nallega_m 03.04.05, 18:23 gdzie i za ile mozna kupic? czy maja podeszwe taka, ze mozna w nich normalnie na codzien chodzic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniabe13 Re: kierpce 03.04.05, 22:28 Poszukaj po rynkach, niektóre są podklejone gumą. Cena w granicach 40zł. Ale nie liczyłabym na trwałość tych butów. Kierpce były moim dziecięcym marzeniem ale niespełnionym, moze teraz sobie kupię? Tylko gdzie w nich chodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: kierpce 03.04.05, 22:31 hehe ja tez jako dziewczynka marzyłam o kierpcach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aniabe13 Re: kierpce 03.04.05, 22:37 To może sobie kupmy na wiosnę? Będziemy skrzypieć przy chodzeniu... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: kierpce 03.04.05, 22:53 :-) i korale, ogromne czerwone korale na szyję ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
aniabe13 Re: kierpce 03.04.05, 22:57 I ciupaga na wieczorne powroty do domu :-) A korale mam! Może nie takie ogromne ale zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
nallega_m Re: kierpce 04.04.05, 00:15 ja tez chcialam miec kierpce, ale jakos tak za daleko chyba od gor mieszkalam:( w zeszlym roku bylam u mojej kolezanki w czestochowie i okazalo sie, ze jej tata chodzi w kierpcach, wtedy zobaczylam, ze fajnie sie komponuja z normalnym strojem:) no i moze cos wiecej. jeden problem: tu gdzie mieszkam kierpce poki co tylko w sukiennicach znalazlam-75zl, a gdzie indziej to tylko dzieciece rozmiary.te z sukiennic poza wszystkim wygladaja raczej jak gadzet, pamiatka, a tamte taty kolezanki wygladaly bardzo butowo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonia Re: kierpce IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.05, 00:24 nallega_m-a co góralski imidż ci podchodzi bo mi nie??Papatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milkie Re: kierpce IP: *.blich.krakow.pl 04.04.05, 10:10 hmmm..na moje oko, mozna sie przejechac do nowego targu i wstapic do jakiegos sklepu regionalnego. albo u kogos szyjacego na zamowienie stroje goralskie zamowic "przez wtyki" takie na miare z zastrzezeniem, zeby sie do chodzenia nadawaly i mialy zbrojona podeszwe :). albo sie przejsc na targ w srode wieczorem. no dooobra, to byla krotka promocja regionu;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesti Re: kierpce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 10:18 www.pasaz.z-ne.pl/ poszukaj tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: kierpce 04.04.05, 11:07 przed Nowym Targiem, no i oczywiście na targu w Nowym Targu jest tego mnóstwo, na pewno znajdziesz. a co do korali... mam jeszcze wyszywany przez mamę strój krakowski :) i wianek :D Odpowiedz Link Zgłoś
nallega_m Re: kierpce 04.04.05, 13:54 dzieki za podpowiedzi, a jeszcze tylko kwestia ceny: ile szykowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milkie Re: kierpce IP: *.blich.krakow.pl 04.04.05, 14:35 szczerzemowiac to zalezy od tego, co Ci sie udautargowac ;), na pewno mniej niz 100. Odpowiedz Link Zgłoś
nallega_m Re: kierpce 04.04.05, 14:46 pytam o dolna granice przyzwoitosci. ktos tu podal cene 40zl, w sukiennicach jest prawie dwa razy tyle. no i chcialabym sie dowiedziec, zeby nie dac sie az tak bardzo oskubac, no bo na "turystach", to jednak gorale chca zarabiac. a czy w Nowym Targu na targu to takie od razu do chodzenia mozna kupic, czy raczej takie pamiatkowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesti Re: kierpce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 16:21 moge sprawdzic bo jestem z nowego targu , kierpce jak najbardziej nadaja sie do chodzenia :) hehe coz to za pytanie wogole Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza ciekawy kożuch 04.04.05, 16:17 www.blachorz.pl/pozycja.php?id=844&dzial=&ile=&ktora= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesti Re: ciekawy kożuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 16:21 obejrzyj strone www.kusnierstwo.pl i tam w firmy bedziesz miala duzy wybor na podstronkach i galerie :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nallega_m Re: ciekawy kożuch 04.04.05, 17:00 dzieki! jesli mozesz przy okazji to sprawdzic, to bylabym wdzieczna:) a dziwne pytanie stad, ze np te, ktore ogladalam mialy skorzana podeszwe Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: ciekawy kożuch 04.04.05, 17:02 nallega_m napisała: > dzieki! jesli mozesz przy okazji to sprawdzic, to bylabym wdzieczna:) a dziwne > pytanie stad, ze np te, ktore ogladalam mialy skorzana podeszwe no bo robi je się tradycyjnie z jednego kawałka skóry...górale w takich chodzili,no ale fakt,po innym podłożu...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue kierpce - ok, ale co do nich? 04.04.05, 17:09 z czym takie kierpce mogłyby sie dobrze komponować? jaki strój do nich pasuje? ps. ja też jako mała dziewczynka chciałam miec kierpce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nallega_m Re: kierpce - ok, ale co do nich? 04.04.05, 17:30 pan, o ktorym pisalam mial lniane spodnie i jakas koszulke. co do podeszwy- nie dziwi mnie ta skora- kierpce w koncu sa starsze niz plastik:) ale te dzieciece sa "uzbrojone", a dorosle nie. ja to pamietam, ze moje kolezanki nawet mialy takie buty... a kozuchy z linku sa super! czy ktoras z Was orientuje sie ile kosztuja? moze mam szanse uzbierac do zimy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesti Re: kierpce - ok, ale co do nich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 08:33 to zalezy napisz ktory a ja sie dowiem :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nallega_m Re: kierpce - ok, ale co do nich? 05.04.05, 08:59 np taki czarny okeslony jako "stylizowany". swoja droga to w takim plaszczu moglabym 100 lat chodzic i by mi sie nie znudzil.mam kilka podobnych perelek jeszcze po babci(a hietem jest jedwabna bluzka uszyta ze spadochronu:)) wiec moze nawet dluzej by przezyl...:) Odpowiedz Link Zgłoś
nallega_m Re: kierpce - ok, ale co do nich? 08.06.05, 17:52 Kpilam w kocu te kierpce:) sa super. w przejsciu podziemnym kolo dworca w krakowie kosztowaly....30zl Odpowiedz Link Zgłoś