agunia1980 09.12.08, 09:19 ...tzn nie brudne tylko na czarno pomalowane.Można? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sankanda Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 09:55 mozna, ale lepiej wyglada bardzo ciemna sliwka. Odpowiedz Link Zgłoś
nitulina Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 09:58 Można pod warunkiem że paznokcie są krótkie i czerń jest ładna. Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 10:02 zgadzam się, są teraz takie lakiery które wyglądają jak czarne a w rzeczywistości to taki bakłażan, bardzo mi się to podoba i często tak noszę:) Odpowiedz Link Zgłoś
agter Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 12:24 Ja wolę makowy czerwony, mam krótkie paznokcie, a czarne też mi się podobają, ale na co dzień nie będą mi pasować. Odpowiedz Link Zgłoś
awdotia.romanowna Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 16:47 ensoleillement napisała: > zgadzam się, są teraz takie lakiery które wyglądają jak czarne a w > rzeczywistości to taki bakłażan, bardzo mi się to podoba i często tak noszę:) Uwielbiam pasjami. Kiedyś było krucho z takimi odcieniami (niby były ciemne a jednak za jasne). Teraz można wybierać i przebierać :) Odpowiedz Link Zgłoś
trocineczka Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 11:06 Mozna. Jak mam krotkie paznokcie, to zdarza mi sie malowac je na czarno. Jak rowniez lubie ciemna sliwke, szary czy bordo... Odpowiedz Link Zgłoś
bell82 Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 11:20 moze i mozna ale dla mnie to wygląda koszmarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 12:14 Mam ciemny granat, Chanel Blue Satin. jest piekny s2.thisnext.com/media/230x230_no_border/Chanel-Blue-Satin-Nailpolish_DAC7A170.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 12:48 ja mam "rouge noir" kwardacik nr 18 www.chanel.com/fb/um.php?la=fr&lo=fr&re=chanelcom&ws- action=http://um.chanel.com/product.php?chsetdefgnav%3d7% 26chsetdefgnavdiv%3d16%26landing%3dm%26branding%3dnpr%26sub%3dncol% 26chnprd%3dmanpr010%26la%3dfr%26lo%3dfr%26re%3dchanelcom~~~G! 0A294BB3DAAD!5kW0r37g%252brwd%252bKllvg%3d% 3d~product~~~@syndicator.live.chanel.com/chanel/chanel-um Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 12:49 he he he, nawet zabawny mi link wyszedl :)) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 13:53 zastanawiałam się nad nim. jaki jest na paznokciach z bliska bo z daleka pewnie czarny. ja osobiście ostatnio nie odstępuję bakłażana Dior 972 Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 14:42 ja z zasady wole lakiery naturalne, lekkie beze itp., ale ten jest naprawde bardzo fajny i moze roznie wygladac : np. jak strzele sobie biala baze ("blanc de chanel" - polecam - rewelacja nie tylko jako baza) to ma kolor owocu granatu. jedna warstwa na paznokciu bez bazy - bardzo ciemny czerwonawy braz (po francusku sepia), a dwie warstwy - wygladaja jak prawie czern, w ktorej cos tam sie cieplo lamie. super kolor, rece wygladaja rasowo i elegancko. mozna odniesc wrazenie, ze paznokcie sa czarne, ale inaczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 15:48 sankanda, to spróbuj tez tego Diora 972, mam identyczne odczucia. a jak pieknie błyszczy jak pociągnie się nabłyszczczem :) Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 16:34 przy okazji sprobuje i diora. a czym nablyszczasz lakier ? Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 20:36 Sally Hansen taka srebrna butelka. w sumie tylko tego próbowałam ale jest ok. po dwóch dniach matowy lakier robi sie jak świeżo naożony a jak sie zrobią na lakierze odciski od pościeli czy włosów to tez ładnie wyrównuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 21:19 przydalo by mi sie cos takiego i to nawet bardzo, tylko gdzie ja kupie Sally Hansen ? Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 21:33 palnelam bzdete pisac wczesniej o blanc de chanel . mialam na mysli "blanc de l'ongle" oczywiscie chanel - specjalna baza/lakier/odzywka/upiekszacz do paznokci :)) "blanc de chanel" tez iistnieje, ale to jest baza pod podklad do twarzy ;):)) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 22:04 a miałam sobie nazwę już spisać :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: Czarne panokcie.... 10.12.08, 16:55 kupiłam dzis ten chanel rogue noir i śmiem twierdzić, że dior 972 jest ładniejszy. ma delikatny połysk widoczny z bliska. no i kolor taki bardziej bakłażanowy, nie bordowy Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Czarne panokcie.... 10.12.08, 17:43 baklazan jest fajny. zapisalam numer i przy najblizszej okazji go kupie. a jak sie trzyma na paznokciach? nie odpryskuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: Czarne panokcie.... 10.12.08, 17:55 nie, raczej normalnie sie trzyma, zalezy co akurat sie robi :) jak nic to trzyma sie długo :) Odpowiedz Link Zgłoś
beesok Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 16:21 dolaczam do fanek RN - swietnie wyglada na palcach u stop tez :) Lubie taki wlasnie kolor na krotkich paznokciach i w polaczeniu z blada karnacja i ciemnymi wlosami :P Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 16:34 oczywiscie paznokcie musza byc krotkie :) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2only Re: Czarne panokcie.... 09.01.09, 23:47 a fuj nie ma nic gorszego jak ciemne wlosy i jasna karnacja. ciemne włosy pasuja do ciemnej karnacji. poczytaj sobie www.handsomemen.pl/Tag,Ciemna karnacja.html Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 17:14 ja tez mam rn 18 i uwielbiam! wiecej tego, kupilam mojej bratowej do kompletu:) Odpowiedz Link Zgłoś
wee_monstar Re: Czarne panokcie.... 11.12.08, 10:38 1/3 mojej szafy jest granatowa- sliczny kolor, chyba sie skusze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
megiibraun Re: Czarne panokcie.... 16.12.08, 11:41 o.O dokładnie ;] też sobie taki kupiłam, jak skończyła mi sie fascynacja czarnym lakierem :) Odpowiedz Link Zgłoś
energeia Re: Czarne panokcie.... 18.12.08, 09:15 Ech, łezka mi się zakręciła przez wspomnienia - swego czasu (1997, 1998) malowałam paznokcie na granat - taki głęboki, wpadający w czerń :) To był mój znak rozpoznawczy :) Pozdrawiam miłośniczki granatu. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 12:19 Pewnie, ze mozna, na kritkich paznokciach. Kidys mi sie to nie podobalo, ale zmienilam zdanie:-). Inna rzecz, ze sama maluje na czarno paznkocie u nog, nie u rak. Zwreszta u rak rzadko maluje. Odpowiedz Link Zgłoś
hazel_dobkins Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 13:36 Mozna, ale jak są krótkie. Ze swojej strony polecam też granat. Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 14:40 mona jak ktos lubi mnie sie to nie podoba, no, ale to juz kwestia gustu Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 16:29 Zgadzam się w pełni z poprzedniczkami. Taka zwykła czerń to tylko do gotyckiego looku;)... Tak mi się przypomniało, że jak byłam w podstawówce (połowa lat 90.) to jedna dziewczyna ode mnie z klasy przyszła do szkoły z czarnymi paznokciami i miała potem rozmowę z wychowawcą:)... Ciekawe czy takie sytuacje zdarzają się nadal:)? Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 16:59 a ktos ci zabrania? jak nie to mozna Odpowiedz Link Zgłoś
aldonus Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 22:02 ja noszę od jasnych-"cielistych" po czarne. niezależnie, czy mam krótkie, czy szpony, choć zawsze są to moje naturalne paznokcie. ważne jest, jaki mam makijaż i strój do tego. do neutralnego koloru zdarza mi się zaszaleć, ale kiedy mam "konkretny" kolor to reszta musi być tylko tłem. pro choice Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 23:18 mozna, ale polowa Nowego Jorku tak chodzi... wole niebieskie Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_wyjec Re: Czarne panokcie.... 09.12.08, 23:34 Jakie to szczęście, że nie mieszkam w Nowym Jorku... Można, ja tak mam od ogólniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
wee_monstar Re: Czarne panokcie.... 10.12.08, 11:43 Mozna, od jakiegos czasu tak maluje paznockcie na wszelkie wyjscia. Odpowiedz Link Zgłoś
knitwear_designer Re: Czarne panokcie.... 11.12.08, 08:13 kocham czarne paznokcie... krotkie, slicznie pomalowane i lsniace. Teraz modniejsze sa ciemne odcienie granatu, czekolady, bordo,... ale ja wole czarne... sa tak szykowne. Na wiosne 2009 polecam mleczne biale (koniecznie krotkie). o Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: Czarne panokcie.... 11.12.08, 10:52 wczoraj odlądałam ciemny granat i grafitowy z Chanel ale nie zdecydowałam się :) To tak jak rok temu na te bakłażany nie mogłam się zdecydować :) Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Czarne panokcie.... 18.12.08, 20:45 Dzieki za cynk o grafitowym. Zachorowalam na takie: bellasugar.com/2619575 Odpowiedz Link Zgłoś
cannella Re: Czarne panokcie.... 18.12.08, 22:43 Dior ma chyba właśnie taki kolor w kolekcji świątecznej (nr 905, Black Sequins) beauty.dior.com/int/en/base.html#/en/woman/makeup/women-makeup-nails/woman-makeup-nails-nailacquers/dior-vernis-long-wearing-nail-lacquer.html_pane=tint Ewentualnie w tańszej wersji Nivea colour mini (Black Sparkle 55). A wielbicielkom granatu może spodoba się tegoroczny Lancome z gwiazdką. Taki sam, jak na zdjęciu, tylko granatowy: www.kissandmakeup.tv/2007/07/must-buy-lancom.html Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Czarne panokcie.... 21.12.08, 00:49 Hehe, u mnie w pracy juz wiedza o mojej obsesji na punkcie szarego, jak przyjde z sarymi paznokciami tochyba zadzwonia do psychiatry :) Ale kolor cudny. Odpowiedz Link Zgłoś
megiibraun Re: Czarne panokcie.... 16.12.08, 11:36 pewnie, ze mozna :) sama czasami tak maluje, byle paznokcie nie byly zbyt dlugie, bo jakos zle to wtedy wyglada ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vivi-anne Re: Czarne panokcie.... 17.12.08, 14:59 Można jeśli: 1. Jesteś długowłosym kolesiem i grasz w kapeli rockowej...:) 2. Masz 14-16 lat i słuchasz Avril Lavigne:) Jeśli chcesz pomalować paznokcie na ciemny kolor, lepiej wybierz ciemny fiolet lub wiśniową czerwień. Czerń na ubraniach jest elegancka, na pazurkach nie. Odpowiedz Link Zgłoś
inecita Re: Czarne panokcie.... 19.12.08, 14:36 Można tylko nie wiem czy nadal modne, bo pamiętam że królowały na sylwestra dwa lata temu (sama miałam :) ) i wyglądały świetnie Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Czarne panokcie.... 20.12.08, 00:37 BTW : bellasugar.com/2622214 Piekne kolory :) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: Czarne panokcie.... 20.12.08, 19:03 z tańszych wersji polecam bakłażanowy Sally Hansen nr 370. jest fajniejszy niż ten chanel 18 Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Czarne panokcie.... 20.12.08, 19:21 A widzialas gdzies taki szary grafitowy jak ma Lauren Conrad? Przejrzalam dzis wszystkie firmy i nie znalalam nic w tym typie. Jedynie szary Loreal ale z drobinkami. Nic matowego :( Odpowiedz Link Zgłoś
cannella Re: Czarne panokcie.... 20.12.08, 19:59 Szary bez drobinek widziałam w O.P.I - jedna pani próbowała mnie namówić, jak szukałam wiśniowego przezroczystego. Na tym blogu jest dużo firm i kolorów, może coś znajdziesz: www.alllacqueredup.com/ A to moje najnowsze odkrycie: www.makeupstash.com/2008/12/loreal-star-magnet-vernis-magntique.html U mnie na razie są tylko dwa kolory (prune i silver), ale przy tym srebrnym, to granatowy Lancome niech się schowa. Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Czarne panokcie.... 21.12.08, 01:11 OPI nie kojarze, chyba nie ma u mnie tego :( Zajrze jutro do MACa - mysle ze tam mam najwieksze szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
cannella Re: Czarne panokcie.... 21.12.08, 11:11 OPI można znaleźć w trochę nieoczywistych miejscach - największy wybór kolorów zauważyłam w salonach fryzjerskich Toni&Guy. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1234 Re: Czarne panokcie.... 21.12.08, 17:19 ja od miesiąca zakochana jestem w OPI My Private Jet - dla mnie lakier marzenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: Czarne panokcie.... 20.12.08, 20:36 grafitowy Chanel ma drobinki a bez drobinek chyba OPI, tylko nie wiem czy ten grafitowy nie jest z brązem wymieszany. jakoś nie mogę sie przekonać do grafitu i granatu. własnie przed chwila zmyłam (niby fajny) kobaltowo-fioletowy Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Czarne panokcie.... 20.12.08, 22:27 piekny ten kolor LC! tez taki chce! musze sie na poszukiwania udac! w ogole wlasnie dzieki LC sie przekonalam do czarnego koloru, kojarzyl mi sie z szalenstwem w czasach ogolniaka, a ona pokazala, ze doskonale pasuje do wszystkiego. uwielbiam czarny lakier i czesto stosuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Czarne panokcie.... 21.12.08, 01:12 Ja czarny lubie na innych ale ten szary - mniam :) Odpowiedz Link Zgłoś
sara_87 Re: Czarne panokcie.... 21.12.08, 04:52 co sądzicie o takim manicure? farm3.static.flickr.com/2024/1804465494_03ce2b4446.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Czarne panokcie.... 21.12.08, 05:11 Masakra. Tylko taka dlugosc jak ma lauren. Odpowiedz Link Zgłoś
cannella Re: Czarne panokcie.... 21.12.08, 11:08 Trochę jak Al Pacino w "Adwokacie diabła" albo jak Robert De Niro w "Angel's Heart". Tylko oni nie musieli malować na czarno ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: Czarne panokcie.... 21.12.08, 12:48 czy ja dobrze widzę, paznokcie od spodu są czerwone? tak jak buty od Louboutina? Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Ale nie gdy jestes ubrana na czarno 10.01.09, 20:14 bo na tle czarnego ubrania Twoje palce beda wygladac jakby nie mialy koncowek. To samo dotyczy innych kolorow (kolor paznoki taki jak kolor ciucha=efekt obcietych palcow) A co powiecie na srebrny lakier? Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Ale nie gdy jestes ubrana na czarno 10.01.09, 20:38 Srebrny jest fajny, ale mi podoba się tylko taki który wygląda faktycznie jak metal, a nie brokatowo połyskujące srebro. Koleżanka ostatnio na imprezie miała paznokcie jak od blacharza - wygladały super interesująco. Odpowiedz Link Zgłoś