Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

"zmechacony" płaszcz z mango

09.02.06, 21:47
    Czy ktoś sie orientuje jak wygląda sprawa reklamacji towaru który po niecałym
    tygodniu użytkowania wygląda jakbym chodziła w nim przez dwa lata. Sprawa
    jest tymbardziej przykra ze to "Mango", a ich rzeczy lubie i mam kilka juz
    pare lat i sa w całkiem dobrym stanie. Czy ktoś może reklamował towar własnie
    z powodu "zmiechacenia"? Jaki "wyrok" zapadł.
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • tralalumpek Re: "zmechacony" płaszcz z mango 09.02.06, 21:53
        byłam dzisiaj na przedwiośnianym spacerze w mieście
        wędrując po uliczkach wiednia weszłam do mango, koszmarny sklep
        szajs za duże pieniądze, koszmarne szmaty, zero wykończenia, szyte jakby
        nogami,
        materiały najtańsze gdzieś z kalkuty chyba za grosze sprowadzane
        bluzka z białej bawełny ktora ja kupiłam za 5 euro w dubaju w mango kosztuje
        70euro!
        • modeliste Re: "zmechacony" płaszcz z mango 09.02.06, 21:57
          Dzięki za opinię ale to nie na temat. Więc bardzo proszę nie wypowiadaj się
          jelśi nie masz nic do powiedzenia na dany temat. Bo nie o tym chyba była
          rozmowa.
          Pozdrawiam i zycze udanych zakupów w renomowanych butikach wiedeńskich
          projektantów.
          • tralalumpek Re: "zmechacony" płaszcz z mango 09.02.06, 22:00
            alez oczywiscie droga panno,
            skoros taka mundra i wyszczekana to dlaczego na forum pytasz a nie w sklepie?
            • ewae1 Re: "zmechacony" płaszcz z mango 10.02.06, 00:28
              Tralalumpku, wszyscy znamy Twój fantastyczny gust, ale nie przesadzaj,
              większośc rzeczy nawet z H&M jest lepszych od tego co Ty Nam prezentowałaś.
              • tralalumpek Re: "zmechacony" płaszcz z mango 10.02.06, 08:57
                tak kochanie i ty w calosci tez jestes lepsza
                pozostan zatem przy tym swoim h&m
          • magdaksp Re: "zmechacony" płaszcz z mango 09.02.06, 22:58
            musisz isc do sklepu i pokazac im co sie ztym plaszczem stalo .ja innego
            wyjscia nie widze.tylko oczywiscie paragon wez:)
      • alex_koz Re: "zmechacony" płaszcz z mango 09.02.06, 23:06
        reklamacja to reklamacja, czy po tygodniu czy po 5ciu, idz do sklepu z
        paragonem i tyle
        • modeliste Re: "zmechacony" płaszcz z mango 10.02.06, 00:27
          Zaniosłam dzisiaj ten płaszcz, ale pytam na forum bo nie wiem jaki "wyrok"
          zapadnie. Więc pomyślałam że może ktoś miał podobny problem i chciałam wiedzieć
          jak sprawa została rozegrana.

Dzięki i pozdrawiam
          • ania107 Re: "zmechacony" płaszcz z mango 10.02.06, 09:01
            A w jakim mieście? Ja reklamowałam buty w Szczecinie (złamany obcas) byłam pewna
            że nie uznają, no bo tak jakby zniszczenie mechaniczne, ale uznali. Pieniędzy
            wprawdzie długo w portfelu nie miałam bo zaraz kupiłam u nich cos innego :).
            bardzo lubię MANGO. Większość zawartości mojej szafy pochodzi z tego sklepu,
            niektóre nawet z czasów gdy w Szczecinie jeszcze Mango nie było...i jestem
            bardzo zadowolona.
            Jedna osoba krytykowała ten sklep...wiesz Mango jak większośc sklepów ma kilka
            lini: evening, suit, casual, jeans, basic...Basic jest oczywiście najtańszy ale
            nie znaczy najgorszy. Naprawdę nie wiem gdzie widziałaś złe wykończenie?????mam
            mnóstwo koszulek i sweterków z basica i sa super. Piorę je nawet w pralce (choć
            na metce zaznaczone pranie ręczne) i nic się nie dzieje.
            A bawełniany t-shirt za 70 euro- chyba przesadzasz podaj link ze zdjęciem tego
            t-shirta, na ich stronie (www.mango.es)sa tez ceny wiec porównamy.
            • tralalumpek Re: "zmechacony" płaszcz z mango 10.02.06, 11:10
              ania107 napisała:

> bardzo lubię MANGO. Większość zawartości mojej szafy pochodzi z tego sklepu,
              > niektóre nawet z czasów gdy w Szczecinie jeszcze Mango nie było...i jestem
              > bardzo zadowolona.
              > Jedna osoba krytykowała ten sklep...wiesz Mango jak większośc sklepów ma kilka
              > lini: evening, suit, casual, jeans, basic...Basic jest oczywiście najtańszy
              ale
              > nie znaczy najgorszy. Naprawdę nie wiem gdzie widziałaś złe wykończenie?????
              mam
              > mnóstwo koszulek i sweterków z basica i sa super. Piorę je nawet w pralce
              (choć
              > na metce zaznaczone pranie ręczne) i nic się nie dzieje.
              > A bawełniany t-shirt za 70 euro- chyba przesadzasz podaj link ze zdjęciem tego
              > t-shirta, na ich stronie (www.mango.es)sa tez ceny wiec porównamy.

droga aniu
              to ze ty masz w szafie wiekszosc rzeczy z mango to naprawde nie moja wina :)
              ja krytykowalam a gdzie widzialam takie ceny tez napisalam, a tak poza tym
              chodzilo o najnowsza kolekcje mango i bluzki 'indyjskie' ya 69.90 euro
              co dla ciebie jest wyznacznikiem dobrego smaku, jakosci i poziomu nie mnie
              oceniac ale mango wedlug nie moich ocen jest tandeta dla mlodzizy i
              biednijeszych studentow ktorzy nawzajem sie podpieraja w zdaniu ze mango TO
              MARKA
              na forum moda półki do ktorych forumowiczki sięgaja to: h&m, mango, orsey,
              lumpex, solar
              rozmawiamy o modzie czy o czyms innym moze?
              • miumiu75 Re: "zmechacony" płaszcz z mango 10.02.06, 12:21
                O ile dobrze pamietam jedna z twoich bluzek, ktore aneksa tak namietnie wklejala byla z Mango.
                Pamietam, bo nie moglam sie nadziwic, ze masz te firme w szafie. A moze to byla jakas pomylka i bluzka
                nie byla twoja?
                • tralalumpek Re: "zmechacony" płaszcz z mango 10.02.06, 14:37
                  nie nie mylisz sie, bluzka ktora tak nmietnie wstawiala aneksa byla wyrwana z
                  watku o ciuchach do chodzenia po domu
                  mam takie male skrzywienie charakteru: zanim wydam opinie przygladne sie dobrze
                  temu czemus/komus co opinuje
                  jedyna rzecz jaka mam z mango jest ta bluzka, nawiasem mowiac zalozona lepiej
                  wyglada niz na wieszakujest nawet wstylu ostatnio noszonych czyli tuz pod
                  biustem 'puszczona luzno' tylko ze ona pokazuje brzuch bo jest rozcieta
                  jakosc jej jest taka jak wszystkie rzeczy mango, nadaje sie wlasnie wsam raz do
                  raz na jakis czas zalozenia do prac w ogrodku
                  • tralalumpek Re: "zmechacony" płaszcz z mango 10.02.06, 15:07
                    i jeszcze jedna uwaga, pokazywalam tez w 'watku domowym' 2 indyjskie
                    (dubajskie) bluzki za piec groszy, ktore sluza mi rowniez w gorace dni do
                    biegania po domu i ogridzie tudziez na dojscie pare metrow do basenu ale nie
                    kupilabym takiej bluzki w mango za 70 euro i to wcale nie dlatego ze mi sie nie
                    podobaja ani dlatego ze nie mam 70 euro, wrecz przeciwnie - potrafie liczyc i
                    nie lubie jak ktos ze mnie idiote robi
                  • modeliste Re: "zmechacony" płaszcz z mango 10.02.06, 16:52
                    "mam takie male skrzywienie charakteru: zanim wydam opinie przygladne sie
                    dobrze
                    temu czemus/komus co opinuje"

świetnie wiec bardzo proszę nie wpuszczeaj wątków nikomu nie potrzebnych na
                    formu. Zadałam pytanie i oczekiwalam odpowiedzi ludzi którzy maja coś na ten
                    temat do powiedzenia.

Pozdrawiam i powodzenia na zakupach.

• tralalumpek Re: "zmechacony" płaszcz z mango 10.02.06, 18:20
                      modeliste napisała:

>
                      > świetnie wiec bardzo proszę nie wpuszczeaj wątków nikomu nie potrzebnych na
                      > formu. Zadałam pytanie i oczekiwalam odpowiedzi ludzi którzy maja coś na ten
                      > temat do powiedzenia.
                      >
                      > Pozdrawiam i powodzenia na zakupach.
                      >

wrzuc na luz i nie rzucaj sie jak pchla na sznurku
                      wyobraz sobie ze czesto w postach obok tematu glownego pojawiaja sie inne wpisy
                      i tok rozmowy idzie w roznych kierunkach
                      o co tyle krzyku? ktos ci krzywde zrobil?
          • sabriel Re: "zmechacony" płaszcz z mango 10.02.06, 12:04
            Myślę, że masz dużą szansę na pozytywne rozpatrzenie reklamacji.W takich
            znanych sieciach zwykle zależy im na klientach.Poza tym to nie najlepiej o nich
            świadczy, że ich płaszcz sie zmechacił w tak szybkim tempie.
            Byłabym optymistką jeśli chodzi o korzystne dla ciebie rozpatrzenie
            reklamacji.Napisz jak sie ostatecznie to skończyło.
            • malgoniak Re: "zmechacony" płaszcz z mango 10.02.06, 14:59
              ja mam problem podobny, kupiłam płaszcz jeszcze jesienią w kappahlu, tani nie
              był, kosztował 500 zł, ale od samego wiszenia w szafie i dotykania już widać, że
              taki materiał-lużny splot, ze będzie się mechacił i już powoli zaczyna być
              widać, a nie miałam go na sobie ani razu:(( i też się zastanawiam czy w nim nie
              pochodzić wiosną i reklamowac po sezonie, bo chyba jest rok od daty kupienia na
              reklamację?
              tylko czy jest szansa na odzyskanie pieniędzy? i pewnie inne są zasady jak się
              kupuje za 100% ceny, a jak na wyprzedażach, bo z wyprzedaży to oni chyba
              reklamacji nie uznają..........
              • oneka Re: "zmechacony" płaszcz z mango 10.02.06, 19:18
                wyprzedaż to nie przecena z powodu jakiejś wady. co więcej, nawet jak coś jest
                przecenione z powodu np. urwanego guzika, to można reklamować rozłażące się szwy.
      • modeliste Re: "zmechacony" płaszcz z mango 20.02.06, 21:00
        Oddali pieniądze. Bez najmniejszego problemu. I znów Mango ma u mnie +.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka