Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie sie ub

02.03.07, 21:18
    iera? pracujemy juz moze z dwa lata albo i wiecej i mam wielka ochote
    powiedziec jej jak pieknie sie ubiera w sumie to nie jest nic wielkiego, a
    jednak jakos nie bardzo to widze jak moglbym jej o tym powiedziec. Ogolnie
    raczej nie zwracam na nia uwagi, widzimy sie od przypadku do przypadku, ale
    za kazdym razem nie moge wyjsc z zachwytu jak jest pieknie ubrana jak to w
    co sie ubiera podkresla ja i sprawia, ze wyglada tak Kobieco i uroczo o
    fryzurach juz nie wspomne. I nie jest to nic takiego wyzywajacego czy cos
    w tym stylu, niby tak prosto a jednak, tak ze pamietam to zawsze bardzo
    dlugo.

a jak Wy byscie zareagowaly gdyby kolega z pracy powiedzial cos milego o tym
    jak sie ubieracie? :)

pewnie po tym jak juz to napisalem to raczej nigdy tego nie powiem w realu.
    Obserwuj wątek
      • trocineczka Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 21:22
        Najlepiej zwyczajnie, wprost :)

> a jak Wy byscie zareagowaly gdyby kolega z pracy powiedzial cos milego o tym
        > jak sie ubieracie? :)

Ja reaguje usmiechem i slowem 'dziekuje' :) Zawsze to milo byc docenionym :)
        Jedynie moj Mezczyzna bywa czasem zazddrosny ;) Choc przyznam, ze jakis czas
        temu zareagowalam kompletnym wybaluszeniem oczu, jak uslyszalam taki komplement
        od kolegi z roku, po ktorym w zyciu bym sie tego nie spodziewala :D
        • kinky5 Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 21:28
          dokladnie tak jak pisze trocineczka.
          Ludzie lubia komplementy- szczere komplementy.
          • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 21:31
            tak :), ale jak zrobi takie oczy i mi jeszcze cos dowali to pewnie stanie mi
            serce i zemdleje :), a jak jeszcze cos pokrece to juz wogole bede mial
            przegrane :)
            • trocineczka Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 21:35
              Lepiej sprobowac i zalowac, niz zalowac, ze sie nie sprobowalo :)
              • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 22:02
                to pomysle :) moze nie umre ze strachu :)
      • foamclene Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 22:16
        pomyslabym, ze chcesz pozyczyc 500 zl ;)
        • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 22:18
          o yaaaaaaaaaaaaaa :)
      • inna-bajka Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 22:52
        ło matko, a ile Ty masz lat ?
        Uważam, że będzie to szalenie miłe i naturalne z Twojej strony, ja tam nigdy
        nie widzę problemu. Zwłascza, że komplement od kobiety jest znacnie milszy, bo
        bezinteresowny i sczery.
        Pamiętam, że mój przyjaciel miał dziewczynę niestety z odległego miasta, więc
        długo jej nie mieliśmy przyjemności poznać, aż w końcu pryjechała.
        Mam nadzieję, że nikomu nie zrobię przykrości, ale zawsze wydawało mi się, że
        dziewczyna mocno przy kości nie jest atrakcyjna. I tu moje przekonanie nie
        miało racji bytu. Przyjechała tęgawa, ale prześliczna dziewczyna i
        fantastycznie wyglądająca. Niestety cały wieczór się na nią dość nieudolnie
        gapiłam na co po jakimś czasie zwróciła mi uwagę.
        Jedyne co wykrtusiłam wtedy to:
        - sory, ale jesteś tak zjawiskowo piękna i tak fantastycznie wyglądasz, że
        naprawdę nie mogę ocu od Ciebie oderwać. Pośmiałyśmy się i tyle.

I tu kolejna sprawa, niezależnie ile kobieta waży, ale jak fajnie wygląda,
        nawet baby będą za nią szaleć. Potem zaczęłam zauważać dziewczyny na ulicy w
        rozmiarze 42 i więcej, które nie ściskały się ciuchami jak baleroniki, były
        ponętne, eleganckie i sexi.
        • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:03
          hmmm troche tych wiosen juz bedzie :)

ale to nie wazne, czasami tak jest, a nie inaczej i juz :)

o mam, ale przeciez to jest niezauwazalne to yasne jest, ze najseksi i
          najbardziej przyciagaja nas Kobiety 38-40-42, Ona mysle, ze ma 40 choc
          nie do konca to rozrozniam, ale te podkreslone biodra i ogolnie klasa

to jest nie do opisania :)
          • kochanica-francuza Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:17
            dziewice napisał:

> hmmm troche tych wiosen juz bedzie :)
            >
            > ale to nie wazne, czasami tak jest, a nie inaczej i juz :)
            >
            > o mam, ale przeciez to jest niezauwazalne

ale co jest niezauważalne? twój wiek? haha, skąd wiesz?

• dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:24
              rozmiary :)
              • kochanica-francuza Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:26
                dziewice napisał:

> rozmiary :)

co? taki jesteś tłuścioch, że nie widać, żeś stary? :-PPPPP
                • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:30
                  ostatnio troche sie zlapalo, nie powiem :) rozwazalem zakup wagi, ale stwierdzilem

never! :)
                  • kochanica-francuza Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:33
                    dziewice napisał:

> ostatnio troche sie zlapalo, nie powiem :) rozwazalem zakup wagi, ale stwierdzi
                    > lem
                    >
                    > never! :)

nie dość że stary to jeszcze grubas bleeeeeee
                    >
                    • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:34
                      takie zycie :)
                      • kochanica-francuza Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:35
                        dziewice napisał:

> takie zycie :)
                        >
                        jakie życie? życie cię upasło?
                        • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:36
                          ciezko powiedziec :), wazne ze ja sie czuje piekny :))))
                          • kochanica-francuza Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:43
                            dziewice napisał:

> ciezko powiedziec :), wazne ze ja sie czuje piekny :))))

A lustro masz? Ten pan też się pewnie czuje piękny

le.com/images?q=tbn:p3CWV8wly7A1sM:kemian.myftp.org/Pictures/Las%2520Vegas%2520Trip/Brent-Fat-Man.jpg

• dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:45
                              pewnie :) cala sciane luster w sypialni :)))
                  • inna-bajka Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:36
                    A ja dzięki nowej pracy noszę rozmiar 34 i nie jestem zbyt zadowolona.
                    Cycków zeeeero, nawet koleżanki już mi mówią że jestem nieapetyczna :-(
                    • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:38
                      nie chce Ci tu mydlic za bardzo ale takie cycki sa calkiem spoko :) tylko, ze
                      niestety 34 to niestety nie jest az tak seksi jak 38 :)) i wyzej :)) i jest
                      dla mnie niepojete dlaczego Kobiety tak chudna i mysla, ze nam sie to wlasnie
                      podoba :) ale chyba tak juz musi byc :)
                      • kochanica-francuza Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:45
                        dziewice napisał:

> nie chce Ci tu mydlic za bardzo ale takie cycki sa calkiem spoko :)

Facet, kto cię uczył polskiego? Menel z pobliskiej bramy?

• dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:48
                          tak czulem, ze tak bedzie, tak czulem :)
                          • kochanica-francuza Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:50
                            dziewice napisał:

> tak czulem, ze tak bedzie, tak czulem :)
                            >
                            Czułeś, że to menel był? Intuicyjnie czy nosem?
                            • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:51
                              ze zwrocisz mi uwage :)
                              • kochanica-francuza Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:53
                                dziewice napisał:

> ze zwrocisz mi uwage :)
                                >
                                Było napisać w inny sposób hehehehehe.

Ale dzisiaj w szkółce, jak jeden pan z tv półszepnął do drugiego pana
                                "niebrzydkie tu dziewczyny są", to rzekłam do niego : "a pan to brzydki jest".

Nic nie powiedział, zgłupiał chyba. hehehe.

• dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:56
                                  chcialem byc mily i zaczerpnalem ze slownika Kolezanki i tak zle i tak niedobrze
                                  :) cos mnie wkrecacie, nieladnie nieladnie :)
                          • inna-bajka Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:50
                            Nio, "spoko, cze, nara" brrr....
                            • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:56
                              :)
                      • inna-bajka Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:49
                        NIe chudłam dla podobaniasię tylko w związku z nową pracą. Zawsze tak mam,
                        stres nowe obowiązki i wyzwania, praca po 16 god na dobę, to o jedzeniu nie
                        myślę.
                        • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:52
                          rozumiem, dosc dlugo takze tak pracowalem i sniadanie jadlem ok. 16-17 :)

choc i w tym tygodniu siedzialem po nocach ale juz z mniejszym stresem :)

powodzenia :)
                          • inna-bajka Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 03.03.07, 00:11
                            No widzisz, a ja od 3 dni włóżku z grypą, a klienci dzwonią i prosą, we wtorek
                            nie pamiętam jakk wyszłam od klienta o 19, a do domu jeszcze 100 KM.
                            Dziś telefon o 20 wieczorem bo facet już musi mieć informację i tak do świtu.
                            • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 03.03.07, 00:12
                              rozpieszczasz klientow :) to niedobrze :)
                              • inna-bajka Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 03.03.07, 00:17
                                Dobrze dobrze, nawet nie wiedzą, że cena mojej nowej kuchni staje się dla mnie
                                z dnia na dzień coraz bardziej prystępna ;-P
                                • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 03.03.07, 00:22
                                  :) to powodzenia i nie pisz na lezac brzuchu bo szkoda oczu :)
      • bonzee32 Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:18
        najlepeiej tak jak mi kiedys kolezanka w pracy zrobila, jak sie ubieralam (open
        space) przez cala sale.
        Ona: swietny plaszcz, gdzie go kupilas?
        ja: zara
        ona: mam voucher do zary, juz wiem co z nim zrobie
        • kochanica-francuza Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:20
          dziewic - najlepiej pokaż jej swojego bloga
          • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:26
            ktorego? :) bo mam trzy
            • kochanica-francuza Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:27
              dziewice napisał:

> ktorego? :) bo mam trzy
              >
              tego z wulgarnym słowem w nazwie
              • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:28
                dzikiemyszki.blox.pl/html ? :)
                • kochanica-francuza Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:33
                  dziewice napisał:

> dzikiemyszki.blox.pl/html ? :)
                  >
                  "myszka" to nie jest wulgarne słowo

chodzi mi o blog "co z tą..."
                  • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:33
                    konewka? :)
                    • kochanica-francuza Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:34
                      dziewice napisał:

> konewka? :)
                      >
                      masz taki?

• dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:35
                        jeszcze nie :)
        • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:25
          Wy chyba miedzy soba macie troche latwiej :)
          • kochanica-francuza Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:27
            dziewice napisał:

> Wy chyba miedzy soba macie troche latwiej :)
            >
            Jak kiedy. Chciałam skomplementować buty obcej dziewczyny w tramwaju i w tej
            sytuacji chyba chłop miałby łatwiej.
            • kochanica-francuza Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:28
              a w ogóle dziewic - kobiety koło 40 to raczej nie są dziewice
              • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:29
                nie wiek tylko rozmiarek :) a wiek to nawet nie wnikalem za bardzo :) ale chyba
                troche wiecej niz 30, albo troche wiecej wiecej - to w sumie niewazne :)
      • tralalumpek Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:32
        nie, ja myslalam ze dojrzewjacy chopcy nie pisza na tym forum...
        • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:33
          a jednak :)
          • tralalumpek Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:35
            jakos nie mam dzisiaj zdrowia do pryszczatych 14 latkow ktorzy nie wiedza po co
            ich bozia stworzyl
            • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:40
              zycie w blogiej nieswiadomosci takze ma swoje plusy :)

to milego wieczoru :)
              • tralalumpek Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:41
                ale slizg po slowach i nic z nich nie wynika
                • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:44
                  czy zawsze trzeba lizac w jakims celu? :)
                  • tralalumpek Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:47
                    nie bede psychoanalizy tutaj uprawiac ale po tych wpisach + nick twierdze ze
                    robi mi sie mdlo natwoj widok, mdli mnie takie rozmemlanie , ty jestes facet
                    czy kobieta , a moze obojnak
                    a mozer sliniacy sie starszy pan ktory sobie moze wskoczyc ...na forum moda?
                    • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:50
                      warto czasem wyrazic wlasna opinie :)

rozpracowalas mnie :)
                    • kochanica-francuza Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:50

> a mozer sliniacy sie starszy pan

nie widzisz trampek? on jest ceo, czyli zarządzacz jakiś tam. poza tym prostak
                      nieziemski i stary oblech.
        • kochanica-francuza Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:34
          a ja myślałam, że chłopcy dojrzewają w wieku 15 lat, a nie 50.
          • tralalumpek Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:37
            chopcy nigdy nie dojrzewaja, niektorym chlopcom udaje sie porzepoczwarczyc w
            mezczyzne
          • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:40
            wspominalem juz ze jestem takze lysy? :)))
            • kochanica-francuza Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:44
              dziewice napisał:

> wspominalem juz ze jestem takze lysy? :)))
              >
              wiesz co to ty musisz przychodzić do pracy w worku, inaczej pracownice
              pouciekają z krzykiem

już wiem dlaczego nie wiesz jak jej to powiedzieć ;-)
              • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:47
                jak Jej powiedziec, ze przychodze w worku? :)

ale tutaj powiedzialas bardzo wazna rzecz, musze Ci powiedziec :)
                • kochanica-francuza Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:49
                  dziewice napisał:

> jak Jej powiedziec, ze przychodze w worku? :)

tego jej nie musisz mówić, sama zobaczy

ale jak nie przyjdziesz w worku, to ucieknie z krzykiem
                  • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 02.03.07, 23:59
                    tak, ale w bajkach sie to zawsze jakos ukladalo :)))
      • nadia_m Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 03.03.07, 00:41
        masz swietny styl.

lubie komplementy od osob ktore znam, reaguje "zwyklym"- dziekuje bardzo

nie cierpie jak obcy zaczepiaja mnie na ulicy komplementujac- jestem wtedy
        wredna
        • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 03.03.07, 00:46
          hmmm nic takiego nie powiedzialem, ale dziekuje.

nie chcialbym przekroczyc jakiejs granicy, jesto to jednak troche intymne.
          • asidoo Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 03.03.07, 08:41
            Powiedz jej tak: "Kilka dni z koleżankami z forum moda zastanawiałem się jak Ci
            powiedzieć, że masz świetny styl..."
            EFEKT MUROWANY :)))))))))
            • panigazeta Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 03.03.07, 09:47
              POPROSTU powiedz ze ma niezwykly gust w doborze stroju do pracy, ja bym sie
              ucieszyla z takiego komplementu najbeardziej w momencie gdy zbytnio sie nie
              przykladalam do stroju np z braku czasu. Bo gdy kobieta jest fajnie ubrana ale
              robi to z perfekcja zeby taki efekt uzyskac to wie ze ladnie wyglada i sie
              ladnie ubraala :) fajne sa takie komplementy z ust facetow czyli czasem jednak
              zwracaja uwage jak sie stroimy dla nich :)
              • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 03.03.07, 11:54
                hmm ale w polskiej kulturze to chyba nie jest dosc czestym zjawiskiem :)

cos wymysle, najwyzej wywala mnie z pracy :)
            • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 03.03.07, 11:52
              wyobrazilem sobie kontuzje glowy :)
              • yavanna86 Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 03.03.07, 12:00
                powiedz jej,że się stylowo ubiera...albo twarzowo...albo że ma dobry gust...albo
                skomplementuj konkretny element ubioru np.bluzkę czy fryzurę:)
                widziałam już babskie reakcje na komplementy o takiej "mocy",raczej nie było to
                skrępowanie!
                • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 03.03.07, 12:20
                  hmmm po takich slowach to juz blisko do wspolnej konsumpcji :))
      • marylka1000 Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 03.03.07, 14:54
        milo reaguje jak ktos mi to mowi nie ma sie czym krepowac jak kobieta z kobieta
        czasem jak gadasz z nia o ciuchach to mozesz wtedy powiedziec ze ladnie sie ubiera
        • marylka1000 Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 03.03.07, 14:55
          albo spytac sie jej o rade bo widzisz ze ona bardzo ladnie zawsze wyglada
          • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 03.03.07, 14:59
            :) jak Kobieta z Kobieta :) o nie bo musialbym sie golic, nie nie :)
      • ala1986 Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 03.03.07, 19:02
        Powiedz jej, że jest najlepiej ubraną kobietą w firmie. Oczywiście na
        osobności, żeby żadna kobieta będąca wyżej w hierarchii niż ty nie wykorzystała
        tego do niecnych celów :]
        • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 03.03.07, 19:15
          i bylaby to swieta prawda :), ta firma jest dziwna kiedys z kims razem rano
          wchodzilem to da sie wyczuc takie usmieszki z podtekstem i uuuuuu no i
          oczywiscie Kobiety nie pelnia zadnych waznych funkcji co wedlug mnie jest
          duzym bledem, ale to nie moj cyrk :)
      • modlisshka Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 04.03.07, 16:31
        nie mów jej... dobrze radzę :)
        • dziewice Re: jak powiedziec kolezance z pracy, ze ladnie s 04.03.07, 17:29
          skorzystam z rady :)
      • paddinktun Z pracy 04.03.07, 17:39
        Nie bylo chyba dnia, zebym nie powiedziala komus z kolegow czy kolezanek z
        pracy, ze sie ladnie ubral. Widze - mowie :)
        Milcze, gdy czyjs ubior nie robi na mnie wrazenia, zeby nie urazic kogos, albo
        robie uwage sympatycznie i zartobliwie.
        • dziewice Re: Z pracy 04.03.07, 17:52
          to ja mam inaczej :) jak nad czyms siedze 3 dni i 3 noce to nie zawsze jestem
          tak speeedki jakbym chcial i nie zawsze tryskam humorem :), a czasami jestem
          tak wywalony, ze nie mam sily nic mowic :)
      • heart_of_ice i co? 05.03.07, 11:25
        jak powiedziales?;)

Pauli
        --
        "Miotłę z wystrzelonym airbagiem. Niewielki przebieg. Na chodzie. Sprzedam."
        • dziewice Re: i co? 07.03.07, 00:26
          a co Ty przewalone mam teraz od rana do rana w pracy, a dzisiaj jestem wciety

zreszta tyle razy mnie zlala, olewam to
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka