Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ulubiony krem

11.11.06, 23:11
    Może to nie temat na FM ale to grono zdecydowanie bardziej mi odpowiada niz
    pozostałe na forach gazety.Jaki jest Wasz ulubiony krem ? przywiązujecie
    jakas wage do tego kosmetyku? Kierujecie sie modą , dobrą marką?A moze nie
    uzywacie wcale?
    Obserwuj wątek
      • maialina1 NIvea Soft 11.11.06, 23:24
        Na wszystkie inne mam alergie.
      • aliennis Re: Ulubiony krem 11.11.06, 23:28
        Najlepszy -Nivea w granatowym opakowniu.
        Mam 28 na karku a wygladam co najmiej na 22 P (urodziłam już dziecko!)
        • r.richelieu Re: Ulubiony krem 12.11.06, 00:58
          co najwyżej
          • toskaniaa Biotherm,vichy 12.11.06, 06:32
            latem vichy myokine i/lub vichy luminese
            teraz biotherm age fitness rewelacja jak dla mnie
            jesli chodzi o ciało zdecydowanie loccitane
            • monika2022 Re: Biotherm,vichy 12.11.06, 09:10
              jak dla mnie Dove Intensywnie Nawilżający!najlepszy krem jaki dotąd używałam!
          • aliennis Re: Ulubiony krem 12.11.06, 12:15
            Conajmniej na 22 ,co najwyżej na 24 .P
            • r.richelieu Re: Ulubiony krem 12.11.06, 18:13
              To zastanawiające jak można wyglądać na 4 lata mniej. Na 10 lat mniej jeszcze
              rozumiem. Jest jakiś wzorzec 28-latki, że można dostrzec takie szczegóły? Ależ
              jest naturalnie, nazywa się prawieniem komplementów ;)
      • bitch.with.a.brain Re: Ulubiony krem 11.11.06, 23:39
        Z firm to clinique (nie uczula),dior, biotherm.
        W tej chwili mam clinique total turneround.
        Kiedyś używałam kremu z serii dior iod - też dobry ale ostatnio go nie widziałam.
      • magdaksp Re: Ulubiony krem 11.11.06, 23:44
        swietny jest bielendy ztej serii zkrówka i kakaowy ziaji pozatym w zimie
        najlepszy krem to maść z witamina a
      • courtney Re: Ulubiony krem 12.11.06, 00:04
        a nie napisałam o swoim ulubionym - jest to Line Peel Biotherm
      • nie-niebieska Re: Ulubiony krem 12.11.06, 00:26
        jestem uzalezniona od serii aa oceanica
        nie spryszczaja mojego cudnego liczka (i nie tylko liczka) :)
        mam kremy do wszytskiego czego sie da, zwoze torbami do NL
        ulubione to: aqua ice i malinowy do rak
      • r.richelieu Re: Ulubiony krem 12.11.06, 00:59
        Mydło siarkowe, kremów prawie nie używam
      • foamclene Re: Ulubiony krem 12.11.06, 01:01
        drogi, ale cudowny
        Galenic Elancyl Fermete Buste Żel ujędrniający biust
      • zen37 Re: Ulubiony krem 12.11.06, 09:32
        vichy- mój ulubiony
      • siog Re: Ulubiony krem 12.11.06, 09:49
        La Roche Posay raczej nie z wlasnego wyboru tylko dermatologa...
        do ciala Nivea z mleczkiem migdalowym i Body Shop shea butter
        • ghjp Re: Ulubiony krem 12.11.06, 10:36
          nivea soft:)
          • lenchen Re: Ulubiony krem 12.11.06, 12:17
            Ja zanim kupię krem to przeczytam sobie zawsze jego skład i ocenię ile ma
            chemii. Nigdy nie użyłabym z tego względu np.kremu Ziaji czy Dove.
      • carolina80 Re: Ulubiony krem 12.11.06, 12:33
        Zwracam uwagę, by krem był do cery wrażliwej, mocno nawilzajacy i najlepiej
        bezzapachowy. Zdecydowanie najbardziej pasuja mi nawilżający AA z serii HELP
        oraz intensywnie nawilżający Lirene z witamina C.
      • yia Re: Ulubiony krem 12.11.06, 13:04
        Ziaja z serii Calma (zimą i jesienią tłusty, wiosną i latem nawilżajacy) - jeden
        z niewielu niepodrażniajacych mojej wrażliwej skóry, a jednocześnie dowód na to,
        że tanie może byc dobre.
        • yavanna86 Re: Ulubiony krem 12.11.06, 13:13
          Nivea Young.A na zimę zimowy z Avonu (wchłania się ładniej od wazeliny,a prawie
          równie dobrze chroni moją naczyńkową cerę:))
          • gosiaqus Re: Ulubiony krem 12.11.06, 13:21
            nivea young na dzień- taki lekki jest, na noc bambino
      • troubleska Re: Ulubiony krem 12.11.06, 13:31
        wciąż szukam tego najlepszego. lubię Clarins Hydra-Balance, Vichy Thermal Fix,
        zimą kładę na policzki odżywczy AA z avocado. Ostatnio z ciekawości kupiłam Olay
        Multi-radiance, który rzeczywiście ożywia moją bladą cerę.
        • troubleska Re: Ulubiony krem 12.11.06, 13:37
          suplement: kiedy jestem w Polsce zawsze kupuję jakieś polskie kosmetyki i
          uważam, że są naprawdę dobrej jakości.
      • hotally Re: Ulubiony krem 12.11.06, 15:40
        Dior HydrAction- super nawilżający. Polecam również serum. Cera jest po nim
        milutka w dotyku jak jedwab
        • brytfanka88 Re: Ulubiony krem 12.11.06, 16:09
          Nivea Soft, Nivea Baby, ostatnio tez Ponds dla suchej skory.
      • tralalumpek Re: Ulubiony krem 12.11.06, 16:19
        polskie kremy sluza mi najlepiej
        takie zwykle jak kwiaty polskie np
        nie mam na nie uczulen i nie maja tyle rakotworczej chemii jaka sie super
        drogie marki podpieraja
        • nie-niebieska Re: Ulubiony krem 13.11.06, 23:25
          jaiej rakotworczej chemii????? mze wymienisz jakies zwiazki chemiczne, ktore
          zawieraja kremy a ktore powoduja raka? moze dior dorzuca bromek?
          • tralalumpek Re: Ulubiony krem 13.11.06, 23:34
            byc moze dorzuca, bardzo czesto sa robione badania rynku pod danym katem i
            podawane wyniki do wiadomosci publicznej
            jak dla mnie to ty mozesz sobie twarz smarowac ... czym chcesz
            • nie-niebieska Re: Ulubiony krem 13.11.06, 23:53
              przed chwila napisalas, ze dodaja rakotworcza chemie teraz sie wyciofujesz
              mowiac byc moze, prosilam cie o nazwy i tyle
              nie musisz mnie atakowac czym ja sie smaruje
              dyskusja to logiczna wymiana informacji, jak jest inaczej to paplanina
      • cioccolato_bianco Re: Ulubiony krem 12.11.06, 16:43
        uzywam glownie kremow biotherm (age fitness 2) i clinique (rozne nawilzajace i
        seria step), czasem kupuje jakis nawilzajacy krem aneve lub la roche posay
        (rosaliac)

krem do twarzy to jest dla mnie absolutnie najwzniejszy kosmetyk i przywiazuje
        bardzo duza wage do marki, jakosci etc.
      • jaleo Re: Ulubiony krem 12.11.06, 17:17
        Na dzien: Estee Lauder Idealist, a na to Origins A Perfect World.
        Na noc Origins Night-a-Mins.
        • perseidaa Re: Ulubiony krem 12.11.06, 18:02
          Łatwiej będzie mi powiedzieć jakich kremów nie lubię, ponieważ nie znalazłam
          jeszcze takiego, który spełniałby moje oczekiwania... Zdecydowane NIE dla:
          Dermedic (źle się wchłania), Eris (uczulają), AA (brak efektów, niezbyt ładny
          zapach), AVON (uczulają), Clarins (paskudny zapach), LRP i Vichy (sam marketing
          - brak efektów), AVENE (paskudny zapach). Teraz mam Genius C Heleny Rubinstein
          na wybielenie plam po lecie. Przyjemna konsystencja i zapach, ale po 1
          opakowaniu efektów brak...

Acha, kremy które testowałam to zazwyczaj kremy nawilżające/do skóry
          odwodnionej/alergicznej...

Zastanawiam się nad zakupem kremu pod oczy (23 lata), może coś polecicie?
        • courtney Re: Ulubiony krem 12.11.06, 21:12
          Jaleo pozwolisz ze zadam Ci pytanie...
          Origins to marka której nie ma na Polskim rynku , nie mam z nią zadnych
          doswiadczeń - natomiast czesto obija mi sie o oczeta w internetowych
          drogeriach ,mozna te kosmetyki kupic via net.Powiedz mi prosze czy jestes
          zadowolona ?Warto?
          • jaleo Re: Ulubiony krem 12.11.06, 22:27
            courtney napisała:

> Jaleo pozwolisz ze zadam Ci pytanie...
            > Origins to marka której nie ma na Polskim rynku , nie mam z nią zadnych
            > doswiadczeń - natomiast czesto obija mi sie o oczeta w internetowych
            > drogeriach ,mozna te kosmetyki kupic via net.Powiedz mi prosze czy jestes
            > zadowolona ?Warto?

Origins to jest jedna z wielu marek koncernu Estee Lauder. Kremy zaczelam
            kupowac pare lat temu, po wyprobowaniu probki Night-a-Mins. Dla mojej skory te
            kremy sa swietne, ale to bardzo indywidualna sprawa. Origins ma tez kosmetyki
            do makijazu, i do ciala, m.in. bardzo ladnie pachnaca linie Ginger czyli
            Imbir.
      • paulinaa Re: Ulubiony krem 12.11.06, 18:21
        normaderm i aqua fusion. aktualnie uzywam tego pierwszego
      • zettrzy Re: Ulubiony krem 12.11.06, 19:41
        JAKI krem?
        kremow jest tysiac rodzajow - do twarzy, do stop, do rak, na po opalaniu,
        przeciw zmarszczkom, pod oczy, nawilzajace, na pryszcze, na dzien, pod makijaz,
        zamiast makijazu, na mroz, brazujace, wybielajace, na po dermabrazji,
        balansujace, na noc, na zone T, relaksujace, do ciala, na rozstepy,
        wzmacniajace, rozluzniajace, gojace, do biszkoptow, czekoladowe, owocowe,
        smietankowe...

no wiec, moj najbardziej ulubiony krem - czekoladowy, najchetniej z orzechami, w
        oprawie ciasta biszkoptowego
        pycha!
        (jeszcze moga byc lody cytrynowe na szczycie tego ciasta)
        • sabriel Re: Ulubiony krem 12.11.06, 19:54
          Lubię firmę Olay.
        • courtney Re: Ulubiony krem 12.11.06, 21:07
          Droga zettrzy rozumie ze chcesz sie jawić społecznosci internetowej jako cięta
          i uroczo złośliwa ale chyba troche Cie poniosło , wszak zdanie a raczej
          pytanie - przywiązujecie wage do tego kosmetyku? - wystarczająco naprowadza
          zatem mozesz pisac o dowolnym kosmetyku ,jesli akurat wyjatkowo lubisz ten
          przeznaczony do smarowania palców u stóp podziel sie z nami wrazeniami;-P
          • zettrzy Re: Ulubiony krem 12.11.06, 21:15
            > przeznaczony do smarowania palców u stóp podziel sie z nami wrazeniami;-P

przeciez sie podzielilam - krem czekoladowy z orzechami, nie? czy czekoladowosc
            umniejsza znaczenie tego kremu? gdzie jest wzmianka ze krem ma byc aplikowany
            zewnetrznie?
            w koncu, tak naprawde, najwieksze znaczenie dla naszego wygladu i stanu naszej
            skory ma to co jemy i pijemy a nie to czym sie smarujemy, zapytaj dermatologa
            • courtney Re: Ulubiony krem 12.11.06, 21:20
              Widze pewną niekonsekwencje w wypowiedziach ale biore ją na kark chęci
              wybrnięcia za wszelką cene ;-)
              pozdrawiam gorąco:-)
            • nie-niebieska Re: Ulubiony krem 13.11.06, 23:30
              moze ty sie bardziej dzielisz doznaniami erotycznymi co? a krem czekoladowy z
              orzechami to na podniesienie temperatury?
              • zettrzy Re: Ulubiony krem 14.11.06, 02:57
                eee, erotycznymi... ostatnio ktos tam (jakis Japonczyk, ale nie pamietam
                nazwiska) odkryl ze cera pokazuje nasz stan psychiczny, czyli najpiekniejsza
                jest cera "szczesliwa"
                czy po czekoladzie z orzechami trzeba jeszcze czegos erotycznego do szczescia?
                • nie-niebieska Re: Ulubiony krem 16.11.06, 19:12
                  nie zgadzam sie z laczeniem cery i ducha
                  bo mnie po orzechach spryszcza!!!
                  • zettrzy Re: Ulubiony krem 16.11.06, 21:21
                    to albo jesz niewlasciwe orzechy, albo je nieprawidlowo przezuwasz
                    • elejna Re: Ulubiony krem 17.11.06, 14:32
                      ja tez sie nie zgadzam to jakas bomba cięzkich kalorii ,to napewno nie jest
                      zdrowe i dobre dla ciała , ok gdybys proponowała warzywa owoce ale czekolade
                      przed ktorym dermatolodzy ostrzegali kiedys najczesciej ? I daruj opowiesci o
                      hormonach szczescia wydzielanych przy konsumpcji słodkosci bo to nijak sie ma
                      do zdrowia skory.
                      • eboniet Re: Ulubiony krem 17.11.06, 16:09
                        a o najwiekszym ostatnio hicie - kremach czekoladowych (tych kosmetycznych:-)
                        nie slyszala? Zaczynaja je wypuszczac najdrozsze marki kosmetyczne. Poza tym,
                        czekolada (ta "prawdziwa", czarna, o zawartosci co najmnie 40% ziarna
                        kakaowego, nie mleczna) wbrew pozorom jest o wiele zdrowsza, niz do tej pory
                        uwazano. Zawiera flawonaidy, ktore maja dziajanie podobne do aspiryny
                        (rozcienczaja krew), a poza tym wspomaga produkcje serotoniny, czyli hormonu
                        szczescia:-)
                        I tak na prawde wcale nie jest taka kaloryczna! (podkreslam, ze chodzi o te
                        czarna czekolade, a nie wyroby czekoladopodobne czy czekolade mleczna).

E.
                        • elejna Re: Ulubiony krem 17.11.06, 17:53
                          Oka ale tu chyba była mowa o jakis kremach czekoladowych z dodatkami (co w tych
                          kremach siedzi ?sam syf z punktu widzenia dietetyki) a zettrzy piała jakie to
                          cudowne ma własciwosci ów krem posrednio powołujac sie na opinie dermatologów
                          <LOL>
      • jeriomina Re: Ulubiony krem 12.11.06, 21:08
        ziaja oliwka.
      • ciak1 Re: Ulubiony krem 13.11.06, 00:19
        Lancome Oligo Minerale - uwielbiam:)
      • k1k2 Re: Ulubiony krem 13.11.06, 01:12
        Paula Begoun Hydrating Treatment Cream
      • syshda Re: Ulubiony krem 13.11.06, 11:27
        Mam cerę suchą i wrażliwą. Moje ulubione kremy do twarzy to Vichy Nutrilogie 2,
        L'Oreal Nutrissime (dostępny w wersji na dzień i na noc), Biotherm Aquasource i
        Ziaja Calma w wersji nawilżającej (jakies 7 zł za sztukę, ale to krem jest
        super na lato).
        • janeavril Re: Ulubiony krem 13.11.06, 15:18
          "Jaki jest Wasz ulubiony krem ? przywiązujecie
          jakas wage do tego kosmetyku? Kierujecie sie modą , dobrą marką?A moze nie
          uzywacie wcale?"

Uzywam przede wszystkim nawilzajacych kremow, przetestowalam setki w ciagu ok.
          8 lat, odkad swiadomie dobieram sobie kremy i uwazam,ze mamy swietne polskie
          produkty-uwielbiam Dermike, i jej kremow najczesciej uzywam, z marek drozszych
          lubie Clinique Repairwear i StriVectin. Nie wyobrazam sobie nie uzywania
          kremow, szczegolnie pod oczy. Nigdy nie kieruje sie moda w tym tamacie, mozna
          by oszalec od ciagle pojawiajacych sie nowosci i cudownych skladnikow, w
          wiekszosci to pic na wode. Nie znosze miec wielu kosmetykow, wole mniej, ale
          konkretne i dobre. Eksperymentuje za to z ujedrniajacymi balsamami do ciala, bo
          jeszcze nie znalazlam dobrego.

• panienka_z Re: Ulubiony krem 13.11.06, 15:43

-ulubiony krem do twarzy-clinoque superdefense (raczej na zime)
        pod oczy vichy miokine

ktoras z dziwczyn wspomniała o kremie elancyl, mam żel lipreduktor-miał byc
        przeciwcelulitowy,u mnie skutek odwrotny

ogólnie lubie produkty vichy, przywiazuje sie do marki

a czym sie kieruje przy wyborze kremu? staram sie dopasowywac kosmetyk do
        potrzeb skóry. przeważnie szukam w necie

-
        żonkąbędę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka