candy24 24.05.08, 10:56 kupiłam buty i tak masakrycznie mnie obtarły ze mam juz dosc, macie jakies sposoby na obcierajace buty? ja mam ten problem przy srednio co drugiej parze naowych butów:/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicepoint Re: sposoby na obcierajace buty, pomocy 24.05.08, 11:02 inwestuje w droższe buty, ale lepszej jakości. Wole mieć mniej par, ale wygodne i nie niszczące stopek:) Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: sposoby na obcierajace buty, pomocy 24.05.08, 11:10 alicepoint napisała: > inwestuje w droższe buty, ale lepszej jakości. Wole mieć mniej par, > ale wygodne i nie niszczące stopek:) Nie wszyscy mają stopy z ołowiu i nawet super jakościowe buty ich obdzierają - niektórzy mają bardzo delikatną skórę na stopach (i nie tylko na stopach ;)). Odpowiedz Link Zgłoś
candy24 Re: sposoby na obcierajace buty, pomocy 24.05.08, 11:12 alicepoint napisała " inwestuje w droższe buty" - ja tez!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: sposoby na obcierajace buty, pomocy 24.05.08, 11:14 Ja bym butów z H&M i Bereshki nie nazwała droższymi i lepszymi jakościowo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mia77 Re: sposoby na obcierajace buty, pomocy 24.05.08, 15:58 gdyby prawdopodobieństwo zrobienia mi krzywdy przez but malało wraz ze wzrostem ceny, to ja bym musiała ogłosić bankructwo po tym, jak dziury do krwi wyżarły mi kozaki za 1100 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: sposoby na obcierajace buty, pomocy 24.05.08, 11:12 Wyklej buty specjalnymi plastrami Scholla :) Odpowiedz Link Zgłoś
candy24 Re: sposoby na obcierajace buty, pomocy 24.05.08, 11:14 dzieki za rade, a gdzie konkretnie mozna je dostac, wydaje mi sie ze u mnie w miescie - Czestochowa chyba nie ma ich sklepu. sa dostepne w aptece? Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: sposoby na obcierajace buty, pomocy 24.05.08, 11:15 O te chodzi - w wątku jest link forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=78046862&v=2&s=0 Ja je kupuje w Rossmanie - kosztują chyba 5 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
candy24 Re: sposoby na obcierajace buty, pomocy 24.05.08, 11:18 dzieki wielkie :), mam nadzieje ze w czestochowskim rossmanie sa dostepne. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi-anne Re: sposoby na obcierajace buty, pomocy 24.05.08, 11:16 Polecam serdecznie sztyft przeciw pęcherzom Compeed ( w aptece za ok 22 zł). Smarujesz miejsca, o które najbardziej się obawiasz, że wystąpią otarcia i pęcherze, np. pięty. Mnie pomaga. Miałam duże problemy, bo też obcierały mnie prawie każde buty i firma, cena, jakość butów nie ma tu nic do rzeczy. Możesz też spróbować innych produktów Compeed, np. plastrów na odciski (leci reklama w tv). Udaj się do apteki, na pewno coś ci doradzą. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: sposoby na obcierajace buty, pomocy 24.05.08, 16:12 ja czasami nosze buty ponad rok i niewiadomo skad/dlaczego wracam z otarciami kiedys w starych znoszonych japonkach mam wrazenie, ze zwykle dzieje sie tak niedlugo po zabiegach pielegnacyjnych stop wtedy kiedy skora jest wypilingowana, dobrze nawilzona, delikatniejsza staje sie chyba bardziej wrazliwa na otarcia moze w Twoim przypadku tez dzieje sie pdobnie woze w samochodzie zestaw pierszej pomocy plastry i zelowe zapietki i wkladki jak tylko czuje ze cos nie tak zaraz sie zabezpieczam ;) mozesz sprobowac pianek zmiekczajacych czy jak tam one sie nazywaja zmiekcza skore buta w miejscach gdzie sa ciasne ew gdzie cos wystajacego (szew?) ociera noge jak piety to moze zapietki zelowe? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: sposoby na obcierajace buty, pomocy 24.05.08, 16:13 > kupiłam buty i tak masakrycznie mnie obtarły ze mam juz dosc, macie > jakies sposoby na obcierajace buty? Owszem, noszę dwie pary cienkich rajstopowych skarpetek... :( Też mnie obcierają wszelkie buty niezależnie od ceny. :( Odpowiedz Link Zgłoś
espoir_2 Re: sposoby na obcierajace buty, pomocy 24.05.08, 17:34 kiedys babcia mi poradziła co zrobic z obcierającymi mnie do tego stopnia ze nie moglam w nich chodzic skórzanymi szpileczkami. Wysamorowac od srodka oliwą, nałożyc grubą skarpetkę i poprzechadzac sie pod domu kilkanascie minut, tak ze trzy dni pod rząd. Ja troche przesadziłam i tak mi sie rozwaliły ze teraz zsuwają mi sie ze stopy ;p Jezeli chodzi o wyglad zewnętrzny buta to ten zabieg nie wpłynął nawet minimalnie Odpowiedz Link Zgłoś
candy24 dzieki:) 24.05.08, 17:44 zmiksuje wszytkie Wasze metody i mysle ze pomoze:) jak na razie chodze z plasterkami competee na nogach skarpetki frote a buty wysmarowane oliwa:) Odpowiedz Link Zgłoś
k_aasia Re: 20.06.08, 13:37 no no no buty wysmarowane oliwą? ja tez mam straszne obtarcia od butów ale do aż takich "drastycznych" srodków to sie chyba nie posune:P Odpowiedz Link Zgłoś
beesok Re: sposoby na obcierajace buty, pomocy 24.05.08, 18:19 Przypomnial mi sie jeszcze jeden trik - w miejscach ktore obciera wystarczy lekko od wewnatrze potrzec but swieczka :) Odpowiedz Link Zgłoś
rachela25 Re: sposoby na obcierajace buty, pomocy 25.05.08, 12:37 a ja slyszalam o denaturacie, namoczyc wate i wsadzic na noc do buta Odpowiedz Link Zgłoś
ne_miroff Re: sposoby na obcierajace buty, pomocy 21.06.08, 08:09 heh, moze to i jest sposób ale jak potem zdjąć gdzieś takiego buta? mam na myśli ten zapach, no i co z nogą? nie śmierdzi :)? Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: sposoby na obcierajace buty, pomocy 20.06.08, 14:25 Mnie obcieraja wszystkie buty. Ostatnio zmasakrowaly mi stopy tenisowkowe baleriny. Moj sposob jest taki : duzo butow. Jednego dnia jedne drugiego inne... Cena i jakosc butow niestety nie ma zadnego znaczenia w moim przypadku. Kosztowne buty obdzieraja mi nogi tak samo jak szmaciaki . Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: sposoby na obcierajace buty, pomocy 20.06.08, 14:46 Ja polecam plasterki żelowe na odciski Compeed.Męczyłam się z odciskiem na małym palcu kupę czasu. Był problem z zakładaniem jakichkolwiek butów.Kilka dni i zaczęło się goić. Odpowiedz Link Zgłoś
anio_i_takie_tam Re: sposoby na obcierajace buty, pomocy 21.06.08, 17:57 Też jestem z tych co mają obtarte stopy od wszystkich, łącznie z trampkami i balerinami. Jak najczęściej staram się kupować materiałowe (mniejsze prawdopodobieństwo obtarcia)oczywiście na lato Odpowiedz Link Zgłoś