kiciula1 03.04.05, 21:16 KOszmar!! Kupiłam półbuciki, chodze w nich 4 dzień. Niesamowicie pokaleczyłam sobie pięty, czy zdarza wam się poobdzierac pięty? Jaki szybki ratunek dla pięt? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziyi Re: Buty 03.04.05, 21:21 Hmmmmm...... Znam to doskonale. Mnie nawet niektore adidasy potrafia obcierac wiec kupuje tylko buty mieciutkie. Juz kilka par cudownych butow stoi na polce nieuzywana :-( Mozesz kupic plyn do zmiekczania butow, albo rozbic je mlotkiem. Ranke najlepiej zaklej plastrem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Buty IP: *.plock.mm.pl 03.04.05, 22:03 dla mnie poobcierane pięty to normalka, w kazdych butach tak mam. Najlepsza rada to plaster i przeczekac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia :-) Re: Buty IP: *.chello.pl 03.04.05, 23:16 Musisz na pare dni odstawić te buty aż zagoją się pięty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.i Re: Buty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 19:13 Jeśli to są buty skórzane, to poczekac trochę aż się pięty podgoją, plaster i dalej chodzić, skórzane buty zazwyczaj się "rozbijają", albo jeśli to nie sa buty na wysokim obcasie to warto zaopatrzyć się w tzw. "podpiętki" Odpowiedz Link Zgłoś
lwica.salonowa Re: Buty 04.04.05, 19:25 Mnie też często obcierają buty, ale mam swoje sposoby :). Do butów zakrytych jest taka specjalna pianka - można ją dostać w Deichmanie. Trzeba psiknąc do buta przed założeniem, wtedy przy pomocy tej pianki but trochę dopasowuje się do kształtu stopy. Sandałki i buty z paseczkami smaruję od wewnątrz lekko oliwką - to zmniejsza tarcie i buty tak nie obcierają. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciula1 Re: Buty 04.04.05, 20:45 Dzięki za radę! Napewno kupię tę piankę a na początek oliwka! Mysle ze ok 4 dni powinny się piety pogoić, a na razie biegam w adidaskach:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: Buty IP: 213.199.197.* 07.04.05, 14:45 mam zdarta piętę, jak szybko zagoić aby za 2 dni ubarć buty na wysokim obcasie? Odpowiedz Link Zgłoś