fioolka 27.06.07, 21:08 Czy tipsy zawsze są synonimem tandety?Czy zawsze kojarzą sie zle?? Co myslicie na ich temat - a moze same takowe posiadacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miss_biss Re: Ekhm tipsy 27.06.07, 21:13 Są tipsy i tipsy :) Jeśli wygladaja naturalnie są normalnej długości, bez jakiś wzorków, brokatu itp badziewia to nie mam nic przeciwko. Tipsom w stylu Dody (nie trawię tej kobiety!) mówimy stanowczne NIE ;D Odpowiedz Link Zgłoś
napolnoc Re: Ekhm tipsy 27.06.07, 21:23 Mam obecnie krotkie naturalne tipsy. Ze wzgledu na slub. Sama obgryzalam wiele lat i nie mam ladnych paznokci, a stres towarzyszacu przygotowaniom wrecz unicestwil te moje paznokietki. Sciagne po wakacjach, bo beda wymagac odpowiedniej pielegnacji. IMO tipsiarstwo to stan umyslu a nie plytki paznokciowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
fioolka Re: Ekhm tipsy 27.06.07, 21:28 Ja sie własnie zastanawiam moze w miare krótkie mleczne nie były by w złym guscie ale jednak sztuczne ... jestem jakos uprzedzona, codziennie patrze na te wszystkie wzorki brokaty cyrkonie , malowidła uuuu za to kolezanki z tipsami mają moje naturalne krótkie pomalowane na jasny kolor paznokcie za zaniedbane... Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: Ekhm tipsy 27.06.07, 22:04 ja mam naturalne, zawsze zadbane i dość krótkie, nie maluję ich nawet lakierem, lubię takie jak mam:) Odpowiedz Link Zgłoś
trocineczka Re: Ekhm tipsy 27.06.07, 22:11 Ja sie przyznam bez bicia; mam fiola na punkcie paznokci :D Tzn. moje paznokcie musza byc: dlugie i "zrobione" (w zaleznosci od "widzi-mi-sie" sa pomalowane odzywka bezbarwna badz na wszelakie rozne kolory, lacznie z wzorkami i przyklejaniem delikatnych ozdob :P a co! :P). Paznokciami zajmuje sie sama, tipsow nie mam, choc wielu mnie juz o to posadza :o. Aczkolwiek gdyby nie to, ze moje wlasne paznokcie sa dlugie i mocne, to nie wykluczam, ze zrobilabym sobie tipsy; nie jakies szpony a`la lopata, tylko krotkie, delikatne, jak najbardziej przypominajace naturalne (o ile to w ogole mozliwe ;)). Jak juz ktos napisal; tipsiarstwo to nie kwestia pzanokci. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Ekhm tipsy 27.06.07, 22:14 Długie kolorowe i ze swiecidełkami sa koszmarne. Jesli chodzi o takie a'la naturalne to moliwe ze jest to jakies wyjscie dla kogos, kto obgryza panokcie albo ma bardzo bardzo brzydkie. Ale ja bym nie zrobiła, bo; -toleruje tylko krotkie pazury u siebie -ciagle paznokcie mi sie łamia, nawet jak grzebie w torebce (nie takie słabe paznokcie, ale tyle gratów w torbie) wiec chyba bym je szybko poniszczyla -nie moge sobie wyobrazic jak pazury wygladaja PO sciagnieciu.. chyba sa obrzydliwe, co? Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka92 Re: Ekhm tipsy 27.06.07, 23:18 własnie też mnie to ciekawi-jak wyglądają paznokcie po zdjęciu tipsów? Odpowiedz Link Zgłoś
vincentyna Re: Ekhm tipsy 27.06.07, 23:25 Pazurow sie nie zrywa na zywca, ale u manikiurzystki (najlepiej tej co zakladala) planuje sie sciagniecie. W moim salonie babki robia to tak, spilowuja te akrylowa czesc jak najbardziej sie da, reszta jest traktowana super odzywka, co 3 tyg. przychodzi sie na poprawe, po 2 m-cach sladu nie ma, paznokcie naturalne sa super silne i dlugie :) Wiem, bo babka co mi robi pedikiur wlasnie sama jest w okresie "wychodzenia" i wyglada to dosc ladnie i z trudem sie zauwaza :) Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 18:03 vincentyna napisała: > Pazurow sie nie zrywa na zywca, ale u manikiurzystki (najlepiej tej co > zakladala) planuje sie sciagniecie. W moim salonie babki robia to tak, spilowuj > a > te akrylowa czesc jak najbardziej sie da, reszta jest traktowana super odzywka, > co 3 tyg. przychodzi sie na poprawe, po 2 m-cach sladu nie ma Olala! co 3 tyg. na poprawe? to ja dziekuje. jest mnostwo rzeczy ktore trzeba wymieniac/poprawiac i co? lepiej sie swiatu nie pokazywac? sa to; - tipsy - jak ktos woskuje nogi to musi kłaki raz na jakis czas zapuscic - wymiana silikonow (a moze wyjmuja jedne i od razu wkladaja drugie:) wie ktos jak to jest? - moja kumpela ktora zawsze miala brwi A'la Marlena Dietrich postanowila sobie 'zapuscic i pogrubic' i z takimi przebisniegami chodzila z tydzien - przedluzane wlosy - odrastaja i te miejsca zlączeń widac troche Duzo tego... Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 00:04 Ja mam krótkie i naturalne. Swoją płytkę mam długą i ładną, nie miałam nigdy problemu z paznokciami, ani sie nie rozdwajały, ani nic, ale nie miałabym czasu co kilka dni latać na manicure, a sama nie umiem ich malować. Odpowiedz Link Zgłoś
za.i.przeciw Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 00:11 Tipsy chyba powoli wychodzą z mody. Poza tym nie są wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
seksownisia Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 01:13 Nie tipsy a przedłużone paznokcie. Zrobione u profesjonalistki TAK, jestem ZA. Odpowiedz Link Zgłoś
pendecha Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 01:19 Tipsy sa sztuczne i zadne nie sa naturalne, nie podobaja mi sie a wrecz obrzydzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
zielona2000 Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 13:33 Mam słabe paznokcie, ale mimo to nie zamierzam robić sobie tipsów. Myśle że takie krótkie i w naturalnym kolorze mogłybybyć znośne, ale... w życiu jeszcze nie widziałam takich :P kiedy tylko widzę panią ze sztucznymi paznokciami, zawsze mają one cojamniej ze 2cm i wyglądają jak łopaty z odblaskami w jaskrawych kolorach... Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 15:26 To patrz na Moje: i186.photobucket.com/albums/x294/aluh5/armenia2007264.jpg i186.photobucket.com/albums/x294/aluh5/armenia2007301.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
fioolka Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 17:20 Hymm szczerze mówiąc frencz tez IMO nie wygląda dobrze , jest juz niemodny jakis taki pretensjonalny bez klasy:-/ Ja skłaniałabym sie raczej ku odcieniom mleka przełamanego rózem , łososiem niekoniecznie na wysoki super połysk;-) Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 17:33 Przyznam zr tez nie lubie francuskiego manicure, szczegolnie z bardzo szerokimi paskami bieli na dlugich paznokciach. Zazwyczaj maluje paznokcie albo na naturalnie rozowo mleczny aby nadac polysku albo na odcienie ciemnej czerwieni lub sliwki. Odpowiedz Link Zgłoś
fioolka Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 17:39 O ,śliwka i zgaszona czerwień do konkretnego ubioru/kreacji też fajnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
elfia4 Re: Ekhm tipsy 01.07.07, 17:22 Fakt, mleczne ocienie różu i beżu wyglądają dobrze na prawie każdych paznokciach. Świetny do uzyskania tego efektu jest lakier nr 82 inglota - zużyłam już kilka buteleczek przez lata. Dwie warstwy dają taki efekt, że czasem ktoś sie pyta czy to tipsy. Na szczescie nie mam dylematu czy robić tipsy, bo mam mocne dlugie paznokcie, które nawet bez lakieru wyglądaja ładnie. Jełi już je maluję to mlecznym różem lub bordo, od czasu do czasu na jakiś inny kolor. Frenchu niegdy za bardzo nie lubiłam, pozatym sporo z nim zachodu, łatwiej pociagnąć lakierem paznokieć i poczekać chwilkę aż wyschnie. Jeśłi ktoś ma słabe paznokcie to nie widzę nic złego w naturalnie wyglądajacych tipsach, ale szpony z brokatem wyglądają okropnie, szczególnie, że występuja wraz z duzą iloscią brokatu na ubraniu i w dodatach;) Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Ekhm tipsy 02.07.07, 13:29 Oj, zgadzam sie, Hotally ladna z Ciebie dziewczyna, ale paznokcie nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 14:42 Dobrze zrobione tipsy są nie do poznania (miałam jeden palec robiony jak mi się złamał na dwa dni przed ślubem). A z drugiej strony każde tipsy są lepsze od brzydkich poobgryzanych, rozdwajających się paznokci i często brudnych. Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 14:51 Swego czasu mialam tzw. zele (??) czyli moje wlasne paznokcie ktore naturalnie maja dosc ladny ksztalt, pokrtye cienka warstwa zelu dla utwardzenia. Trzymalam je bardzo krotko i wygladaly calkowicie naturalnie. Lakier sie na nich trzymal bardzo dlugo co tez bylo praktyczne ;-) Od dluzszego czasu ich juz nie mam bo sie moja manicurzystka wyprowadzila z okolicy i nie znalazlam jeszcze zastepstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
michalina_kowalczyk Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 15:43 fioolka napisała: > Czy tipsy zawsze są synonimem tandety?Czy zawsze kojarzą sie zle?? > Co myslicie na ich temat - a moze same takowe posiadacie? Ładnie zrobione pazurki to atut kobiety. Trzeba umieć dobrać ozdoby na paznokciach do swojego charakteru i stylu ubierania się. I wtedy wygląda się elegancko i kobieco. Odpowiedz Link Zgłoś
korrnelia Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 17:32 tipsy nosza tylko tipsiary - ale mowie o tych dluuuuugich te krociutkie,wygladajace na naturalne sa ok Odpowiedz Link Zgłoś
michalina_kowalczyk Re: Ekhm tipsy 29.06.07, 08:41 A leginsy noszą leginsiary a baletki baletniczary. To jakie ktoś ma paznokcie nie znaczy jakim jest człowiekiem no chyba że nosi zawsze brudne a nie pracuje w polu a jak są czyste to już jego sprawa. Ja noszę ozdobne paznokcie i sama je sobie ładnie ozdabiam i to się podoba mężczyzną bo mi to mówią często. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_milkie Re: Ekhm tipsy 29.06.07, 19:12 tandeta nigdy nie posiadalam, nie posiadam i nie bede posiadaC! to samo tyczy sie rozmaitych wzorkow na naturalnych paznokciach!! Odpowiedz Link Zgłoś
anio_i_takie_tam Re: Ekhm tipsy 29.06.07, 22:33 Jeśli sa krótkie i naturalne, na "wielkie wyjście" to niech juz od biedy będą. Ale ja sama w moim przypadku jestem na stanowcze nie (wiem, to zdanie nie jest poprawnie skonstruowane). Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Ekhm tipsy 29.06.07, 23:22 juppi, moj ulubiony temat comes back! moge sie powyzywac, tipsy sa beee. nigdy nie mialam i nie zamierzam, nawet gdyby w jakis sposob stan moich paznokci sie pogorszyl, zainwestowalbym w tone odzywek i kuracji. na codzien, juz od wielu lat toleruje tylko 2 odcienie lakieru - albo ciemnoczerwony, albo bezbarwny/mleczny. inne kolory - wyjatkowo, w zaleznosci od kaprysu. francuskiego nigdy nie mialam i nigdy mi sie nie podobal, snieznobiale odblaskowe paski raza sztucznoscia. wszelkie wzorki i cekiny - bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
fioolka Re: Ekhm tipsy 30.06.07, 21:56 Jako założycielka wątku donosze że zdecydowałam sie i jednak przedłuzam paznokcie,chce wygładzic poprawić płytke, nie bedą długie ,bedą mleczne , pstrokaceń niet,obawiam sie tylko ceregieli z uzupełnianiem ,dbaniem itd ale stwierdziłam ze warto poprawic w ten sposob wygląd paznokci.Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
lucek361 Re: Ekhm tipsy 01.07.07, 12:41 A ja uwazam, ze skoro komus podobaja sie tipsy to niech sobie je nosi. Mi nic do tego:) I powiem szczerze ze niektore tipsy sa nawet ok i wygladaja o wiele lepiej niz niezadbane paznokcie:) Sama nigdy nie mialam tipsow...Zawsze maluje paznokcie na bezbarwno i obcinam na krotko ale od pewnego czasu zrobilam sobie french i baaardzo mi sie on podoba:) Wyglada bardzo ladnie i jest chyba lepszy od tipsow, prawda?? Zawsze skubalam skorki wokol paznokci i nigdy nie moglam ich zapuscic, teraz gdy mam french nie skubie juz skorek bo wtedy zdzieralby mi sie ten bialy paseczek i musialabym codziennie poprawiac sobie paznokcie, a taka prozna to nie jestem:D I teraz wreszcie udalo mi sie troszke zapuscic paznokcie...:) Z frenchu jestem zadowolona i od zawsze mi sie podobal:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś