Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Clarks,Camper,Hego's

03.09.06, 21:18
    Możecie się podzielić opiniami na temat tych butów?Oglądałam własnie w
    internecie i wydaje mi się że te "kozaki" będą pasowały na moje chude łydki;-
    ))No i ile kosztują?
    Obserwuj wątek
      • jaleo Re: Clarks,Camper,Hego's 03.09.06, 21:22
        Clarks i Camper to dwa przeciwne bieguny. Clarks to jest dosc szacowna firma
        brytyjska, adresujaca produkty do osob w tzw. srednim wieku, buty sa robione na
        dosc szeorkie stopy, kozaki rowniez (! - jak masz waska lydke to mozesz sie
        rozczarowac).

Natomiast Camper to jest taka lekko "odjechana" firma hiszpanska, celujaca
        glownie w "mlodsza czesc widowni". Buty nie sa az tak waskie, jak to sie
        czasem zdarza w hiszpanskich produkcjach, ale na pewno robione na szczuplejsza
        noge, niz Clarks.

Hego nie znam.
        • weronka77 Re: Clarks,Camper,Hego's 03.09.06, 21:27
          No włąśnie podobają mi się te Clarks kozaki dwa modele.Jutro poszukam ich w
          Krakowie.Może lepiej będą wyglądały niz te wszystkie oficerki z Gino
          Rossi,Benettona i Venezzi.Niestety musiałabym je zwężać...A jak to się ma
          cenowo?
          • jaleo Re: Clarks,Camper,Hego's 03.09.06, 21:34
            Kozaki Clarks kosztuja w UK jakies £75 - £80 funtow.
            • weronka77 Re: Clarks,Camper,Hego's 03.09.06, 21:42
              No to jeszcze nie tak tragicznie-czyli ok 600zł.Lepsze na pewno niz te
              koszmarki z tegorocznej kolekcji Venezzi,peóne złotych blaszek,sznureczków i
              klockowatych obcasików...brrrr..
      • ekler.ka Re: Clarks,Camper,Hego's 03.09.06, 23:58
        zgadzam sie z opisami,ale...clarks ma tez sporo odjechanych butow ;) i
        generalnie clarks i camper to moje dwie ukochane marki :)
        botki clarks kosztuja okolo 600 zl, campera-kolo 800 zl. w krakowie obie marki
        dostaniesz w apii (grodzka i galeria kazimierz),a clarks dodatkowo jeszcze na
        florianskiej i czasem w sklepie ecco w plazie ;) ale kozakow jeszcze nie widzialam.
        • ekler.ka Re: Clarks,Camper,Hego's 03.09.06, 23:59
          a jesli chodzi o lydke:sama mam pokazna,naprawde pokazna, i w zeszlym roku
          kupilam clarki :)
        • weronka77 Re: Clarks,Camper,Hego's 04.09.06, 00:03
          Mnie tylko o botki chodzi bo reszta średnia...Odila i Ollie sa fajne,ale nie
          wiem czy ciepłe bo zmarzluch jestem straszny....Camper nie ma zadnych botków-
          oglądam właśnie ich www z kolekcją jesienno-zimowa;-(((
        • frigg Re: Clarks,Camper,Hego's 04.09.06, 00:06
          sklep Clarks jest na Sławkowskiej za galerią osobliwości.
        • frigg Re: Clarks,Camper,Hego's 04.09.06, 00:07
          i są tam kozaki :)
          • weronka77 Re: Clarks,Camper,Hego's 04.09.06, 00:08
            Te o których pisałam? W którym miejscu ten sklep? Tak dokładniej możesz napisać?
            • frigg Re: Clarks,Camper,Hego's 04.09.06, 00:19
              nie wiem jak wyglądają modele o których piszesz, jakieś tam widziałam :) Sklep
              jest po lewej stronie idąc od rynku za galerią osobliwości (nosorożec wystający
              z szyldu). Nie wiem jak opisać dokładniej.
              • weronka77 Re: Clarks,Camper,Hego's 04.09.06, 00:21
                dzięki;))Kozaki takie na płaskiej podeszwie jedne do kostki drugie do kolan;-)
                Ale cholera mogę dopiero w pażdzierniku kupic....dzisiaj zainwestowałam cały
                limit w Jaclpota i Benettona..Może mi sprowadża wtedy?
                • frigg Re: Clarks,Camper,Hego's 04.09.06, 00:22
                  zapytaj, miłe dziewczyny tam pracują :)
                  • weronka77 Re: Clarks,Camper,Hego's 04.09.06, 00:23
                    Oj to dobrze..Tak trudno dzisiaj o miłe sprzedawczynie i fajne;-((W Apii sa
                    naburmuszone niestety...
                    • frigg Re: Clarks,Camper,Hego's 04.09.06, 00:31
                      o, tak. W Venezii też pracują udzielne księżne. Ale i tak wszystkie wysiadają
                      przy babonach z Coffee Heaven w M1 :)
                      • weronka77 Re: Clarks,Camper,Hego's 04.09.06, 02:45
                        W Venezii w GK:-)) W M1 zawsze miłe w Coffee-przynajmniej tak uwazam bo
                        żadnychn starc nie miałam.Wszedzie są księżne-przyjaciółkami stają się jak się
                        okazuje że niepozorna dziewczyna w adidasach płaci za zakupy ponad 1000zł;-)
                        Nawet dają bonusy,karty i prezenty firmowe;-)))
                        • frigg Re: Clarks,Camper,Hego's 04.09.06, 08:30
                          to chyba pozostanę z panienkami z CH w nieprzyjaźni, bo nie zdarzyło mi się
                          wydać tam więcej niż 20 zł :)
      • weronka77 Re: Clarks,Camper,Hego's 04.09.06, 00:11
        JA mam chudą łydkę a poza tym szukam alternatywy dla oficerek któe nosza już
        wszyscy!!POza tym cos ciepłego bardzo..RTok temu sprowadziłam Merrelle ale
        przyda się jeszcze coś na dokładkę.Jaka to jakość? Mam na myśli czy nie
        rozpadną sie po tym cholernym sniegu zmieszanym z solą i chlorem która polewany
        jest Rynek...
      • zettrzy Re: Clarks,Camper,Hego's 04.09.06, 02:37
        chodaki Clarksa mialam przez jakies 8 lat
        eksploatowalam je bezlitosnie, noszac w paskudna pogode jesienia, wczesna zima i
        wczesna wiosna... raz tak mi nasiakly na deszczu ze schly trzy dni; i co,
        wyschly bez sladu, zadnych zaciekow, nic nie stwardnialo, w ogole jakby nigdy
        nie trafily pod deszcz
        umarly na rozpad naturalny, po prostu ktoregos dnia rozlecialy mi sie w rekach
        kiedy je zdjelam... no ale po tylu latach w warunkach ekstremalnych nie moglo
        byc inaczej, wiec je ceremonialnie pogrzebalam w zsypie
        zaplacilam za nie, w polowie lat 90, $80, ale dzis kosztuja chyba ze dwa razy
        tyle, nie wiem bo takich butow nigdzie nie widzialam od paru lat
        byly naprawde swietne, stopy sie w nich nie slizgaly, mialy piekny ksztalt noska
        i bardzo fajny klockowy obcas, leciusienkie jak piorko, nie czulam ich na
        stopach, i do dzis mi zal ze jednak nie byly niesmiertelne
        campersow nie znam, nigdy na nie nie trafilam, wiec nie mam zdania
        • weronka77 Re: Clarks,Camper,Hego's 04.09.06, 02:45
          To się zdecydowałam;-))
      • ekler.ka Re: Clarks,Camper,Hego's 04.09.06, 09:51
        tak,oczywiscie,florianska pomylila mi sie ze slawkowska,przepraszam ;)
        a botki campera sa-jeden model w apii widzialam wczoraj.ale ostrzegam-sa lekko
        odjechane :)
        • weronka77 Re: Clarks,Camper,Hego's 04.09.06, 09:57
          No ale ten Camper tez na plaskiej podeszwie? Ta marka wogole ma sie jakoś do
          jakosci Clarks?A gdzie te botki?
          • ponytail Re: Clarks,Camper,Hego's 04.09.06, 11:12
            Campery to najgorsze buty jakie sprawila sobie moja druga polowa. Po 3
            miesiacach uzytkowania pękła podeszwa. W Apii stwierdzono ze uzytkujacy buty w
            zly sposob stawia stope w trakcie chodzenia. Załosne. Od butów za 700pln
            wymagam trochę więcej. Wzornictwo owszem czesto fajne - ale ta firma juz w
            naszym domku nie zagości.
            Pozdrawiam i zycze udanych zakupow
            • weronka77 Re: Clarks,Camper,Hego's 04.09.06, 11:15
              No właśnie widzę że jakieś takie dziwne wzornictwo-na obcasach i wogóle nie
              bardzo;-(((Kupię Clarksy ale niestety w sklepie na Sławkowskiej nie mają
              telefonu;-((((Przynajmniej zgłoszonego w Tepsie..
      • nionczka Re: Clarks,Camper,Hego's 04.09.06, 12:19
        Camper ma odjechane i normalne butki. Zobaczcie na stronie www. To moja ulubiona
        marka :-) Swietna jakosc, ale styl nie dla kazdego.
        • weronka77 Re: Clarks,Camper,Hego's 04.09.06, 12:56
          Właśnie jakieś takie dziwne-same obcasiki;-((( Jeśli chodzi o kozaczki.już
          dzwoniłam do sklepu i będą mieli komplet kolekcji w pażdzierniku Clarks'a;-))
          Ceny od 550 więc nie tak tragicznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka