mmfan 26.02.07, 15:40 Rockabilly - to muzyka, super moda i oczywiscie piekne samochody. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sorbet Rebelia Rockabilly 27.02.07, 01:10 Trochę namieszał lead i tytuł, raz że rebelia, drugi że Savile Row (czyli męska rzecz). A w tekście chodzi głównie o sukienki do kolan. Nie wiem czy można napisać że SR daje początek stylu Rockabilly. SR nie należy do Rockabilly. To subkultura przejęła ubiór od establishmentu (SR, to SR no nie). Przywłaczyła i "zepsuła" trend, ale stworzyła styl. Jakoś mnie nie szkoda, że w PL nie ma "Rockabilly girls", cokolwiek to oznacza. Styl subkultury bez muzyki jest tylko przebraniem. A tu chodzi bardziej o life style. (I tak mi się nie podobają te przesłodzone sukieneczkim, z tatuażem, czy bez.) A początek "zrywania z surowości" (i biedy) to New Look Diora. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony W rzeczy samej, w rzeczy samej ... 27.02.07, 01:49 www.youtube.com/watch?v=nLPcN4rloTY Bernie Dexter, czyli obecnnie panująca Betty Page: www.berniedexter.com/ Coż polskiego: www.robotix.pl/ psychobilly.muza.org/ psychobilly.boo.pl/ Pozdrawiam Keep Rock'n'rolling Odpowiedz Link Zgłoś
blablakk Re: W rzeczy samej, w rzeczy samej ... 27.02.07, 05:35 Horrorpops: horrorpops.com, www.youtube.com/watch?v=NPMRUaqCeI0 Patricia to typowa rockabilly girl ;) Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Rebelia Rockabilly 27.02.07, 15:24 Ta kiecka dla Blassa strasznie fajna. Odpowiedz Link Zgłoś