Gość: moda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 21:34 Jeśli macie jakieś pytania dotyczące ubrań dla waszej sywetki, sukienek, spódnic itd. Piszcie. Postaram się na nie odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vanillaice Re: pomogę Ci się ubrać 19.03.05, 22:00 Owszem ja mam....Mój problem polega na tym, że jestem chuda...obcisłe topiki na ramiaczkach i inne ciuchy odsłaniające ciało są raczej nie dla mnie. Co powinnam nosić żeby wyglądać bardziej kobieco.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moda Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 22:36 Chudość jest w modzie... Jeśli jednak nie chciałabyś za bardzo jej eksponować to proponuję bluzeczki w kwiaty, w duże wzory. Odradzam natomiast cienkie, jednobarwne, dopasowane bluzeczki - bardzo podkreślają drobną sywetkę. Chcesz wyglądać grubiej i kobieco, więc proponuje Ci bluzkę wzorzystą (paski v kreski v zygzaki)marszczoną na biuście w jasnym kolorze. Osobiście uważam, że bycie chudą to atut. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: pomogę Ci się ubrać 19.03.05, 22:39 a ja ci serdecznie dziekuje, ja sie bede swoim gustem i fantazja kierowac i mysle ze lepiej na tym wyjde Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: pomogę Ci się ubrać 19.03.05, 22:42 tralalumpek napisała: > a ja ci serdecznie dziekuje, ja sie bede swoim gustem i fantazja kierowac i > mysle ze lepiej na tym wyjde ależ osoba która założyła ten watek nie chce nikomu na siłę doradzać...tylko tym, którzy oczekują pomocy-w zasadzie to dobry pomysł, przecież to jest forum moda, a większość zakładanych tu wątków kończy się wyzwiskami. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: pomogę Ci się ubrać 19.03.05, 22:44 lucy215 napisała: > tralalumpek napisała: > > > a ja ci serdecznie dziekuje, ja sie bede swoim gustem i fantazja kierowac > i > > mysle ze lepiej na tym wyjde > > ależ osoba która założyła ten watek nie chce nikomu na siłę doradzać...tylko > tym, którzy oczekują pomocy-w zasadzie to dobry pomysł, przecież to jest forum > moda, a większość zakładanych tu wątków kończy się wyzwiskami. > > > > nikogo nie wyzywam :) jak mozna komus doradzic nie widzac go Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: pomogę Ci się ubrać 20.03.05, 10:01 > nikogo nie wyzywam :) uf uf ;) a myślałam że się znowu krew poleje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anamag Re: pomogę Ci się ubrać 19.03.05, 22:41 Chętnie posłucham rad. Jestem wysoka, mam mały biust, ale szerobie biodra, raczej płaski brzuch, duży obwód ud (ciężko kupic spodnie) i jeszcze dużą różnice między pasem a biodrami. I ogólnie śmiesznie, bo pasuja na mnie bluzki o rozmiarach 36-38 a na dole 40-42... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jordi Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 00:18 ja noszę rozmiar 34 i wszystko byłoby okay, gdyby nie to, że w udach jestem grubsza niż w biodrach... fakt, że wciskam się w jeansy 26/32, ale nie wyglądam w nich zbyt ładnie... jak zatuszować takie uda? Odpowiedz Link Zgłoś
klara-klara Re: pomogę Ci się ubrać 20.03.05, 00:26 Noszac spodnie z rozszerzana nogawka na dole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jordi Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 00:29 a nigdy w życiu! czułabym się jak gimnazjalistka... Odpowiedz Link Zgłoś
klara-klara Re: pomogę Ci się ubrać 20.03.05, 00:34 przeciez to nie musza byc od razu dzwony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moda Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 10:45 jordi, zakładaj spódnice :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moda Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 10:44 anamag na pewno ładnie będziesz wyglądala w spódnicy do kolan/do łydek. Spódnica świetnie ukrywa grubsze uda i wygląda sie w niej bardzo kobieco. Bluzkę proponuję jasną. Buty na niższym lub średnim obcasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aguś Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 15:16 Co powinnam nosić, żebym wyglądała na wyższą i poważnie, mam 156cm wzrostu, 46 kilo, rozmiar34/36 (Uczę w pdostawówce i bywa że dzieciaczki z 4 klasy są ode mnie wyższe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MODA Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 15:32 Na pewno dobrze będzeisz się czuła w komplecie (żakiet+ spódnica o długości do kolan v przed kolana), do tego buty na średnim obcasie. Noś koszule w pionowe paski, one optycznie wydłużają. Odradzam ubieranie się warstwowo, bo to może spowodować, ze będzeisz wygladała jak kuleczka. Dla Ciebie idealne są marynarki, żakiety, koszule,spódnice do kolan i przed kolana, buty na średnim obcasie. Wszystko skromne, ale w miare eleganckie i z klasą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 15:46 Ja mam ten problem ,że jestem średniego wzrostu ,ale nie mam wcięcia w tali mam prosta chłopięcą figurę jak to zatuszować ??? Jak się ubierać ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 16:40 jak zatuszować duzy biust? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moda Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 22:15 niunia, nosic odpowiednie biustonosze, dobrej firmy, dobrze podtrzymujace obfity biust. :-) czemu chcesz tuszowac duzy biust? czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: pomogę Ci się ubrać 21.03.05, 19:13 Gość portalu: ona napisał(a): > Ja mam ten problem ,że jestem średniego wzrostu ,ale nie mam wcięcia w tali mam > > prosta chłopięcą figurę jak to zatuszować ??? Jak się ubierać ??? Brak wcięcia w talii tuszuje się podobno spodnicami które mają krój trapezu, proste, które się rozszerzają ku dołowi ( o ile dobrze pamiętam z jakiegoś babskiego pisma,ale ręki sobie nie dam uciąć ;) Marzannę powinno topić się 2 razy do roku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moda Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 22:10 do "ona" Dla Ciebie idealne sa sweterki, bluzki przewiązywane w tali. Płaszcze przewiazywane w tali (hit tegorocznej mody wiosennej). Możesz założyć zwykły sweterek i przewiązać go jakąś tasiemką, ozdobnym paskiem. Nie każdy musi mieć wcięcie w tali. Różnimy się i dlatego każdy z nas jest na swój sposób interesujący, piękny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.03.05, 23:39 A ja jestem nieproporcjonalna-jestem chudziutka od pasa w gore,a od pasa w dol jestem zbudowana typowo kobieco - wiadomo-bioderka,spore posladki..Jak zachowac rownowage? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moda Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 09:42 nosić ciemne spodnie, jasną górę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moda Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 09:43 jeśli chcecie możecie pytać nie tylko o ubranie do figury. Odpowiedz Link Zgłoś
natim Re: pomogę Ci się ubrać 22.03.05, 13:04 Nie jestem zbyt wysoka. Mam 164cm wzrostu i średnią budowę ciała. Brzuch mam raczej płaski, ale moje uda. Nie mam dużej różnicy między wcięciem w talii, a biodrami, ale chciałabym wyszczuplić/zatuszować uda i optycznie stać się wyższą - lubię buty na obcasie. Jest coraz cieplej, więc ubrania będą lżejsze, tylko jakie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moda Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 18:29 Natim podkreślaj swoje atuty, czyli eksponuj płaski brzuszek. Noś lekkie, dopasowane bluzeczki, np. w pionowe paseczki czy gładkie (wybór masz duży). Proponuję spódniczki o długości: do kolan, odradzam dłuższe. Buty na wysokim lub średnim obcasie. Zastanów się również nad fryzurą, dopasuj ją do kształtu twarzy i do wzrostu. Proponują zwrócić uwagę na dodatki: letnie branzoletki, kwiaty doczepiane do marynarki czy tasiemka w tali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 18:39 a w fryzurze tez pomozesz ? mam pucołowatą buzię i poldlugie, grube, proste, nigdy n ie farbowane wlosy jaka fryzura bylaby najlepsza ? Odpowiedz Link Zgłoś
natim Re: pomogę Ci się ubrać 22.03.05, 21:50 Dziękuję za radę. Dodam, że włosy mam bardzo długie - prawie metr mają, więc za dużo możliwości z nimi nie mam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna_nikt Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 19:06 no to ja tez poprosze o radę. mam mały biust, ale duzy obwód pod biustem (szeroko rozstawione zebra) i szerokie ramiona: w efekcie wiele bluzek jest na mnie za ciasnych pod pachami albo w biuście, chociaz biustu nie mam =) brzuch mam raczej ok, ale tyłek i uda to masakra. mam szeroka pupę, co przy wzroscie 161cm nadaje mi kształt gruszki. uda mam bardzo umięśnione i szerokie i zle wyglądam w wąskich spodniach. spodniczek też nie nosze, bo mam szerokie łydki :( do tej pory radziłam sobie z tym wszystkim nosząc szwedy albo bojówki, ale mam juz dośc takiego typowo sportowego tylu. co radzisz? Odpowiedz Link Zgłoś