Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Modny kierunek na

17.09.06, 12:52
    miesiac miodowy:) prosze wpisywac:)
    Obserwuj wątek
      • sumire Re: Modny kierunek na 17.09.06, 12:55
        Reunion pewnie. Albo jakaś tajska wyspa. Niemniej uważam, że kierunek podróży powinien zależeć od osobistych upodobań i marzeń, jeśli się oczywiście takowe posiada.
        • modlisshka Re: Modny kierunek na 17.09.06, 12:56
          chorwacje odradzam...
          • sumire Re: Modny kierunek na 17.09.06, 12:59
            a to niby czemu, jeśli mogę spytać? Chorwacja ma nie dość, że Split i Dubrownik, to jeszcze przepiękne wybrzeże i znakomite alkohole... różne ludzie mają gusta podróżnicze (o ile mają, podkreślam po raz drugi), więc może niekoniecznie trzeba od razu z pełną stanowczością odradzać. mam przyjaciela, który zjeździł pół świata, ale jedynym krajem, do którego wielokrotnie wracał, jest właśnie Chorwacja.
            • modlisshka Re: Modny kierunek na 17.09.06, 13:16
              Poniewaz Chorwacja bardzo się zmienila... kiedyś była cudowna, zwiedzanie nie
              sprawiało żadnego problemu, a teraz??... Odwiedziłam ją w tym roku trzeci
              raz... zawsze po powrocie do domu marzyłam aby tam znów pojechać.. jednak w tym
              przypadku jest zupełnie inaczej. Powody:
              - ceny dwa razy wyższe / za wszytsko... nie wspomnąc o hotelu /
              - totalnie zapchane plaże /za wyjątkiem dzikich/
              - totalnie zapchane drogi, parkingi, miasta itd
              - owszem Dubrovnik i Split jest piekny.. ale to jedyne miasta godne
              zwiedzania / pod warunkiem że jakoś się tam doczołga w tym tłumie/
              - pogoda do bani... dziennie musiło popadać /to się nazywa pech/

we wrzesniu niby ceny są nizsze... ale tłum ten sam albo nawet większy...a w
              październiku koniec sezonu więc chyba bez sensu tam wyruszać...
              • sumire Re: Modny kierunek na 17.09.06, 13:22
                nie do końca się zgadzam, że to jedyne miasta godne zwiedzania, bo są jeszcze Szybenik i Trogir, o Zagrzebiu nie wspomnę :) i mnóstwo urokliwych dziur. plus wyspy.
                zgadzam się, że drogo i ludzi dużo, ale jednak kraj się turystycznie rozwija, więc co poradzić taka kolej rzeczy :) notabene, byłam kiedyś w Chorwacji pod koniec września i było puściuteńko. wiał tylko straszny wiatr. kupowało się u lokalnych travaricę i spożywało na plaży pod gwiazdami :)
                • modlisshka Re: Modny kierunek na 17.09.06, 13:25
                  .. no i jeszcze zamek w Omnisiu... niestety nie dotarłam tam z powodu
                  nadmiernego tłoku :(
                  • sumire Re: Modny kierunek na 17.09.06, 13:38
                    tak czy inaczej, myślę że przy wszystkich swoich urokach Bałkany nie spełniłyby wymagań przeciętnych - zaznaczam, przeciętnych - planowaczy podróży poślubnej ;) w rozumieniu niektórych ludzi to zbyt przaśne. co tam Europa, trzeba się wybrać przynajmniej do Brazylii. nawet, jeśli potem się człowiek dziwi, że oni tam nie mówią po hiszpańsku, tylko w jakimś dziwnym języku, a przecież to Ameryka Południowa, i że Rio o dziwo wcale nie jest stolicą (copyright - koleżanka z pracy, powrócona z tygodnia miodowego w Fortalezie). echhh :))
              • asiabube Re: Modny kierunek na 18.09.06, 11:16
                Chorwacja to też przepiekne wyspy jesli tylko nie poprzestanie sie na dotarciu
                do wybrzeza gdzie wszyscy chca polozyc sie na plazy (i stad ten tłum) tylko
                pojedzie sie dalej(popłynie) to naprawde jest gdzie spedzic miesiac
                miodowy...Korcula przesliczna,najbardziej zielona wyspa,okolo 2h promem od
                wybrzeza,polecam!!
                • nie-niebieska Re: Modny kierunek na 20.09.06, 15:08
                  pierwszy raz bylam w Chrowacji 5 lat temu: byly to jedne z najlepszych wakacji
                  juz rok pozniej bylo tlumniej, kolejnego roku jeszcze gorzej
                  tlumy naplywaja bo wbudowali kupe aurtostrad, naprawde imponujace (zaczeli od
                  mniejszej ilosci niz miala Polska 5 lat temu, teraz to bajak podrowawanie tam)
                  polecam bardzo dubrovnik i split, poza tym hvar - wyspe pachnaca lawenda -
                  znajlezc tam mozna mnostwo dzikich pieknych plaz

w tym roku bylam na sycylii (i kilku innych mijscach w slonecznej Italii) -
                  Sycylia jest boska - czas plynie leniwie, slonce przygrzewa, jedzenie lekkie i
                  pyszne, zabutkow fura, i Etna dymi
      • siog Re: Modny kierunek na 17.09.06, 12:59
        na razie mam trzy warianty:
        Antarktyda, Madagaskar, Mauritius
        • sumire Re: Modny kierunek na 17.09.06, 13:00
          no proszę, czyli trafiłam z tym Reunion ;)
        • siog Re: Modny kierunek na 17.09.06, 13:01
          no i coraz bardziej mysle o Chile + Wyspa Wielkanocna
        • beesok Re: Modny kierunek na 20.09.06, 14:24
          Te polecam :)
          www.hilton.com/en/hi/hotels/index.jhtml?ctyhocn=MLEHITW
          www.oneandonlyresorts.com/flash.html
          Choc Dubaju nie polecam absolutnie na honeymoon, Royal Mirage jest boski :)

Dosyc drogie ale wiem, ze w niektorych biurach mozna kupic hoenymoon packages
          za calkiem niezla cene :)
          PS Gratuluje!!!!
      • magdaksp Re: Modny kierunek na 17.09.06, 13:03
        amni sie marzą indie
        • sumire Re: Modny kierunek na 17.09.06, 13:05
          ha, mnie też i zabieram się za organizację samotnej wyprawy :) w przyszłym roku o tej porze chciałabym już Indie mieć za sobą, jak Bóg da... kasę :)
          • dakota77 Re: Modny kierunek na 17.09.06, 13:12
            A czy przy wyborze nie mozna sie kierowac innymi wzgledami niz moda?:)
            • bawara1985 Re: Modny kierunek na 17.09.06, 13:21
              ja tez ja taz chce do Indii, marze o tym zeby jechac na dziok czyli tak bez
              przewodnika i hoteli tylko tak jak tubylcy ale to to juz samemu musze
              zorganizowac ... na razie bedac studentka moge pomarzyc lub wybrac biuro
              podrozy aaa i jeszcze otrzxymac jakis maly spadek po jakims dalekim krewnym :D
              pozdrawiam :)
        • ilecka Re: Modny kierunek na 17.09.06, 21:10
          Ja tez juz ustalilam Indie z moim chlopakiem, jestesmy po prostu "zjarani" na
          Indie, teraz tylko zareczyc sie i hajtnac :)
      • nadinka_nadinka Re: Modny kierunek na 17.09.06, 16:18
        ja chcialabym na alaske ;-) od biedy moze byc irlandia, islandia albo norwegia :)
      • cioccolato_bianco Re: Modny kierunek na 17.09.06, 16:20
        afryka, tajlandia, dominikana
      • zettrzy Re: Modny kierunek na 17.09.06, 20:09
        Roztocze - polecam zwlaszcza wies Susiec
        • vivis_cortez Re: Modny kierunek na 17.09.06, 21:01
          Bieszczady :-)
        • nie-niebieska Re: Modny kierunek na 20.09.06, 15:09
          czy ty wiesz ile tam komarow???
      • siog Re: Modny kierunek na 17.09.06, 21:17
        Bedzie Antarktyda albo Chile:)
        • zettrzy Re: Modny kierunek na 18.09.06, 05:07
          jak Chile, to tylko Vinha del Mar, na Isla di Pascua mozna wyskoczyc na jakies
          dwa dni, ale prawde mowiac cala te wyspe da sie zobaczyc w ciagu paru godzin,
          czlowiek spedzi wiecej czasu w samolocie (8 godzin z Santiago, 8 z powrotem,
          loty czesto sie spozniaja bo to przystanek na linii do Tahiti), z tym ze potem
          masz przezycie do opowiadania no bo te moai; optymalne miejsce do fotografowania
          sie jest na grani Rano Raraku, z widokiem na moai w Tongariki na wybrzezu,
          musicie tak stanac zeby kamera chwycila te posagi w dole; ale poza tym widokiem
          wyspa niewiele oferuje, jest mala, ma tylko jeden znosny hotel, i uwaga uwaga -

NIE PRZYJMUJA ZADNYCH WALUT POZA CZILIJSKA I AMERYKANSKA I MALO KTO AKCEPTUJE
          KARTY KREDYTOWE

nie ma bankomatu, bank dziala jakies 3 godziny dziennie, ale niekoniecznie
          codziennie; miejscowi zasikuja sie ze smiechu opowiadajac jak to jakis turysta z
          Niemiec przybyl na tydzien i mial przy sobie wylacznie niemiecka walute...

jesli juz chcesz te okolice, to moge tez zarekomendowac Las Dunas, przepiekny
          resort w Ica, w Peru, na wybrzezu, punkt wypadowy do lotow nad pustynia Nazca

ale sama mimo wszystko wolalabym do Suśca, albo Kampinosu, albo do Wlenia na
          Dolnym Slasku
      • mikams75 Re: Modny kierunek na 17.09.06, 21:29
        zalezy jak chcecie spedzic te dni? Podrozujac, zwiedzajac, imprezujac, byczac
        sie na plazy czy korzystajac z "wolnosci" i samotnosci macie zamiar spedzic
        spora czesc czasu w hotelu?
        Indie sa genialne do zwiedzania, ale na miesiac miodowy polecam spokojniejsze
        miejsca, moze romantyczne brazylijskie plaze?
      • frigg Re: Modny kierunek na 17.09.06, 21:50
        Kuba?
        • magdaksp Re: Modny kierunek na 17.09.06, 21:54
          moja znajoma niedawno byla w hawanie i skomentowala to miasto krotko:kawana jest
          stolica kuPy.
      • qurna_chata Re: Modny kierunek na 18.09.06, 09:54
        havana na miesiac miodowy?
        nie polecam, zwlaszcza pomiedzy czerwcem a pazdziernikiem,
        w zeszlym roku w havanie spedzilam 2 dni w hotelu, okna i drzwi zabito dechami
        i byl absolutny zakaz opuszczania hotelu z powodu szalejacego huraganu denis.
        dziekuje za miesiac miodowy w takich warunkach. kolejny tydzien na ulicach byl
        smrod, brud i ubostwo, ulice zatarasowane polamanymi drzewami, wszelkiej masci
        smieciami, pozrywanymi liniami wysokiego napiecia, cudnie po prostu.
        szczesliwie dane mi bylo tylko jednego huraganu doswiadczyc, a zdaje sie ze
        generalnie to co roku w sezonie mozna sie spodziewac kilku
        na swoj wlasny miesiac miodowy wybieram seszele
        • frigg Re: Modny kierunek na 18.09.06, 20:07
          Kuba to nie tylko Hawana
          • vivis_cortez Re: Modny kierunek na 20.09.06, 16:01
            :-))
            • aneta102 Re: Modny kierunek na 20.09.06, 16:51
              Zalezy jak macie zamiar spedzic czas i kiedy jechac - Malediwy sa niezle, Kenia,
              Bali, Meksyk , Maroko, Hawaje, wiele jest takich kierunkow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka