślę 18.12.04, 11:57
            Wczoraj jednym okiem zerknelam na kobiety James'a Bonda z lat szescdziesiatych
            i Pussy Galore oraz jej kobietki z Latajacego Cyrku wszystkie mialy w miare
            duze pupy. Ja mysle, ze wraz zmiana kanonow urody wzrasta deerminacja kobiet
            zeby tym kanonom sprostac.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka