Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pomogę Ci się ubrać

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 21:34
    Jeśli macie jakieś pytania dotyczące ubrań dla waszej sywetki, sukienek,
    spódnic itd. Piszcie. Postaram się na nie odpowiedzieć.
    Obserwuj wątek
      • vanillaice Re: pomogę Ci się ubrać 19.03.05, 22:00
        Owszem ja mam....Mój problem polega na tym, że jestem chuda...obcisłe topiki na
        ramiaczkach i inne ciuchy odsłaniające ciało są raczej nie dla mnie. Co
        powinnam nosić żeby wyglądać bardziej kobieco....
        • Gość: moda Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 22:36
          Chudość jest w modzie... Jeśli jednak nie chciałabyś za bardzo jej eksponować
          to proponuję bluzeczki w kwiaty, w duże wzory. Odradzam natomiast cienkie,
          jednobarwne, dopasowane bluzeczki - bardzo podkreślają drobną sywetkę.
          Chcesz wyglądać grubiej i kobieco, więc proponuje Ci bluzkę wzorzystą (paski v
          kreski v zygzaki)marszczoną na biuście w jasnym kolorze.
          Osobiście uważam, że bycie chudą to atut.

• tralalumpek Re: pomogę Ci się ubrać 19.03.05, 22:39
        a ja ci serdecznie dziekuje, ja sie bede swoim gustem i fantazja kierowac i
        mysle ze lepiej na tym wyjde
        • lucy215 Re: pomogę Ci się ubrać 19.03.05, 22:42
          tralalumpek napisała:

> a ja ci serdecznie dziekuje, ja sie bede swoim gustem i fantazja kierowac i
          > mysle ze lepiej na tym wyjde

ależ osoba która założyła ten watek nie chce nikomu na siłę doradzać...tylko
          tym, którzy oczekują pomocy-w zasadzie to dobry pomysł, przecież to jest forum
          moda, a większość zakładanych tu wątków kończy się wyzwiskami.

• tralalumpek Re: pomogę Ci się ubrać 19.03.05, 22:44
            lucy215 napisała:

> tralalumpek napisała:
            >
            > > a ja ci serdecznie dziekuje, ja sie bede swoim gustem i fantazja kierowac
            > i
            > > mysle ze lepiej na tym wyjde
            >
            > ależ osoba która założyła ten watek nie chce nikomu na siłę doradzać...tylko
            > tym, którzy oczekują pomocy-w zasadzie to dobry pomysł, przecież to jest
            forum
            > moda, a większość zakładanych tu wątków kończy się wyzwiskami.
            >
            >
            >
            >
            nikogo nie wyzywam :)
            jak mozna komus doradzic nie widzac go
            • lucy215 Re: pomogę Ci się ubrać 20.03.05, 10:01
              > nikogo nie wyzywam :)
              uf uf ;) a myślałam że się znowu krew poleje ;)

• anamag Re: pomogę Ci się ubrać 19.03.05, 22:41
        Chętnie posłucham rad. Jestem wysoka, mam mały biust, ale szerobie biodra,
        raczej płaski brzuch, duży obwód ud (ciężko kupic spodnie) i jeszcze dużą
        różnice między pasem a biodrami. I ogólnie śmiesznie, bo pasuja na mnie bluzki
        o rozmiarach 36-38 a na dole 40-42...
        • Gość: jordi Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 00:18
          ja noszę rozmiar 34 i wszystko byłoby okay, gdyby nie to, że w udach jestem
          grubsza niż w biodrach... fakt, że wciskam się w jeansy 26/32, ale nie wyglądam
          w nich zbyt ładnie... jak zatuszować takie uda?
          • klara-klara Re: pomogę Ci się ubrać 20.03.05, 00:26
            Noszac spodnie z rozszerzana nogawka na dole.
            • Gość: jordi Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 00:29
              a nigdy w życiu! czułabym się jak gimnazjalistka...
              • klara-klara Re: pomogę Ci się ubrać 20.03.05, 00:34
                przeciez to nie musza byc od razu dzwony.
          • Gość: moda Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 10:45
            jordi, zakładaj spódnice :-)
        • Gość: moda Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 10:44
          anamag na pewno ładnie będziesz wyglądala w spódnicy do kolan/do łydek.
          Spódnica świetnie ukrywa grubsze uda i wygląda sie w niej bardzo kobieco.
          Bluzkę proponuję jasną. Buty na niższym lub średnim obcasie.
          • anamag Re: pomogę Ci się ubrać 20.03.05, 21:43
            dzieki
      • Gość: Aguś Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 15:16
        Co powinnam nosić, żebym wyglądała na wyższą i poważnie, mam 156cm wzrostu, 46
        kilo, rozmiar34/36 (Uczę w pdostawówce i bywa że dzieciaczki z 4 klasy są ode
        mnie wyższe)
        • Gość: MODA Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 15:32
          Na pewno dobrze będzeisz się czuła w komplecie (żakiet+ spódnica o długości do
          kolan v przed kolana), do tego buty na średnim obcasie. Noś koszule w pionowe
          paski, one optycznie wydłużają. Odradzam ubieranie się warstwowo, bo to może
          spowodować, ze będzeisz wygladała jak kuleczka.
          Dla Ciebie idealne są marynarki, żakiety, koszule,spódnice do kolan i przed
          kolana, buty na średnim obcasie. Wszystko skromne, ale w miare eleganckie i z
          klasą.
          • Gość: ona Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 15:46
            Ja mam ten problem ,że jestem średniego wzrostu ,ale nie mam wcięcia w tali mam
            prosta chłopięcą figurę jak to zatuszować ??? Jak się ubierać ???
            • Gość: niunia Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 16:40
              jak zatuszować duzy biust?
              • Gość: moda Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 22:15
                niunia, nosic odpowiednie biustonosze, dobrej firmy, dobrze podtrzymujace
                obfity biust. :-)
                czemu chcesz tuszowac duzy biust? czy warto?
            • lucy215 Re: pomogę Ci się ubrać 21.03.05, 19:13
              Gość portalu: ona napisał(a):

> Ja mam ten problem ,że jestem średniego wzrostu ,ale nie mam wcięcia w tali
              mam
              >
              > prosta chłopięcą figurę jak to zatuszować ??? Jak się ubierać ???

Brak wcięcia w talii tuszuje się podobno spodnicami które mają krój trapezu,
              proste, które się rozszerzają ku dołowi ( o ile dobrze pamiętam z jakiegoś
              babskiego pisma,ale ręki sobie nie dam uciąć ;)

Marzannę powinno topić się 2 razy do roku!
            • Gość: moda Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 22:10
              do "ona"
              Dla Ciebie idealne sa sweterki, bluzki przewiązywane w tali. Płaszcze
              przewiazywane w tali (hit tegorocznej mody wiosennej). Możesz założyć zwykły
              sweterek i przewiązać go jakąś tasiemką, ozdobnym paskiem. Nie każdy musi mieć
              wcięcie w tali. Różnimy się i dlatego każdy z nas jest na swój sposób
              interesujący, piękny...
      • Gość: Mimi Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.03.05, 23:39
        A ja jestem nieproporcjonalna-jestem chudziutka od pasa w gore,a od pasa w dol
        jestem zbudowana typowo kobieco - wiadomo-bioderka,spore posladki..Jak zachowac
        rownowage?
        • Gość: moda Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 09:42
          nosić ciemne spodnie, jasną górę
        • Gość: moda Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 09:43
          jeśli chcecie możecie pytać nie tylko o ubranie do figury.
      • natim Re: pomogę Ci się ubrać 22.03.05, 13:04
        Nie jestem zbyt wysoka. Mam 164cm wzrostu i średnią budowę ciała. Brzuch mam
        raczej płaski, ale moje uda. Nie mam dużej różnicy między wcięciem w talii, a
        biodrami, ale chciałabym wyszczuplić/zatuszować uda i optycznie stać się
        wyższą - lubię buty na obcasie. Jest coraz cieplej, więc ubrania będą lżejsze,
        tylko jakie ?
        • Gość: moda Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 18:29
          Natim podkreślaj swoje atuty, czyli eksponuj płaski brzuszek. Noś lekkie,
          dopasowane bluzeczki, np. w pionowe paseczki czy gładkie (wybór masz duży).
          Proponuję spódniczki o długości: do kolan, odradzam dłuższe. Buty na wysokim
          lub średnim obcasie. Zastanów się również nad fryzurą, dopasuj ją do kształtu
          twarzy i do wzrostu. Proponują zwrócić uwagę na dodatki: letnie branzoletki,
          kwiaty doczepiane do marynarki czy tasiemka w tali.
          • Gość: ania Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 18:39
            a w fryzurze tez pomozesz ?

mam pucołowatą buzię i poldlugie, grube, proste, nigdy n ie farbowane wlosy

jaka fryzura bylaby najlepsza ?
          • natim Re: pomogę Ci się ubrać 22.03.05, 21:50
            Dziękuję za radę. Dodam, że włosy mam bardzo długie - prawie metr mają, więc za
            dużo możliwości z nimi nie mam.

Pozdrawiam
      • Gość: panna_nikt Re: pomogę Ci się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 19:06
        no to ja tez poprosze o radę. mam mały biust, ale duzy obwód pod biustem
        (szeroko rozstawione zebra) i szerokie ramiona: w efekcie wiele bluzek jest na
        mnie za ciasnych pod pachami albo w biuście, chociaz biustu nie mam =)
        brzuch mam raczej ok, ale tyłek i uda to masakra. mam szeroka pupę, co przy
        wzroscie 161cm nadaje mi kształt gruszki. uda mam bardzo umięśnione i szerokie
        i zle wyglądam w wąskich spodniach. spodniczek też nie nosze, bo mam szerokie
        łydki :(
        do tej pory radziłam sobie z tym wszystkim nosząc szwedy albo bojówki, ale mam
        juz dośc takiego typowo sportowego tylu. co radzisz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka